Partyflock
 
Nieuws · juni 2016
Na een stijf uitverkochte eerste editie van Surgeon keert dit icoon op 2 juli terug naar Utrecht in BASIS. Ondersteund door Stranger en BASIS-resident STØRM barst de kelder aan de Oudegracht aan de Werf 97 uit haar voegen.
Genieten van muziek zonder daarbij onherstelbare schade op te lopen. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) hernieuwen vandaag hun afspraken met staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in het tweede convenant preventie gehoorschade.
Volgens D66 moet het bij je dragen van maximaal drie xtc-pillen niet meer worden bestraft in Nederland. Dit zou voorkomen dat festivalbezoekers meerdere pillen tegelijkertijd inslikken bij een controle.
In samenwerking met Dresscode.nl gaat Partyflock iedere maand op zoek naar de leukste feesten met een bijzondere dresscode. Ook in juli staan er een reeks fantastische feesten op de agenda, waarbij een opvallende outfit zeker niet mag ontbreken.
Ook dit jaar is Loveland weer aanwezig tijdens het Amsterdam Dance Event. Er zullen drie evenementen plaatsvinden in de Mediahaven. De eerste namen zijn ook al bekendgemaakt en de kaartverkoop is vliegend van start gegaan!
De Amsterdamse driehoek van burgemeester, Hoofdofficier van Justitie en Hoofdcommissaris heeft besloten om extra maatregelen te treffen rondom Sensation, zaterdag 2 juli in de Amsterdam Arena. De aanvullende maatregelen zullen zichtbaar zijn en bezoekers zullen deze merken. De kern van de zichtbare maatregelen is dat alle bezoekers die de Arena in willen, worden gefouilleerd, dat het gebied er omheen wordt gecontroleerd en dat er geen auto's in het transferium onder de Arena mogen komen. Daarnaast zal er een aantal onzichtbare maatregelen worden genomen.
AMF wordt grootser dan ooit. Voorgaande jaren vond het dance-event nog plaats op één plek, nu is er gekozen voor maar liefst vijf dagen en drie locaties. Van woensdag 19 tot en met zondag 23 oktober wordt in de Johan Cruijff ArenA, de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome het grootste dancefestival van Nederland georganiseerd.
Deze zomer doet de Melkweg haar naam als podium dat niet terugdeinst voor de hardere elektronische genres alle eer aan. Elke zaterdag van juli kunnen bass-liefhebbers hun hart ophalen tijdens de Summer Bass Night, een nieuwe wekelijkse clubavond die ruimte biedt aan de genres Drum & Bass, Dubstep, Future Bass en Trap. De vijf edities vinden telkens plaats in de Oude Zaal, vanaf 00:00 uur. Guerilla Speakerz, Donnie Firm en Obey geven zaterdag 2 juli de aftrap.
De Amerikaanse DJ en producer Josh Wink geldt sinds de jaren '90 als een iconisch figuur binnen de internationale house en techno scène. Hij maakte vooral furore met releases als 'Higher State Of Consciousness' en 'Don't Laugh' en zal zijn opmars maken richting in de tunnel om zaterdag 9 juli zijn kunsten te komen vertonen!
Die verdoemde zaterdagen in Amstelveen, tien jaar lang. Van vol energie aan de deur van de P60, Amstelveen tot kapot op de vloer als het licht weer aan ging. Voor de industrial hardcore liefhebber een definitie, voor de nieuwe generatie een legende: Club r_AW. En nu: r_AWunion, de Club r_AW reunie!
Het is bijna zover: op 24 en 25 juni eindelijk dé aftrap van het zomerseizoen, Sunrise Festival! Geniet van een weekend vol muziek, opzwepende DJ acts en een gezellige festivalsfeer aan het stralend witte zandstrand van De Lilse Bergen (net over de Belgische grens, minder dan een half uurtje vanaf Eindhoven) en beleef samen met je vrienden een topweekend! Hieronder lees je alles wat je moet weten voor aankomend weekend.
