Partyflock
 
Nieuws · oktober 2015
Ibiza Goes Hard 2016
vrijdag 30 oktober 2015
Voor het vijfde jaar op rij keert Ibiza goes Hard terug naar het witte eiland om de hardcore-beats te laten klinken! Ze zijn blij te kunnen melden dat de kaartverkoop voor Ibiza goes Hard 2016 is begonnen!
Paradise, het legendarische concept van Patrick Soks, mag nu zaterdag 25 kaarsjes uitblazen. Omdat een zilveren jubileum iets unieks is in het nachtleven, wordt dit op grootse wijze gevierd. Hoofdgast voor de festiviteiten is het Zwitsers duo Adriatique, aangevuld door Studio Brussel nethoofd Jan van Biesen, Nick Bril van The Jane, Smith Davis en Eli Rojas uit Ibiza. Natuurlijk mag ook het befaamde Paradise-entertainment niet ontbreken.
Na de eerste editie in januari was een terugkeer van Ctrl.Alt.Delete onvermijdelijk. Output en Theracords slaan de handen ineen voor de tweede editie! Delete start het taakbeheer weer op om de bezoekers te voorzien van het beste wat de rauwere kant van hardstyle te bieden heeft.
Hierin staat hij natuurlijk niet alleen, maar heeft hij een zorgvuldige keuze gemaakt van controllers die deze editie van Ctrl.Alt.Delete in goede banen zullen leiden.
Na een succesvol jaar met edities in Hong Kong, Istanbul en Chili, kondigt Don't Let Daddy Know (DLDK) aan het nieuwe jaar op 5 maart 2016 te starten met een grote show in de Ziggo Dome. De Amsterdam editie is de start van de 2016 DLDK wereldtour, waarbij zoveel mogelijk verschillende wereldsteden op verschillende continenten wordt aangedaan. De line-up voor de Ziggo Dome wordt later bekend gemaakt.
EYE lanceert op de Museumnacht op zaterdag 7 november een nieuwe programmareeks getiteld Seeing Sounds. Binnen deze reeks laten bekende artiesten hun muzikale licht schijnen op de filmcollectie van EYE. De Amsterdamse DJ/producer Tom Trago bijt het spits af en dook in EYE's onuitputtelijke filmarchief om een nieuwe soundtrack te creëren bij speciaal geselecteerde films. Zijn audiovisuele show is een futuristische filmtrip waarin oud en nieuw elkaar uitdagen en film en muziek elkaar naadloos aanvullen. Vorig jaar won EYE dankzij 8000 stemmen een Gouden N8-sokkel voor Seeing Sounds. Onder deze naam wordt 3 à 4 keer per jaar door een DJ/producer of band een nieuwe soundtrack bij films uit de collectie van EYE gemaakt.
Decade 1990-2000
maandag 26 oktober 2015
Op 21 november zal in de Hemkade Zaandam weer een editie van Decade 1990-2000 plaatsvinden. Met deze line-up zullen zowel de jongere als oudere early hardcore liefhebbers acht uur lang uit hun dak gaan.
Een feest als vroeger op een locatie van vroeger.
Er is één belangrijk verschil tussen werken voor een multinational en werken voor Defensie. De business challenges. Bij Defensie zijn deze letterlijk van levensbelang. Dat vraagt om hoogopgeleide scherpe denkers die in staat zijn om ook onder hoge druk de juiste beslissingen te nemen. En die in moeilijke situaties de leiding nemen. Officieren, noemen we ze. Met een vwo-, hbo- of wo-achtergrond kom je hiervoor in aanmerking. En of jij over de kwaliteiten van een officier beschikt, kun je nu zelf online ontdekken met de Learn-to-Lead cases...
Oud & Nieuw is voor velen de dag van het jaar. We laten het jaar 2015 achter ons en gaan vol positieve zin naar het nieuwe naar 2016, waarin Metz natuurlijk niet mag ontbreken. 'The Real House Event' vindt dan ook dat 31 december keihard gevierd moet worden met een knalfuif en komt speciaal voor deze feestdag met de Metz NYE cruise!
