Partyflock
 

Oude en nieuwe hiphop en r&b smelten samen in de Maasstad

gepubliceerd door , op
The Scenario
5 november 2013
n de nacht van zaterdag 16 november wordt het Buma Rotterdam Beats festival van 2013 afgerond. Er vindt een brede scala aan noemenswaardige evenementen plaats, maar één steekt er ver bovenuit. Boogie Friday biedt de 'goodlife purist' eens in het kwartaal met het evenement The Scenario de leukste sfeer en de sterkste DJ's. Een nacht waarop vertrekken slechts een vluchtige gedachte is van het laatste moment. Kwalitatieve hiphop en R&B muziek en gezelligheid vormen de leidraad van deze befaamde avond in jazzclub BIRD in Rotterdam.

Elk van de drie eerdere edities verkocht al vroeg uit en bezorgde menig feestgangers iets om nog weken over te praten. Mooi en divers publiek, een warme lounge bij kaarslicht, nostalgische visuals en losgeslagen vibes met een ongeforceerde sfeer. Van oude tot nieuwe hiphop en R&B, worden tijdens The Scenario welbekende klassiekers en ongeslepen diamanten gedraaid gerenommeerde nationale DJ's. Tijdens The Scenario laten hooggeschatte DJ's de meest hoogwaardige hiphop en R&B van de afgelopen vijfentwintig jaar de revue passeren, begeleid door een prominente MC aan de microfoon. Slick, een van de koplopers van het maandelijkse evenement Womanopoly. Ray Escobar, mede-oprichter van Boogie Friday en de Amsterdamse 'urban legend' SP, bekend van onder andere de feesten 'Bassline' en 'The Illest'. Dit keer is het tevens aan 'neohiphop' artiest D-Luzion, onderdeel van het hiphop-vrouwencollectief 'Dam Dutchess', om de avond in goede banen te leiden.

Buma Rotterdam Beats
BRB is een internationaal zakelijk platform en showcase festival voor 'urban bass & beats', met onderdelen uit onder andere hiphop, R&B, UK-bass, house en meer. Jaarlijks wordt er een vooruitstrevend driedaags programma verzameld, bestaande uit vele gerespecteerde acts van nu.

Boogie Friday
BF is voortgekomen uit een behoefte naar de vertegenwoordiging van soul bij de Z-generatie. Het platform houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van culturele muziekevenementen. De evenementen variëren van clubavonden en live-shows op verscheiden locaties in zuid-Holland, tot multidisciplinaire spoken-word middagen in het Boijmans van Beuningen museum. Boogie Friday zet zich ook in voor de doorontwikkeling van jonge en talentvolle artiesten. Tevens vervult de organisatie een adviserende rol bij de organisatie van verschillende culturele evenementen, zoals producties van de Doelen en verschillende activiteiten van het HipHopHuis in Rotterdam.

The frequency
Iedere woensdagavond om 22.00 uur wordt op Radio Brasa het radioprogramma van Boogie Friday live uitgezonden en op zaterdag om 20.00 uur herhaald. Luister wekelijks mee en hoor de nieuwste tracks en interessante interviews met prominente muzikale figuren en de meest exclusieve nieuwtjes over Boogie Friday activiteiten. In de aanloop naar het festival kun je bovendien tijdens de show tickets winnen voor onder andere The Scenario.