Festivals lijden onder natte juni
donderdag 23 juni 2016
Door de regen van de afgelopen weken zijn parkeerplaatsen van grote festivals ondergelopen. Onder meer Down The Rabbit Hole bij Nijmegen en Rock Werchter in België hebben maatregelen genomen.
MC Bizzey verlaat Yellow Claw
woensdag 22 juni 2016
Gisteren meldden we al dat Sven van Psyko Punkz een stap terug doet en vandaag lezen we op Facebook dat ook de samenstelling van Yellow Claw gaat veranderen. MC Bizzey verlaat de groep om meer tijd met zijn vrouw en kind door te kunnen brengen.
Zin om de benen uit je lijf te dansen op de heerlijkste houseplaten uit de vroege jaren '90 Het kan 23 juli weer bij Summer of Love. Op het Thuishaventerrein in Amsterdam
Steeds meer festivalgangers lopen een drugsvergiftiging op na het gebruik van ecstasy of GHB, dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos instituut. Het Rode Kruis, aanwezig op de meeste festivals, wil iets tegen deze en andere de festivalletsels doen. Tijdens de 'Hoe overleef ik een festival campagne' roept de hulporganisatie mensen daarom op zich beter voor te bereiden als ze naar een festival gaan.
Het drama rond SFX heeft een onverwachte wending genomen nu het nieuws bekend is geworden dat het bedrijf de Chapter 11 procedure heeft beëindigd. Tenzij er een directe koper voor een aanzienlijk deel van de activa van SFX is, kan deze ongebruikelijke stap de toekomst van het bedrijf ernstig in gevaar brengen...
Mysteryland bundelt krachten met Greenpeace! Waarom? Omdat ze alle festivalbezoekers op positieve wijze bewust willen maken van de manier waarop we met energie, voedsel, materiaal en de omgeving omgaan.
De Nederlandse dj Afrojack heeft de muziek voor de trailer van de nieuwe Final Fantasy-game gecomponeerd. De dj maakte eerder een track voor Call Of Duty: Black Ops III.
Wie produceert de beste dance-track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een vinylrelease, het prijzenpakket bestaat ook uit studio-uren bij SAE Institute, een presentatie op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, managementadvies, pr-begeleiding, perspromotie, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto's. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij SAE Insitute en tickets voor de Dancefair. Naast het prijzenpakket is Vinylized een uitgelezen kans om je track onder de aandacht te brengen van diverse kopstukken uit de industrie.
Releases & Aankondigingen
dinsdag 14 juni 2016
Martin Garrix maakt track dat als thema E3 expo, Hardwell & Thomas Newson werken samen, de officiele videoclip van 'Perfect Strangers' van Jonas Blue ft JP Cooper is uit en Ferry Corsten bevestigd dat hij als Gouryella nieuwe single zal uitbrengen.
Unity wierf voor het tweede jaar op een rij Nederlandse respondenten voor 's werelds grootste drugsonderzoek (GDS2016). Bij deze alvast een aantal opmerkelijke resultaten...
Burning Man zet voor het eerst officieel voet in Nederland! In nauwe samenwerking met haar Amerikaanse broer, laat non-profit organisatie Burning Man Netherlands, Nederland en Europa zien dat Burning Man meer is dan het wereldberoemde evenement in de Amerikaanse woestijn. Burning Man is mentaliteit, een cultuur van mogelijkheden. Een die streeft naar onderlinge verbondenheid en creatieve expressie.
Na een zwoele lente editie met close friends Mr Nice Guy (Biergarten) en Heaz (CHIPS) is Galore zaterdag 2 juli terug in BIRD! Ook ditmaal zullen ze voor een verfrissende vibe zorgen, waardoor jij de gehele nacht kan dansen op je favoriete tunes. De kenner weet als geen ander dat ook de komende editie een wilde nacht zal worden!