Het blijft voer voor discussie: geen sluitingstijden versus strikte tijden waarop deuren gesloten moeten zijn en muziek uit moet. Ibiza krijgt volgens Diario de Ibiza te maken met een veel strikter beleid dan we tot nu toe gewend zijn op het hedonistische party-eiland.
Idir Makhlaf, de helft van het duo Blasterjaxx, trekt zich terug uit de live performance van de twee. Vanaf december zal alleen Thom Jongkind on stage nog Blasterjaxx vormen. Dit besluit is genomen nadat Idir paniekaanvallen kreeg na jarenlang stress- en angstgevoelens te hebben onderdrukt. Er is hierover een zeer persoonlijke en open verklaring publiek gemaakt.
Toffler presents Rebekah
vrijdag 23 oktober 2015
De uit Birmingham afkomstige Rebekah is al sinds haar vroege tienerjaren geïnspireerd door techno en dat zal altijd zo blijven. Dit komt dan ook terug in zowel haar compromisloze performance en haar ijzersterke producties op o.a. CLR, Cult Figures, Sleaze Records, Element Records en Soma.
Naast het jaarlijkse Voltt Loves Summer festival zal Voltt de komende maanden op regelmatige basis terugkeren op de NDSM-Werf. Met een serie kleinschalige events zal de focus hierbij liggen op nieuw nationaal en internationaal techno talent waar we in de toekomst nog veel van zullen horen. Op zaterdag 7 november is de kick-off in een van de oude scheepsbouwruimtes op de werf, de ITW Loods-loods.
Op zaterdag 28 november presenteert Fix Party een nieuwe editie van Partyyyy Kicking Time. Het feest zal plaatsvinden in de Duycker. De deuren zullen geopend zijn van 22:00 tot 04:00 en de entree bedraagt €10 aan de deur. Ontmoet jezelf, vrienden en bekenden in een Surrealistische wereld waar vooral beukende freestyle, vrouwen, slingers en bier de klok zullen slaan.
Afrojack headliner 538JingleBall
woensdag 21 oktober 2015
Gisteren in de Coen en Sander Show op 538 heeft Afrojack aangekondigd dat hij op zaterdag 19 december in de Ziggo Dome in Amsterdam draait tijdens 538JingleBall. De kaartverkoop voor het jaarlijks terugkerende dance-event met het thema Wild Side of X-mas is direct van start gegaan.
Zaterdag 31 oktober neemt SaturdayClub waardig afscheid van het Schielandshuis. Tijdens de 'Leather & Lace Edition' brengen de trouwe SaturdayClub fans een ode aan deze onontdekte parel in hartje Rotterdam. Per 31 december sluit het Schielandshuis haar deuren en SaturdayClub nodigt haar publiek nog één keer uit om hier een topfeest te bouwen!
Nog amper bekomen van de uitslag van de DJ Mag top 100 uitslag, gaan we gewoon weer door naar de volgende verkiezing: European Festival Awards. Nederland doet het goed in de longlist van genomineerde evenementen...
Deze maand bracht De De Jeugd van Tegenwoordig zijn vijfde album uit. 'Manon' is een ode aan de vrouw. Op vier maart komt Nederlands populairste rapformatie naar de Main Stage van Bibelot.
Welcome to Candyshop XXL
woensdag 21 oktober 2015
Dit jaar bestaat Candyshop 2 jaar en dat vieren ze gigantisch groots! Door de vele onvergetelijke en uitverkochte edities met de leukste en gezelligste party people is het concept in een korte tijd razendsnel gegroeid. Zo snel dat ze nog meer land gaan verkennen om dit mooie concept in verschillende leuke clubs kunnen organiseren.
Zaterdagavond, de 14e van november, zal er weer een avond zijn die al je (stoute) dromen overtreft! Laat je meevoeren naar een fata morgana, waar alle erotische fantasieën werkelijkheid worden. Speciaal en alléén voor dames heeft GirlonGirlSecrets een concept ontwikkeld, dat het gevoel van erotiek tussen vrouwen zal versterken en openminded dames de kans geeft om in een intieme setting met elkaar in contact te komen. In een sensuele ambiance word je omringd met mooie vrouwen en zul je een belevenis ervaren waar je nog avonden van zult nagenieten.
