Partyflock
 

Studio 80

op de kaart
Studio 80
10 augustus 2015
Opgevolgd door Claire.
AdresRembrandtplein 17
1017 CT
Amsterdam
Nederland 🇳🇱
SiteSite studio-80.nl
E-mailinfo@studio-80.nl
Linksfacebookpagevimeo
Capaciteit550
Medewerkers

Informatie

Studio 80 supports and promotes contemporary electronic dance music. The concept of the Studio is to be a breeding ground and a showcase for new developments in dance music, involving djs, live-acts, producers and party organisers.
Boek een overnachting in of in de buurt van Studio 80 via Booking.com.

Uitgaansagenda Studio 80

Laatste feest was op zondag 31 januari 2016: Studio 80

Elders

Laatste feest was op zondag 5 juli 2015: 10 Years Studio 80, Struik, Amsterdam

Statistieken

2064·feesten
geen·in de toekomst
2064·in het verleden
10·feesten elders
421·nieuwsberichten
3·fotoshoots
227·foto's
12·video's
50356·bezoekers · herkomst
12522·unieke bezoekers
2266Partyflockfans
1316·albumfoto's
31·opmerkingen
49·waarderingen
goed·stemresultaat (2017.6989 stemmen)

Nieuws

Je hebt nog maar twee mogelijkheden om Studio 80 te bezoeken. Vanavond en morgen zijn de laatste evenementen in de Amsterdamse locatie. Daarna is het over en uit en sluit de tent.
Op Facebook kondigt Studio 80 afgelopen zaterdag zeer onverwachts aan dat het gaat sluiten. Alleen de decembermaand rest de huidige crew nog om een 80 feestje te bouwen... 6
Vrijdag 14 augustus strijkt het concept van Detroit Swindle na succesvolle edities in Londen, Parijs en Leeds weer neer daar waar het allemaal begonnen is: op de dansvloer van Studio 80. Deze zomernacht belooft extra heet te worden met de mannen van Radio Noet-Noet all night long in de tweede zaal, die hun eigen kijk op alles dat Afro is neerzetten. Daarbij hebben Roman Rauch uit Oostenrijk, Nachtbraker en Detroit Swindle zelf natuurlijk de decks van de grote zaal in handen.
Kleine welpjes worden groot. Aanstaande zaterdag viert Cheetah haar eerste verjaardag. Precies een jaar geleden nodigde Marcel Vogel Sassy J, Eddie C, Mendel en KC The Funkaholic uit voor voor de eerste editie van zijn clubavond in Studio 80. Eén jaar, vele memorabele avonden en een tal van topartiesten verder, is Cheetah uitgegroeid tot een vaste prik bij veel muziekliefhebbers.
33/45 is de clubavond van Tim Hoeben. Zijn visie is het bij een brengen van fijne mensen, een goede sfeer en interessante artiesten. Aan genres doet 33/45 niet: kwaliteit wel. Het is een avond waarin artiesten de ruimte krijgen om hun veelzijdige smaak en extensieve kennis van muziek op te laten bloemen.
Studio 80 bestaat 10 jaar. Dit wordt gevierd met 10 verschillende events. Op zaterdag 4 juli is het de beurt aan het label Tomorrow Is Now, Kid!, dat twee en een half jaar geleden haar thuis vond in de club aan het Rembrandtplein. De verjaardag van de club vraagt natuurlijk ook om een bijzondere line-up. Daarom heeft Alex Salvador, eigenaar van het label, twee artiesten uit Chicago en een aantal lokale helden uitgenodigd.
De Amsterdammers Maarten en Lars van Detroit Swindle maken zich op voor een nieuwe editie van hun eigen feestje: The Great Escape. Op vrijdag 29 mei staan ze weer op de bijzondere plek waar het allemaal begonnen is. De dansvloer van Studio 80 is een nacht lang het domein van Detroit Swindle en hun gasten: Max Abysmal en Daan Alvering van Bossoyo en Dan Shake GB.
De beste cadeaus zijn de cadeaus die je kunt delen met je vrienden. Op 10 april deelt Marcel Vogel de cadeaus uit, wanneer hij zijn verjaardag viert tijdens een nieuwe editie van Cheetah in Studio 80. Met namen als Ge-ology, Jamie 3:26 en Delfonic op de line-up, belooft dit een editie te worden waarvan je gaat grommen...
Will Saul's label - Aus music - komt op 11 april terug naar z'n Nederlandse thuisbasis, Studio 80. Het label vertegenwoordigt een grote stal aan internationale artiesten, die door de jaren heen vele releases hebben uitgebracht op het genre overstijgende label. Op deze editie vertegenwoordigen de Britse Marquis Hawkes en labeleigenaar Will Saul de unieke kwaliteit die Aus Music te bieden heeft.
Het valt niet te ontkennen dat 2014 het jaar van Steve Rachmad was, een jaar waarin hij nieuw leven inblies in zijn Sterac alias en menig dansvloeren over de hele wereld in vuur en vlam zette. Tijdens dit drukke jaar, met een Amerikaanse tour en optredens op festivals als Time Warp, Welcome to the Future en Dekmantel Festival, is kis. in Studio 80 altijd een stabiele thuisbasis geweest. Nu de eerste editie van 2015 met The Mole live steeds dichterbij komt, neemt het enthousiasme voor jaar vol nieuwe evenementen kis. enorm toe!
Het is al weer een tijd geleden dat Studio 80 voor het laatst haar deuren opende op een zondagavond. Op 25 januari 2015 komt hier verandering in, want Kid Sublime een van de residents van Studio 80 geeft dan het startsein voor zijn eigen avond Live At The Ballroom.
Op zaterdag 24 januari zijn de heren Detroit Swindle terug in Studio 80 met hun eigen residency The Great Escape. Ze hebben opkomende en spannende namen uitgenodigd van Nederlandse en Duitse komaf.
24 Hour Party People zal traditiegetrouw op 1 januari 2015 om 09:00 uur 's ochtends haar deuren openen om, zoals de naam al doet vermoeden, de klok rond te feesten. 1
Op zaterdag 13 december 2014 neemt Bla Bla afscheid van Studio 80 maar haalt wel nog een keer alles uit de kast om er een fabuleuze nacht van te maken met 2000 and One, Daniel Sanchez & Pascal Benjamin (aka Sounds like us), Lauhaus & Kabale und Liebe, David Labeij, Quazar live, Olene Kadar, Bas Amro en El Mundo & Satori. 1
15 t/m 19 Oktober 2014, zal alweer het 9e jaar worden dat Studio 80 deelneemt aan ADE. Belangrijk voor het nieuwe team van Studio 80 - bestaande uit Tessa Nijdam, Pieter Willems en Xander Koster - is dit jaar vooral dat het ADE-programma duidelijk weergeeft waar de club nu voor staat. De focus ligt op een breed scala aan labels, die gezamenlijk een goed beeld geven van de nieuwe richting die Studio 80 is ingeslagen. Vijf dagen, zes evenementen, tien labels en een nieuwe Studio 80 koers.
The Great Escape is de residency van Detroit Swindle, een clubnacht waar menig nachtdier naar uitkijkt. Op zaterdag 20 september staat de derde editie in Studio 80 op de kalender. Een Great Escape zoals nooit eerder vertoond: extra lange openingstijden en een gewaagde line up.
Will Saul, Aus Music labeleigenaar en oprichter van Simple Records, neemt op zaterdag 20 juni Gerry Read GB met zich mee naar Studio 80. De line-up in de voorzaal is compleet met Amsterdammer William Djoko. Tijdens deze derde editie van de AUS Music labelavond wordt Studio 2 gehost door Boston Strip.
Zaterdag 21 juni vindt Junction voor de eerste keer plaats in Studio 80 in Amsterdam. Om deze eerste editie nog specialer te maken wordt er een verruiming ingezet. Oftewel: er wordt doorgedanst top diep in de ochtend. Voor deze nacht is een extra grote line-up opgesteld om de klus te klaren. 1
Na de eerste succesvolle editie van The Great Escape keren de mannen van Detroit Swindle terug naar Studio 80 op vrijdag 6 juni. Tijdens hun eigen clubavond draaien de mannen zelf natuurlijk maar ook nodigen ze steevast één van hun muzikale partners en helden uit voor een extra lange set. Dit keer is de Fransman Art of tones te gast. 2
Al meerdere malen mochten we proeven van het Duitse label SUOL Music uit Berlijn. Vorig jaar zetten zij samen met Daniel Bortz, Chopstick & JohnJon en Till Von Sein een succesvolle labelavond neer in Studio 80. Op 9 mei keren zij terug; met Daniel Bortz, Chopstick & JohnJon, Tsepo, Kimou en Kevin Duane belooft ook deze labelavond onvergetelijk te worden!
Na een verpletterende editie in het Dhoem Dhaam warehouse, is The Core. terug. Op 24 mei strijkt het concept neer in Studio 80, waar verschillende UK-georiënteerde artiesten acte de présence zullen geven.
Met alweer de achtste editie van Welcome to the Future festival in zicht, werd het hoog tijd voor een zomers voorproefje in een intieme clubsetting. Het gezelligste festival van Amsterdam nodigt op zaterdag 12 april een deel van haar festival line-up uit in thuisbasis Studio 80.
Op zaterdag 5 april organiseert Outsiders voor het eerst een clubavond in Studio 80. De organisatie, die van origine de focus legde op underground feesten, wil met haar events de nadruk leggen op muzikale kwaliteit en niet op de opsmuk daarom heen. Decoratie en schmink kom je bij Outsiders niet snel tegen, onontdekte muzikale pareltjes wel.
We kennen allemaal de DJMAG Top 100 waar het om dj's gaat. De Nederlandse Hardwell staat daar fier op de nummer 1 positie. Maar het magazine heeft ook elk jaar een verkiezing voor beste club. In deze lijst van honderd vooraanstaande uitgaansgelegenheden staan dit jaar vier Nederlandse locaties.
Boris Werner en lange sets: het zijn twee handen op één buik. Afgelopen jaren wist hij iedereen te verbazen met zijn marathonsets van 10, 11 en maar liefst 15,5 uur. Op 15 maart is Boris vastbesloten om zijn record, dat stamt uit 2013, aan diggelen te draaien.
De DJ en producer die zichzelf ooit vernoemde naar zijn toenmalige PIN code, 2000 and One, viert op vrijdag 7 maart opnieuw zijn verjaardag in Studio 80. Waar vorig jaar onder anderen Daniel Sanchez, De Man Zonder Schaduw en Tube & Berger aan zijn zijde stonden, zullen dit jaar Riva Starr GB, Ici Sans Merci en Joey Daniel achter de decks verschijnen!
Detroit Swindle, het meest hardwerkende dj- en producerduo uit Amsterdam, start hun eigen avond 'The Great Escape' in Studio 80 op zaterdag 29 maart. De mannen draaien zelf natuurlijk en nodigen bij elke editie één van hun muzikale partners of helden uit. De eerste editie op 29 maart staat helemaal in het teken van de release van het debuutalbum 'Boxed Out' op Dirt Crew in dezelfde week.
Op zaterdag 8 maart komt Claude Vonstroke na bijna vier jaar afwezigheid weer terug naar Studio 80. Voor deze speciale gelegenheid neemt hij de enige vrouwelijke Dirtybird mee: Chicago's J.Phlip zal Claude vergezellen.
Wat ooit begon als een vriendengroep, bloeide uit tot een succesvol platenlabel. Op vrijdag 21 februari zal het Duitse Keinemusik voor het eerst acte de présence geven in hun kersverse Amsterdamse thuisbasis: Studio 80. De mannen van Keinemusik hebben een echte 'do it yourself' mentaliteit, het liefst pakken ze alles zelf aan. Dit zie je al snel terug bij het label... 1
Na een succesvolle eerste labelavond in november keert AUS music op zaterdag 8 februari terug naar Studio 80 voor de tweede ronde. Vorige editie wisten Sei A, Leon Vynehall en labelbaas Will Saul de Amsterdamse club van begin tot eind te boeien met hun originele, pakkende sound. Tijdens de tweede editie in februari is Will Saul er vanzelfsprekend ook weer bij.
Trots als een beer met zeven l#llen is Bla Bla om op zaterdag 25 januari alweer het zevende levensjaar van de Bla Bla clubconcepten te vieren. Speciaal voor 'Lucky Number Seven' zijn er twee 'all nighter' B2B sessies uit de hoge hoed van geestelijk vader Daniel Sanchez getoverd: Matt Tolfrey & Ryan Crosson in de grote zaal en Dirty Bastards in de kleine zaal van Studio 80.
Kweekvijver is een nieuw initiatief van Michel de Hey. Ondanks dat Michel zelf natuurlijk nog hartstikke jong is, vindt hij het mooi om talentvolle dj's te supporten. Daarom doet hij in 2014 maar liefst vier A-locaties en een festival aan met Kweekvijver. 3
Een goed begin is het halve werk, zo dacht ook Studio 80. De Amsterdamse club heeft daarom niemand minder Steve Bug, Tom Ruijg, Elias Mazian, Victor Coral en Daan Groeneveld uitgenodigd om van New Years Eve niet alleen een knallende afsluiter, maar ook een goed begin van het nieuwe jaar te maken.
Skrillex doet binnen één maand met verschillende line-ups, San Francisco, New York, Barcelona, Amsterdam en Groningen aan. De shows in Nederland zijn op 19 februari (Bitterzoet, Amsterdam), 20 februari (Ocean Diva, Amsterdam), 21 februari (Melkweg, Amsterdam), 22 februari (Simplon, Groningen) en 23 februari (Studio 80, Amsterdam). De kaartverkoop startte vandaag om 16.00 uur. 6
Op vrijdag 6 december keert ARK na twee zeer succesvolle edities terug naar Studio 80. Terwijl Amsterdam zich laat overspoelen door de nog altijd groeiende deephouse scene, zal Studio 80 tijdens ARK een veilige haven bieden voor iedereen die op zoek is naar een ander geluid.
Aan alle mooie dingen komt een eind, zo ook aan het bestaan van Kreativ Agency. Maar voor het zover is, zal een memorabele periode worden afgesloten met een állerlaatste knalfeest op vrijdag 20 december in Studio 80.
Bij The Shell staat de liefde voor muziek centraal: een liefde die zich uit in een fijne, ongedwongen sfeer op de dansvloer. Voor deze - alweer - negende editie nodigt The Shell Serge en dj-collectief Barre Tijden uit om het onderste uit hun schelp te halen.
Feestorganisatie Cartel is jarig. De organisatie, die de pure house terugbracht op het Amsterdamse uitgaansmenu, viert op 23 november in Studio 80 dat zij al drie jaar het zweet van het plafond laat komen. Je verjaardag vier je met vrienden. De line-up is daarom een verzameling van artiesten waar Cartel een speciale band mee heeft.
Steve Rachmad houdt de traditie in ere en keert op 16 november voor de vijfde keer terug naar Studio 80 om zijn verjaardag te vieren. De Amsterdamse club is al jaren de thuisbasis van deze techno held. Dit jaar nodigt Steve Rachmad niet één, maar vier vrienden uit om dit feest met hem te vieren: Joel Mull, Valentino Kanzyani, Isis en Baba Robijn. 1
Stel je voor, je hebt een maandelijkse clubnacht in Studio 80 te organiseren op vrijdag 25 oktober, de vrijdag na het Amsterdam Dance Event. Welke dj moet je uitnodigen? Alleen een levende legende is dan goed genoeg.
Gregor Tresher keert dit jaar terug naar Studio 80 voor zijn jaarlijkse Break New Soil showcase tijdens het Amsterdam Dance Event en dit keer komt hij met de grootste lineeup tot nu toe!
Na een korte zomerstop keert Daniel Sanchez' Bla Bla op zaterdag 28 september terug in Studio 80 met een ijzersterke line-up in een geheel Latijns-Amerikaanse editie. De herfst mag dan zijn begonnen, maar het wordt ongetwijfeld exotisch warm in de 80 met de muziek van Argentijnse, Chileense en Braziliaanse dj's.
Soweso Labelnight
13 september 2013
Op zaterdag 5 oktober keert Soweso, het label van Kabale und Liebe & Lauhaus, terug naar de legendarische Studio 80 voor een speciale labelnight. Lauhaus viert dan zijn verjaardag en heeft voor de gelegenheid niemand minder dan Franck Roger (Real Tone Records, FR) uitgenodigd om de avond tot één groot feest te maken.
Another fine event in our 8 Years Studio 80 celebration in the month of September. With over 100 editions, and more than 400 hours of deep house, the Black Box Wednesday night @ Studio 80 has become a well-established addition to the Amsterdam nightlife, and home to the next generation of deephouse dj's.
Op vrijdag 6 september aanstaande zal het Amsterdamse label Tomorrow Is Now, Kid! een primeur hebben in Amsterdam. Één van Parijs' meest underground producers komt naar Studio 80 voor een live optreden. Grégory Darsa, bekend als DJ Grégory, is met deze nieuwe alias een andere weg in geslagen. Point G staat voor rauwe, basale deephouse grooves. 1
Op zaterdag 31 augustus lanceert Shinedoe haar nieuwe clubavond in Studio 80. Met Intacto Nights verwelkomt Amsterdam een nieuwe clubavond die gekenmerkt gaat worden door diversiteit, openheid en een organisch karakter.
Time flies when you are having fun. En dat is zeker gebeurt! De afgelopen vijf jaar heeft de organisatie van Rebellion niet stil gezeten. Met een start in Studio 80, alweer vijf jaar geleden, is er sindsdien veel gebeurt....
Op zaterdag 20 juli is het tijd voor een extra lange editie van Compound, ditmaal komt oudgediende James Ruskin langs om deze technoavond in Studio 80 tot extase te brengen.