Tijdens de zomermaanden blijft Labyrinth Club zelf dicht. Het sluitingsfeest gaat door op 25 juni met Pan-Pot die vorige maand nog het mooie weer maakten op Extrema Outdoor Belgium in Houthalen-Helchteren. Maar niet getreurd, want op zondag 3 juli opent Labyrinth een zomerclub van 14h00 tot 22h00 naast de bestaande locatie: Labyrinth OPEN.
Releases & Aankondigingen
vrijdag 10 juni 2016
Paul van Dyk laat weer van zich horen na zijn ernstige val begin dit jaar, Martin Garrix brengt een nieuwe track uit, Sam Feldt komt met een zomernummer, Dash Berlin, DBSTF en kersverse vader Jake Reese lanceren nieuwe hit 'Gold'
Nominaties DJ Awards bekend
vrijdag 10 juni 2016
DJ Awards maakt de categorieën en genomineerden van dit jaar bekend. Er zijn 12 categorieën en maar liefst 113 genomineerden. Het publiek kan vanaf nu stemmen.
In zijn eerste interview sinds het aangevraagde faillissement in februari beweert voormalig SFX CEO dat 'er geen gemakkelijke antwoorden zijn'.
Billboard heeft weer een lijstje gepubliceerd: 'Power List of DJs & Execs'. Met andere woorden: wie zijn de belangrijkste en meest invloedrijke en dus machtigste spelers in de dance....
Releases & Aankondigingen
donderdag 9 juni 2016
Eva Simons en Sidney Samson brengen de zomerhit 'Escape From Love' uit, DigiCult remixed Liquid Soul, Skink drops five-track EP with four fresh exclusives.
Na de zeer succesvolle editie van The Flying Dutch dat afgelopen weekend in verschillende Nederlandse steden plaatsvond, moet de organisatie nu tot haar spijt bekendmaken dat de Swedish Edition niet doorgaat. Deze Zweedse variant van The Flying Dutch zou op zaterdag 30 juli plaatsvinden in Den Haag, Nijmegen en Den Bosch.
Op 17 juni 2016 speelt Ronnie Flex een thuiswedstrijd in Ahoy Rotterdam met bevriende rappers en DJ's. Een drie uur durend spektakel om de zomer keihard in te luiden. Maar daar blijft het niet bij! Nadat de Ahoy helemaal op zijn kop is gezet, rolt Ronnie Flex door naar Club BED voor de afterparty en neemt een aantal speciale mystery guests mee.
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) staakt haar onderzoek naar de doorverkoop van kaartjes voor concerten. De toezichthouder heeft geen bewijzen gevonden dat de hoge ticketprijzen op sites als Seatwave niet door de beugel kunnen.
Na grote internationale successen als een van de meest succesvolle DJ aller tijden, inclusief tot twee keer toe benoemd te zijn tot de #1 DJ ter wereld, heeft Hardwell aan het eind van 2015 met zijn United We Are Foundation een concert gegeven aan meer dan 70,000 mensen om geld in te zamelen voor kansarme kinderenuit de sloppenwijken van Mumbai. Na het succes van dit event heeft Hardwell besloten deel te nemen aan een speciaal georganiseerd evenement door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Johan Cruijff foundation dat op 16 juni zal plaatsvinden op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.
Mocht het weer niet goed zijn aanstaande zaterdag, dan heeft B.I.T.C.H. daar geen last van. Dit festival is namelijk een in- en outdoor festival. De voorspellingen zijn niet slecht gelukkig: 20 graden en mocht er toch een regenbuitje overtrekken dan zit iedereen droog en warm in de North Sea Venue. Na 23:00 uur verplaatst het feest sowieso in zijn geheel naar binnen. 1 Oktober is het volgende B.I.T.C.H feest, de indooreditie. Dit feest zal zijn voorverkoop beginnen op vrijdag 10 juni.
