Partyflock
 
Nieuws · april 2010
Studio 80 viert Queensnight en de daaropvolgende nacht van Koninginnedag met een extra feestelijk partyweekend, dat losbarst op donderdagnacht 29 april met een speciale editie van Welcome To The Future. In de aanloop naar het festival, waarvan de kaartverkoop deze week van start ging, presenteert WTTF ditmaal een internationaal programma met als hoofdact de Schotse technohelden Slam. Het duo - dj's Stuart McMillan en Orde meikle is al vanaf het begin van de jaren negentig een vaste waarde in de Britse housescene.
Weer eerder dan vorig jaar zijn de Early Birdie-kaarten voor Solar Weekend uitverkocht. Met dat nieuws startte Extrema zojuist de reguliere voorverkoop van het creatieve crossoverfestival. Om dat te vieren werden alvast de eerste artiesten van de programmering van Solar Weekend 2010 bekendgemaakt. Op 6, 7 en 8 augustus zal bij het recreatiestrand ‘De Weerd' in Roermond de zesde editie van Solar Weekend plaatsvinden.
Vinylized zoekt dance-producers
donderdag 29 april 2010
Dance producers gezocht voor dé Nederlandse dance producers competitie! Je kan je weer inschrijven voor Vinylized, dus zoek je beste track maar op en stuur deze in. Hoofdprijs is in ieder geval de release van je track op 12 inch vinyl en deze wordt ook online gereleased. Deze track kan je afmixen en masteren onder leiding van een ervaren engineer bij SAE Institutue. Daarna krijg je nog een berg studiotijd bij SAE Instute om nieuwe tracks te mixen en masteren met een ervaren engineer. Via www.vinylized.net?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A16686 kan je je inschrijven tot dinsdag 1 juni 2010.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
woensdag 28 april 2010
Jouw wekelijkse Partyflock-minimagazine met een overzicht van de laatste interviews, columns en recensies. Daarnaast lees je anekdotes vanuit de medewerkers, nieuwsberichten uit de scene en elke week staat een van onze leden in de spotlight! En wat dacht je van een lekkere danceklapper uit de oude doos? En doe ook mee aan de 'ontdekje plekje quiz' en win respect en eeuwige roem!
Bangers Bash
woensdag 28 april 2010
Dat onkruid niet vergaat blijkt wel uit het feit dat William Jordens nog steeds meetelt na meer dan 20 jaar aanwezigheid in de Nederlandse dancescene. Of het nou was als dj, labelmanager, bookingsagent of organisator hij was een vaste waarde, hij is een vaste waarde en zoals hij zelf zegt “zolang het vuur blijft branden in mijzelf zal ik altijd blijven meedoen”.
Na alle geruchten en hectische dagen deels achter de rug te hebben, gaat Club Poema er alles aan doen om te zorgen dat alle evenementen die tot en met 3 juli gepland staan stuk voor stuk klappers worden! Zo staat donderdag 29 april allereerst de beste traditie van Utrecht op het programma tijdens het Queensnight.
Restylerz
dinsdag 27 april 2010
Over een paar dagen is het dan zover, de 2de editie van het nieuwste Hardstyle concept waar Nederland trots op mag zijn. Op koninginnedag zal vanaf 22.00 Harders Plaza weer het domein zijn van de beste kick’s en beats met niemand minder dan Noisecontrollers & Alpha² Via dit persbericht wil de organisatie je een laatste update geven betreft Restylerz!
Rauw
zaterdag 24 april 2010
Groot nieuws van het Rauw front: Boys Noize komt weer op visite! De Berlijnse producer en super ster dj doet zoals elk voorjaar de club avond aan in Nederland waar het voor hem allemaal echt begonnen is. Toen Boys Noize nog een heel klein Noize-je was, stond hij al de spaanders uit de vloer te draaien in Tivoli.
Lucien's Heroes of Housemusic
vrijdag 23 april 2010
Dat Lucien Foort een held is, weet iedereen. En waarom, dat zal hij op 1 mei met zijn muzikale Heroes Of Housemusic opnieuw bewijzen in Club Vie te Rotterdam!
