Partyflock
 
Nieuws · juli 2016
Op 16 september is het zover en zal niemand minder dan John Digweed plaatsnemen achter de draaitafels van Suono Culture. De man is een levende legende en stond op werkelijk alle grote feesten. Carl Cox noemde hem een grootheid die keer op keer de meest waanzinnige sets neerzet. Hijzelf kwalificeert zijn muziek als "consistent quality electronic music".
Het belooft weer een dampend feest te worden met allemaal gezellige, mooie en sexy mensen. 'De sfeer niet te evenaren' hoor je vaak als waardering op verschillende sites. 'Het oude RoXygevoel bestaat nog' hoor je mensen ook vaak zeggen. De sfeer is het allerbelangrijkste van een feest en de unieke sfeer van B.I.T.C.H. is inderdaad niet te evenaren. De organisatie doet alles aan om deze sfeer hoog te houden, onder meer door een strikt deurbeleid, dat is duidelijk een van de krachten van B.I.T.C.H. Online zijn de tickets al weken niet meer te krijgen en ook in de fysieke voorverkoopwinkels zijn nog maar een paar kaarten te koop!
Releases & Aankondigingen
donderdag 28 juli 2016
Vandaag releases van Dillistone, LO'99, Licious, Will Atkinson vs Jase Thirlwall
Damen und Herren, zomerse hitte schreeuwt om verkoelend nieuws! Jetzt geht's los want zaterdag 5 november 2016 keert Winter Park Festival terug op Aquabest bij Eindhoven! Van 13:00 uur tot 23:00 uur vliegen de opblaaskrokodillen tussen de kilo's confetti de verschillende festival tenten in en kunnen bezoekers, gewapend met de meeste foute skipakken, mutsen en geitenwollen sokken, weer ongegeneerd uit hun plaat gaan op de lekkerste freestyle, eclectic, hardstyle en techno beats.
Tommie Sunshine draait al aardig wat jaren mee en mag dus gerust een veteraan met een grote hoeveelheid ervaring en kennis van EDM genoemd worden. Samen met Red Bull heeft hij een negendelige serie, 'After the Rave' opgenomen. In deze serie gaat Tommie op zoek naar liefhebbers van EDM in verschillende steden. Elke aflevering is in een andere plaats opgenomen. Zo doet de serie onder andere Ibiza, Los Angeles, Miami, Brighton en ook Nederland aan.
Liefhebbers van vette electro hebben weer reden tot vreugdedansjes: Dave Clarke's 'Whip It' keert terug in de Melkweg en wel tijdens de vroege ochtenduren van Amsterdam Dance Event. Daarvoor neemt de Brit niet de minste namen mee: UMEK als Zeta Reticula, Dopplereffekt (live), Anthony Rother, Dez Williams, Brutuzz en uiteraard Clarke zelf. Zij zijn allemaal op zaterdag 22 oktober te bewonderen in de Oude Zaal.
Op 29 oktober 2016 staat de Jaarbeurs in Utrecht volledig in het teken van de hardere stijlen tijdens Unlocked indoor festival. Meer dan 50 artiesten verdeeld over de 5 area's; hardstyle, hardcore, uptempo, raw hardstyle en freestyle, laten je alleen maar het allerbeste van de hardere stijlen horen. Om klokslag drie uur luiden 5 unieke showcase acts de wintertijd samen met jou in. Wie dit zijn, lees je hieronder.
Vorig jaar werd Pleasure Island gewaardeerd met een geweldig cijfer. 'Een sfeer die je niet vaak meer tegenkomt' was een van de vele opmerkingen achteraf. Het feest zat ook vol met echte, leuke feestgangers die maar voor één ding komen: feesten! Nu de tijd nadert en de mensen zich langzaam gaan opmaken voor het feest kan de organisatie jullie alleen maar blijer maken met de verschillende area's en de beste dj's. Nu is area nummer vijf aan de beurt!
