Partyflock
 
BIRD
20 januari 2016
AdresRaampoortstraat 26
3032 AH
Rotterdam
Nederland
SiteSite rd-rotterdam.nl
E-mailinfo@bird-rotterdam.nl
Linksfacebookpageinstagramsoundcloudxyoutube
Medewerkers

Informatie

BIRD (podium & restaurant) heeft jazz als uitgangspunt, maar maakt ook uitstapjes naar hiphop, soul, funk en nieuwe elektronica.
Boek een overnachting in of in de buurt van BIRD via Booking.com.

Nieuws

'Let's Take It Back To The Old School!' Terug in de tijd met de lekkerste RNB & HipHop Classics in het vertrouwde BIRD. Beleef een heerlijk relaxe sfeer, breng je girls of je homeboys mee en dans de hele nacht door. You heard about it, now it's time to talk about it!
Dit jaar bestaat BIRD, Rotterdams jazzpodium, restaurant en club, 10 jaar. Ter ere van dat jubileum brengt BIRD op 2 juli 2021 een compilatiealbum op vinyl uit, getiteld Hummingbird Archives. De compilatie bevat een breed scala aan Nederlandse artiesten waaronder Kraak & Smaak, Benny Sings, Kofi the Unknown en Sophia.
Bird on the Block
30 april 2020
Het Rotterdamse podium BIRD brengt naast de Courtyard concerts, nu ook BIRDbeats naar Rotterdamse binnentuinen. Samen met de buurt dansen op gepaste afstand op eigen balkon of in de binnentuin.
Het Rotterdamse podium BIRD brengt met 'BIRD on the block' de artiest naar je binnentuin. Rotterdammers kunnen zich vanaf nu opgeven voor een akoestisch privéconcert in hun besloten binnentuin. Uiteraard kan de buurt meegenieten, maar wel vanuit hun eigen tuin of balkon! 3
The Grapevyne 90's & 00's RNB & HipHop 'Hip Hop Hooray', The Grapevyne bestaat 6 jaar en dat gaan we heel, heel, heel dik vieren! In 3 zalen blazen we alle bekende hits uit de 90's en 00's door de speakers en brengen nemen we je terug naar de classics, de enige echte old school!
Een speciale editie van The Grapevyne die je niet wilt missen! Met een complete line up van female DJ's en MC. Ben jij van de 90's 'Do The Ladies Run This Mutha? (*Hell Yeah)*', Of meer van de 'Who run the world? *Girls*!' in onze 2000 zaal? De dames runnen de show deze editie!
The Grapevyne 90's & 00's RNB & HipHop' 'This is how we do it'! The Grapevyne brengt je wederom een onvervalste RNB & HipHop party met de beste classics.
The Grapevyne
3 april 2019
'This is how we do it'! The Grapevyne brengt je wederom een onvervalste RNB & HipHop party met de beste classics. In drie zalen brengen we je een onvervalste r&b- en hiphopparty vol hits uit de 90's en '00's. Denk aan Teddy Riley's New Jack Swing, de hiphop van Yo! MTV Raps, de Bad Boy-periode, maar ook Justin Timberlake, Destiny's Child en de beats van The Neptunes en Timbaland!
The Grapevyne 90's & 00's RNB & HipHop' 'This is how we do it'! The Grapevyne brengt je wederom een onvervalste RNB & HipHop party met de beste classics.
The Grapevyne 90's & 00's RNB & HipHop – 5 Yr anniversary' 'This is how we do it'!
The Grapevyne 90's
4 januari 2018
The Grapevyne brengt je wederom een onvervalste RNB & HipHop party met de beste classics.
The Grapevyne
10 juli 2017
Zaterdag 02 september '17 brengt The Grapevyne je wederom een onvervalste old-school-ninetiesparty met de beste r&b- en phiphop.
The Grapevyne
15 maart 2017
Zaterdag 06 mei'17 doet The Grapevyne het even anders en brengt je een R&B en HipHop special, vol met de hits uit de 90's en '00's.
Zaterdag 04 maart 17 brengt The Grapevyne je wederom een onvervalste old-school-ninetiesparty met de beste r&b- en hiphop.