Dit weekend wordt een bijzonder weekend, want voor het eerst in de geschiedenis van Studio 80 doen ze een WKND-weekender! Drie achtereenvolgende nachten met de vibe die WKND tot een van de allerbeste clubnachten van Amsterdam heeft gemaakt. De donderdag is al gepasseerd, maar vandaag en morgen kun je nog terecht!
Nederlandse legendes in Studio 80! In ons kikkerlandje zijn we maar wát gezegend met het pakket aan artiesten dat we door de jaren heen hebben mogen voortbrengen...
Er is geen betere manier om het begin van de zomer te vieren dan met een warme dansavond. Tomorrow Is Now, Kid! doet dit in de intieme ambiance van Studio 80. Daar waar de stille genieters ongestoord kunnen dansen en waar de extraverten hun intense liefde voor muziek in volle overgave zullen loslaten.
De afgelopen maand is er een hoop gebeurd rondom Cartel. Een brute dubbelaar met een openluchtpodium op Koninginnendag én vijf dagen daarna een waanzinnig succesvol festivaldebuut met Vrijland Festival zorgen ervoor dat de houseorganisatie overtuigend aan het voorjaar begon. Nu zijn ze terug op het vertrouwde nest, Studio 80, met een kwaliteitsline-up die men van Cartel gewend is.
24 en 25 mei zullen de Studio 80 en Club Poema het toneel zijn van de progressieve en minimale techno waar Extrawelt voor staat. Vorig jaar wisten ze de Undercurrent in Amsterdam en Cultuurpodium Perron in Rotterdam goed los te gooien met hun 1,5 uur durende live-set.
Vol trots presenteren Diynamic en Studio 80 aanstaande zaterdag het allereerste Diynamic Festival in de historie van het Duitse deephouse label. De opbouw in het ArenA Boulevard is inmiddels in volle gang en er wordt alles aan gedaan om er een fantastische dag van te maken. Hieronder staat de laatste informatie die je nodig hebt om er samen een memorabel eerste Diynamic Festival van te maken.
Inmiddels heeft Suol bijna de hele wereld aangedaan, rondde onlangs een tour af in Noord-Amerika en een reeks gigs in Zuid-Afrika. Deze lente is Amsterdam aan de beurt: op 10 mei zullen Chopstick & JohnJon Studio 80 aandoen samen met twee van de grote sterren van Suol: Daniel Bortz en Till Von Sein! 1
Bekend met namen als Manic Monday, Lucid Interval, Per's Paradise, Choice, The Gathering en/of Sex, Love & Motion? Dan heb je ooit een tijd in Mazzo rondgehangen. De legendarische nachtclub aan de Rozengracht in Amsterdam is niet meer, maar voor de echte liefhebber is er zaterdag 4 mei weer een onvervalst avondje Mazzo in Studio 80. 1
Op vrijdag 22 maart is Studio 80 de uitgelezen locatie voor een intiem verjaardagsfeestje. Een feestje dat Gregor Tresher niet alleen zal vieren: Petar Dundov zal ook acte de présence geven deze avond.
Op zaterdag 2 maart is het weer tijd voor één van de pareltjes die het programma van Studio 80 te bieden heeft: de eigen avond van de Nederlandse techno-god Steve Rachmad, die keer op keer weer muzikale grootheden naar de club aan het Rembrandtplein weet te halen.
Zaterdag 23 februari zal de Bla Bla madness, na het spectaculaire 6-jarig bestaan, na weer een klapper van een vervolg krijgen met wederom een line-up van internationale toppers. Naast Bla Bla's El Mundo zal de welbekende Italiaanse deep house koning Idriss D Nederland weer bezoeken.
Secretsundaze met
8 februari 2013
Aanstaande zaterdag zal het Londense underground label Secretsundaze van James Prestley en Giles Smith weer terugkeren naar hun homebase in Amsterdam: Studio 80.
Zet deze datum maar vast in je agenda: zaterdag 16 februari, want dan viert 100% Pure, het label dat bekend werd met releases van onder andere 2000 and One, Steve Rachmad en Derrick May, zijn twintigste verjaardag in Studio 80! 1
Vrijdag 8 maart is het weer tijd voor Max Cooper om Amsterdam op zijn grondvesten te doen trillen met een extra lange vier uur durende set in de Studio 80. Deze elektronica held van Ierse afkomst met een doctoraat in computational biology laat zien dat twee totaal verschillende werelden samen kunnen smelten tot een geheel.
Nu het nieuwe jaar is aangebroken en alle Sjonnie's en Anita's hun outfit weer in de kast hebben verstopt na het Ultieme Verkleedfestijn van afgelopen 1 januari wordt 2013 ingeluid met de viering van het al weer zesjarig bestaan van Bla Bla in Studio 80.
Met hun eerste feesten in Studio 80 heeft Cartel vorig jaar duidelijk laten zien waar ze voor staan. Met gasten als Tama Sumo en Mark E wisten ze tot twee keer toe hun bezoekers te verrassen met rauwe underground house in de juiste setting en met de juiste sfeer. Vandaar dat Cartel ook in 2013 doorgaat in Studio 80. 2
Op zaterdag 19 januari zal er een hele bijzondere WipWap show plaatsvinden, met een open einde. Een open einde is iets wat we helaas niet vaak genoeg meemaken in Amsterdam, maar de 80, het thuishonk van velen dj's en artiesten aan het Rembrandtplein, is een club die haar handen daar niet voor omdraait.
Na een geweldige editie van het Welcome to the Future-festival in de zomer van 2012 en een reeks uitmuntende edities in Studio 80 (met onder andere Matthias Tanzmann, Anja Schneider en Maya Jane Coles) sluit Welcome to the Future 2012 af met maar liefst twee evenementen in Studio 80 - op vrijdag 28 december en maandag 31 december, New Year's Eve.
Speciaal voor het einde van het jaar komt Bla Bla op 29 december nog een keer met een klapper waarbij de dikste platen van 2012 de revue zullen passeren. Studio 80 wordt nog een keer omgetoverd tot Bla Bla tempel waarin de gebroeders Daniel & Juan Sanchez hun muzikale kijk op het afgelopen jaar in een oorgastische eindejaarmix zullen samenvatten
I amtechno
7 december 2012
Op zaterdag 8 december host i amtechno een avond in Studio 80 en neemt daarbij beide zalen in gebruik. Als showcase draaien bekende namen van de i amtechno feesten; La Vondèl (Live), Keith Carnal, On/Off en Roy El Kei. Als special guest is daarbij de Zweedse Patrick Siech uitgenodigd. Deze techno held gaat een stomende set van maar liefst 4 uur neerzetten!
Het vijfjarig bestaan wordt dit jaar groots gevierd met een uitgebreide tour en waar zou Upon.You haar verjaardag in Nederland beter kunnen vieren dan in Studio 80 bij hun vrienden van Linke Soep?
Het Amsterdam Dance Event programma is altijd een van de hoogtepunten van het jaar voor Studio 80. En zeker in 2012, nu de club aan het Rembrandtplein het grootste programma uit haar geschiedenis presenteert: een ware party marathon van zes achtereenvolgende nachten, waarvan vijf met een verlengde openingstijd en met een line-up van 46 (!) internationale dj's en live-acts.
Na de succesvolle kick-off van het clubseizoen op 29 september met Paco Osuna hoeven alle Bla Bla liefhebbers niet lang te wachten op het vervolg. Op 27 oktober 2012 is het namelijk al weer tijd voor de volgende Bla Bla editie in Studio 80 welke in het teken zal staan van Halloween, Smoke, en Colombia!
Cartel
27 september 2012
Met een geslaagde eigen area op het Magneet Festival en een fantastisch uitstapje naar Heerlen in het achterhoofd, maakt Cartel zich op voor de tweede episode in de Amsterdams enige échte housetempel Studio 80! 1
Om het einde van het festivalseizoen te markeren en de nieuwe serie club events goed te beginnen heeft We Are E een van haar favoriete artiesten uitgenodigd om op 5 oktober Studio 80 ondersteboven te spelen.
Op 28 september keert Linke Soep na een lange, natte en slopende zomer terug naar Studio 80 met een spetterende aftrap van het nieuwe clubseizoen. Zoals je inmiddels gewend bent doet men dat niet met de eerste de beste dj's maar met twee internationale favorieten.
Het einde van de zomer en het festivalseizoen nadert alweer, maar wees niet getreurd. Na drie maanden festivals en afwezigheid van de reguliere Bla Bla avonden is het weer tijd voor het nieuwe clubseizoen in de Studio 80.
Lokomotiv
6 september 2012
Lokomotiv zet op zaterdag 22 september haar party like there's no tomorrow missie voort! Na de knallende eerste editie met onder andere A Guy Called Gerald halen ze wederom kwalitatieve housemuziek met een tijdloos karakter naar Amsterdam.
Party people opgelet
17 augustus 2012
Op zaterdag 18 augustus zal er in Studio 80 weer één van Amsterdams meest beruchte feesten plaatsvinden: 24 Hour Party People! Na voorgaande edities tijdens Amsterdam Dance Event, Oud & Nieuw en uiteraard de tiende verjaardag van de Berlijnse club Watergate tijdens Pasen, vond Studio 80 dat de komst van het illustere duo Thugfucker ook zeker een goede reden was om flink uit te pakken met een flinke line-up en verlenging van de openingstijd.
UMEF, Monkey Business en LiveBuild slaan vrijdag 17 augustus de handen ineen om te raven voor het goede doel. 1
Al het festivalgeweld en zomerse temperaturen (eindelijk!) zijn de perfecte voorbereiding voor de komende editie van New Babylon. Zaterdag 4 augustus belooft namelijk een lange hete nacht te worden met New Babylon invites DJ T.! Twee jaar geleden was DJ T. voor het eerst te gast bij Babylon, deze set geldt nog steeds als een absoluut Babylon-hoogtepunt!
We Are E bombardeert je op 24 augustus met een dubbele dosis muzikaliteit wanneer ze Studio 80 aandoen met een line-up die precies die zomerse warmte bevat die het Hollandse weer zo pijnlijk duidelijk ontbeert.
Na twee jaar van krankzinnige gezelligheid verhuist Cartel van de Chicago Social Club naar Studio 80. In plaats van eindeloos door te emmeren over hoe heerlijk die tijd wel niet was, wil Cartel enkel benadrukken hoe dik de eerste editie in de nieuwe home base wordt. De line-up is daar het ultieme bewijs van. 2
Op vrijdag 20 juli zal de tweede editie van de reeks clubavonden, in de aanloop naar de grote finale van BackxBack op Mysteryland, plaatsvinden. Na een eerste geslaagde editie in april, vind ook deze editie in de Amsterdamse underground club: Studio 80 plaats.
Zaterdag 21 juli is er 's avonds eigenlijk maar 1 plek waar je echt terecht kunt om eens even lekker door te trekken na de warming up op een van de vele festivals die dag. Linke Soep neemt dan namelijk Studio 80 over voor een extra lange editie met niemand minder dan de enige echte housegangster DJ Sneak! 3 uur lang zal hij laten zien waarom hij al zo lang 'on top' is en met een sluitingstijd van 9 uur 's ochtends kan iedereen dus volledig voldaan de tent verlaten op weg naar be 2
Nog een dikke vier weken te gaan en dan is het eindelijk zover: de zesde editie van het Welcome to the Future-festival, op zaterdag 28 juli in recreatiegebied 't 't Twiske bij Amsterdam. Om alvast in de stemming te komen is er op zaterdag 7 juli eerst nog een festivalpreparty in de 80. En dat wordt een extra feestelijke editie, omdat die precies valt in de week van 7 jaar Studio 80.
Na een aantal maanden van uitverkochte Bla Bla edities en internationale headliners van formaat zal 30 juni 2012 in het teken staan van de man die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Bla Bla's founder Daniel Sanchez zal in Studio 80 zich van zijn beste kant laten zien, en speciaal voor alle trouwe fans die het succes mede mogelijk hebben gemaakt een solo night.
Op vrijdag 25 mei komt De Man Zonder Schaduw weer naar Studio 80 voor zijn tweemaandelijkse residentie in de club aan het Rembrandtplein. Na drie zeer succesvolle edities met internationale gasten als Smash TV, Einmusik, NU en Animal Trainer is het dit keer beurt aan de uit Macedonië afkomstige Saso Recyd om samen met De Man de hele avond in de main te draaien. 4
Nu iedereen weer is bijgekomen van een zeer geslaagde Rotzooii Koninginnedag- en nacht heeft Bla Bla voor de volgende editie op 26 mei 2012 weer een sensationele act voor jullie in petto. Marcus Henriksson & Sebastian Mullaert, beter bekend als Minilogue, zijn voor de eerste keer in Studio 80 en voor deze gelegenheid zullen ze een live set van maar liefst 2 uur ten gehore brengen.
Vrijdag 18 mei mag er weer massaal gedanst worden in Studio 80! Na Format:B, Pan-Pot en Monika Kruse staan er nu maar liefst twee acts geprogrammeerd in de grote zaal van de donderdoos aan het Rembrandtplein. Niemand minder dan Italoboyz en Luna City Express (Norman) treden aan voor een dubbel potje muzikaal geweld.
Vorig jaar was hij samen met Peter Van Hoesen verantwoordelijk voor een van de fijnste Balans avonden tot nu toe. Nu komt hij 3 uur lang het kunstje solo doen.
Op zaterdag 12 mei pakt Voidd uit met een all nighter ter ere van het vijfjarig bestaan. Zoals altijd is Studio 80 het strijdtoneel en met een keiharde verlenging van de sluitingstijd tot maar liefst negen uur 's ochtends belooft het nu al een legendarische editie te worden. Dit keer worden HOSH. en Liem van het populaire Diynamic ingevlogen om samen met de Amsterdamse Prunk de grote zaal van de 80 op zijn kop te zetten. 2
Om alvast lekker in de stemming te komen voor Welcome to the Future 2012, dat in het laatste weekend van juli wordt gehouden in 't 't Twiske bij Amsterdam, presenteert WTTF op Koninginnedag (maandag 30 april) een speciale editie in Studio 80. Met als hoofdact niemand minder dan Steve Bug. 5
Bekend met namen als Manic Monday, Lucid Interval, Per's Paradise, Choice, The Gathering en/of Sex, Love & Motion? Dan heb je ooit een tijd in Mazzo rondgehangen. De legendarische nachtclub aan de Rozengracht in Amsterdam is niet meer, maar voor de echte liefhebber is er zaterdag 19 mei een onvervalst avondje Mazzo in Studio 80. 9
Zo vlak voor het festival seizoen en nota bene op bevrijdingsdag gooit Redevice er nog even een knaller uit: Redevice invites Brendon Moeller. 2
Koninginnenacht in Studio 80 belooft weer één groot feest te worden: voor één van de meest bijzondere verjaardagen van het jaar heeft de 80 de Duitse vriend Gregor Tresher en zijn label Break New Soil uitgenodigd! Speciaal voor deze gelegenheid neemt hij Marco Effe en Romano Alfieri mee. 4
Kick off BackxBack
22 april 2012
Op vrijdag 27 april vindt in Studio 80 de kick-off plaats van BACKxBACK, een evenement in samenwerking met Red Bull, met Surgeon en Anton Pieëte in de hoofdrol.
Om alvast lekker in de stemming te komen voor Welcome to the Future 2012, dat in het laatste weekend van juli wordt gehouden in 't Het Twiske bij Amsterdam, presenteert WTTF op Koninginnendag (maandag 30 april) een speciale editie in Studio 80. Met als hoofdact niemand minder dan Steve Bug, de Berlijnse dj die dit jaar ook op de mainstage van het festival draait, maar dan in een back to back-set met Josh Wink.
Op woensdagavond 9 mei 2012 geeft de internationaal bekende DJ/Producer Sander Kleinenberg vier dj- en mix-clinics in Studio 80, de toonaanzettende club gelegen aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Niet onbelangrijk, door mee te doen aan de clinic steun je een goed doel.
Na Nina Kraviz, Miss Kittin en Maya Jane Coles komen op vrijdag 4 mei weer twee vrouwelijke underground-sterren naar Amsterdam. Dit keer is het de beurt aan de Canadese Heidi en de Duitse tINI om de Studio 80 te rocken. 3
Op 28 april 2012 heeft Bla Bla met Mathias Kaden in Studio 80 weer een klapper van formaat te pakken. Kaden zal jullie trakteren op een set van maar liefst vier uur. Tevens zal dit de laatste keer zijn voor het festivalseizoen dat Kaden in Nederland draait.
Monika Kruse komt weer naar Studio 80 op zaterdag 7 april voor een speciale editie van linke soep, helemaal gewijd aan Monika's label Terminal M.
Op zondag 8 april bundelen Studio 80 en de Berlijnse club Watergate de krachten voor een nu al ongekende editie van het roemruchte 24 Hour Party People. 1
Aanstaande vrijdag keert Studio 80-favoriet De Man Zonder Schaduw na drie maanden eindelijk weer terug in zijn Amsterdamse thuisbasis. Na twee zeer succesvolle eerdere edities van zijn eigen avond is ook deze keer de verwachting hooggespannen.
Op zaterdag 14 april staat HEY! grotendeels in het teken van een maar liefst zes uur durende vinyl set van Michel de Hey zelf. In zaal twee staat een minimaal drie uur durende set van Hector op het programma. Lange sets, goede muziek en een gegarandeerd super Studio 80 sfeer; HEY! heeft er zin in!
Bla Bla Martinez
7 maart 2012
Bla Bla heeft de smaak goed te pakken! Nog maar net bijgekomen van de vorige editie met Nina Kraviz en Radio Slave komt Bla Bla al weer met de volgende klapper.