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over het terugkopen van ID&T, dat hij onder andere heeft opgericht, van het Amerikaanse SFX Entertainment. Dit zegt hij in een interview met het Financiele Dagblad. Om persoonlijke reden ging een verkoop toch niet door.
Spinnin' Records is vanaf vandaag het eerste label dat onderdeel uitmaakt van 'Spotify Running', een speciale hardloop feature op de streaming-site die kan worden aangepast op het looptempo. Het Nederlandse dancelabel heeft hiervoor een mix gemaakt met bijdragen en speciale tracks van elf van zijn artiesten, waaronder wereldberoemde dj/producers Oliver Heldens, Martin Solveig, Quintino, Firebeatz en Sander van Doorn.
Vrijdag 6 november is de tweede editie van het jaarlijks terugkerende 3-D Festival in De Graanbeurs in Breda. Vorig jaar werd in november het eerste indoor 3-D festival gehouden in De Graanbeurs. De gedachte achter dit feest bestond uit meerdere elementen. De organisatie wil het echte festivalgevoel in de winter naar binnen halen. In 3 verschillende area's zal je 3 verschillende stijlen muziek horen, zodat je als bezoeker jouw eigen avond kan programmeren.
Het einde van het jaar heeft nog een geweldig feest in petto: Xtra Large komt 26 december terug naar The BOX (voorheen The Sand) in Amsterdam! Waar altijd de laatste zaterdag van het jaar gereserveerd was voor The Biggest Night out komt dit nu weer terug! Alle trouwe fans hebben het al in de gaten en de eerste Super Early Bird's waren al snel uitverkocht. Je kunt nu Early Bird kaarten halen voor dit topfeest en dan zit je de laatste zaterdag van het jaar helemaal goed!
Eind augustus meldden we dat Martin Garrix per direct vertrok bij Spinnin'. Daarna hoorden we weinig over zijn plannen hoe en waar hij nieuwe nummers wil gaan uitbrengen. Tot gisteren...
Beats against Cancer
donderdag 15 oktober 2015
Sommige tradities moet je je aan vast blijven houden en sommige mogen iets verwateren. Zo hebben we t concept van" Beats Against Cancer sinds vorig jaar veranderd van een Classics/Oldschool/early rave-concept naar een evenement waar de nadruk meer ligt op Early Rave.
Penoze 2015
woensdag 14 oktober 2015
Op het moment dat je aan de top van de Penoze komt, is er geen medelijden meer mogelijk. De regels zijn simpel; je jaagt of je wordt gejaagd. Vanaf dat moment ben je zo hard als een steen. Je voelt niets, zegt niets, en niets zal je breken.
De top van de onderwereld komt op 5 december 2015 naar de Kdanz, Schagen. Penoze maakt zich op voor een bijeenkomst van de kopstukken uit de onderwereld die zijn weerga niet kent. Gunz for Hire komt voor deze avond met een arsenaal aan nieuwe munitie, een speciale visuele show en een extra lange set.
Vandaag maakt Spotify bekend dat van de Nederlandse artiesten op het muziekplatform het genre EDM domineert. Spotify identificeerde 96 subgenres, van EDM variërend tussen electronic house, trance en progressive house, tot tekno en happy hardcore. Van de top 50 meest gestreamde Nederlandse artiesten wereldwijd behoren maar liefst 28 artiesten bij het genre EDM. Van de Nederlandse artiesten die buiten Nederland worden gestreamd behoren zelfs 36 artiesten binnen dit genre.
Op vrijdag 16 –en zaterdag 17 oktober geeft BASIS als tegenhanger van ADE twee legendarische avonden met house legends DJ Spen en Tyree Cooper. De meeste clubs in Utrecht zijn gesloten tijdens ADE, maar BASIS gooit eigenzinnig haar deuren open voor ieder clubganger die lekker wil housen.