Eindhoven de Gekste! Dat staat ook dit keer als een paal boven water bij dé afsluiter van het festivalseizoen: 'Dance Nature'. Het festival vindt plaats op zaterdag 17 september op Strandbad De IJzeren Man in Eindhoven. De eindtijd is dit keer 23.00 uur. Bij eerdere edities was dat al 22.00 uur. De line-up is nagenoeg rond. Daar is opnieuw een geweldige hoofdact aan toegevoegd: The Partysquad.
Op het Duitse muziekfestival Rock am Ring zijn vrijdag minstens 42 mensen gewond geraakt door blikseminslag. Acht van hen zijn er slecht aan toe. Een bezoeker moest gereanimeerd worden.
Releases & Aankondigingen
vrijdag 3 juni 2016
Vandaag hoor je de nieuwe track van Otto Knows en Avicii die onverwachts eerder in premiere ging, luister je de opvolger van Alan Walkers tophit 'Faded', download je gratis een nieuw remix album van Major Lazer, Paul Oakenfold werkt samen met BRKLYN, het wereldwijd succes van Lost Frequencies krijgt langverwacht vervolg.
Eindelijk is de line-up voor Boulevard Outdoor 2016 compleet! Op de mainstage kun je dit jaar van alles verwachten en op de rest van de stages vind je de beste hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek! Wacht niet langer en check snel de line-up!
Tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event worden pilletjes verstrekt die bezoekers en artiesten moeten beschermen tegen gehoorschade. Het betreft een proef en met de proef wordt gekeken of de pillen daadwerkelijk helpen met bescherming tegen gehoorschade. In de pilletjes zitten vitaminen en magnesium.
Releases & Aankondigingen
donderdag 2 juni 2016
Vandaag lees je meer over David Guetta, Showtek & Beardyman die de EDM doodverklaren, Cedric Gervais & Willy Monfret en de vijftienjarige Mark Villa heeft een track gedropt!
De complete line-up van het Amersfoortse festival Into the Woods is bekend. Onder andere Mano le Tough, The Black Madonna, The Advent & Industrialyzer (live), Steffi & Prosumer, Max Cooper en Guti staan vrijdag 9 en zaterdag 10 september in de bosrijke omgeving. Er staan ook veel nieuwe spannende artiesten zoals Konstantin Sibold, Cuthead en Jennifer Cardini. Naast elektronische muziek is er een sterke focus op live-acts, met een een speciaal livepodium waar bijvoorbeeld Jungle By Night, Marbert Rocel en Vaudou Game op het programma staan.
Friedlich Feiern
donderdag 2 juni 2016
Berlin meets Amsterdam again: In de nacht van 1 op 2 juli zullen de leden van Gabba Nation opnieuw treffen met de crew van de Amsterdamse early hardcore organisatie Strength of Unity. Op het feest Friedlich Feiern – Gabba Nation invites Strength of Unity zullen de organisaties hun krachten bundelen om te zorgen dat de (early) hardcore freaks goed aan hun trekken komen. Friedlich Feiern is een feest dat elke eerste vrijdag van de maand gehouden wordt in een underground club onder de metrobaan naast de Berlijnse TV toren bij Alexanderplatz. De club bestaat uit 2 area's waarvan één ingericht zal zijn voor (early) hardcore en één voor techno.
Escape is al jaren 'thé place to be' als afterparty na de festivals. En ook deze zomer kan meteen vanaf het terras of het gras de dansvloer op!
Releases & Aankondigingen
woensdag 1 juni 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Axwell Λ Ingrosso, Afrojack, Dansor & EDX.
Dance Therapy Management en Flashover Recordings hebben het bevestigd! Ook dit jaar komt de levende legende Ferry Corsten naar Bloemendaal aan Zee voor een exclusieve, vier uur durende trance set in Beachclub Fuel. Waar het event vorig jaar nog op de zondag plaatsvond zal het dit jaar op zaterdag zijn. Zaterdag 3 september mag dus vanaf nu officieel in je agenda genoteerd worden.
In het vandaag verschenen Europees Drugsrapport 2016 waarschuwt het EMCDDA voor nieuwe gezondheidsrisico's door veranderingen in drugsaanbod en gebruikspatronen. Problemen met stimulerende middelen worden steeds zichtbaarder en het internet zorgt voor grote verandering in de wijze waarop drugs worden verhandeld.