Na het overweldigende succes van Bla Bla's 5 year anniversary vorige maand - 3 dagen uitverkocht – presenteert de organisatie met trots de volgende knallende editie. Zaterdag 25 februari 2012 komt Bla Bla opnieuw met een line-up om je vingers bij af te likken. Techno legende en co-founder van het bekende Rekids label, Radio Slave, zal vergezelt worden door Nina Kraviz, die voor het eerst Live in Nederland optreedt. 1
Balans weekender
17 februari 2012
Met een nieuw jaar, komen goede voornemens. Muziek, vrienden, familie. In het leven zelf gaat het voor Darko Esser uiteindelijk om het vinden van de juiste balans tussen een aantal van deze elementen.
Op zaterdag 10 maart staat Voidd geheel in het teken van het eerste artiestenalbum van Till Von Sein, het alom geprezen #LTD. Speciaal voor deze gelegenheid neemt de Duitser zijn muzikale vrienden en Studio 80 favorieten Kollektiv Turmstrasse mee.
Welcome to the Future is jarig! En dat wordt op vrijdag 17 februari gevierd in Studio 80 met dj's Matthias Tanzmann (Leipzig, Moon Harbour), Boris Werner, Dorine Dorado, Young Marco en Juju & Jordash. Master of Ceremonies is MC Complicated.
Vrijdag 3 februari is de datum waarop Bar27 haar nieuwe jaar in Studio 80 inluidt. Voor deze gelegenheid hebben zij een hele speciale artiest weten te strikken, namelijk eentje die al geruime tijd hoog op het Bar27 lijstje staat. Het is muzikaal wonderkind en rijzende ster uit Latino Americano, Guti. 1
Op zaterdag 21 januari zal de eerste Voidd van het nieuwe jaar plaatsvinden in de thuisbasis Studio 80. Ook dit keer heeft de Amsterdamse organisatie weer een bijzonder sterk programma samengesteld met het debuut van de house-sensatie van dit moment: Subb-an.
Het is alweer 5 jaar geleden dat Bla Bla ter wereld kwam en in de armen van Daniel Sanchez lag. Vanaf dit moment was het zeker dat dit zorgenkindje de liefde voor muziek ging verspreiden zoals hem dit is bijgebracht. 1
Na een drukbezochte Linke Soep editie van 15 juli jl. kon er niet anders dan een vervolg worden ingepland. Deze avond was zo erg op niveau dat publiek en artiest (Franziskus) toch wel samen tot de conclusie waren gekomen nog een editie te doen voor een get-together.
Welkom terug in de wondere wereld van 1001 nacht. Waar dromen werkelijkheid worden en uit Aladin's lamp de spirit of housemusic tevoorschijn dwarrelt en leven blaast in de zwarte doos aan het Rembrandtplein. 2
De legendarische 24 Hour party people zijn terug en maken zich wederom op voor het wildste feest van het jaar!
Na alle plichtplegingen met familie en vrienden draait het op kerstavond slechts om één verplichting: Fire In The Disco invites Systematic w/ Technasia & Marc Romboy! Zaterdagnacht 24 december ontvangt Studio 80 namelijk een paar eigenzinnige artiesten, te weten Charles Siegling aka Technasia, Marc Romboy, Edwin Oosterwal en Neerlands talent Mr. Jones. Oftewel, hogeschool techno uit meerdere continenten, live en hi-tech.
Ach ja, die mooie, rustige dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw. Schrijf die dit jaar maar op je buik, in Studio 80 staat namelijk nog een verrassende ontknoping van het jaar gepland. 3
Kerstavond gaat vlammen
13 december 2011
Na alle plichtplegingen met familie en vrienden draait het op kerstavond slechts om één verplichting: Fire in the Disco invites Systematic w/ Technasia & Marc Romboy! Zaterdagnacht 24 december ontvangt Studio 80 namelijk een paar eigenzinnige artiesten, te weten Charles Siegling aka Technasia, Marc Romboy, Edwin Oosterwal en Neerlands talent Mr. Jones. Oftewel, hogeschool techno uit meerdere continenten, live en hi-tech.
Na een aantal interessante masterclasses met artiesten van eigen bodem en een futuristische presentatie van de 'Holodesk' door de vriendelijke Duitser Marc Romboy, is het woord de komende editie aan Camiel Daamen 1
Nog een kleine week te gaan en de vierde editie van Time Warp Holland is een feit. De afgelopen maanden zijn honderden reacties te zien geweest over de uitzonderlijk sterke line-up en velen daarvan gingen over timetable. 20
Na het uitmuntende 1 oktober-feest met Sascha Dive en Marcus Fix presenteert Welcome to the Future op zaterdag 10 december een editie die geheel in het teken staat van het land van Barcelona, Sonar en Ibiza: Spanj
Het is lang geleden dat ze oud en nieuw hebben mogen vieren in Studio 80 dus daarom komt Bla Bla met een extra dikke knaller van line-up. En alsof dat nog niet genoeg is presenteert Bla Bla met trots het leukste feest van het jaar Het ultieme Sjonnie & Anita verkleed festijn - XXL edition 1 januari 2012. 1
In de maand oktober is er helaas geen Bla Bla. De Bla Bla crew zit dan in Kopenhagen voor een nieuwe editie van Sensation white. Maar de maand erop zijn ze er gewoon weer en komen ze keihard terug met weer een gloednieuwe line-up van diverse artiesten die voor het eerst op zullen treden in Amsterdam. Echte primeurtjes dus zorg dat je erbij bent! 1
Ricardo Villalobos komt naar Studio 80! Op zondag 4 december, de dag voor Sinterklaas, is de Chileens-Duitse ster-dj te gast op het verjaardagsfeest van een van Amsterdams allergrootsten: techno-held en 80-resident Steve Rachmad. De 80 heeft voor de gelegenheid ook maar meteen een verlenging aangevraagd en gaat door tot minstens 10 uur op maandagochtend. 3
Voor de aankomende aflevering van de serie weekender sessies doet We Are E het met de Franse slag samen met een van hun vrienden uit het zuiden: Rodriguez Jr! 1
Op zaterdag 12 november keert het legendarische techno duo uit Glasgow terug in Amsterdam tijdens de volgende editie van Voidd. Niet eerder speelden beide heren hun live-set in zo'n intieme setting als Studio 80 en na zeer succesvolle optredens op het Welcome to the Future Festival en Awakenings zijn de labeleigenaren van Soma er helemaal klaar voor. 2
Boris 'Wipwap' Werner steelt opnieuw de show met een 11-uurs set Op vrijdag 11 november zal Boris Werner opnieuw een Studio 80 record gaan vestigen door 11 uur lang achter de draaitafels plaats te nemen. Met het 10 uur durende spektakel op 10-10-10 nog in het geheugen gegrift, doet hij er dit jaar nog een schepje bovenop en zal hij het record van afgelopen jaar uit de geschiedenisboeken doen verdwijnen. 2
November en december zijn feestmaanden, dat is duidelijk. In de aanloop naar de jaarwisseling gooit iedereen nog even z'n slechte gewoontes eruit om vervolgens vanaf januari (of februari) lekker te stoppen met roomtaartjes, rondjes en roken. Linke Soep komt met twee data waarbij je zeker even de kans krijgt jezelf lekker te laten gaan voordat het nieuwe jaar begint. 2
2011 is een topjaar voor Studio 80 in Amsterdam. Er kwamen sinds 1 januari, het legendarische 24 hour party people met dOP, al zo'n 450 nieuwe en vernieuwende dj's en live-acts naar de club aan het Rembrandtplein in Amsterdam - tesamen een brede afspiegeling van alles wat de internationale house, tech-house en techno-scene te bieden heeft. 3
Op de eerste editie van BlackOut van het nieuwe clubseizoen maakt Berlijns absolute house-connaisseur, Panoramabar resident Prosumer, zijn opwachting in Studio 80 met een lange 3 uur durende DJ-set. 1
We Are E
29 september 2011
Frankfurter André Galluzzi komt een keihard weekend 'party machen' met zijn Hollandse vrienden en vriendinnen. We Are E is dan ook blij het Cocoon-familielid liefst twee dagen over de dansvloer te hebben, met de über-brute Welcome To The Family weekender van 2010 nog diep nadreunend in onze herinnering. 2
Velen zullen het er mee eens zijn; hoe ouder je wordt hoe leuker de verjaardagsfeestjes. Voor Michel de Hey geld dit zeker ook, met dit jaar zelfs een tweedelige verjaardag! Op vrijdag 23 september in de Studio 80 en zaterdag 24 september in de Factory 010. 2
It is the start of a new season! Na een nogal natte zomer vol weggeregende festivals, blubber en de nodige ziektekiemen. Is het tijd om weer lekker warm de clubscene te betreden. Bla Bla trapt het nieuwe clubseizoen af met zeer speciale gasten die een ieder een warm gevoel zullen brengen. 3
Elke Linke Soep editie wordt natuurlijk met zorg en vleit in elkaar gezet. Line-up wordt bepaald op gevoel, artwork sluit aan op de muziek en de aankleding is geïnspireerd door invloeden van buiten af. Deze keer was geluk een grote factor bij het samenstellen van de monsterlijke line-up aan dj's, want wie had nou kunnen bedenken tijdens de boeking twee maanden geleden dat Laura Jones op nr.1 in de Beatport top 100 binnen zou komen?
Sisters in Crime
12 augustus 2011
Vassallo Bookings en The Fresh Kids slaan de handen ineen voor een nieuwe clubavond in Studio 80, genaamd S.I.C. – oftewel 'Sisters in Crime'. Vanessa en Anneke, beroemd en berucht in binnen- en buitenland en goed bewapend met een gevarieerd aanbod aan nationale en internationale artiesten binnen hun eigen boekingsbureaus, openen het vuur. Bereid je voor op een avond vol vertier, verleiding en verrassingen!
Studio 80 en TWSTd bieden in samenwerking met Software ontwikkelaar Ableton jonge DJ's en producers de kans om voor weinig geld iets op te kunnen steken van gecertificeerde trainers en (inter)nationaal bekende professionals. Na een aantal succesvolle edities met artiesten van eigen bodem is het nu tijd geworden om nieuwe kennis en futuristische technieken naar Nederland te halen met een speciale Masterclass van Marc Romboy. 5
Aanstaande vrijdag vindt de zesde editie plaats van de twee-maandelijkse clubavond Blackout in Studio 80 aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Speciaal te gast is de uit Amerika afkomstige Levon Vincent. Deze getalenteerde producer geldt al enkele jaren als een van de vernieuwende smaakmakers in de electronische muziek, met een keur aan releases op labels zoals Ostgut Ton en het eigen Novel Sound.
Ondanks de brede muzikale oriëntatie van het label weten de zeer getalenteerde individuen van Ostgut Ton stuk voor stuk die zo typische sfeer te vertalen in een nu al legendarische sound. Een sound die, waar je hem ook hoort, je even het gevoel geeft dat je weer in de Berghain staat. Reden genoeg voor 'Redevice Invites.' om die sound naar Amsterdam te halen. 3
Heb je na afloop van het Welcome to the Future-festival nog niet genoeg gefeest, dan ben je van harte welkom op de officiele WTTF-after in Studio 80. De geplande afterparty zondag op het strand van Bloemendaal kan helaas geen doorgang vinden, maar zaterdagnacht in de 80 belooft een waardige afsluiting van de WTTF-festivaldag te worden.
Aangezien de zomer in volle gang is heeft Bla Bla ervoor gekozen om de aankomende editie in het teken te zetten van zomerse, zwoele muziek met een Bla Bla invites Cadenza. Cadenza is wereldbekend en ooit opgericht door de misschien nog wel bekendere Luciano. Het agency bestaat inmiddels uit artiesten die allemaal wereldwijd een naam voor zichzelf hebben gevestigd. Cadenza is deze zomer vooral op het party-eiland Ibiza te vinden maar maakt een extra uitstapje naar Amsterdam voor deze speciale gasteditie van Bla Bla. 2
Yes! De tweemaandelijkse residentie in Studio 80 staat weer voor de deur! Na een ondergesneeuwde 17 december, waarbij de Duitse Upon.You delegatie vast kwam te zitten, is het nu tijd voor een rematch. Aangezien de laatste sneeuwbui in juli werd geregistreerd in de ijstijd kun je er nu wel vanuit gaan dat iedereen netjes aanwezig zal zijn. 1
Op zaterdag 9 Juli staan de Voidd Wildlife Legends weer klaar om de beest uit te hangen en speciaal voor het 6-jarig bestaan van Studio 80 pakt de Voidd crew daarom extra uit! Niemand minder dan Dyed Soundorom (Circoloco FR) en Boris Werner (Moon Harbour NL) zullen samen een dikke vier uur durende set neerzetten in de voorzaal van Studio 80. 5
Bereid je maar vast voor, de verjaardag van Studio 80 zit er weer aan te komen! Volgende week bestaat de club zes jaar, en dat moet natuurlijk weer flink gevierd worden. De Studio viert vijf dagen feest - van woensdag 6 juli tot en met zondag 10 juli – zorg dat je erbij bent! 2
Op vrijdag 22 juli staat alweer de tweede editie van Bar27 in Studio 80 te wachten. Na de eerste, beestachtige editie met Catz n Dogz is het nu tijd voor Funke Friday, the red edition! Deze zinderende vrijdag zal geheel in het teken staan van de kleur rood en naast de muzikale programmering zal ook de nadruk worden gelegd op de visuele beleving in de Studio 80, laat je de 22e verrassen… 2
De Balans nachten zijn een zekerheid geworden in de Hollandse partyagenda. Het Nijmeegse clubconcept van techno en house duizendpoot Darko Esser viert op vrijdag 1 juli tussen 23:00 en 5:00 uur feest in de hoofdstedelijke Studio 80, de creatieve mini-club die nieuw elektronisch leven in het Rembrandtplein heeft geblazen 2
Als we het hebben over 2 artiesten van het moment...dan timmeren de gebroeders Sanchez, Daniel en Juan flink aan de weg. Hun tomeloze inzet binnen de dance scène begint nu absoluut zijn vruchten af te werpen. 6
Op vrijdag 17 juni staat er na de eerdere succesvolle edities met ondermeer Kerri Chandler en Rolando wederom iets heel bijzonders op het programma tijdens Blackout in Studio 80. 2
Nachtlab
13 juni 2011
In samenwerking met Epiqurus Agency geven zij dj/producer Eelke Kleijn, die al jaren lang grote internationale successen boekt, de mogelijkheid om zijn sound aan de Nederlandse fans ten gehore te brengen. En daar krijgt hij ruim de tijd voor, want hij draait maarliefst 6 uur lang, bijgestaan door zijn 'special guests' Miss Melera en Warren Fellow.
In de aanloop naar het WTTF-festival, dat op zaterdag 6 augustus wordt gehouden in het Het Twiske bij Amsterdam, presenteert Welcome to the Future nog twee feesten in Studio 80. De eerste van die twee wordt gehouden op zaterdag 11 juni en belooft heel bijzonder te worden. Want WTTF en Studio 80 hebben voor dit feest de krachten gebundeld met één van de meest befaamde clubs van Berlijn, de Watergate! 7
Na een geweldige koninginnenacht en -dag is de volgende Bla Bla party alweer in aantocht en met dit lekkere zomerse weer hebben ze er ongelofelijk veel zin in. Bla Bla heeft een speciale selectie van artiesten gemaakt om jullie muzikale behoeftes te bevredigen. 2
Het DJ duo Specker (Max Coppens en Kalle Liefferink) is voor de Rebellion editie van 18 juni een aanwinst. Hun samenwerking kenmerkt zich in musikale innovatie en een frisse kijk op Techno.
Tijdens de tweede editie van de TWSTd Producers Masterclass worden wederom verschillende basistechnieken behandeld door Ableton gecertificeerd trainer en Pyntago-leraar Michel Sanchez-Infante (artiestennaam Minz) en Max Coppens (onder meer bekend van Specker met live-optredens tijdens Amsterdam United en Awakenings Festival). 5
Aan al het goede komt een eind: na er bijna tien jaar keihard voor te zijn gegaan, is voor de Amsterdamse organisatie Errorkrew de spreekwoordelijke koek op. Het waren negen mooie jaren met veel liefde voor muziek maar nu is het tijd voor andere prioriteiten en ambities. De organisatie gaat verder met de radioshow op Kink X-Rated maar stopt met het geven van feesten.
Linke Soep
14 mei 2011
Op 20 mei 2011 zal Studio 80 toneel zijn voor de allereerste Stil vor Talent (SvT) labelnight in Amsterdam! Oliver Koletzki is natuurlijk elk jaar te gast bij Linke Soep, maar nooit in het gezelschap van zijn label artiesten. Van 23:00 tot 05:00 zal SvT Studio 1 voor zich nemen met twee dj sets en een live set. 1
De voorbereidingen zijn zo goed als rond en het ziet er naar uit dat iedereen een knotsgekke dag tegemoet gaan. En weer of geen weer, want mocht het niet meezitten dan is er genoeg ruimte binnen in de Transformatorhal. Het begint om 12:00 en eindigt om 20:00 en binnen dit tijdsbestek hebben ze het volgende voor jullie gepland: een dikke buitenstage, dik geluid, voldoende wc's dus vrouwen hoeven niet de bosjes in, voldoende barren om je helemaal te buiten te doen aan alcoholische versnaperingen. 1
Na een heerlijke dag stad hangen, rommel kopen of feesten, begint de avond in Studio 80 extra vroeg. Ze openen de deuren om 21:00 en knallen lekker door met een dikke en feestelijke line-up. Ze hebben een hele speciale buitenlandse gast en dit is niemand minder dan de living legend van de dance scene namelijk; Mauro Picotto. 5
Welcome to the Future nodigt dit jaar 2000 and One (100% Pure), Shinedoe (Intacto Records) en Sandy Hüner (Bangbang!) uit voor een hete label party in Studio 80 tijdens Koninginnenacht (29 april).