Releases & Aankondigingen
dinsdag 26 juli 2016
Justin Prime en We Are Loud werkten samen aan 'Drowning', Martin Garrix' nieuwe single heet 'In The Name Of Love', Inpetto doet het met Lauren Mason, Revealed brengt remixbundel met grootste hits Moby uit,
Ace Agency kondigt de terugkeer van het showcase event Kings of Ace aan. Ace Agency bestaat dit jaar tien jaar en viert dit groots bij Beachclub Bloomingdale. Op zondag 28 augustus keert Kings of Ace terug naar het strand en ondanks dat een uitverkochte RAI tijdens ADE en poolparty's in Miami moeilijk te toppen zijn, gaat Ace Agency je verwachtingen overtreffen tijdens dit strandevenement.
De omzet van de Nederlandse hotels, restaurants en cafés is de laatste jaren sterker gestegen dan gemiddeld in de Europese Unie. Inmiddels ligt de omzet zelfs op recordhoogte.
'I'll Sleep When I'm Dead', geregisseerd door Justin Krook, is een hartversnellende maar ook hartverscheurende documentaire over één van de meest vooraanstaande DJ's van vandaag de dag: Steve Aoki.
Bijna 9 op 10 verwacht dat de Belgische eventsector de komende zes maanden niet zal groeien. 19% verwacht klappen. In Nederland verwacht 32% groei voor de branche. Dat blijk uit de 18de editie van de EventMonitor barometer van eventplanner.be in Nederland en België. Een extra rondvraag in de Belgische markt leert dat de daling minstens gelinkt is aan de aanhoudende terreurdreiging en de aanslagen op 22 maart in Brussel.
De afgelopen jaren was Ensuite, hét paradepaardje van La Fête 040, voornamelijk in de nacht actief. Toch begon het na een aantal eigen stages op o.a. Extrema Outdoor en Foodstock te kriebelen en dus trekken ze op 20 augustus de stoute slippers aan: Ensuite gaat naar buiten en presenteert: The Hidden Garden!
Voor de achtste keer op rij vindt Amsterdam Halloween plaats op het Westergasterrein in de hoofdstad van Nederland. De WesterUnie, Transformatorhal, én de WesterLiefde vormen tijdens dit Halloween weekend het toneel van intergalactische superhelden.
In april werd Beatport door SFX in de etalage gezet, in juli werd aangekondigd dat de muziekwinkel niet meer in de verkoop stond. Onduidelijk was echter wat SFX dan wel van plan was met de veelbesproken dochteronderneming. Inmiddels weten we meer.
538 is vanaf aanstaande vrijdag tot en met zondag als enige Nederlandse zender aanwezig op hét dancefestival van de wereld: Tomorrowland. Wessel van Diepen en Dennis Ruyer ontvangen onder anderen Tiësto, Martin Garrix, David Guetta, Afrojack, Galantis, en Axwell Λ Ingrosso in de speciale radiostudio op locatie.
Arjen Lubach heeft in het diepste geheim achter de draaitafels gestaan. De presentator is een van de twee leden van The Galaxy, werd donderdag onthuld in een video van het duo.
Terwijl de zomer zich deze week met een hittegolf van zijn beste kant laat zien wordt er alweer volop gewerkt aan de nieuwe (vierde) binneneditie van We Are Electric die op zaterdag 12 november van 20.00 uur tot 7.00 uur in het Eindhovense Klokgebouw zal plaatsvinden. De verkoop van de (gelimiteerde) voordelige Early Birdtickets start zaterdag !
2016 Lijkt echt het jaar van de (eerlijkheid over) psychische aandoeningen onder artiesten te worden. Het sterrendom en wereldwijd draaien eisten eerder al zijn tol voor onder meer Nicky Romero en Blasterjaxx. Ben Pearce heeft gisteren op Facebook aangekondigd al zijn optredens die voor de rest van 2016 gepland stonden te cancelen. Nu lijkt zijn geestelijke toestand geen gevolg van zijn gekozen beroep, maar het reizen, de jetlags en de plicht er te staan voor duizenden fans zal ongetwijfeld geen positieve bijdrage leveren aan de Depressie waar de dj naar eigen zeggen al langere tijd tegen vecht.