Het is een nieuwe trend in het Europese clubcircuit: in plaats van synthetische drugs als cocaïne te snuiven wenden partygangers zich tot een nieuwe manier om high te worden: chocolade. Of eigenlijk cacao(poeder). Er zijn zelfs al speciale evenementen waar men geen xtc of coke gebruikt en zelfs geen alcohol meer drinkt, maar waar men louter cacao aangeboden krijgt. Op een maandelijkse party in Berlijn dansen ravers tot het ochtendgloren op een 'buzz' van rauwe chocolade genomen in drank, pil of poedervorm.
Op donderdag 9 juni vindt op locatie Wilhelminaplein Zomerfestival Leeuwarden weer plaats. Net als voorgaande jaren staat er weer een sterke line-up met onder andere Pep & Rash, Dirtcaps en Dannic.
30 juni 2016
Techno-icoon Surgeon zaterdag in club BASIS
Live muziek-sector hernieuwt convenant en blijft zich inzetten voor preventie gehoorschade
29 juni 2016
D66 wil drie xtc-pillen op zak toestaan
Zwoele strandfeestjes, kleurrijke bohemian fuifjes en romantische wedding party's
28 juni 2016
Loveland maakt programma en eerste namen ADE bekend
27 juni 2016
Extra maatregelen rondom Sensation na dreiging
24 juni 2016
Programma vijfdaags AMF festival tijdens ADE bekend
Melkweg komt deze zomer met nieuwe clubnacht: Summer Bass Night
House en techno-pionier Josh Wink 9 juli op bezoek in Toffler
23 juni 2016
Dit is r_AWunion, de Club r_AW reünie
Sunrise Festival · All you need to know
Festivals lijden onder natte juni
22 juni 2016
MC Bizzey verlaat Yellow Claw
Club classic festival Summer of Love op terrein van Thuishaven
21 juni 2016
Sven van Psyko Punkz stopt met draaien
20 juni 2016
Rode Kruis start campagne 'Hoe overleef ik een festival'
SFX beëindigt onverwachts chapter 11 procedure
16 juni 2016
Mysteryland en Greenpeace gaan samenwerking aan
15 juni 2016
Afrojack verzorgt muziek trailer Final Fantasy
Inschrijving danceproducerscontest Vinylized 2016 van start
14 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Resultaten Global Drug Survey 2016: 's Werelds grootste drugsonderzoek
Burning Man Netherlands is een feit
12 juni 2016
Galore pakt groots uit in het vertrouwde BIRD
11 juni 2016
Labyrinth Club gaat buiten spelen
10 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Nominaties DJ Awards bekend
Robert Sillerman spreekt voor 't eerst over SFX-ramp
Billboard benoemt machtigste spelers in de dance
9 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Onzekerheid over aanwezigheid Avicii resulteert in annulering Zweedse editie The Flying Dutch
Ronnie Flex & Friends Official Afterparty
ACM vindt geen bewijs voor misstanden bij doorverkoop kaartjes
7 juni 2016
Hardwell kondigt optreden VN hoofdkwartier en nieuwe plannen voor de United We Are Foundation aan
B.I.T.C.H nieuws: laatste info festival, voorverkoop editie 1 oktober start vrijdag
6 juni 2016
The PartySquad op Festival Dance Nature
4 juni 2016
Gewonden door blikseminslag Rock Am Ring
3 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Boulevard Outdoor brengt dit jaar hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek
Proef met pil tegen gehoorbeschadiging tijdens ADE
2 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Into the Woods maak programma bekend
Friedlich Feiern
Escape laat de zon schijnen in juni
1 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Beachclub Fuel presents Ferry Corsten #WeAreTrance
Europees Drugsrapport 2016 verschenen
Europese clubgangers vervangen coke door cacao
Zomerfestival keert terug in Leeuwarden