De alom bekende Rotzooii queensnight is inmiddels al vijf weken rotsvast uitverkocht. Maar voor iedereen die deze avond helaas niet kan bijwonen is er een kneitergoed alternatief voor overdag: de allereerste editie van Rotzooii outdoor. 10
Yeah! Monika Kruse komt weer naar Studio 80. En wel aanstaande vrijdag 15 april voor een speciale editie van Linke Soep, helemaal gewijd aan Monika's platenlabel Terminal M. Voor deze exclusieve labelnight neemt de Duitse techno- en techhousediva ook een aantal labelgenoten mee, en wel Erman Erim (live) en het duo Andhim. De tweede zaal in de 80 wordt verzorgd door dj's Marcus Gehring en Jaime Frias. 4
Bar27
10 april 2011
Vanaf het derde weekend in april is Bar27 official part of the Studio 80 family. Ze nemen dit jaar een aantal club avonden voor hun rekening en kunnen alvast verklappen dat de eerste tijdens Paasweekend op vrijdag 22 april is. 2
De legendarische 24 Hour Party People is terug en maakt zich op voor een van de wildste feesten van het jaar! Op zondag 24 april 2011 zullen de deuren van Studio 80 openen voor een ongekende partymarathon van een royale 24 uur. 3
In de aanloop naar het vijfde Welcome to the Future-festival (zaterdag 6 augustus, het Het Twiske, bij Amsterdam) geeft WTTF nog drie feesten in Studio 80, waarin alvast wordt vooruitgeblikt op de jaarlijkse open air-editie. 3
Na een korte sabbatical van een half jaar is Stug terug van nooit weggeweest, met vanaf 1 april een aantal opwindende feesten in verschillende grote steden. Dankzij vers getankte inspiratie en energie gaat Stug de komende maanden daarom heftiger los dan ooit, waarbij het brede muzikale spectrum ook nu weer alles tussen house en techno omvat. 3
Normaal gesproken ga je na je vijfdaagse werk- of schoolweek voldaan de kroeg in en doe je zonder moeite met de 'vrijmibo' mee, dit fenomeen is normaliter het startsein van een weekend vol met feest. 2
Errorkrew invites
23 maart 2011
Vrijdag aanstaande is het dan eindelijk zover: Errorkrew nodigt Miro Pajic nogmaals uit. De komst van Pajic stond vorig jaar al op de planning, maar vanwege motorpech van het vliegtuig op de startbaan (ja, je leest het goed) kon Miro Pajic destijds niet vertrekken om op tijd te komen voor zijn gig in Amsterdam. Errorkrew beloofde snel een nieuwe datum, en zo geschiedt het vrijdag 25 maart: Miro Pajic staat voor het eerst in Nederland. 2
Na een geweldige set van Danny Howells op 3 Oktober 2010 voor Floorplay @ Studio 80, is hij terug. Precies zes maanden later zal Studio 80 weer de locatie zijn voor een feest dat onderdeel is van de officiële release tour van zijn nieuwe album Phase One op zijn eigen Dig Deeper label.
Terwijl aan de andere kant van de wereld de befaamde Miami Winter Conference losbarst, blijft Bla Bla lekker thuus om Amsterdam ook te kunnen geven wat haar toebehoort! Gewoon een lekkere, ordinaire en knotsgekke clubavond in Studio 80. Deze editie wordt een bijzondere want buiten het feit dat er een selectie van internationale bekendheden is geselecteerd, is het 'oer' Hollandse Noorden ook aanwezig en representeert het label Klopfgeist. 2
In het verlengde van het succes van de TWSTd DJ Contest vindt TWSTd dat de tijd is gekomen om, naast de dj-competitie, ook ruimte te bieden aan educatie op het gebied van muziekproductie voor opkomende artiesten. Studio 80 en TWSTd bieden in samenwerking met Ableton en Pyntago, jonge producers de kans om voor weinig geld iets op te kunnen steken van gecertificeerde trainers en (inter)nationaal bekende professionals. 3
Na twee uitverkochte edities in november (Pan-Pot) en januari (Einmusik) strijkt het Voidd circus aanstaande zaterdag opnieuw neer in Studio 80. Ook dit keer zijn er weer twee Wildlife Legends van formaat uitgenodigd: Thomas Schumacher (Get Physical) en De Man Zonder Schaduw (GZG). 4
Tomorrow heeft een naam hoog te houden. Pure techno op feesten die worden geroemd om hun sfeer. Laatste wapenfeit was een IJzersterke editie met Chris Liebing, vorig jaar in de Studio 80. Wat meteen een bijzondere datum maakt van vrijdag 11 maart, wanneer Speedy J hier een drie uur durende kwaliteitsset neerzet op een gloednieuwe editie van Tomorrow. 7
Met gepaste trots presenteert Studio 80 op vrijdag 4 maart een nieuwe clubnacht, Soweso meets Jackathon, opgezet rond een van de sleutelfiguren van de Amsterdamse scene: Lauhaus. 4
Na een heerlijke, succesvolle Bla Bla four year anniversary 'all stars' editie, is het tijd voor een nieuwe editie met weer goddelijke primeurtjes van artiesten. 6
Op 18 februari keert Balans voor de 3e maal terug in de Studio 80. De avond zal gekenmerkt worden door een brede reis langs het gehele spectrum van de electronische muziek. Waar in zaal 1 de warme Techno centraal staat, zal zaal 2 de hele avond het domein zijn van de heren achter ESHU. ESHU is een nieuw collectief die naast een label, bestaat uit vier vrienden met een en dezelfde passie. 4
Welcome to the Future
7 februari 2011
Na twee fabuleuze december-edities (Kollektiv Turmstrasse en New Years Eve met Jimpster), opent Welcome to the Future 2011 meteen met een groot feest: op zaterdag 12 februari viert de Amsterdamse organisatie haar zeventiende verjaardag! 5
Op vrijdag 18 februari staat een nieuwe editie van Balans op het programma, het creatieve concept van de Nijmeegse technoprins Darko Esser. De dj/producer/programmeur uit de stad aan de Waal heeft voor de komende Balans de Brit James Ruskin en Belg Peter Van Hoesen uitgenodigd in de hoofdzaal van de Studio 80. In de tweede zaal stapt het Eshu label uit Nijmegen in de spotlights, met een draaiteam bestaande uit Jocelyn, Roger Gerressen, Daan Anders en Ivano Tetelepta. 3
In het nieuwe jaar stapt Errorkrew bij Studio 80 van de zaterdag- over naar de vrijdagavond, maar het welbeproefde 'invites' concept waarbij de organisatie een headliner uitnodigt die nog niet eerder in een Amsterdamse club heeft gestaan blijft overeind. 1
Het is alweer vier jaar geleden dat Bla Bla voor het eerst zijn intrek in Studio 80 nam. Reden voor feest dus! Bla Bla is inmiddels uitgegroeid tot een van de fijnste clubavonden in Amsterdam en in combinatie met het label is er een vaste Bla Bla family ontstaan met heel wat Nederlandse artiesten van de bovenste plank. Voor deze speciale avond hebben ze een line-up samengesteld met buitenlandse crème de la crème in combinatie met Hollands glorie, de eigen Bla Bla allstars. 3
Nieuwe jaar, nieuwe start ofzo? Mwoa, misschien een beetje…. Als je voor ogen hebt nog een tijdje mee te willen doen in de elektronische dans business zal je toch een beetje op zoek moeten gaan naar een balans tussen vaste steady terugkomende avonden en de nieuwe lichting DJ's. De eerste helft van het nieuwe Linke Soep club seizoen geeft hier een mooi beeld van. 3
Aanstaande zaterdag staat de januari-editie van Voidd weer op het programma. De afgelopen jaren stond de eerste Voidd van het nieuwe jaar altijd garant voor een uitzinnige party net na het roemruchte 24 Hour Party People. Ook dit jaar zijn de Wildlife Legends er helemaal klaar voor om op 8 januari de Studio 80 opnieuw op zijn kop te zetten. Dit keer met de uit Hamburg afkomstige Einmusik, die voor de eerste keer live te bewonderen is in de 80 en natuurlijk de Berlijnse cult-held Haito en Voidd-resident dj Moritz. De line-up wordt compleet gemaakt door de Bar27 dj's Olivier Weiter en Rus. 3
De legendarische 24 Hour Party People zijn terug en maken zich op voor het wildste feest van het jaar! Op 1 januari 2011 zullen vanaf 09:00 uur 's ochtends de deuren van Studio 80 open gaan voor een ongekende partymarathon van twintig uur lang. Alle presale tickets zijn inmiddels uitverkocht, wat betekent dat er vanaf 14:00 uur 's middags pas weer kaarten aan de deur te verkrijgen zijn. 7
Na alle kerstborrels en vreetfestijnen wordt het de hoogste tijd om die kerstpondjes er weer eens flink af te dansen en er is uiteraard geen leukere, gezelligere of gekke uitgesproken plek waar men dat anders zou kunnen doen als bij Bla Bla. Met een zorgvuldig geselecteerde en feestelijke line-up weet de organisatie wel raad met de welbekende after-dinner dip. 7
Voor de derde keer deze maand strijkt Jeroen ‘Secret Cinema' Verheij neer met zijn All Night tour om het binnenkort te verschijnen album ‘Minerals' te introduceren bij het publiek. Deze keer doet hij dat in Studio 80 te Amsterdam. De eerdere edities in Simplon Groningen en Catwalk Rotterdam waren op zn zachtst gezegd behoorlijk dik. Nu is het de beurt aan de hoofdstad om te laten zien wat ze in huis hebben! In de grote zaal doet Verheij van elf tot vijf zijn ding, de tweede zaal is van Peter Horrevorts en Vân Anh. Tickets zijn verkrijgbaar op www.gemsessions.nl/tickets?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock. Er zullen nog een aantal kaarten aan de deur te krijgen zijn. 3
Op zaterdag 18 december strijkt Errorkrew weer neer in Studio 80 en is het tijd voor een nieuwe ‘Errorkrew invites:’ met dit keer de dj en producer Queen Atom. Deze in Berlijn woonachtige Londenaar met Italiaanse roots ken je misschien beter als Cesare vs Disorder, maar hij opereert onder nog twee aliassen: CEZ en Sire Cactus. Als Cesare vs Disorder heeft hij wel eens eerder in Nederland gestaan maar Errorkrew haalt hem op zaterdag de 18e voor het eerst naar Amsterdam als Queen Atom. 3
Vijf jaar Studio 80
14 december 2010
Welkom in de wondere wereld van 1001 nacht. Waar dromen werkelijkheid worden en uit Aladin's lamp de spirit of housemusic tevoorschijn dwarrelde en leven blies in een zwarte doos aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Deze maand overschreed Studio 80 de magische grens van duizend feesten – een historisch feit dat natuurlijk gevierd moet worden. En dat doen ze met dit speciale 1001 nacht-feest op Tweede Kerstdag - zondag 26 december. 6
Welcome To The Future
10 december 2010
Hoe kun je het nieuwe jaar beter verwelkomen dan met het feest dat als geen ander de geheimen van de toekomst ontsluiert? Welcome To The Future valt daarom ook dit jaar de eer te beurt om 2011 in Studio 80 in te luiden met een programma van wereldklasse.
Linke Soep
9 december 2010
Sjonge jonge, half festival organiserend Nederland gooit in de maand december even alle kaarten op straat. Je wordt bijna gedwongen om nu al je keuzes voor het nieuwe festival seizoen van 2011 te maken. Terwijl het toch altijd gewoon leuk blijft om naar een festival toe te groeien, line-up te bekijken, vrienden optrommelen en gaaaaaaaaaaaan.Gelukkig kan je tijdens club nachten deze manier van beleving nog altijd meemaken. Ruim twee maanden van te voren aangekondigd voor in je agenda, vervolgens anderhalve maand voor aanvang verblijdt worden met de line-up, deze wordt dan direct ondersteund door het puike artwork van Paul van Raak, alvolgens het persbericht uitgestrooid wordt, je een kaartje kan kopen en het feest kan beginnen. 2
December is ook in 2010 weer een bijzondere maand voor Welcome To The Future. Naast de traditionele New Years Eve (met de Britse deep house-held Jimpster) presenteert WTTF in Studio 80 ook nog een feest op zaterdag 11 december. En dat wordt er weer eentje, want de nacht staat in het teken van het eerste artiestenalbum van Kollektiv Turmstrasse, ‘Rebellion der Traeumer’ (Rebellie van de dromers). 1
Your WKND starts here
28 november 2010
Alweer 132 edities geleden startte Studio 80 een nieuwe donderdagavond met de toepasselijke titel WKND. De visie was duidelijk: WKND moest in het teken staan van house in al haar muzikale kleuren, van nu house tot classic en alles daartussen in. 6
De aanstaande Bla Bla editie op zaterdag, 27 november in Studio 80 belooft weer veel goeds met een hartverwarmende line-up in deze koude winterdagen. 8
Na een succesvol jaar vindt op 19 november de laatste editie van Weekend Warriors plaats in Studio 80. Een jaar en een lijst aan optredens van internationale grootheden later neemt de organisatie afscheid van Weekend Warriors om zich volledig te kunnen richten op andere onderdelen binnen de muziek/dance wereld. Natuurlijk niet zonder op vrijdag 19 november een speciale laatste editie te organiseren waarvoor iedereen is uitgenodigd om voor de laatste keer te genieten van een avond vol kwaliteitshouse en gezelligheid. 2
Op 12 en 13 november vindt de legendarische Voidd Weekender weer plaats in Studio 80. Twee nachten achter elkaar zullen de Wildlife Legends bezit nemen van de ‘black box’ om de verjaardag van Voidd, Steve Rachmad en Wouter de Moor uitgebreid te vieren.
Vrijdag 26 november is de dag van de Balansnacht in de Studio 80 onder leiding van smaakversterker Darko Esser. Na eerder dit jaar zijn geprezen artiestenalbum ‘Balans' in de etalage te hebben gezet, heeft de eigenaar van het Nijmeegse Wolfskuil Records opnieuw een hoofdrol tijdens dit feest. Als Balans voor een evenwicht tussen techno, deephouse en tech-house staat, presenteert opperwolf Darko Esser een perfect uitgebalanceerde line-up in de grootste zaal. Naast vertrouwde labelvrienden Warren Fellow en Roger Gerressen maakt de Ierse live-act Chymera zijn opwachting tijdens deze derde Balansnacht in de hoofdstad. 3
Net bijgekomen van het ADE gaat Bla Bla alweer door met een heel speciale Halloween editie op zaterdag 30 oktober. De altijd uitnodigende Studio 80 aan het Rembrandtplein wordt omgetoverd in een kabinet waar je rillingen van krijgt. Maar wees niet bang, want het line-up is weerom hartelijk verwelkomend!
Halloween
27 oktober 2010
Al jarenlang traditie en sinds dag en dauw een groot feest; Halloween – David Labeij & Julien Chaptal's b-day bash! De heren krijgen van de Studio 80 altijd open huis op deze vrijdag na ADE: bevriende dj's worden uitgenodigd en de conclusie is altijd feest. Op deze 29e van oktober zal de Studio 80 podium bieden aan de verjaardagsmannen David Labeij en Julien Chaptal. De twee genodigden die naast hun mogen staan om dit heugelijke feit te vieren zijn Lauhaus en ONNO. 8
Woensdag 27 oktober is er weer een uitgebreide live editie van Thunderdome radio te aanschouwen in Studio 80. Wederom komt Upside-down, de organisatie van Lockdown, langs bij Thunderdome Radio. Thunderdome Radio hosts Sietse van Daalen (Mc Da Mouth of Madness), Andre van Zuijlen (MC Justice) en Vincent Sluijs (Terminal) staan garant voor weer een knotsgekke uitzending. 18
Linke Soep
6 oktober 2010
Nog nooit was daar een jubileum viering, maar na 4 jaar ze aardig op een rijtje te hebben werd het toch maar eens tijd om de boel eens flink te gaan verwennen. Thema is bekend, iedereen moet naar binnen met een hoofddeksel op! Wie deze 15e van oktober niet zo snel iets voor op ze hoofd kan vinden, de eerste 400 feestbeesten ontvangen een presentje van Linke Soep. En het is niet kinderachtig (of wel)?! 2
Het is elke week feest in Studio 80, maar op zondag 10 oktober heeft de club aan het Rembrandtplein in Amsterdam wel iets heel bijzonders te vieren: het tienjarige dj-jubileum van een van de allergrootsten van de internationale house: dj Boris Werner. Voor die speciale gelegenheid zal dan ook alles uit de kast worden gehaald, en zeker door Boris zelf, die op deze zondag de tiende een nieuw Studio 80-record zal vestigen met een tien uurs dj-set.