Sequence & Ominous hebben bekend gemaakt dat zij niet langer samen zullen optreden. Privéleven en andere verplichtingen/verantwoordelijkheden hebben hen tot dit besluit doen komen. Lees het gehele statement van de heren...
TK07 neemt Afschijt
dinsdag 13 oktober 2015
Op 1 september 2006 gaf TK07 haar eerste feest in de Goudvishal in Arnhem. Nu, meer dan negen jaar later, is het tijd geworden om er een punt achter te zetten. Op 7 november neemt TK07 daarom afschijt van publiek, vrijwilligers, bevriende organisaties en artiesten door nog een keer alles uit de kast te trekken. Natuurlijk is de WillemEen als vaste thuisbasis de plek waar het staat te gebeuren.
Hard Bass 2016
dinsdag 13 oktober 2015
Op zaterdag 23 januari 2016 brengt b2s opnieuw het beste van de hedendaagse hardstyle naar het GelreDome in Arnhem met Hard Bass 2016. Vier teams zijn zorgvuldig samengesteld en nemen je mee door de verschillende spectrums van de hardere stijlen. Ieder team staat garant voor spektakel. Wie dit zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt. De voorverkoop start op zaterdag 31 oktober om 10.00 uur en traditiegetrouw ontvangen de eerste ticketkopers een gratis VIP upgrade.
Pleasure Island, Royal Splash, Booming Sexy New Year, B.I.T.C.H, Goldmember, Flight69 en nieuw in het rijtje Timelock Freestyle. Ze begonnen in het jaar 2000 met het concept Crazyland in dezelfde locatie waar Hardbass begon en vanaf het begin was het meteen een succes. Het leuke van Crazyland is dat je er altijd verrast wordt. Nu alweer vijftien jaar verder staat het paradepaardje van alle feesten nog steeds als een huis. Iedereen leeft ernaar toe, omdat dit feest maar tweemaal per jaar gehouden wordt.
Na het grote succes van vorig jaar organiseert het 't Patronaat Zalencentrum opnieuw een editie van Halloween! Tijdens deze Haarlemse Horrornacht kan je los tijdens een mega Halloween feest wat in drie zalen van het 't Patronaat Zalencentrum plaatsvindt. Kortom het complete pop podium met al haar donkere krochten wordt omgetoverd tot één grotesk feest wat je met één enkel toegangsticket kan bezoeken!
Avondeten maakt debuut tijdens ADE
maandag 12 oktober 2015
Na bijna drie jaar aan uitverkochte edities in Leiden maakt Avondeten haar debuut in Amsterdam tijdens ADE. Onder het motto 'een goed begin is het halve werk', bundelen zij hun krachten met Madtech, Resonance & Lost Records op woensdag 14 oktober om jouw ADE goed af te trappen.
Ronnie Flex is terug en gaat in november en december opnieuw toeren. Voor deze podiumtour gaat niemand minder mee dan SFB mee als support act.
Kort & Bondig
vrijdag 9 oktober 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over de Revealed ADE sampler, ANOTR, Christian Smith & Wehbba, HOSH, The Junkies, Noisecontrollers, Steve Aoki & Malua.
Inmiddels wordt dit alweer de derde 'all nighter' van Nino & Frankie in de tunnel en wie er de afgelopen keren bij was, weet dat deze avonden altijd uitmonden in een heerlijk feestje!
MUST in de Van Nelle Fabriek was altijd al anders dan de party's in de Laurenskerk, het Kurhaus en het Concertgebouw. Maar vrijdag 20 november gaat MUST een stap verder. Tot nu toe kende MUST in de Van Nelle altijd twee area's: de champagne, cocktail- en bottlebar-area, en daarnaast het feest. Maar met Van Nelle by MUST wordt alles samengevoegd tot één geheel.
Na een drukke Zwarte Koffie maand in september met evenementen in de Paradiso en de TivoliVredenburg staat er ook in oktober weer het één en ander te gebeuren. Niet alleen vierden ze op 2 oktober de derde verjaardag, maar Zwarte Koffie maakt ook haar debuut op het Amsterdam Dance Event!