Maak jezelf klaar voor het tweede hoofdstuk van het b2s hardere stijlen indoor festival: Unlocked. Na het succes van vorig jaar keert dit nieuwste b2s concept terug op 29 oktober in de Jaarbeurs. Meer dan vijftig artiesten verdeeld over vijf area's, nemen je mee in vijf verschillende hardere stijlen werelden. Kies jouw bestemming en laat je verrassen door de vijf unieke showcase acts die de wintertijd Unlocken.
DJ Hardwell maakt vandaag bekend dat een gedeelte van de opbrengst van zijn laatste show van de I am Hardwell – United We Are wereldtournee naar de 'United We Are Foundation' gaat die hij samen met zijn manager Anna Knaup, CEO Anna Agency, heeft opgericht. Zaterdag 27 augustus trakteert de nummer 1 DJ van de wereld zijn fans op de laatste show van de succesvolle wereldtournee in de Hockenheimring te Duitsland. Van elk verkocht ticket van Hardwell's laatste show gaat er een euro naar de foundation.
Op zaterdag 23 juli geen house of exposities, maar een keiharde gabber-revival in BAR met als headliner Rotterdam Terror Corps. Met 'HARD' geven Roodkapje en BAR een nieuwe impuls aan de hardcore scene in Rotterdam én Nederland. De muziekstroming die in Rotterdam is ontstaan en wereldwijd bekendheid heeft verworven, is vanavond dus terug op de thuisbasis.
De line-up van Eindhovens leukste festivalafsluiter is rond. Met artiesten als The Partysquad, Dyna en Vato Gonzalez is het echte partygevoel gegarandeerd. En omdat niet alleen Dance en House, maar ook Eclectic en Urban geprogrammeerd staan, is er voldoende variatie en keus. Het festival vindt plaats op zaterdag 17 september op Strandbad De IJzeren Man in Eindhoven.
B.I.T.C.H was weer ouderwets gezellig 11 juni en de familiesfeer was weer uniek. Nu zijn al die leuke mensen alweer bezig met de volgende editie. B.I.T.C.H op 1 oktober was dus ook binnen een paar weken, online, al uitverkocht. Nu weten de meeste echte B.I.T.C.H fans dat er dan nog een aantal kaarten liggen bij de voorverkoopwinkels. Bij navraag bij de voorverkoopwinkels blijkt dat de meeste kaarten ook daar heel hard gaan!
Muziekplatform Subbacultcha en Melkweg slaan voor de tweede keer de handen in elkaar om de bruisende Nederlandse underground muziekscene te belichten. De L.A.N. Party (Local Area Network) vindt plaats op vrijdag 23 december in de Melkweg, met o.a. Idiott Smith, Iguana Death Cult en Jameszoo (DJ set) op het programma. Kaartverkoop start donderdag 14 juli om 10:00 uur, via Ticketmaster.
De namen van Suikerbeat, het Breda Barst podium met de lekkerste house en deephouse, zijn bekend. Kris Kross Amsterdam, Carlos Valdes, Siroj, Fab x Paans, DJ EZD, Wantigga, David Ghetto, Daisy, Bill Sikes, Eb & Vloed, Swingdeep, De Badmeesters en Moody Mehran draaien op het dancepodium.
NVWA test oordoppen
woensdag 13 juli 2016
De 16 oordoppen die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dit voorjaar heeft onderzocht bieden gemiddeld voldoende bescherming tegen harde muziek. De gemiddelde dempingswaarden van alle oordoppen voldoen aan de normeisen. Dit betekent niet dat voor iedereen de oordoppen voldoende demping bieden; dat hangt sterk af van de pasvorm. Ook moeten ze op de juiste manier worden ingedaan. Op de website van de NVWA staat een lijst met merken en artikelnummers van de onderzochte oordoppen die consumenten kunnen raadplegen:
Hardwell lanceert vandaag als eerste artiest in de internationale muziekscene een chatbot voor Facebook Messenger. Met de lancering wil de Nederlandse top-DJ en meervoudig awardwinnaar de interactie met zijn fans op innovatieve wijze naar een hoger en persoonlijker niveau brengen. Via Messenger heeft Hardwell een potentieel bereik van 900 miljoen gebruikers.