Vanavond keert het familiegevoel terug in de huiskamer van Studio 80 met Welcome to the Family. Voor deze eerste avond van de nieuwe reeks events, heeft We Are E niemand minder dan Jerome Sydenham uitgenodigd. Deze Amerikaan weet als geen ander de middenweg te vinden tussen het diepe en de funk. Na vele releases op onder andere Defected, CLR en zijn eigen label Ibadan records is het weer eens tijd om een dikke set in Nederland weg te geven. 1
Op zondag 3 oktober komt legende Danny Howells voor het eerst naar Studio 80. Voor deze speciale gelegenheid zal enkel de grote zaal open zijn om deze wereldster aan het werk te zien in de vetste underground club van Amsterdam. Er zijn voor deze avond slechts 300 kaarten beschikbaar, dus zorg dat je er vroeg bij bent of een kaart in de voorverkoop koopt. 2
Na afscheid genomen te hebben van wederom een onvergetelijke zomer is het tijd om weer de warmte en gezelligheid van een club op te zoeken. Na een korte zomerstop is Bla Bla terug en zij trappen af met een echte Bla Bla waardige line-up. 3
Weekend Warriors
14 september 2010
De herfst staat voor de deur; spontane parkfeesten, barbecues en stranddagjes worden schaarser en veel mensen duiken de club weer in, waar de temperatuur inmiddels dragelijk is geworden en promotors de komkommertijd te boven zijn. 1
Zaterdag 18 september nodigt Errorkrew Miro Pajic voor het eerst uit in Nederland. Inmiddels is Miro al een paar jaar goed aan de weg aan het timmeren als techno-dj en producer, terwijl hij in de jaren '90 nog een hardcore dj van formaat was onder pseudoniem Hypnotizer. Wat Errorkrew betreft is deze transformatie de juiste stap geweest: zijn producties en sets zijn te omschrijven als donker, mysterieus en hypnotiserend. 11
Freak n'Chic Night
9 september 2010
Het Parijse Freak n'Chic label presenteert aanstaande vrijdag in samenwerking met earthbookings twee van haar paradepaardjes in de Amsterdamse Studio 80. De twee kersverse Circoloco Ibiza residents draaien samen avondvullend in de grote zaal. 1
Begin september start Studio 80 traditiegetrouw het nieuwe clubseizoen met twee bijzonder nachten. Vorige week had de club al een spetterende sneak preview met Dimitri en Simon Baker, maar dit weekend gaan dan toch echt alle remmen los. 2
Linke Soep
1 september 2010
Van de Odeon naar de Flexbar, van de Flexbar naar de Studio 80, en van de Studio 80 je vaste residentie maken. De kleine weg naar Amsterdams meest fantastische feestclub is erg bevallen. Op 15 oktober zal 'Linke Soep, vier jaren feest' een feit zijn! Meer dan vijftig edities legaal dan wel illegaal gaan u voor. Wie herinnert zich nog de allereerste Oud & Nieuw op de MS. Blommendal? Die dikke rave in de schramstudio's met de groene schoenen? 5
Van woensdag 20 oktober tot en met zondag 24 oktober presenteert Studio 80 de grootste line-up uit haar geschiedenis tijdens de vijftiende editie van het Amsterdam Dance Event. De club aan het Rembrandtplein zal acht feesten in vijf dagen organiseren. 18
Je hebt van die dagen, die vrijdagen in augustus. Wat moet ik in hemelsnaam doen? Naar de Studio 80, of toch feestje thuis? Bij deze wordt de keuze makkelijk gemaakt, de heer Sascha Funke komt 20 augustus naar de Studio! Zijn innovatieve stijl van draaien (tweeënhalf uur lang) en het geluid van de 80 maken samen een formule waarbij ze proberen Amsterdam te verenigen op Linke Soep, komt allen en mis niks! 4
Aanstaande vrijdag viert Studio 80-resident unders zijn verjaardag tijdens Welcome to the Family, het feest van We are E dat elke keer weer voor één grote familie zorgt. Ditmaal meer dan ooit want het laatste uur van de nacht treden alle artiesten samen op. Dat kan alleen maar betekenen dat iedereen zijn beste feestplaat tevoorschijn tovert! 8
Welcome to the family
5 augustus 2010
De zomer is net goed en wel begonnen, maar We Are E heeft er al flink wat verre reizen op zitten: Hawaï en de Afrikaanse Savanne werden al onder handen genomen en getransformeerd tot een grote feestende massa. Op 13 augustus sluit We Are E de zomer in stijl af: een groot feest in de befaamde Studio 80 op het Rembrandtplein in Amsterdam. Zoals men onderhand van We Are E gewend is staan er naast het Nederlandse talent ook weer een tweetal gerenommeerde buitenlandse artiesten op de affiche: Marek Hemmann en Edu Imbernon. 2
Basmati Night
29 juli 2010
Op vrijdag 30 juli zal Gabriel Ananda voor de eerste keer in Studio 80 komen draaien. Hij maakt van deze gelegenheid meteen gebruik om samen met zijn partner in crime Marcel Janovsky hun nieuwe label Basmati te presenteren aan het Amsterdamse publiek. Beiden heren hebben daarom ook Daniël Mehlhart en Quazar (live) gevraagd om op deze speciale nacht te komen optreden. Beide acts brachten afgelopen maanden namelijk tracks uit op het gloednieuwe Duitse label. In de tweede zaal wordt het programma gecompleteerd door Juan Sanchez en ONNO, die op dit moment hoge ogen gooien met hun releases op Great Stuff en Souvenir. 2
Nog slechts een paar nachtjes slapen en dan gaan de poorten van de grote muzikale speeltuin, die Rockit Open Air heet, voor de zesde keer open. Terwijl er hard gewerkt wordt aan de laatste voorbereidingen en het festival terrein aan de Maarsseveense Plassen steeds meer vorm krijgt volgen hier nog wat allerlaatste festival updates en praktische informatie. 19
Ze zijn er twee maanden tussenuit geweest voor een korte zomerbreak/tour maar komen terug om jullie zaterdagavond weer compleet te maken. Ze trappen af met een Rockit open air after en er is speciaal voor jullie een line-up geselecteerd met de leukste artiesten van het festival. 6
Op zaterdag 24 juli host Studio 80 de officiële afterparty van het A day at the Park festival tijdens haar eigen Resident night A day at the park festival after. De organisatie heeft Karotte (Cocoon) weten te strikken om voor de tweede keer dit jaar Studio 80 te komen rocken. Samen met de Nederlandse residents Unders, Naald & Draad en Eva Maria belooft deze zaterdag weer een prachtige editie van de Resident night A day at the park festival after te worden. 4
Rebellion
16 juli 2010
Calling all Rebels! Zaterdag de 17e barst Studio 80 weer los met de zomer editie van Rebellion. Na de trip naar de Gentse Make-up Club BE en de Rebellion in Wonderland area op Obsession Outdoor festival is het tijd voor de terugkeer naar de thuisbasis Studio 80.
Eens in de zoveel tijd komt er een label voorbij dat zowel in stijl als in benadering een volkomen eigen gezicht heeft. En Wolf + Lamb uit de VS is zeker een van die bijzondere muziekmerken. Met, net als bijvoorbeeld het Keulse Kompakt, één centrale plek waar de oprichters wonen, waar muziek gemaakt wordt en waar tijdens afters de laatste dikke producties getest kunnen worden. En net als bij hun Duitse verwanten is er niet sprake van een bedrijf, maar van een hechte familie waarvan niet alleen de oprichters Zev Eisenberg en Gadi Mizrahi, maar ook leden als Lee Curtiss, Seth Throxler en Shaun Reeves allemaal bevriend zijn en elkaar regelmatig op het hoofdkwartier ontmoeten. 3
Terwijl veel organisaties een zogenaamde zomerstop inlassen gaat Weekend Warriors onverminderd door, het lekkere weer gaat namelijk perfect samen met lekkere feestjes! 1
Op vrijdag 9 juli presenteert WTTF een extra bijzondere line up, met maar liefst drie internationale artiesten: de Frans-Zwitserse producer en live-act Agnes, een absolute favoriet die het altijd goed doet in de 80, en twee dj-producers die naam maakten bij de toonaangevende Duitse labels Pokerflat en Dessous: [artist=8486] en Phonique. 2
Wow… time flies when you're having fun. De komende maand is het al weer vijf jaar geleden dat Studio 80 aan het Rembrandtplein in Amsterdam haar deuren opende. Alle reden voor een feest, of liever: een complete feestweek. Van woensdag 7 juli tot met met zondag 11 juli haalt Studio 80 echt alles uit de kast om dit een onvergetelijk jubilieum te maken. 7
Hey!
22 juni 2010
Natuurlijk staat zaterdag 26 juni bij velen van jullie al dik onderstreept; het is de zaterdag van Awakenings. Maar waar Awakenings stopt (om 23.00 uur) gaat Hey! verder, en dat in de Studio 80 op het Rembrandtsplein in Amsterdam! 5
Linke Soep
17 juni 2010
Wat is er nou nog leuker dan een feestje? Een verjaardagsfeestje natuurlijk! Dat het 4 jarige bestaan van Linke Soep er in oktober aankomt even terzijde, Kevin Arnemann zal namelijk de 18e van juni zijn platen gelijk leggen in de Studio 80 te Amsterdam ter ere van zijn eigen verjaardag. 6
Op vrijdag 25 juni debuteert de organisatie van Hideout records in het beruchte Amsterdamse Studio 80. Host op deze avond vol 'smart and funk infected' house is niemand minder dan Davide Squillace! Deze in Barcelona residerende allrounder is de afgelopen jaren uitgegroeid van ster van de underground tot wereldwijd toonaangevend artiest met releases als 'One lobster, please' (Sci+Tec) en Hideout 001 'Around the Bay / Westside Story' met Luca Bacchetti. Daarnaast zorgen fantastische dj-sets in clubs als Womb, Matter, Avalon en sinds 2007 als resident bij Circoloco ervoor dat zijn stoere Napolitaanse sound overal bekend is. 1
Na de uitzinnige clubeditie van Koninginnenacht (met Juan Sanchez en Slam) vervolgt Welcome to the Future op zaterdag 12 juni de aanloop naar het festival met een volgend feest in Studio 80. Opnieuw staat een van de artiesten die ook op 7 augustus in het Het Twiske aantreden centraal. Ditmaal is dat de Deense producer Martinez, een van de grote troeven van het Duitse Moon Harbour-label, die de afgelopen jaren al een hele reeks clubhits op zijn naam zette, waaronder ‘Thought Patterns', ‘Solaris' en ‘Day by day'. Bovendien produceerde Martinez recent uitmuntende remixen voor onder andere Luna City Express, Gregor Tresher en Seth Troxler. 1
De Amsterdamse agency we Are E heeft in een vorig bericht de vakantieplannen voor het eerste gedeelte van deze zomer al duidelijk uiteengezet, op safari in de Studio 80 en in Hawaï stijl naar de Seven (Den Haag) en Woodstock (Bloemendaal). Na deze verre reizen blaast de familie even stoom af in het Amsterdamse en gaan in augustus weer vrolijk verder, maar daarover later meer. In dit bericht vinden jullie alle benodigde informatie voor de tour over de Savanne die Studio 80 heet. 2
Na de uitzinnige clubeditie van Koninginnenacht (met Juan Sanchez en Slam) vervolgt Welcome to the Future op zaterdag 12 juni de aanloop naar het festival met een volgend feest in Studio 80. Opnieuw staat een van de artiesten die ook op 7 augustus in het Het Twiske aantreden centraal. Ditmaal is dat de Deense producer Martinez, een van de grote troeven van het Duitse Moon Harbour-label, die de afgelopen jaren al een hele reeks clubhits op zijn naam zette, waaronder ‘Thought Patterns', ‘Solaris' en ‘Day by day'.
Zaterdag 19 juni organiseert Errorkrew een nieuwe editie van terugkerend concept 'Errorkrew invites' in de Amsterdamse techno-tempel Studio 80. Het Engelse duo Spektre treedt dan voor het eerst op in onze hoofdstad, ondersteund door lokale dj's Tim Wolff, Monotron, Giom en Nicole Rosie en residents Mr. Slide en Rugon Crowen. 2
Bla Bla
18 mei 2010
Op de aankomende Bla Bla clubavond in Studio 80 wordt het startsein gegeven voor een onvergetelijke mooie zomer. The The Martinez Brothers deze twee uitzonderlijk jonge, dope boys komen rechtstreeks uit de Bronx New York en gaan op Bla Bla een onvergetelijke underground house set weggeven. Ze vliegen inmiddels de hele wereld over en zijn zwaar populair zoals dat heet. Een set zoals ze die voor Bla Bla hebben voorbereid zal je niet snel nog eens van ze horen. En dat is vast één hele goede reden om hoe dan ook aanwezig te zijn. 6
Op vrijdag 21 mei vormt Studio 80 wederom het strijdtoneel voor Weekend Warriors, dat voor haar derde editie flink wat muzikaal geweld heeft samengebracht. Na de overweldigende vorige editie met buitenlandse gasten Soundstream en Kyle Hall is het deze keer de beurt aan twee Duitse artiesten om het internationale front te vormen.
Op zondag 23 mei vindt in Studio 80 de closing party van de Sunday Spirit Winter Series plaats. Op eerste Pinksterdag wordt er door de organisatie traditioneel extra hard uitgepakt met een lange set van De Man Zonder Schaduw en twee internationale top acts die de tweede zaal voor hun rekening nemen. Dit keer zijn Marco Resmann en de rising stars van Kaiserdisco aangesteld om Studio 2 op zijn kop te zetten. 2
Amsterdam is dit jaar de eerste regio die vakantie krijg; op 11 juni om precies te zijn. Thuisbasis Studio 80 wordt omgebouwd tot een heuse savanne waar iedereen mee kan op een avontuurlijke muzikale safari. Op 19 juni sleept We are E eigenhandig Hawaï een paar duizend kilometer in westelijk richting naar deze o zo mooie stad achter de duinen. Loops heeft alvast de handdoeken bij het zwembad gelegd en ook Gideon Bouwens en Eva Maria zijn aanwezig op deze zomerse nacht in het Haagsche. 19
Op de laatste vrijdag van de maand keert Tomorrow terug naar technomekka Studio 80 voor een potje onvervalste techno van internationale allure. Niemand minder dan Chris Liebing komt de uitverkochte editie van vorig jaar nog eens dunnetjes overdoen met CLR Records labelmaatje Tommy Four Seven die de warming up verzorgd! 4
Aanstaande zaterdag wordt in Studio 80 het voorjaar dan echt afgetrapt met de altijd knallende mei-editie van Voidd. Na een heftige Koninginnedag is de organisatie alweer helemaal klaar om samen met headliners Heidi (Get Physical) en Matt Tolfrey (Leftroom) een super feest neer te zetten. Het programma wordt deze keer compleet gemaakt met de Nederlanders Boris Werner, Efdé, Makcim en Voidd resident dj Moritz. 1
Op zondag 23 mei vindt in Studio 80 de closing party van de Sunday Spirit Winter Series plaats. Op eerste Pinksterdag wordt er door de organisatie traditioneel extra hard uitgepakt met een lange set van De Man Zonder Schaduw en twee internationale top acts die de tweede zaal voor hun rekening nemen. Dit keer zijn Marco Resmann en de rising stars van Kaiserdisco aangesteld om Studio 2 op zijn kop te zetten. De deuren van de club zullen voor deze laatste indoor editie om 20:00 open gaan. Dus zorg dat je er op tijd bent of een kaart in de voorverkoop koopt. 2
Studio 80 viert Queensnight en de daaropvolgende nacht van Koninginnedag met een extra feestelijk partyweekend, dat losbarst op donderdagnacht 29 april met een speciale editie van Welcome To The Future. In de aanloop naar het festival, waarvan de kaartverkoop deze week van start ging, presenteert WTTF ditmaal een internationaal programma met als hoofdact de Schotse technohelden Slam. Het duo - dj's Stuart McMillan en Orde meikle is al vanaf het begin van de jaren negentig een vaste waarde in de Britse housescene.
Sunday Spirit
23 april 2010
Op zondag 25 april vindt de voorlaatste editie van de Sunday Spirit Winter Series plaats in Studio 80. De lijst met internationale toppers die op zondag langs willen komen in Studio 80 groeit gestaag en ook deze keer komt er wederom een dj-ster naar het toch al bijzondere zondagsfeest. 1
Na een jaar winter vol kou, sneeuw, nattigheid en vooral heel hard werken is We Are E eindelijk toe aan een welverdiende vakantie. Met dit in het achterhoofd werden de reisbrochures opgevraagd, reizen uitgestippeld en vooral heel veel gekibbeld over de bestemming. Zon, zee en strand is wat we willen, maar waar precies? Azië? Hawaï? Of misschien toch een safari in Afrika? Wat doe je wanneer je het niet eens kan worden? Heel simpel: je kiest gewoon voor alle opties! 7
Aanstaande vrijdag vindt in Studio 80 de eerste officiële label night van het Berlijnse Mobilee plaats. Na eerdere bezoeken van labeleigenaresse Anja Schneider en de jongens van Pan-Pot is het nu de beurt aan house vedette Sebo K en And.id om Studio 80 te rocken. Deze speciale label night staat geheel in het teken van de door And.id gecompileerde Mobilee Back to Back Vol. Four cd, die in februari is uitgekomen op het Duitse label. De Mobilee artiesten worden bijgestaan door Amsterdams finest: Jobez, Johanna Mercker en Efdé. 4
Linke Soep
16 april 2010
Loco loco, dat zijn de plannen voor de 1zesde van april in de Studio 80! Met vier uur Oliver Koletzki in de startblokken wordt de 2e Linke Soep van dit jaar ingeluid. Uiteraard is resident Robert Powlson als must have er ook bij. 2
De allergekste clubavond van Amsterdam is weer in het zicht. Bla Bla pakt dik uit met een line-up die zonder meer enige verwachting wederom dik zal overtreffen. 5
Vanavond is het zover! We are E zal met Welcome to the Family Studio 80 weer omtoveren tot een gezellige familiebijeenkomst! Naast de eigen helden Gideon Bouwens, Sandeep, unders en Cocoon's snel rijzende ster Markus Fix, staan deze avond ook de heren van Rauwkost op het programma. Voor deze avond komt Rauwkost met een geweldig primeur: een gloednieuwe liveset! 10
Op zondag 25 april vindt de voorlaatste editie van de Sunday Spirit Winter Series plaats in Studio 80. De lijst met internationale toppers die op zondag langs willen komen in Studio 80 groeit gestaag en ook deze keer komt er wederom een dj-ster naar het toch al bijzondere zondagsfeest. Dit keer heeft De Man Zonder Schaduw de Berlijnse dj Monika Kruse uitgenodigd om de laatste feestweek van april goed op te starten. De voorverkoop is reeds begonnen en kaarten kunnen online besteld worden via de Studio 80 website. 4
Welcome to the Future bereidt zich voor op de zomer en legt op dit moment de laatste hand aan de programmering voor het jaarlijkse niet te missen festival in natuurgebied het Het Twiske bij Amsterdam. Daaraan voorafgaand presenteert WTTF nog een reeks feesten in Studio 80. De eerste daarvan, op zaterdag 10 april, is al meteen een bijzondere. 4
Amsterdam mag zich weer opmaken voor een bonte verzameling van familieleden uit de We are E stal. Onder de titel 'Welcome to the Family' zijn de afgelopen twee maanden feesten georganiseerd in respectievelijk Nijmegen, Den Haag, Utrecht en in de thuisbasis Studio 80 te Amsterdam. 12
Wekelijks valt er wel iets te vieren in Studio 80, maar op donderdag 1 april (nee, dit is geen grap) heeft de club op het Amsterdamse Rembrandtplein extra reden om een groot feest te geven. Want op die datum viert WKND – de donderdagnacht waarmee elk weekend officieel wordt geopend - zijn tweede verjaardag!