Voor de vierde keer op rij zal dit drukbezochte outdoor event op het Bisschopsplein tussen de Hogeschool Utrecht en de studentenwoningen De Bisschoppen plaatsvinden. Het feest wordt geïnitieerd door SSH Utrecht (Stichting Studenten Huisvesting) en is bedoeld om De Uithof nog bruisender te maken. XSENSE doet ook dit jaar weer de volledige productie en programmering.
Na Rotterdam, Zaandam en Culemborg is het vrijdag 21 mei en zaterdag 22 mei de beurt aan Eindhoven. In de Mid-Town Record store is het weer tijd voor de enige echte Hardcore Outlet. Op deze dagen kun je profiteren van gigantische aanbiedingen op het gebied van merchandise, vinyl, Dvd's en Cd's. De oude collecties van o.a. Cavello, Neophyte, Evil Activities, Australian zullen tegen bodemprijzen de deur uitgaan om plaats te maken voor de nieuwe collecties.
Net als vorig jaar, staat Fusion of Dance festival dit jaar ook weer op de festivalagenda! Het Megabase podium van High Energy Events was vorig jaar ‘the place to be' op dit opkomende dancefestival in het oosten van het land. De dj's, sfeer, het spectaculaire podium en het uitzinnige publiek zorgden ervoor dat de grond continu aan het trillen was! Ook dit jaar is Megabase weer te vinden op Fusion of Dance, net als de unieke geluidsset die vorig jaar aanwezig was bij het Megabase podium.
Op zaterdag 1 mei is het weer tijd voor een superspannende editie van 360 in TrouwAmsterdam. Sebastien Devaud aka Agoria hoort bij een kleine en selecte groep artiesten die zowel als DJ als ook als producer bij de absolute wereldtop behoren. Zijn optreden tijdens ADE 2009 in Trouw staat bij veel liefhebbers nog vers in het geheugen gegrift, een magische set die verleden en toekomst, abstractie en warmte, drama en ontlading met elkaar verweefde. Het was een onophoudelijke stroom van creativiteit en energie, een feestmaal voor de zintuigen van een niveau dat deed denken aan een Laurent Garnier in topform.
Het is iedere keer weer een uitdaging om zó veel goede artiesten in een klein persbericht te schrijven, maar men gaat toch weer een poging wagen. De oorspronkelijke WiSH Outdoor receptuur komt daarvoor natuurlijk weer uit de kast: een flinke dosis diverse house en electro, gecombineerd met een dikke pak hardstyle en een vleugje hardcore. Na een uitverkochte editie in 2009 belooft 2010 weer een spectaculaire editie te worden op een gloednieuwe locatie: het pittoreske Landgoed Eykenlust te Beek en Donk. Zet je schrap!
XXlerator Future Mayhem 3D
woensdag 21 april 2010
Dansen met een 3D bril op? Zaterdag 8 mei gaat een unieke ervaring worden voor alle XXlerator partypeople. Een megascherm van tien bij vijf meter, dikke ledwalls langs de zijkanten, een 3D beamer van 18.000 ANSI lumen, prachtige futuristische 3D beelden met sfeer en effecten die op je af komen en langs je heen schieten, samen met de lekkerste hardstyle muziek van oa A2 Records, Crypsis en Technoboy. XXlerator Future Mayhem 3D gaat een nieuwe unieke totaalbeleving worden.
The Full Moon is rising soon
dinsdag 20 april 2010
The White Night (onder andere van LittleSins) & Nachtboetiek (onder andere van Nachtboetiek, Unique & Xtra Large) komen bijeen en presenteren: The ultimate full moon party in één van de mooiste locaties van Amsterdam: The The Sand!
Na drie succesvolle zomeredities en tweemaal een uitzinnig Source on Ice maakt Source zich op voor eenzelfde formule in een gloednieuwe vorm. Source Festival 2010 zal op een nieuwe locatie plaatsvinden en duurt voor het eerst niet één, maar twee volle dagen. Op zaterdag 10 en zondag 11 juli verandert de Nedereindse Plas in Utrecht, dankzij de combinatie van bewezen talent en vernieuwende acts, in een lustoord voor de elektronische muziekliefhebber.