Aanstaande zaterdag 10 oktober barst de Hemkade muzikaal uit z'n voegen wanneer Hellbound losgaat op de locatie waar het twintig jaar geleden allemaal begon. Voor de final jubileum editie wordt dan ook echt alles uit de kast getrokken. Want wie jarig is trakteert! Bereid je voor op een ongekend vet decor, veel show en een speciaal voor dit event aangerukt soundsysteem. Vier area's waar álle facetten van hardcore samenkomen, de Gabberkapper, de Horror Cinema, een hele brute line-up en de die hard bezoekers zijn de ingrediënten voor deze onvergetelijke nacht in de maak.
Metz gaat weer kolossaal uitpakken: zaterdag 28 november Metz XXL! Een van de meest langstlopende concepten van Nederland gaat tijdens haar november editie weer grootser dan groots. Metz is normaal altijd On Sunday, maar voor deze XXL editie wijkt 'The Real House Event' graag even uit naar de zaterdag.
Na een zomerstop is Suppression - Make raw not war terug! Voor de raw-heads die nog niet bekend zijn met Suppression: dit is het raw hardstyle event dat draait om nieuw dj/producer talent. Om ook deze editie niet een 'dertien in een dozijn' feest te zijn heeft Suppression de handen ineengeslagen met het Schotse raw label Gearbox. Dit label staat bekend als de broedplaats voor raw hardstyle talent en heeft veel nieuw talent onder zijn hoede, waaronder Jason Payne en Regain.
Zaterdag 10 oktober organiseert SFEER de Colour Your Life editie. Met een knaller van een line-up, live optredens, extravagante danseressen, een fantastische lasershow, party gadgets, vers fruit, ijsjes en nog veel meer!
Na dertien jaar brengt Laidback Luke op 6 november zijn nieuwe album 'Focus' uit. De DJ produceerde 30 tracks in 30 dagen en selecteerde hiervan de beste tracks. Op het album staan samenwerkingen met vooruitstrevende artiesten als Yellow Claw en Trevor Guthrie, bekend van de wereld hit 'This Is What It Feels Like' met Armin van Buuren.
Op woensdag 14 oktober aanstaande organiseert Amsterdam Dance Event (ADE) samen met stichting 10,000 HOURS een speciale editie van de DJ Cook-off voor dak- en thuislozen in Amsterdam. Op dit jaarlijkse evenement worden bekende (inter)nationale dj's uitgedaagd hun beste kookkunsten te tonen aan het ADE-publiek. De Amerikaanse dj Seth Troxler, tevens jurylid van de Cook-Off, verzorgt dit jaar samen met zijn fans een uitgebreide driegangenlunch voor 75 dak- en thuislozen in Amsterdam. Met deze actie starten Sichting 10,000 HOURS en ADE officieel hun partnership.
Een uit de hand gelopen hobby van een groep jonge vrienden is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen organisatie. Ooit begonnen met een illegale bosrave en vandaag de dag verantwoordelijk voor evenementen als KLEAR en Wicked Jazzsounds Festival. Jongens van de Wereld bestaat twee jaar: reden genoeg voor een feestje in Canvas.
Op 24 december 2015 viert b2s deze speciale jubileumeditie van haar oudste evenement in de Rotterdamse Maassilo. Zoals de trouwe bezoekers weten is dit een avond vol gezelligheid en een feest der herkenning met de beste classics. Verdeeld over drie area's mag je het beste van Early Rave, Hardcore classics, Retro en meer verwachten. Uiteraard zijn hiervoor de vaste waarden en graag geziene gasten uitgenodigd die met hun kenmerkende geluid in het verleden hun sporen verdiend hebben. De beste artiesten die de afgelopen 20 jaar acte de présence hebben gegeven zijn natuurlijk ook tijdens deze jubileumeditie te bewonderen.