Aanstaande zondag zal de volgende editie van de Sunday Spirit winter series plaatsvinden in Studio 80. Ook deze keer belooft het weer een uitzinnige zondag te worden. Zo is Philip Young voor de eerste keer te gast en zal De Man Zonder Schaduw sinds enige tijd weer een extra lange set draaien. De maand maart is voor Sunday Spirit sowieso een bijzondere maand geweest met o.a. het winnen van een Gouden Kabouter en dat gaat komende zondag keihard gevierd worden! 1
Aanstaande zondag zal de volgende editie van de Sunday Spirit winter series plaatsvinden in Studio 80. Ook deze keer belooft het weer een uitzinnige zondag te worden. Zo is Philip Young voor de eerste keer te gast en zal De Man Zonder Schaduw sinds enige tijd weer een extra lange set draaien. De maand maart is voor Sunday Spirit sowieso een bijzondere maand geweest met o.a. het winnen van een Gouden Kabouter en dat gaat komende zondag keihard gevierd worden! 4
Op zondag vier april zal Studio 80 vierentwintig uur lang open zijn voor de eerste echte Paasrave in haar geschiedenis. Het imposante programma telt inmiddels tweeëntwintig namen en is door de toevoeging van o.a. Claude Vonstroke, Boris Werner en Daniel Sanchez nu helemaal compleet. 7
Bla Bla goes Dutch
17 maart 2010
Zaterdag 27 maart is het weer tijd voor de gekste clubavond van Amsterdam. In hartje centrum aan het Rembrandtplein vindt iedere laatste zaterdag van de maand Bla Bla plaats. Een avond vol goede muziek met reeds gevestigde artiesten maar ook de nieuwe talenten van het moment. Naast de altijd supergezellige sfeer, mede dankzij het publiek, kan er gezegd worden dat Bla Bla bovenal kwaliteit levert als het gaat om een avondje compleet uit je dak gaan.
Op zondag 4 april zal Studio 80 opnieuw het roemruchte 24 Hour Party People organiseren. Na een fantastische editie op één en twee januari is de organisatie uitgerust genoeg om weer alles uit te kast te trekken voor een nieuwe waanzinnige feestmarathon. Tijdens Pasen zal Studio 80 voor het eerst in de geschiedenis exact vierentwintig uur open zijn. En om het allemaal nog feestelijker te maken zullen ook enkele grote internationale namen hun opwachting maken. 6
Op de eerste dag van maart is de tweede release van Gem Records uitgekomen, de nieuwe Secret Cinema remix voor Christian Smith (Tronic49) zag diezelfde dag het licht van de digitale wereld. De remix en twee tracks van de EP staan inmiddels in de techno top 100 op beatport, net zoals ‘Reaktivate’ (de laatste release van Secret Cinema). Leuk nieuws voor de bijna jarige Jeroen ‘Secret Cinema’ Verheij! 2
De maart-editie van Voidd staat weer voor de deur en dat betekent traditioneel een flinke portie vuurwerk in Studio 80. Dit keer staan de Duitse Marcus Meinhardt en youANDme als buitenlandse gasten op het programma. Naast deze helden uit Berlijn, is er ook weer ruim baan voor Amsterdams trots. Aanstaande zaterdag zullen Flowing, Moritz en rooky Tim Hoeben de line-up compleet maken. De vorige edities van Voidd waren steeds vroeg uitverkocht, dus zorg dat je op tijd bij Studio 80 bent of een kaartje in de voorverkoop koopt. 3
Zaterdag 20 maart 2010 wordt weer een avond met echte kwaliteitstechno in Studio 80 want ErrorKrew is weer terug van weggeweest met ErrorKrew invites Harvey McKay! Deze DJ en producer uit Glasgow maakt techno zoals het bedoeld is en krijgt support van niet de minsten: Stephan Bodzin, Laurent Garnier en Richie Hawtin. Laatstgenoemde opende het ADE ’09 met ‘Nightwalker’ en Harvey is daarmee favoriet in zijn sets. Hoog tijd dus om deze Brit te komen aanschouwen!
Na een uitverkochte eerste editie met artiesten als Rick Wade en Jason Hodges gaat Weekend Warriors op vrijdag 19 maart in de herhaling. Ook deze editie staan er twee internationale artiesten op het programma, welke beide goed zijn voor een diverse avond waarbij woorden als sfeer en kwaliteit hoog in het vaandel staan.
Afgelopen maand konden ze met trots de verjaardagseditie van Sunday Spirit toevoegen aan het rijtje ‘Memorabele zondagen in Studio 80’. Dit keer zullen ze daarvoor zeker niet onderdoen. Een droomline-up, extra lichteffecten en een super-chille chill-out staan garant voor weer een daverende ‘night of mayhem’ aan het Rembrandtplein. En alsof dat nog niet genoeg is, staat er een welkomstdrankje voor de vroege vogels die voor 22h binnen zijn klaar! 4
Na een geslaagde verjaardag samen met Karotte gaan ze door; op naar de volgende drie jaar! En de eerste editie van die reeks wordt weer een hele mooie. 3
Welcome to the family
12 februari 2010
Je familie is net zo ver weg of dichtbij als je zelf bepaalt. De band die je verbindt met je ware familie, is namelijk niet van bloed, maar van liefde en respect. De gerespecteerde familie We Are E nodigt je uit voor een reeks mysterieuze familiebijeenkomsten. 2
Welcome To The Future
12 februari 2010
De februari-editie van Welcome To The Future is traditioneel een flinke klapper. Met grote internationale namen en om ‘t allemaal nog eens extra feestelijk te maken als extraatje Dorine Dorado. Daarom ook op zaterdag 13 februari in Studio 80 een line up van formaat, die dit keer geheel in het teken staat van de house-scene uit Munchen. Met drie namen van de Harry Klein-club en het agency van dezelfde naam: Julietta, Peter Fleming en de onvolprezen live-act Jichael Mackson.
Linke Soep
10 februari 2010
Dit is ‘m dan, de eerste Linke Soep sinds het oud & nieuw geweld van 31 december die plaats vond op een geheime locatie ergens in Amsterdam. Deze editie is overigens geheel zonder groene schoenen tot 09:00 door gegaan met het allerbeste wat Amsterdam te bieden heeft. Maar nu een editie waaraan een kleine geboorte gekoppeld is; Piekup Records release party! 6
Een van 's werelds meest illustere house artiesten, Pépé Bradock, staat na een lange afwezigheid eindelijk weer achter de draaitafels in Nederland. Organisatie Dekmantel ruimt maar liefst twee en een half uur de tijd in voor een deejayset van zijn hand in Studio 80 (Amsterdam, Rebrandtplein). Ook Dekmantel Makam, Casper Tielrooij en Thomas Martojo zijn aanwezig. Aan Casper Tielrooij de eer om de voorzaal af te sluiten terwijl Thomas maar liefst 5 uur lang de achterzaal voor zijn rekening neemt. Makam, één van 's lands meest veelbelovende producers, verruilt voor de verandering zijn live set-up eens voor vinyl en opent als deejay de voorzaal. 2
Je familie is net zo ver weg of dichtbij als je zelf bepaalt. De band die je verbindt met je ware familie, is namelijk niet van bloed, maar van liefde en respect. De gerespecteerde familie We Are E nodigt je uit voor een reeks mysterieuze familiebijeenkomsten. Mannen en vrouwen van eer geven je op deze avond een kijkje in hun muzikale onderwereld, een intense avond vol spanning en sensatie is gegarandeerd. 15
In januari 2009 kreeg Amsterdam eindelijk datgene waar haar clubbers al zo lang op hadden gewacht. Een fatsoenlijke clubavond op de zondag! GZG voorman De Man Zonder Schaduw trok samen met Studio 80 de stoute dansschoenen aan en creëerde als maandelijkse afsluiter van het weekend een plek om nog eens lekker door te gaan en op niveau te komen. 6
Met speciale gasten Lil' Louis, Pépé Bradock en een solo-set van het eigen Soundsystem in respectievelijk Paradiso, Studio 80 en Trouw presenteert Dekmantel drie clubknallers van formaat waarmee de toon voor het nieuwe jaar grondig wordt gezet: voer voor liefhebbers, in Amsterdams meest vooraanstaande clubs. 4
Op 23 januari presenteert Studio 80 tijdens haar Resident Night weer een avond met uitsluitend artiesten die al eerder de tent op z'n kop hebben gezet en een bijzondere band hebben met club en publiek. Dit keer zal de avond extra glans krijgen door de aanwezigheid van twee absolute internationale favorieten. 4
De internationale aantrekkingskracht van een club als het Amsterdamse Studio 80 is onder meer te zien aan de groeiende interesse van buitenlandse artiesten, boekers en vooral labels in het deelnemen aan een avond aldaar. Zo kun je steeds vaker aan het Rembrandtplein ( ja, daar....) uitgebreid losgaan op de onversneden kwaliteit van wereldartiesten die er op eigen initiatief komen optreden. Zo ook tijdens de nacht waarop het Berlijnse label Motivbank de boel eens grondig op stelten komt zetten. Dit stijlvolle muziekhuis presenteert op 22 januari met trots een smakelijk duo aan het publiek. 4
Wie van mening was dat de Studio 80 te ‘minimaal’ zou programmeren komt op zaterdag 29 januari maximaal aan zijn trekken. Want Len Faki mag anno 2010 wel degelijk als een publiekslieveling worden gezien -op menig festival en clubfeest wordt de tent letterlijk en figuurlijk afgebroken wanneer de altijd enthousiaste Berlijnse dj achter de decks kruipt. Hoe kunnen we de eerste maand van het jaar beter afsluiten dan in het bijzijn van deze twee grootheden? 10
Onder het mom van "geen woorden maar daden" en "raven doet leven" zal op vrijdag 8 januari de eerste editie plaats van een splinter nieuw Ravebaar Nederland Partycongres concept dat vorm krijgt in de gedaante van een heus partycongres. 5
Gelukkig Nieuwjaar! Hopelijk zitten alle ledenmaten er nog aan, want die zullen hard nodig zijn in 2010. Om te beginnen staat Voidd op zaterdag 9 januari alweer klaar met een editie waar handen as usual en masse richting plafond zullen gaan en waar gedanst zal worden alsof het een lieve lust is (dat is het natuurlijk ook). Die oliebollenbuik dans je er simpelweg in één nacht af met topartiesten uit binnen- en buitenland. 2
Aan alles komt een eind, zo ook aan het evenement Minimaal Feestmaal. Na twee jaar maandelijks een uiterst succesvol concept te hebben voorgeschoteld slaat de organisatie een nieuwe weg in. 9
Ja hoor.. op welke dag valt de laatste zondag van december dit jaar? Op 27 december oftewel derde Kerstdag. Dat betekent dat Studio 80 op derde Kerstdag weer het domein is van De Man Zonder Schaduw en zijn maandelijkse zondag Sunday Spirit. 9
Kerst is de tijd voor warmte en gezelligheid en om die overtollige Kerstpondjes er weer af te krijgen ga je op Tweede kerstdag weer flink los! Bla Bla brengt samen met de Kerstman een vol programma met te gekke dj’s en vertier. Studio 80 wordt weer volledig op zijn kop gezet. 7
Playground
15 december 2009
Op traditioneel misschien wel de saaiste dag van het jaar is de Studio 80 aan het Rembrandtplein in Amsterdam zonder twijfel de beste plek om even te ontvluchten aan alle rituelen als kerstdiners en verplichte bezoekjes. Playground druist namelijk die avond tegen alle principes van de Kerstman in en maakt zich op voor een avondje onvervalst knallen! 4
Stug scheurt de kerstcadeautjes lekker eigenwijs een week eerder open, want er kan natuurlijk niet gewacht worden op zoveel lekkers: DJ Brothers’ Vibe, Darko Esser, Estroe, DJ Lin en de Stug-boys! Het weekend één week voor Kerstmis wordt weer een Stug XL-Weekender; verdeeld over Den Haag en Amsterdam. 2
Resident Night
12 december 2009
Een keer in de zoveel tijd biedt Studio 80 je een selectie aan van haar favoriete Lokale Helden. En wel tijdens de Resident Night.
Een keer in de zoveel tijd biedt Studio 80 je een selectie aan van haar favoriete Lokale Helden. En wel tijdens de Resident Night. Omdat het de laatste van 2009 zal zijn staat er een te gekke groep artiesten op de poster die allemaal op hun eigen manier een bijdrage hebben geleverd aan het feit dat er weer goed gedanst wordt in de hoofdstad. Maar veel belangrijker is dat ze allemaal precies weten hoe ze een volle studio net even over het randje moeten duwen... 4
Op vrijdag 18 december pakt Welcome to the Future flink uit in Studio 80. Niet alleen met een line up om de vingers bij af te likken, maar ook nog eens met een 12-uurs feest - van 2300 tot 1100 de volgende ochtend. Op haar eigen verzoek draait Monika Kruse samen met persoonlijke favorieten en andere kopstukken uit de Amsterdamse scene: Julien Chaptal (live), Boris Werner, Dorine Dorado, Gideon Bouwens, Aron Friedman, Jobez, Don Marko en MC @3 Abbo. 5
Op zondag 13 december wordt voorlopig het laatste potje Dance erger je Niet! gespeeld. Na 14 indoor edities is de tijd aangebroken om het spelletje naar buiten te verkassen. Frisse lucht en ruimte is nodig om het meest gedanste spel van Nederland volledig tot zijn recht te laten komen. 3
Linke Soep
2 december 2009
Er zijn een paar dj sets in je party carrière die je wellicht nooit zal vergeten; ADE 2008 A Critical Mass in de Melkweg, Lauhaus afsluiten tijden de 24hpp voorjaarsbrunch, Dixon in de Trouw. Voor Piekup was het toch de set van Marco Resmann & Red Robin tijdens Source Festival 2009 in de Linke Soep (l) Bar27 tent. Daarom, ladies and gentleman, zijn ze uitgenodigd om ons op de elfde van december in de Studio 80 te vergezellen voor een vier uurs back2back set! 6
Met de naderende jaarwisseling in zicht, is de tijd weer aangebroken voor het jaarlijkse slotakkoord van Carnivale in Studio 80. Op vrijdag 27 november pakt de rondtrekkende feestkaravaan daarom dan ook traditiegetrouw nog eenmaal groots uit, ditmaal in de vorm van dierlijke gekkigheid en grensverleggende muziek. Deze editie staat in het teken van een bijzondere internationale krachtenbundeling. 2
Groove op 22 november
20 november 2009
Residents Robert Powlson, Tommy Kornuijt en Jason Lanox live staan zondag de 2tweede van november weer klaar om de zondag in de Studio 80 te voorzien van warme klanken. De speciale acts van deze editie zijn Jethro Angkotta (percussie) en Jack Dan (keys), geheel zonder script zullen beide heren versteld doen staan 4
Inmiddels alweer aangekomen bij release nummer 9 Bla Bla Playhouse! ep door Alex Niggemann en Superlounge met een iO rmx. Maar dit is niet het enige dat de dansvloer in lichterlaaie zal zetten. De lineup voor de komende Bla Bla editie zeker weten ook. Partypeople hou je hart vast want de organisatie is vereerd haar eindelijk eens in Studio 80 te mogen presenteren...... 7
Na de uitzinnige ‘ADE monsterclosing’ staat de volgende Sunday Spirit alweer voor de deur. En dat is goed nieuws, want vorige maand is gebleken dat de zondagavond meer leeft dan ooit! Sunday Spirit zal daarom vanaf aankomende editie altijd om 20:00 uur de deuren openen. Tuhtudu! 3
Stug @ Studio 80
14 november 2009
De herfst is terug in al haar glorie, de zomer is allang weer vergeten maar het clubcircuit warmt alleen maar meer op des te kouder het wordt. In plaats van te treuzelen op een terras, wil je nu zo snel mogelijk naar binnen (want je moet ook nog je jas ophangen plus het vriest zowat). Maar eenmaal binnen geniet je van de hitte, had je nu maar een korte broek aan zie je sommige mensen denken zo heet is ‘t!