Koninginnedag is voor de meeste onder ons zwalken over de markt, kansloos dronken worden in overvolle kroegjes met hoempapa muziek, beetje blowen tot je er bij neervalt, naar Amsterdam gaan (wat half Nederland doet, lekker de mensen massa in) etc. etc. Allemaal opties om Koninginnedag prima door te komen. Maar om een dag als deze echt knallend af te sluiten wordt er voor jullie in Muziekcentrum Schaaf te Leeuwarden, voor inmiddels de 5e en laatste keer Uptempo georganiseerd.
Een superlange back2back set van Housequake (ROOG & Erick E), locatie Aquabest (bij Eindhoven) en een mooie reputatie die bij de eerste editie vorig jaar verkregen is. Dat zijn de ingrediënten waar Housequake Festival 2010 mee van start ging en prompt werden er maar liefst 5000 tickets verkocht! Inmiddels is er meer nieuws.
De regering van de West-Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen heeft groen licht gegeven voor de Love Parade in Duisburg (dicht bij Venlo). De organisatie verwacht op 24 juli ruim een miljoen deelnemers aan het muziekevenement in het Ruhrgebied. Dat bevestigde een regeringswoordvoerder vrijdag.
Selected
vrijdag 16 april 2010
Uitgaan op maandag, het is weer eens wat anders dan de vrijdag of zaterdag. Op maandag weet je dat er louter liefhebbers komen, die écht willen feesten. Vandaar dat je vanaf maandag 5 april elke week los kan in club Home bij Selected.
Met een krachtig en succesvol concept, dat Dirty Dutch de afgelopen jaren heeft gevormd, is het steeds weer een uitdaging om de hoge verwachtingen hiervan blijvend te overtreffen. Maar het feit dat Dirty Dutch zich ijzersterk kan noemen - omdat zij zich kan spiegelen aan de carrière van dj Chuckie - maakt deze stap op de Dirty Dutch ladder weer wat makkelijker. Dirty Dutch vs The World, hier volgt de line-up...
Catwalk DJ contest
woensdag 14 april 2010
Op woensdag 5 mei, op Bevrijdingsdag, vindt de eerste voorronde van de Catwalk Dj Contest plaats in de befaamde tunnel onder de Rotterdamse Weena. Vanaf deze memorabele dag zullen er eens in de twee weken, iedere eerste en derde woensdag van de maand van 19:30 tot minimaal 01:00 uur, de deuren geopend zijn voor iedereen die niets liever hoort dan de karakteristieke sound van Catwalk, maar natuurlijk ook voor de mensen die hun favoriete mededinger van de contest komen supporten.
Club Pepper is terug
woensdag 14 april 2010
Club Pepper, het meest succesvolle dance concept van Noord Nederland (2003-2009) is terug! Terug van eigenlijk nooit weggeweest, want wat bleek? Veel van haar bezoekers hebben de bekende feesten in hun hart gesloten. Dagelijks viel ergens in de stad wel de vraag "wanneer is het moment dat Club Pepper nou eens terug komt?"
Klinch
dinsdag 13 april 2010
Ook dit voorjaar worden bij klinch de bloemetjes buiten gezet. Op zaterdag 17 april worden alle zeilen bijgezet voor een zinderende avond. Zowel electrohouse-koning Sharam Jey als filterhouse-legende Alan Braxe staan garant voor zonovergoten dansmuziek met een smerig randje. Om nog maar te zwijgen van onze eigen Sven Prinsen & Tettero, die voor zulk internationaal gezelschap zeker niet onder doen.