De wereldberoemde formatie Far East Movement komt tijdens het Amsterdam Dance Event naar onze hoofdstad en geeft op donderdag 15 oktober een exclusieve showcase in de Desmet Studio's. De uit Los Angeles afkomstige heren hebben miljoenen platen verkocht en zijn populair door hun wereldhits als onder andere 'Like a G6', 'Turn Up The Love' en de samenwerking met Justin Bieber en Redfoo (LMFAO) 'Live My Life'. Tijdens ADE lanceren zij hun nieuwe single 'Push'.
Kort & Bondig
vrijdag 2 oktober 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over José, DallasK, Energyzed, Pirupa, Digital Punk en Kasra V.
30 oktober 2015
Ibiza Goes Hard 2016
29 oktober 2015
Paradise viert 25-jarig bestaan in Café d'Anvers
28 oktober 2015
Ctrl.Alt.Delete keert terug in Dynamo Eindhoven
27 oktober 2015
In 2016 keert DLDK terug naar de Ziggo Dome in Amsterdam
EYE lanceert Seeing Sounds met DJ/producer Tom Trago tijdens Museumnacht Amsterdam
26 oktober 2015
Decade 1990-2000
Learn-to-Lead: ontdek de officier in je
24 oktober 2015
Metz viert Oud & Nieuw op nieuw exclusief schip in Rotterdam
23 oktober 2015
Ibiza krijgt te maken met beperkingen sluitingstijden
Idir van Blasterjaxx stapt terug uit live performances als gevolg van paniekaanvallen en stress
Toffler presents Rebekah
22 oktober 2015
VOLTT keert terug naar de NDSM-werf met serie nacht-events
Freestyle Maniacs gaan los in Hoofddorp
21 oktober 2015
Afrojack headliner 538JingleBall
Waardig afscheid Schielansdhuis tijdens Zwoele Leather & Lace Edition van SaturdayClub
Nominaties European Festival Awards bekend
De Jeugd van Tegenwoordig brengt electroglijder 'Manon' naar Bibelot
Welcome to Candyshop XXL
19 oktober 2015
GirlonGirlSecrets goes Viva Las Vegas
18 oktober 2015
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over terugkopen ID&T van SFX
17 oktober 2015
GO! unieke mix van Spinnin' Records voor Spotify's nieuwe hardloop feature
16 oktober 2015
Er kan weer driedimensionaal gefeest worden in Breda!
Xtra Large back in Amsterdam: zaterdag 26 december in The Box
Matrin Garrix wil muziek gratis weg gaan geven
15 oktober 2015
Beats against Cancer
14 oktober 2015
Penoze 2015
Bijna tweederde Spotify streams Nederlandse artiesten is dance-muziek
Club BASIS in Utrecht maakt statement door eigen ADE te vieren
13 oktober 2015
Sequence & Ominous stopt als DJ duo
TK07 neemt Afschijt
Hard Bass 2016
12 oktober 2015
Laatste 200 kaarten vijftienjarig bestaan Crazyland in de verkoop
Dé Haarlemse horronacht komt er weer aan in Patronaat
Avondeten maakt debuut tijdens ADE
11 oktober 2015
Ronnie Flex ft. Special Guest Lil Kleine
9 oktober 2015
Kort & Bondig
Derde all nighter Nino&Frankie in Toffler
8 oktober 2015
Van Nelle by MUST: meer aandacht voor dj's, dance en publiek
Zwarte Koffie · Night shift & Deepah Ones
Hellbound 20th anniversary final edition
7 oktober 2015
Metz gaat XXL in het World Trade Center Rotterdam
Suppression presents Gearbox in Lichtfabriek Haarlem
SFEER klaar voor nieuwe editie in Club 2 Venue
Laidback Luke werkt op derde album 'Focus' samen met Yellow Claw en Trevor Guthrie
6 oktober 2015
Seth Troxler kookt voor daklozen in Amsterdam tijdens ADE
Jongens van de Wereld viert tweejarig bestaan
5 oktober 2015
back2school · the 20th anniversary edition
Exclusieve showcase Far East Movement tijdens Amsterdam Dance Event
2 oktober 2015
Kort & Bondig