eRRorKREW invites
14 november 2009
Zaterdag 21 november 2009 bezet Amsterdamse feestorganisatie eRRorKREW technotempel Studio 80 met een nieuwe editie van 'eRRorKREW invites'. De 'black box' is die nacht het domein van Alan Fitzpatrick, de Brit uit Southampton die zichzelf dit jaar definitief op de kaart zette met producties voor zeer gerespecteerde labels als Drumcode en Figure. 1
Al meer dan tien jaar is Darko Esser een bekend gezicht in de underground. Na als programmeur van het Groningse Simplon de kneepjes van het vak te hebben geleerd verzorgt de sympathieke Nijmegenaar inmiddels alweer de nodige jaren de line-ups van Planet Rose in de technotempel Doornroosje. Als er dus iemand is die een goede kijk heeft op techno en de ontwikkelingen hierbinnen is het wel Darko, die al deze indrukken en invloeden een plek geeft in zijn eigen studio. 19
Voidd trakteert
4 november 2009
Onder het motto ‘wie jarig is die trakteert’ komt Voidd medio november met een wel heel erg attente traktatie: twee feestjes in plaats van één! Niet voor niets, want de Amsterdamse cluborganisatie staat inmiddels al weer 3 jaar lang boven aan de underground. Muzikale genodigden voor dit tweedaagse festijn zijn onder anderen Steve Rachmad, Pan-Pot, Kollektiv Turmstrasse, Melon en Langenberg. Hoera, hoera, hoera! 4
Aankomende zondag 8 november is het precies een jaar geleden dat Firma Gezellig, Dance erger je Niet introduceerde in het Nederlandse clublandje. In twaalf maanden tijd wisten meer dan 40 DJ’s op twaalf edities een plekje te bemachtigen. 4
Met het ADE nog vers in het katerkopje is het alweer tijd voor een nieuwe Bla Bla labelavond editie in het oude vertrouwde Studio 80. Na de vele bekende artiesten die de afgelopen week de revue passeerden. Heeft de organisatie van Bla Bla er hard aan gewerkt om weer een unieke selectie van artiesten te maken. 3
Na de aankondiging van de Sunday Spirit XXL editie is inmiddels ook de laatste info bekend. DJ Moritz is aan de line-up toegevoegd, de nieuwe Sunday Spirit winter-cd zal worden uitgedeeld en de vroege gasten zullen worden getrakteerd op een flesje van het nieuwe drankje ‘Katuma’. 4
Na de gruwelijke verjaarspartij van David Labeij & Julien Chaptal vorig jaar was iedereen in Amsterdam’s muzikaal meest vooruitstrevende club het roerend eens over het feit dat dit een vervolg moest krijgen. 7
Allereerst excuses voor alle onduidelijkheid omtrent de Stubnitz. Zoals jullie misschien weten zijn er problemen met de vergunningen, iets waar externe organisaties uiteraard weinig aan kunnen doen. Daarom heeft Bla Bla besloten om de ADE special te verplaatsen naar een andere datum en een andere locatie. En wel 20 oktober in Studio 80. 7
Met nog een kleine twee weken te gaan maakt Evotions zich op voor een van haar hoogtepunten van 2009. De ADE-weekender met Minus & Cocoon was vorig jaar een enorm succes en alles wijst erop dat dit minstens geëvenaard gaat worden! De combitickets zijn al geruime tijd uitverkocht, tijd voor de laatste etappe! * 4
In 2009 werd er in Amsterdam tot opluchting van velen ook overdag eindelijk weer eens fatsoenlijk gefeest. Naast de festivals in de zomer werd er dit jaar goed doorgepakt op boten, in tunnels en natuurlijk tijdens de verschillende slopende, maar opbeurende sessies van de 24 Hour Party People in Studio 80. Daarom zal dit feest zich tijdens het Amsterdam Dance Event op 24 oktober keihard laten gelden met een spetterende dag-rave! 10
Zondag 25 oktober is weer de laatste zondag van de maand, wat gelijk staat aan Sunday Spirit in Studio 80. Nu wil het toeval dat dit in het weekend van ADE valt, waardoor de organisatie besloten heeft om er een Sunday Spirit XXL editie van te maken. De deuren gaan eerder open, het feest duurt langer en for the occasion is Studio 80 vriend en zondagsman Tobi Neumann uitgenodigd. 11
Op zaterdag 17 oktober staat Studio 80 in het teken van de rebelse clubavond Rebellion. Vanaf 23.00 uur gaan de deuren open en zijn het de muzikale dj’s en kunstenaars van Cafe D'Anvers, het Belgische Push It label en Rebellion die de Amsterdamse undergroundclub vullen met techhouse, minimal, electro en techno. 2
Studio 80 heeft een naam hoog te houden als het gaat om feesten tot je er bij neervalt. Maar alle eerdere 24 uurs-marathons vallen in het niet bij het XXL-programma, waarmee de komende Amsterdam Dance Event wordt gevierd. 6
Linke Soep
7 oktober 2009
Een dans avond uit het boekje zal voor de meeste beginnen met een lekkere Groove bij binnenkomst, een spetterend middenstuk en een beukend einde waar je eigenlijk niet op stil kan blijven staan. Laat dat nou verdikkeme net 16 oktober in de planning liggen, Studio 80 zal deze dag weer het toneel zijn voor Linke Soep en consorten. 6
Dance erger je Niet
4 oktober 2009
Zondag 11 oktober. Ogenschijnlijk een doodnormale, saaie zondag voor de buis. Lekker om 17:00 beginnen op de bank met Carlo en Irene, gevolgd door Studio Sport om 19:00 uur en vervolgens staat Boer zoekt Vrouw op het programma. Een hele aantrekkelijke programmering van de zondagavond. Maar...
Voor alle duidelijkheid: het volgende bericht is echt helemaal kut! Door een verkeerd begrijpen van de nieuwe, aangescherpte regels rond de horecasluitingstijden en het zogenaamde ‘afkoeluurtje’ in Amsterdam, is Studio 80 in mei op een doordeweeksedag twintig minuten langer open geweest dan was toegestaan. Daar wordt onze club aan het Rembrandtplein nu zwaar voor gestraft. Deze hele week, van woensdag 30 september tot en met zondag 4 oktober, moeten we - op last van de gemeente Amsterdam/Stadsdeel Centrum - een uur eerder sluiten. 50
New York kende gedurende de jaren '90 een zeer vruchtbare house-scene toen legendes zoals Blaze, DJ Pierre, Todd Terry en Joe Claussell classic op classic afleverde via labels zoals Strictly Rhythm, Defected en MAW. Na een radiostilte van een klein decennium ziet men het bewijs dat muziekstromingen dikwijls in cyclussen bewegen aangezien er eindelijk weer een buitengewoon fris geluid klinkt wat de stad die actuele muzikale waarde geeft waar het er zo lang aan ontbroken heeft. Het betreft het geluid rondom het bolwerk dat Underground Quality heet. Van artiesten zoals Levon Vincent, DJ QU, Fred P. Aangevoerd door labelbaas - en enthousiast aanjager - Jus-Ed.
De wolkbreuken van de afgelopen weken hebben waarschijnlijk velen van jullie getroffen en de intrede van een best wel vervroegde herfst bevestigd! Dit betekend dat het weer tijd is voor de warme, gezellige en intieme indoor feestjes. Binnen deze categorie feesten mag de steevaste, maandelijkse Bla Bla avond natuurlijk niet ontbreken. 4
Wie kent ze niet; Stercombinaties als Semafor en zijn trouwe Dommel. Gekenmerkt door hun succesvolle samenwerking weten deze duo’s een voorbeeld te geven aan menig liefhebber. Op vrijdag 2 Oktober wordt de wereld van stercombi’s verrijkt met een nieuw fenomeen, namelijk het samenspel van kwaliteitslabels Philpot & Deep Explorer Labelnight 5
Aanstaande zondag trapt Studio 80 af met de eerste editie van de nieuwe reeks Sunday Spirit winterseries. Na een lange zomer waarin de avond meer het karakter van festival-after had gekregen krijgt de avond hiermee weer haar eigen aard: namelijk dat van een solide zondags-clubnacht met een eigen karakter, een eigen aanhang en een eigen sound. De Man Zonder Schaduw zal het leeuwendeel van de avond draaien, en wordt hierin bijgestaan door één van de twee vaste supports: DJ Moritz. 6
Studio 80 Resident Night
17 september 2009
Na de weergaloze eerste editie van vorige maand, waarbij Lauhaus en Boris Werner het dak er compleet afdraaiden, volgt deze maand een nieuwe editie van de Resident Night. Met een nieuwe reeks dj’s en live-acts die kind aan huis zijn in Studio 80 en ieder ook een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de sound van Amsterdams beste club. 3
De zomer is nagenoeg teneinde. Vele strandfeesten en festivals liggen weer achter ons. Firma Gezellig heeft haar focus al weer ruim gelegd op het komende clubseizoen. Waar beter kan dit plaatsvinden dan in het knusse Studio 80 in Amsterdam. 1
Carnivale
11 september 2009
Terwijl de elektronische klanken van Troy Pierce nog op het plafond nakleven, is de tijd weer aangebroken voor een nieuwe Carnivale. Op vrijdag 25 september staat Studio 80 daarom dan ook zoals gebruikelijk in het teken van grensverleggende muziek. 2
De laatste zaterdag van de maand is alweer in het zicht en het festival seizoen is nu officieel echt voorbij. Alle festivals dit jaar hebben het over het algemeen redelijk droog gehouden wat eigenlijk een uniek is te noemen voor dit koude kikkerlandje. De wolkbreuken van de afgelopen weken hebben waarschijnlijk velen van jullie getroffen en de intrede van een best wel vervroegde herfst is bevestigd! Dit betekend dat het weer tijd is voor de warme, gezellige en intieme indoor feestjes. Binnen deze categorie feesten mag de steevaste, maandelijkse Bla bla avond natuurlijk niet ontbreken. 1
Studio 80 heeft een naam hoog te houden als het gaat om feesten tot je er bij neervalt. Maar alle eerdere 24 uurs-marathons vallen in het niet bij het XXL-programma, waarmee de komende Amsterdam Dance Event wordt gevierd. Amsterdam, recent in de Britse media gebombardeerd tot ‘new dance capital of the world’ is in de vierde week van oktober ook werkelijk even het centrum van de internationale dance. En, zoals te verwachten, haalt Studio 80 in die week ook alles uit de kast om het een onvergetelijke ADE te maken. 24
Op 23 oktober host Piekup een Meet&Greet samen met twee bevriende platenlabels, Upon You en Stil vor Talent . De Odeon zal tussen 14:00 en 19:00 geheel gratis toegangelijk zijn voor alle muziek liefhebbers van het Amsterdam Dance Event. 6
Een nieuw seizoen breekt aan en zo ook een nieuwe aflevering van Voidd. Natuurlijk weer in de vertrouwde Studio 80 en natuurlijk weer met een hoop lekkers. Nadat bij voorgaande edities de artiesten van Schiphol gehaald moesten worden, kan de complete line-up van zaterdag 12 september met de fiets komen. Juist, het wordt een op en top Amsterdams avondje. 7
18 September. De dag waarop het in 1993 maar liefst 2,5 graden boven nul was, Eindhoven in 1944 eindelijk werd bevrijd, het virtuele schoolplein Hyves haar vijfde verjaardag viert en jij in Studio 80 een onvergetelijke avond beleeft tijdens het feest met de achterhaalde naam; tot 18 September tijdens Minimaal Feestmaal's Nazomer. 7
We Are E
5 september 2009
Na het uitermate gezellige familiestrandfeest “E” on the Beach dat We Are E! eerder deze zomer gaf, wordt het ditmaal tijd om het feest binnen op te zoeken. Niets minder dan de tweede woonkamer van veel van de We Are E! artiesten, aka de Studio 80, dient voor deze editie als perfecte indoor spot voor een We Are E! familie setting. In tegenstelling tot bij het familiestrandfeest zal nu niet bijna het gehele rooster aantreden maar zal een kleine selectie de tent op zijn kop zetten te samen met een internationale headliner die uiteraard ook het “E” gevoel bevat. 40
WKND
4 september 2009
WKND is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de beste clubnachten van Amsterdam. De wekelijkse donderdag in Studio 80 is niet voor niets het moment dat het weekend in volle hevigheid losbarst. En dat gebeurt met een programma van kwaliteitshouse van de bovenste plank, met alle kopstukken van de jonge en bruisende nieuwe house-scene. 9
“One Year Wasted” - Babylon bestaat vrijdag 4 september alweer 1 jaar en daar is de organisatie trots op! Afgelopen jaar is er samen met de hele Studio 80 crew waanzinnig gerockt. Vanaf de eerste Babylon was de toon gezet, uitverkochte zalen, ‘ravend’ publiek, kwaliteit achter de decks en de fijnste afters. Bij Babylon ook geen gladde fotografen en reporters want “What happens in the studio stays.”. Veel buitenlandse top dj's hebben afgelopen jaar van de Amsterdamse sfeer mogen proeven. Zo veegde de slikke Italiaan Luca Bacchetti de dansvloer afgelopen maart nog aan. De primeur van TG aka Tim Green uit London en producers Rodrigues Jr en David K kwamen over uit Le douce France”. Ook veel Hollands glorie met residents Presetone, JAMA en vrienden Warren Fellow, René Amesz en Secret Cinema stalen de show. 3
Het is een mooie traditie aan het worden: de Mystery Land after in Studio 80, waar een aantal kopstukken uit de Hey-area op het festival in de Floriade naar Studio 80 komen om nog even verder te feesten. Vorig jaar was de after een doorslaand succes, met onder andere Andre Galluzzi, Rush en natuurlijk Michel de Hey, die ook dit jaar weer als ceremoniemeester zal optreden. 4
Aanstaande zondag (30 augustus) keert De Man Zonder Schaduw na een maandje afwezigheid terug op zijn vaste plek in Studio 80. Na in januari te zijn gestart met het uitbundige zondagsfeest lijkt Sunday Spirit gedurende de zomermaanden een nieuw gezicht te hebben gekregen: namelijk dat van laatste uitvalsbasis na een lang festivalweekend. Zo ook dit weekend! 11
Linke Soep
14 augustus 2009
Indien het zich zo voordoet dat je de 21e van augustus vanaf 23:00 toevallig in Amsterdam bent, ongeveer omgeving Rembrandtplein. Dan moet je het niet laten om ook deze dag weer volgas in de Studio 80 te eindigen met alle gevolgen van dien. 5
Het voorlopig laatste zomer-actie-moment voor Vrijbuiters is aangebroken. Aanstaande vrijdag word de Studio 80 aan het Rembrandtplein in Amsterdam eens even goed onder handen genomen. Zoals het de Vrijbuiters betaamt komt hier een killer-line-up bij kijken en staan er vervreemdende zaken te gebeuren. Het Vrijbuiters collectief treedt niet zo vaak naar buiten in de media. In haar prille bestaans geschiedenis stonden er reeds vijf happenings op het programma waarvan zeer geheime feestjes op een illegale locatie en verder plekken als Studio K (14 uurs marathon), Woodstock (Vrijbuiters kapen de kust) en Studio 80 in Amsterdam. 3
Dance erger je niet
6 augustus 2009
Wat komt er in je op als je Miss Melera, Marcella en Mirella Kroes in 1 line up zet? A.) Ze draaien alle drie gruwelijk lekkere muziek B.) Er staan drie Chickzzz met powerrrrrr! C.) Dit is een typische Dance erger je niet! line up 4
Op Zondag 16 Augustus gooit de Boot 10 - boot 1 haar anker uit voor de kust van Amsterdam. Eenmaal aangemeerd bij Pier 14 achter Amsterdam CS vormt dit ijzeren schip het toneel van Geen nood, wij hebben de boot, een evenement dat uitkomst biedt voor muziekliefhebbers die toe zijn aan een feest dat meer herbergt dan een reguliere clubavond. Buiten de gelijkenissen (zoals een ijzersterke line-up en de mogelijkheid tot compleet uit je dak gaan) om ben je als bezoeker namelijk verzekerd van lekker eten en zomerse cocktails, welke in combinatie met prima weer en een ruim buitendek nog beter zullen smaken. Daarbij is de capaciteit beperkt, waardoor de gezellige setting gewaarborgd blijft. 7
In de laatste twee jaar heeft een opvallend grote groep producers afkomstig uit het oosten van Amerika een fris en vernieuwend house- en techno-geluid laten horen. Artiesten zoals Jus-Ed, Dj Qu, Fred P/Black Jazz Consortium en Levon Vincent maken allen intelligente dance, die het ook goed doet op de dansvloer. Overduidelijk geinspireerd door de New York Strictly Rhythm house uit de jaren '90, maar eveneens sterk beinvloed door de Berlijnse underground-techno van nu.