Crazyland groot succes 10 april
dinsdag 13 april 2010
Crazyland afgelopen zaterdag was een heel groot succes en daar is de organisatie uiteraard heel blij mee. Je viert immers maar een keer je 10 jarig bestaan. De organisatie wil dan ook iedereen bedanken voor het meebrengen van al die blije en lachende gezichten en de supersfeer afgelopen zaterdag. Samen heeft de organisatie dit met jullie groots gevierd en er zal nog lang over nagepraat worden. Dan is de organisatie nu alweer beland voor het laatste feestje voor de zomer stop. ( Pleasure Island Festival niet meegerekend) Erotic Pinkster Vibe op 22 mei in de Rodenburg in Beesd.
Rituals
zaterdag 10 april 2010
Utrecht is vanaf mei een ritueel rijker: zo'n 5 keer per jaar gaat in Club Monza het nieuwe feest 'Rituals' plaatsvinden. Vrijdag 7 mei van 23.00 tot 05.00 uur staat de eerste editie op het programma, met househelden van formaat: Sunnery James & Ryan Marciano, Funkerman, Leroy Styles en Zawdi MC MC.
Liberator outdoor, the free hardstyle festival mag niet door gaan tot 01:00 zoals eerder gemeld was. Op 5 mei met Bevrijdingsdag stopt alles in Zwolle om 00:00. Het grote bevrijdingsfestival in het Weezelandenpark en ook de outdoor evenementen in de binnenstad van Zwolle. Dit om een grote stroom mensen tegen te gaan die vanuit het weezelandenpark richting het Centrum gaan.
Het concept is eigenlijk heel simpel, 3 landelijk bekende feesten tegelijkertijd op 1 locatie. Natuurlijk is de Maassilo in Rotterdam daar de aangewezen plek voor, omdat de Maassilo 3 grote zalen heeft kunnen er ook 3 grote feesten tegelijk terecht in de Silo.
Hype
vrijdag 9 april 2010
Jimmy & Dean zijn terug in Amsterdam! Na een geweldig feest in januari hebben Jimmy & Dean besloten om terug te keren naar de hoofdstad van Nederland. En wat is een betere terug keer dan Koninginnedag? De dag dat iedereen in Nederland de verjaardag van de koningin viert en massaal de stad in trekt voor de meest gekke dag van het jaar!
Star Beach Clubtour 2010
vrijdag 9 april 2010
Het paasweekend heeft voor jong Nederland een hele andere betekenis. Op maandag was iedereen vrij, dus waar kon je dan beter je zondagavond doorbrengen dan in een club? Dat dacht Star Beach ook. Daarom vond afgelopen zondag de Star Beach Clubtour plaats in Bob's in Uitgeest.
Eindhoven lanceert een gloednieuw Koninginnedagevenement: 'Kei Oranje',
oftewel Koninginnedag Eindhoven. Het feest is gratis toegankelijk en belooft
een spectaculaire line-up vol pop, dance en nederhop.
Proud 2 be Hardcore
vrijdag 9 april 2010
Vorig jaar op 30 januari 2009 vond alweer de laatste editie van P2BH plaats in Duitsland. Met succes werd destijds de locatie Matrix in Bochum aangedaan. Deze locatie bleek achteraf meer dan geschikt te zijn voor dit underground concept. Er mag nu zelfs worden geconcludeerd dat er voor dit concept misschien wel geen betere locatie in Duitsland te vinden is. De editie van 2009 was dan ook eentje om niet te vergeten.
Op zondag 25 april vindt de voorlaatste editie van de Sunday Spirit Winter Series plaats in Studio 80. De lijst met internationale toppers die op zondag langs willen komen in Studio 80 groeit gestaag en ook deze keer komt er wederom een dj-ster naar het toch al bijzondere zondagsfeest. Dit keer heeft De Man Zonder Schaduw de Berlijnse dj Monika Kruse uitgenodigd om de laatste feestweek van april goed op te starten. De voorverkoop is reeds begonnen en kaarten kunnen online besteld worden via de Studio 80 website.
Lekkere erotische knusse area waar alleen maar de echte 'doeners' binnen mogen. Bij deze area staat een beveiliger om te zorgen dat er alleen maar koppels en dames binnenkomen...en dat er niet gestoord wordt. Dus naast alle mooie live shows, de beste muziek met de mooiste mensen van Nederland en omstreken is Naughty and Famous stout.....heel stout!