SFX cancelt verkoop Beatport
woensdag 13 juli 2016
SFX heeft de verkoop van Beatport in de wacht gezet. Advocaten van SFX hebben de rechter gevraagd de verkoop van de muziekwinkel als onderdeel van het 'Chapter 11' faillissement te schrappen.
Berlijn krijgt een nieuwe culturele activiteit: een museum dat volledig in het teken staat van techno. Het museum zal gevestigd zijn in het pand van de bekende Tresor Club.
Tomorrowland te volgen op MTV
woensdag 13 juli 2016
Is het niet gelukt om kaarten te bemachtigen voor Tomorrowland 2016? Geen probleem, want zaterdag 23 en zondag 24 juli doet MTV Nederland zowel on-air als online verslag van het uitverkochte dance-spektakel.
Controverse rond het Canadese duo DVBBS wegens gebeurtenissen afgelopen zaterdagavond na hun set op de Hongaarse Balaton Sound festival. Twee meisjes werden Backstage uitgenodigd om met de groep te chillen na hun set. Later die avond werden ze bewusteloos gevonden. De moeder van één van de meisjes heeft zeer snel de politie ingelicht en hoewel DVBBS al op weg naar het vliegveld waren, kon de politie hen (en twee andere mannen) nog meenemen op verdenking van drugsbezit.
Hellbound zet haar statement als een vlag in de grond; dit is Gabberland. Gabberland heeft samen met haar ambassadeurs, ministers en gabbers de koppen bij elkaar gestoken. Ze zijn tot een consensus gekomen, dit is het resultaat, dit is Gabberland!
Releases & Aankondigingen
maandag 11 juli 2016
Steve Aoki brengt eind juli zijn album '4OKI EP' uit en de eerste single (met Autoerotique) is gereleased, Third Party en Sem Vox brengen 'Never Let You Go' uit, Dannic biedt nieuwe track gratis aan, je luistert ook een nieuwe track van Galactic Marvl: 'Save Me'. Ook nieuwelingen JNXD hebben een nieuwe release voor je.
Twee jaar nadat de Poolse DJ Norberto Loco het vorige record werd gezet, verbrak de Nigeriaanse DJ Obi het Guinness World Record voor de langste DJ-set. Obi's set begon op 22 juni in Sao Café Lagos en eindigde op 2 juli waarmee hij in totaal 230 uur of 10 dagen draaide. Het was Obi toegestaan vitaminen te gebruiken, medische controles uit te laten voeren en hij mocht elke dag een twee uur durende pauze inlassen om te rusten.
Releases & Aankondigingen
vrijdag 8 juli 2016
Dimension brengt zijn eerst mix compilatie uit via Flashover Recordings, Licious brengt het langverwachte 'Calling' uit op Shomi Records, Digital Punk en Radical Redemption werkten samen aan 'Protest of Indignation' en de Canadees Conro remixed 'Hey' van Afrojack en Fais.
THC is het dat vooral tripperig is. Dit kun je aan den lijve ondervinden op 9 juli tijdens The Hard Core – Reincarnated. In Club 8, Amsterdam laat Enjoy Events jullie de oude vetste en hardste Thunderdome tijden herleven. De organisatie heeft maar liefst acht artiesten uit binnen- en buitenland gehaald om hun gabbertracks door je lichaam heen te laten beuken. Als klap op de vuurpijl geven Kaycie en Faniac je hun wel bekende Ouwe stijl sound. Kom je ook mee stuiteren?!