Zaterdag 19 november '16 wordt de verjaardag gevierd van de gezelligste 90's RNB & HipHop party van Rotterdam, The Grapevyne! Op het 3-jarig bestaan, maken we er weer een dik feestje van zoals er van ons verwacht mag worden.
Na een zwoele lente editie met close friends Mr Nice Guy (Biergarten) en Heaz (CHIPS) is Galore zaterdag 2 juli terug in BIRD! Ook ditmaal zullen ze voor een verfrissende vibe zorgen, waardoor jij de gehele nacht kan dansen op je favoriete tunes. De kenner weet als geen ander dat ook de komende editie een wilde nacht zal worden!
Op vrijdag 11 december is Hoelahoep jarig en dat mag gevierd worden! Speciaal voor deze avond halen ze alles uit de kast om jullie een on-ver-ge-te-lij-ke avond te bezorgen met een aantal tropische verrassingen!
Bezige bijtjes, de mannen van Kraak & Smaak. Sinds het verschijnen van hun debuutplaat tien jaar geleden, stond het trio op festivals all over the world, maakten ze remixes voor o.a. Röyksopp, Moby, Lee Fields en Maxwell en schudden ze en passant nog even een eigen label uit de mouw. Gelukkig zijn ze af en toe ook nog in Nederland te vinden, en in Rotterdam, en in BIRD.
Zaterdag 21 maart vindt er weer een Grapevyne editie plaats. Na een mooie opkomst tijdens het 1-jarig bestaan in november, belooft de eerste party van 2015 weer een top avond te worden.
Rotterdam- Liefhebbers van diepe bassen en hard hitting drums opgelet. Vrijdag 13 februari is Rocket Science × Spherials terug in BIRD en trakteert mobile-app Spherials op een wel heel bijzondere special guest. De nummer elf van de Resident Advisor Top 100 van 2014!
In Rotterdam zijn de 5 elementen van hiphop overal te vinden: van de breakers in het Hiphophuis tot de graffiti painters in de lugubere zijstraatjes. Door sommige wordt de stad zelfs gezien als 'de' Hiphophoofdstad van Nederland, daarom mag een avond als 'Galore' helemaal niet ontbreken! 1
De MPC-tijdmachine reist weer door de meest heerlijke hiphop & r&b van nu en de afgelopen vijfentwintig jaar. Op zaterdag 15 november wordt het Rotterdam Beats festival afgesloten met het driejarig jubileum van The Scenario. 'Three is the magic number', dus het wordt ook dík gevierd met internationale acts waaronder een Grammy Award winnaar. De eerste editie in jazzpodium BIRD vond drie jaar geleden plaats. Sindsdien is het evenement van Boogie Friday uitgegroeid tot dé hiphop & r&b party van Rotterdam.
Onze havenstad heeft na een lange tijd weer een echte R&B avond. In samenwerking met de welbekende hiphopavond 'Keep it Movin' presenteren de mannen van KINGZ exclusives een gloednieuwe beleving genaamd Pandalife. Een avond vol liefde en geïnspireerd op de levenswijzen van de panda.
360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en electronica gemaakt worden. Na een meer dan succesvol voorjaar met onder andere Osunlade, Jay Daniel, Floating Points en Theo Parrish in de Dj Booth is het op vrijdag 04 oktober de beurt aan Hunee om voor de tweede keer BIRD te laten dansen.
Op zaterdag 23 augustus stopt hij voor de zevende keer in BIRD Rotterdam en brengt het weer dé hip hop & RnB party van de Maasstad met zich mee. Tijdens 'THE SCENARIO' komt muziek voorbij van onder andere Missy Elliot tot Iggy Azalea en van K-Ci & Jojo tot August Alsina.
De lente is weliswaar pas net begonnen, maar dat belet de heren van Analog, Storm, Boogie Friday en Spunky Fraîche niet om hun krachten opnieuw te bundelen voor een vreselijk warme indoor Block-(party) in BIRD.