De personificatie van Latin House is natuurlijk Ritmo! Zaterdag 1 mei zal Ritmo met de heetste beats en de meest sexy ritmes de heupen doen schudden in de Matrixx.
KISS earlybird tickets on sale
woensdag 7 april 2010
KISS opent zaterdag 15 mei in de late lente, klaar voor de zomer, voor het eerst haar vrouwvriendelijke deuren in The The Sand Amsterdam. Gooi je winterkleding maar weer terug in de kast en bereid je voor op een zwoele avond met....
Programmawijziging SuperRauw
woensdag 7 april 2010
Alles staat klaar om deze week maar liefst drie dagen lang Rauw te laten knallen als nooit te voren. Rauw heeft de breedste en hipste line up uit haar geschiedenis en het beloven dan ook geweldige muzikale knal feesten te gaan worden, met dj's en live acts van het allerhoogste niveau. Er zijn aanvullingen op het programma en één wisseling van de wacht:
Hardstyle Queensnight en day
dinsdag 6 april 2010
Het is voor velen een dag waar al lang naar uitgekeken wordt. Waar het normaal het voetbal is dat heel Nederland verbroedert, is er weer ieder jaar de dag dat Bea de feestmuts opzet en de kaarsjes van de taart uitblaast. Wie jarig is moet voor gezongen worden, en dat gaat Global Soundz op koninginnenacht & dag doen met een flinke dosis hardstyle!
Op vrijdag 21 mei 2010 - Luilaknacht - is het Patronaat in Haarlem het domein van de wakkerblijvers als de rebelse underground organisatie Multigroove weer eens luidruchtig van zich laat horen. Oordoppen en nachtmaskers helpen hier niet langer tegen de slapeloosheid, want in het holst van de nacht is het Patronaat het decor van een wilde schare underground fanatics die ongeremd over de bewegende dansvloer zullen stuiteren tijdens het Luilaksfeest van Multigroove; 'Wake Up!'.
Na een lange tijd van afwezigheid zijn ze dan eindelijk weer bij elkaar; BKJN Events events en Noisekick hebben in het verleden al meerdere malen bewezen de ultieme combinatie te zijn. En met een tweetal uber vette optredens tijdens de danceparade is 'Beter kom je Niet' eindelijk weer terug in Rotterdam. Natuurlijk lanceren ze meteen één van hun hardste concepten en wel op een locatie waar menig terrorliefhebber van zal watertanden..
Twee jaar geleden is de officiële Indian Summer song door BS-One vertolkt. Indian Summer Festival 2010 biedt aanstormend talent nu de kans te schitteren op de komende editie van het festival op 19 juni. Stuur jouw versie in van de Indian Summer song in en doe mee. De meest bijzondere, meest originele, meest opvallende inzending wint een optreden van een half uur op het podium van Indian Summer Festival 2010. Pak die kans!
Warehouse
zaterdag 3 april 2010
Op zoek naar een goed excuus om paasbrunches, familiebezoeken en andere ongein te ontlopen? Club Stalker biedt je de helpende hand! Waar traditiegetrouw Warehouse altijd op kerstavond plaatsvond, is 2010 het jaar dat deze traditie is gebroken. Echter wil dit natuurlijk niet zeggen dat 2010 niet het jaar van de Warehouse is. De oude klappers knallen gewoon uit de speakers en wel op zondag 4 april, met Hukke en Marnix.
Het is nu alweer een jaar geleden dat Club Zes in samenwerking met Chop Till You Drop de eerste editie van Prinsheerlijk op het Nolensplein organiseerde. Onder andere Funkerman, Skitzofrenix en Vato Gonzalez rockten Prinsheerlijk 2009. Het weer was prima en ruim 2.500 mensen wisten hun weg naar het Nolensplein te vinden, de hekken moesten zelfs gesloten worden vanwege de drukte. Genoeg reden dus om in 2010 met een spetterend vervolg te komen. Dat vervolg gaat er wel een beetje anders uitzien.