Ritmisch slagwerk, lage tonen en een gebroken vierkwartsmaat; dit zijn de basisingrediënten van drum & bass. In 1991 kwam deze muziekstijl op uit de Londense rave en junglescene, critici riepen destijds eensgezind dat de hype nog geen jaar zou duren. Het tegendeel is waar, anno 2016 is drum & bass nog altijd springlevend met wereldwijd een hartstochtelijke achterban. Ter ere van deze mijlpaal presenteren Fabio & Grooverider, ook wel 'The Godfathers of drum & bass' genoemd, op 23 juli in Paradiso het beste wat het genre in 25 jaar heeft voortgebracht.
Wil jij wel graag uitgaan, dansen en drinken, maar heb je geen zin, tijd of energie om te wachten tot het donker is? Of je halve zaterdag in bed te liggen? Dan is Thirsty Friday perfect voor jou!
Het is elk jaar weer feest! Of voor de stemmers die als een malle hun favoriete plaatjesdraaier steunen of voor de hashtag blockers en ignore buttons van de mensen die de populariteitslijst al jaren beu zijn. Hoe dan ook: we mogen vanaf heden weer onze stem uitbrengen en bepalen welke artiest een jaar lang zich nummer 1 van de wereld mag noemen, de boekingsgages mag verhogen en de sponsordeals naar zich toe ziet stromen!
Audio Obscura outdoor
donderdag 7 juli 2016
Audio Obscura, bekend van samenwerkingen met vooraanstaande labels als Ellum en Life and Death tijdens ADE en de one-off shows met Sven Väth, Maceo Plex and Joris Voorn op iconische plekken als Het Koninklijk Concertgebouw en het Muziekgebouw aan 't IJ, komt deze zomer met een openlucht special.
Dinsdag vond er in Amnesia Ibiza een inval plaats. Er zijn nog steeds geen officiële mededelingen gedaan, maar de tam tam draait uiteraard overuren. Volgens plaatselijke krant Diario de Ibiza arresteerde de Guardia Civil dinsdag vier personen, waaronder de eigenaar, bracht 17 uur door in de club en hebben ze €2 miljoen in contanten gevonden.
Releases & Aankondigingen
dinsdag 5 juli 2016
Vandaag: Tom & Jame keren terug bij Revealed, Laidback Luke & TWOLOUD maken samen 'Fcukin Beats', Gregor Salto brengt 'Para Voce' opnieuw uit, Adam Beyer brengt Drumcode A-Sides Vol.5 uit en luister het door Devin Wild geproduceerde Dreamfields anthem.
Naar verluid zijn gewapende politieagenten Amnesia Ibiza binnengevallen en is clubeigenaar Martin Ferrer gearresteerd. De operatie zou onderdeel zijn van een onderzoek naar georganiseerde misdaad. Spaanse krant El Mundo meldt dat het een gezamenlijke operatie met de fiscus.
Goed nieuws voor alle liefhebbers van echte strandfeesten en zomergevoelens, want Latin Lovers keert weer terug naar de plek waar het tien jaar geleden haar eerste strandfeest ooit organiseerde: Jamm Beach in Ter Heijde op zaterdag 6 augustus!
Het lijkt herfst in Nederland en met gure winden en codes geel tot oranje is het dan ook de hoogste tijd voor hét binnenfeest van deze zomer! Want Vive la Frenchcore staat voor de deur en samen met Dr. Peacock is BKJN Events klaar om Culemborg op gepaste wijze te slopen! Dikke geluidsets, moddervette live acts en de beste frenchcore, hardcore en terror zijn dan ook de ingrediënten om je compleet los te laten gaan tot 8 uur de volgende ochtend.
De Duitse politie is op zoek naar Ray Slijngaard. De Audi Q7 van de muzikant belandde afgelopen woensdagavond op de A52 in de vangrail en de bestuurder is daarna gevlucht. De auto staat op naam van de rapper die al geruime tijd in Duitsland woont. De politie heeft geen idee of Ray zelf achter het stuur zat. Maar dit verifiëren blijkt tot dusver niet mogelijk, omdat op het huisadres van Slijngaard niemand aangetroffen werd.