Stap op zaterdag 5 april in de muzikale 'rollercoaster' genaamd The Grapevyne! Van moderne soul en R&B, tot aan soulvolle house en classics uit de jaren 70, 80 en 90. Om de rit af te maken wordt je tevens getrakteerd op de meest warme sounds uit genres als Salsa, Bachata, Kizomba, Reggae(ton) & AfroBeat! The Grapevyne is een 'soulful get-together' met tropische temperaturen!
n de nacht van zaterdag 16 november wordt het Buma Rotterdam Beats festival van 2013 afgerond. Er vindt een brede scala aan noemenswaardige evenementen plaats, maar één steekt er ver bovenuit. Boogie Friday biedt de 'goodlife purist' eens in het kwartaal met het evenement The Scenario de leukste sfeer en de sterkste DJ's.
Op vrijdag 9 augustus vindt de eerste clubnight plaats in BIRD waar o.a. New York Transit Authority b2b met Chaiba zal draaien en is er een special guest optreden van Boddika. Een week later vindt de tweede clubnight plaats in de Toffler met o.a. b2b sets van Mosca en Mudde en Jordan Peak en De Sluwe Vos.
Op zaterdag 10 augustus vindt de 2e editie van het Boothstock festival plaats in het Zuiderpark Rotterdam. Na afloop van het festival hebben 4 elektronische clubavonden van het toonaangevende podium BIRD, te weten The Love Below, 360 Degrees, Boogieman en Farris Wheel de handen ineen geslagen voor een zinderende afterparty.
Na een succesvolle aftrap met speciale gast 6th Borough Project, keert de nieuwe avond van D-Ribeiro op vrijdag 26 juli terug naar het Rotterdamse Jazz podium BIRD. Deze gedreven jonge Rotterdamse DJ met Kaapverdiaanse roots staat bekend om zijn eigenzinnige en soulvolle elektronische geluid.
The Love Below
15 mei 2013
Met gepaste trots presenteert de Rotterdamse dj en producer D-Ribeiro vanaf 24 mei aanstaande zijn resident-dj-avond in BIRD: The Love Below. Een avond vol deep soulful house, disco, breaks en hiphop met een vleugje techno. Met op deze eerste avond als speciale gast Craig Smith (6th Borough Project). D-Ribeiro vormt zonder meer één van de grootste dj/producerstalenten van Nederland.
360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook uitstapjes naar obscure afrobeat, disco en elektronica gemaakt worden. Sadar Bahar zal op 22 december zijn alom bekende voorliefde voor oldschool house en zeldzame disco laten horen.
Soul, triphop, elektronica, dub, folk, disco, house, funk, broken beat, fusion, jazz en hip hop, je kunt het zo gek niet bedenken of BIRD laat je erop dansen. In november presenteren wij de volgende feestjes.
Voor de nieuwste cult zombiefilm 'Dawn of the Disco' wordt een wanstaltig dikke disco house party filmscène gedraaid in BIRD. Verwacht een avond met de gruwelijkste dj's en héél véél belachelijk dansbare disco house.
Iedere vrijdag en zaterdag kun je in BIRD dansen tijdens de leukste feestjes van verschillende Rotterdamse initiatieven, zoals YardBird, Hip Hip, Lovebirds, Analog, All Eyes On, Storm en Fat Lady.
Het internationale hiphop festival Street Science viert het 5-jarig bestaan met een grotere editie.
BIRD is dé Rotterdamse club voor jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe electronica. Naast eten, drinken en dansen kun je er ook optredens bijwonen van de muzikale smaakmakers van dit moment. Op zaterdag 2 juni presenteert Zwart Licht de nieuwe cd Leeroy Draait Door.