Hoewel er in de loop der jaren vele duizenden tracks in het trance genre verschenen zijn, werd nooit eerder in kaart gebracht welke track de grootste populariteit geniet. Met andere woorden: wat is de ultieme trance track aller tijden? Met de officiële en onafhankelijke Trance Top 1000 lijst, gebaseerd op de stemmen en persoonlijke voorkeuren van het publiek, zal dit eindelijk duidelijk worden.
Op donderdag 29 april wordt er in heel Nederland weer uitbundig feest gevierd. Alle oranje gekte slaat dan weer toe en mensen gaan massaal de straat op om Koninginnenacht te vieren. En waar kan jij nu beter jou Queensnight vieren dan bij Harders Plaza in Harderwijk.
Vrijbuiters
vrijdag 2 april 2010
Het strandseizoen gaat weer van start. De tijd van sneeuw, ijs en hagel ligt gelukkig achter ons, het is nu tijd voor zand, zee en bovenal zon. Op zondag 4 april doet Vrijbuitersde officiële kick-off van de zondagen op Woodstock 69. Vanaf 16.00 uur 's middags mogen de voeten in het zand in de vers opgebouwde strandhut in Bloemendaal.
Hardcore World Cup 2010
vrijdag 2 april 2010
19 juni staat de Hardcore World Cup gepland in the North Sea Venue te Zaandam. BKJN Events events organiseert hiermee ‘s werelds eerste echte hardcoretoernooi en het belooft, na een uitverkochte ‘Beter kom je Niet vs. Partyraiser' begin dit jaar, weer een echte topper te worden. Hierbij presenteren zij dan ook de opstelling van alle teams!
29 april 2010
Queensnight en Queensday in studio 80
Bekendmaking eerste artiesten Solar Weekend
Vinylized zoekt dance-producers
28 april 2010
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Bangers Bash
Utrechts beste traditie tijdens Koninginnennacht
27 april 2010
Restylerz
24 april 2010
Rauw
23 april 2010
Lucien's Heroes of Housemusic
Donderdag 27 mei A night at the Campus in Utrecht
Hardcore Outlet keert terug in Eindhoven
22 april 2010
Megabase & Fusion of Dance festival een knallende combinatie
21 april 2010
Agoria Balance Release Tour in Trouw
WiSH Outdoor presenteert grootse line up
XXlerator Future Mayhem 3D
20 april 2010
The Full Moon is rising soon
Source Festival 2010 twee dagen én een nieuwe locatie
18 april 2010
30 April de vijfde en laatste editie Uptempo in Leeuwarden
17 april 2010
Housequake Festival 22 mei: line-up en acties
16 april 2010
Groen licht voor Love Parade Duisburg
Selected
Dirty Dutch vs The World met vier podia
14 april 2010
Catwalk DJ contest
Club Pepper is terug
13 april 2010
Klinch
Crazyland groot succes 10 april
10 april 2010
Rituals
Liberator outdoor mag niet door tot 01:00
3for1 is een nieuw concept in de Maassilo Rotterdam
9 april 2010
Hype
Star Beach Clubtour 2010
'Kei Oranje' grootste Koninginnedagfeest van het Zuiden
Proud 2 be Hardcore
8 april 2010
Sunday Spirit nodigt Monika Kruse uit op zondag in de 80
Bi-Rotic presents Naughty and Famous
Ritmo brengt het zomergevoel naar Matrixx
7 april 2010
KISS earlybird tickets on sale
Programmawijziging SuperRauw
6 april 2010
Hardstyle Queensnight en day
Multigroove houdt Haarlem uit de slaap met 'Wake Up'
BKJN events presents Noisekick’s solo proces
5 april 2010
Doe mee met de Indian Summer songcontest en win een heuse podiumplaats
3 april 2010
Warehouse
Prinsheerlijk zet Koninginnedag in Venlo definitief op de kaart
Trance Top 1000 inventariseert de ultieme trancehits aller tijden
2 april 2010
Koninginnenacht @ Harders Plaza
Vrijbuiters
Hardcore World Cup 2010