Aanstaande zondag is het zover: De allereerste editie van Summerpark Festival op het Atlantisstrand in Almere. De opbouw is in volle gang, de dj's zijn er klaar voor, de kaartverkoop loopt voorspoedig. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig om er samen een heerlijke festival dag van te maken.
29 juli 2016
Legende John Digweed naar Suono Culture
Allerlaatste kaarten voor B.I.T.C.H oktober in de verkoop
28 juli 2016
Releases & Aankondigingen
Winter Park start dit weekend voorverkoop
Tommie Sunshine en Red Bull maken negendelige serie over dance-cultuur
Dave Clarke's electro clubavond 'Whip It' vanwege succes op herhaling tijdens ADE
27 juli 2016
b2s presenteert de line-up van Unlocked indoor festival 2016
Na HardClassics, House of Tech, Main, Decade 1990/2000 nu Timelock Freestyle area Pleasure Island bekend
26 juli 2016
Releases & Aankondigingen
Ace Agency viert tienjarig bestaan aan het strand met Kings of Ace
Omzet Nederlandse horeca stijgt sterker dan in rest EU
Documentaire Steve Aoki vanaf augustus te zien op Netflix
25 juli 2016
Eventmonitor: Nederlandse eventsector zal groeien
23 juli 2016
Ensuite gaat naar buiten en presenteert The Hidden Garden
Amsterdam Halloween · Superheroes
22 juli 2016
SFX haalt Beatport definitief uit de verkoop
Radio 538 hele weekend live vanaf Tomorrowland
21 juli 2016
Arjen Lubach blijkt dj van The Galaxy
20 juli 2016
Voorverkoop We Are Electric Klokgebouw start zaterdag
19 juli 2016
Ben Pearce cancelt toekomstige optredens vanwege depressie
18 juli 2016
Unlocked keert terug in Jaarbeurs Utrecht
Hardwell zet grote donatie-actie op voor laatste show
Roodkapje en BAR presenteren Hard met Rotterdam Terror Corps
Volledige line-up Festival Dance Nature
B.I.T.C.H 1 oktober bijna uitverkocht · Aftermovie festival klaar
15 juli 2016
Ontdek de underground-talenten van de Nederlandse muziekscene op L.A.N. Party
14 juli 2016
Kris Kross Amsterdam, Carlos Valdes, SIROJ en meer op het Suikerbeat podium van Breda Barst
13 juli 2016
NVWA test oordoppen
Hardwell lanceert als eerste artiest eigen chatbot voor Facebook Messenger
SFX cancelt verkoop Beatport
Berlijn krijgt techno-museum in Tresor
Tomorrowland te volgen op MTV
12 juli 2016
DVBBS gearresteerd wegens drugsbezit
Line-up release Hellbound Gabberland
11 juli 2016
Releases & Aankondigingen
Nigeriaan draait 230 uur en verbreekt wereldrecord 'langste DJ set'
8 juli 2016
Releases & Aankondigingen
Twee doden op eerste dag Schots festival T in the Park
THC: a blast from the past voor Thunderdomers, gabbers en oude stijl liefhebbers
Fabio & Grooverider · 25 Years of Drum & Bass
Dansen voor middernacht? Het kan vanaf vandaag in Haarlem
7 juli 2016
We mogen weer stemmen voor de DJ Mag Top 100
Audio Obscura outdoor
Politie vindt €2 miljoen in Amnesie Ibiza
5 juli 2016
Releases & Aankondigingen
Inval door politie bij Amnesia Ibiza
Latin Lovers deze zomer weer te vinden bij Jamm beach
Vive la Frenchcore: dikke geluidsets, moddervette live acts en de beste frenchcore, hardcore en terror
1 juli 2016
'Duitse politie op zoek naar Ray Slijngaard'
Summerpark Festival · Final info, timetable & ticket update.