Deze maand gaat alle aandacht uit naar de twee resident-dj's die naast organisator De Man Zonder Schaduw elke voorgaande aflevering hebben bewezen dat ze hun vaste plek op de zondagavond meer dan waard zijn. 8
Wat een zondag in de Studio 80 wel niet allemaal te weeg kan brengen, 24 lang uur feestende mensen, De Man met een 8 uur setje, spelletjes in de rook ruimte en live performance on stage. Dit laatste zal de 19e van juli plaats vinden onder het stokje van dirigent Robert Powlson en consorten. 3
Sommigen nemen er 5, anderen 1, wat vast staat is dat iedereen zichzelf wel eens een ‘day off’ gunt. 2
25 juli is het weer tijd voor de maandelijkse editie van Bla bla Rockit Open Air After maar natuurlijk ook voor de o zo leuke festivals ‘A day at the park’ en ‘Rockit open air’. Ieder festivalseizoen voelt S.E.Productions zich verplicht om de trouwe festivalganger na een geweldige dag onderdak te bieden voor een verlenging van het gelukzalige festival gevoel. Dit doen zij middels een gezellig en intiem feestje met natuurlijk de beste artiesten en muziek van het moment of in dit geval van het festival. 2
De zomer is in volle gang, genoeg mogelijkheid om onze slippers warm te lopen voor het hoogtepunt van het festivalseizoen. Nog drie weken te gaan voor het Het Twiske weer overladen wordt door de meest vooruitstrevende artiesten en feestvierders van het leukste soort. Laten we met z’n allen nog een keer een goed feestje vieren om de stemming er echt in te brengen: hoe kan dan beter dan met een live uitzending vanuit Studio 80. 6
Van woensdag 8 tot en met zondag 12 juli staat Studio 80 volledig in het teken van het vieren van haar vierjarig bestaan. Vijf ijzersterke feesten staan er op het programma en aan Firma Gezellig de eer om deze feestweek in stijl af te sluiten met de vaste zondagse residency: Dance Erger Je Niet! 7
Ok, ok, het is elke week feest in Studio 80, maar in de tweede week van juli doet de ‘Black Box’ er toch nog een flinke schep bovenop. Want vanaf woensdag 8 tot en met zaterdag 11 juli viert de club aan het Rembrandtplein haar vierde verjaardag! En er valt heel wat te vieren, omdat Studio 80 na een lange, driejarige aanloop in 2008/2009 is uitgegroeid tot een club van internationale klasse. En hoe kan dat beter gevierd worden dan door in juli alles uit de kast te halen voor een week met uitsluitend eigen producties en een line up met zo ongeveer alle dj’s, die Studio 80 hebben helpen groot maken. 28
Rebellion
29 juni 2009
Zaterdag 18 juli staat Studio 80 weer in het teken van rebelse dj talenten en muzikale kunstenaars. Dan vindt namelijk voor de derde keer dit jaar clubavond Rebellion plaats. Van 23.00 tot 05.00 uur zijn het techhouse, minimal, electro en techno klanken die de twee zalen van de populaire Amsterdamse undergroundclub vullen. Met deze editie in de grote zaal; headliner Jon Rundell GB, Jan Liefhebber, Lone Striker en Joran. Muzikale uitspattingen in de achterzaal komen van When Harry Met Sally & Tess is more, Kevin Arnemann en Teatro Kultka.
Sunday Spirit is inmiddels een vaste aantekening in menig dans-agenda. Het feest van bon vivant en gezicht van de Amsterdamse underground, De Man Zonder Schaduw sluit ook in juni het maandprogramma van Studio 80 af met de bekende zondagse vibe. De Studio is nog steeds aan het bijkomen van de Pinkster-editie, waarmee de organisatie zich enkele weken geleden definitief op de kaart heeft gezet. Een acht-uurs set van De Man en de geweldige invulling van studio 2 door Markus Fix en Red Robin zorgden voor een afgeladen club vol met extatisch, bezweet, doorgedanst rave-volk. That's the spirit!
27 juni is het weer tijd voor de maandelijkse editie van Bla Bla en natuurlijk het befaamde Awakenings festival. Inmiddels vaste prik, ieder jaar na Awakenings festival voelt S.E.Productions zich verplicht om de trouwe festival ganger na een geweldige dag onderdak te bieden voor een verlenging van het gelukzalige festivalgevoel. Dit doen zij middels een gezellig en intiem feestje met natuurlijk de beste artiesten en muziek van het moment. Dit jaar wederom een Bla Bla after @ Studio 80 de gezelligste club van Amsterdam. 4
De techno tempel van Nederland staat natuurlijk garant voor altijd iets fantastisch, vernieuwend, debuterend en onnavolgbaar, daarom dus ook deze vrijdag 19 juni. De dame en heren die ons mee helpen Linke Soep te verhuizen zijn in ieder geval om over naar huis te schrijven. Zij die deze eerste editie in nieuw onderkomen een mooie glans gaan geven. 2
Vrijdag aanstaande is 's lands onbetwiste techno grootvader Steve Rachmad terug bij Dekmantel met een speciale 4 uur durende set in de 80! In de achterzaal ruimte voor deephouse en disco met Dekmantel frontmannen Tielrooij & Martojo die de getalenteerde Linkwood ondersteunen. 1
In de acht weken die we nog hebben te gaan voor het derde Welcome to the Future-festival (1 augustus, het Het Twiske), organiseert WTTF nog twee feesten in Studio 80, waarvan de eerste komende zaterdag, 13 juni, meteen een heel speciale is. Na de fabuleuze Moon Harbour-editie met onder andereMartinez en Luna City Express, komt ook ditmaal een Duitse partner naar Amsterdam. 8
Het label van Luciano is wederom terug in nederland en hoe! Na Succesvolle avonden met o.a.Steve Bug en Locodice en het Circoloco Festival op koninginnedag heeft Made in Brain samen met Studio 80 twee paradepaardjes van het fijne label uitgenodigd om weer een onvergetelijke avond neer te zetten. 5
Ja ja lieve trouwe, Bla bla aanhangers, de zomer zit er aan te komen en de lentekriebels borrelen hoog op bij Bla Bla. Naast de steevaste maandelijkse avond iedere laatste zaterdag van de maand in Studio 80, gaan de tracks op het Bla Bla label inmiddels de hele wereld over en worden ze gedraaid door vele grote artiesten. 4
Tijdens pinkster weekend touren Marc Houle en Michel de Hey door Nederland. Studio 80 (Amsterdam), Inferno (Nijmegen) en Catwalk (Rotterdam) worden achtereenvolgens aangedaan. 6
Het leukste feest organisatie van Amsterdam is op dreef! Na een succesvolle vijfde editie in Paradiso anderhalve maand geleden gaat de krew zaterdag aanstaande, 23 mei, weer terug naar haar huisclub Studio 80. Ook al is die club iets kleiner dan de poptempel, de line up zou zelfs in een stadion goed tot zijn recht komen. 1
Hier volgt een 4-in-1 persbericht voor de komende (zomer)maanden, want bij Stug houden ze niet van stilzitten. 5
"We will fight them on the brunches!" Winston Churchpill Het is weer zover. Op 24 mei kun je alle dagelijkse beslommeringen bij de garderobe inleveren en volledig opgaan in een 19 uur durende 24 Hour Party People in Studio 80. Met de sfeer van het nieuwjaarsontbijt op 1 januari nog in het achterhoofd, een keur aan topartiesten op het affiche en een heerlijke brunch voor alle bezoekers zullen het weer een memorabele dag, avond en nacht worden! 11
Over een kleine drie weken is het zover; tijdens het Pinksterweekend 2009 gaat Michel de Hey onder zijn gelijknamige label HEY! een tour maken door Nederland. De tourlocaties zijn achtereenvolgens op 29 mei de Amsterdamse Studio 80 en 30 mei Inferno in Nijmegen, waarna de tour de 31ste wordt afgesloten in Michel’s hometown Rotterdam, met de Catwalk als decor. 2
Zoals casual gelijk staat aan informeel, staat Minimaal gelijk aan maximaal. Voor wie deze vergelijking niet helemaal helder is, is het nog niet te laat, Op vrijdag 15 mei krijgt men namelijk weer de mogelijkheid om te ervaren wat er maximaal kan zijn aan een feest met een minimale naam! 7
Op zondag 31 mei zal Sunday Spirit groot uitpakken in Studio 80. Met een acht uur lange dj-set van De Man Zonder Schaduw, optredens van de Duitse Red Robin en Markus Fix en een, vanwege de vrije maandag, open einde qua sluitingstijd belooft dit echt een van betere feestjes van het jaar te worden. 15
Jouw tweemaandelijkse portie Voidd staat alweer bijna op de stoep. Het mag dan wel wat langer licht zijn buiten, binnen is het natuurlijk veel leuker. Studio 80 ziet je zaterdag 9 mei dan ook graag weer vrolijk binnendruppelen. Listen up wie er die avond en nacht voor je klaar staan. 7
Met maar liefst zes eigen producties pakt Firma Gezellig behoorlijk uit in de maand mei. Dat lijkt behoorlijk gek en dat is het natuurlijk ook, maar dit gegeven wordt mede veroorzaakt door het strandseizoen dat weer haar intrede doet. En juist met het geven van strandfeestjes is het voor Firma Gezellig vier jaar geleden allemaal mee begonnen. Protech, Firma Gezellig &Titty Twister, Dance erger je Niet!, Dansen aan Zee Beachtour 2009, Warren Fellow in Profile en Pinksterdans, in die volgorde kun jij als liefhebber van de pure underground muziek je lol op deze maand. 2
Nog even en de Circoloco gekte barst in volle hevigheid los! De Italianen hebben hun koffers al ingepakt met salami en Parmezaanse kaas, de Roemenen zijn naar de kapper geweest en diva Tania Vulcano heeft haar teennagels gelakt in alle kleuren van de regenboog! De The Power Zone wordt bovendien voorzien van extra dik geluid zodat de bassen om je oren klinken. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een knaller van een feest! 10
Rebellion, de rebelse clubavond van muzikale kunstenaars en dj talenten, staat zaterdag 16 mei van 23.00 tot 06.00 uur in Studio 80. Met uitverkochte voorgaande edities en rijen dik voor de deur sinds de kick-off in 2008, bezorgt Rebellion ook nu weer een avond vol techhouse, minimal, electro en techno. Met headliners Paul Sparkes GB en Dulac is Rebellion bijzonder trots op de line-up voor deze komende editie. Het programma wordt versterkt met bekende Rebellion namen zoals Boy Bianchi, Franklin Reeves, Lone Striker, Groovedealer en Dance Department dj Dennis Ruyer die een extra lange set verzorgt!
Het is natuurlijk elke week feest in Studio 80, maar rond Koninginnedag doet de club op het Amsterdamse Rembrandtplein er natuurlijk nog een flinke schep bovenop. Voorafgaand aan de Circoloco-after, die op Koninginnedag om 20.00 los gaat en waarbij de grote namen van het festival nog even komen laten zien dat het venijn in de staart zit, is er natuurlijk ook nog een niet te missen feest op Queensnight: een speciale oranje-editie van Welcome to the Future - met een vier uurs-set van de Britse dj-held Jimpster. 4
Lieve zondagskinderen, even een belangrijke update over de vaste, knallende laatste zondag van de maand in Studio 80, Sunday Spirit. Studio 80 is blij om te zien dat het initiatief om de laatste dag van de week te herintroduceren als vaste uitgaansavond zo enthousiast is ontvangen. De afgelopen edities van Sunday Spirit waren een doorslaand succes met telkens een uitzinnig publiek dat tegen het einde altijd om meer vroeg. Daarom heeft de organisatie besloten dat vanaf nu ook op de zondag doorgedanst wordt tot half vijf! 4
Bla Bla timmert flink aan de weg. Naast hun maandelijkse avond in Studio 80 iedere laatste zaterdag van de maand loopt het Bla Bla label inmiddels ook lekker op rolletjes. Het is alweer tijd voor de vierde release van het label en ook dit is weer een te gekke dansvloer klapper. 1
Stug
16 april 2009
De zondag begint steeds meer een feestdag te worden in de Studio 80, logisch ook! Niet iedereen heeft een normale 9 tot 5 baan, veel mensen zijn juist op maandag vrij en willen dan graag op zondag stappen (toeristen willen natuurlijk elke dag stappen). De sfeer op zondagsfeestjes is vaak ook net even anders als op andere dagen, meer liefhebbers en mensen die echt helemaal los willen. Er zijn nu wekelijks feesten in de Studio 80 en elke organisatie (plus de Studio 80) heeft het goed voor elkaar want de zondagsvibe leeft in Amsterdam! 4
Met nog een dikke twee weken te gaan duikt de Ibiziaanse clown steeds vaker op in het Amsterdamse nachtleven en straatbeeld. Sommige dames vinden hem ‘eng’ maar het is toch echt een vrolijk baasje en bovendien een doorgewinterde partyganger. De clown is in het bezit van een uitstekende feestneus die feilloos aanvoelt waar het compleet los zal gaan en daar is hij natuurlijk van de partij! Amsterdam tijdens Koninginnedag is dus koren op de molen van onze Spaanse grappenmaker want waar in de wereld is het circus gekker dan in onze eigen hoofdstad op 30 april? 17
Het is weer tijd voor een knotsgekke combinatie tussen de twee concepten Bla Bla en Welcome to the future. Deze twee organisaties (S.E.Productions & WTTF) bieden altijd de beste artiesten van het moment op het gebied van minimal, house en techno en ze voelen zich als een vis in het water in Studio 80. Studio 80 de thuisbasis van Bla Bla en Welcome to the future staat garant voor sublieme Amsterdamse underground. 10
Carnivale #5
26 maart 2009
Op vrijdag 27 maart staat Studio 80 weer in het teken van Carnivale. De magische 5e editie is aangebroken en met een doordachte line up is wederom een perfecte voedbodem gecreëerd voor de abstracte ervaring van vernieuwende muziek. 1
De laatste zondag van maart zal Studio 80 weer helemaal in het teken staan van het unieke zondagsgevoel van De Man Zonder Schaduw en zijn Sunday Spirit! Voor iedereen die gezegend is met een gezonde afkeer van rust, reinheid en regelmaat verzorgt de GZG-vedette op de aanstaande zondag vanaf 2200 wederom het bal met de warmste zondagsvibe. 4
Op 14 maart is het weer zover. Voidd, de organisatie van confetti en portable individual lighting systems, maar vooral van de strakke underground-party-sound, verandert Studio 80 in tegenstelling tot haar eigen naam om tot een bomvolle, dampende dansarena.... 7
In December stond Minimaal Feestmaal al in het teken van een maatschappelijk probleem, namelijk de klimaat crisis. Door innovatieve oplossingen te bieden zoals klimaat tips in het persbericht, zwembanden op locatie voor eventuele ijskapontdooiing en spaarlampen verkrijgbaar bij de toiletjuf bewees de organisatie dat zij het beste voor heeft met deze wereld. 6
Sunday Sessions
19 februari 2009
Studio 80 (rembrandtplein, Amsterdam) biedt vanaf maart iedere eerste zondag van de maand: Sunday Sessions. Vier dj's in een zaal vol techhouse, minimal, electro en techno. Eerste editie: zondag 1 maart, van 22.00 tot 04.00 uur.
Zondag 22 februari is de tweede editie van Sunday Spirit in Studio 80. Na de knallende kick-off in januari lijkt de puzzel nu compleet, en is de organisatie klaar voor het voortzetten van hun warme zondagsvibe. Warmte en diversiteit zijn hierin de sleutelwoorden, die muzikaal door De Man Zonder Schaduw worden vertaald. De 22e draait hij weer een vier-uursset, dit keer met support van Mike Ravelli. 4
De laatste drie dagen van februari trekt de CL Records karavaan van Chris Liebing door het hele land. Dat er veel van de tour verwacht wordt blijkt wel uit het feit dat de editie in Nijmegen (Doornroosje) nu al is uitverkocht. Voor Amsterdam (Studio 80) en Groningen (Huize Maas) zijn nog wel kaarten beschikbaar maar ook hier voorspelt de voorverkoop een volle bak! Voor wie het zeker niet wil missen, maar voor het halen van het ticket wel precies wil weten hoe de avonden gaan verlopen, bij deze de timetable. 7
Op zaterdag 1 augustus keert Welcome to the Future terug op het mooiste festivalterrein van ons land - natuurgebied het Twiske bij Amsterdam - voor de derde editie van het Welcome to the Future-festival. Ook dit jaar presenteert WTTF een internationaal programma op vijf podia met de hotste nieuwe namen uit minimal-, house- en technoland. Dus zet die datum vast in je agenda en plan je vakantie zo, dat je het bijzonderste en meest sfeervolle evenement van de festivalzomer niet gaat missen! 17
Carnivale
26 januari 2009
Op vrijdag 30 januari start het nieuwe Carnivale seizoen in Studio 80. Het belooft wederom een jaar van vele climaxen te worden, waarin muzikale kwaliteit en de abstracte ervaring daarvan, centraal staan.
Rebellion
17 januari 2009
Rebellion is een clubavond vol elektronische pioniers en rebelse dj talenten, die het experiment niet schuwen en het zoeken in de techhouse, minimal, electro en techno. Met drie edities in Studio 80, een area op het Lief Festival en een feest bij Lido (Bloemendaal aan Zee) is Rebellion in 2008 goed van start gegaan. Zo goed, dat de laatste editie in november iets na middernacht was uitverkocht en er tot dik vier uur 's ochtends een rij stond op het Rembrandtplein. Zaterdag 24 januari van 23.00 tot 06.00 uur is het tijd voor de eerste editie in het nieuwe jaar. Met deze keer een mix van bekende Rebellion namen zoals Boy Bianchi, Dennis Ruyer, Steve Carta en JP, maar ook ruimte voor opkomende namen Electric Twins en Onnik. Headliners zijn Buchner & d'Arles en Jerome!
Minimaal Feestmaal
15 januari 2009
Geachte vereniging der Katwijkse Nieuwjaarsduiken, Ik schrijf u een brief naar aanleiding van de afgelopen Nieuwjaarsduik, welke door uw vereniging wederom uitmuntend is vormgegeven. Sinds jaar en dag ben ik een vervent Nieuwjaarsduiker. In 1980 voor het eerst meegenomen door oom Fred, welke keer op keer het record omkleden op het Katwijkse strand verbrak. De zilte zeelucht en de tergende kou in combinatie met te kleine speedo?s, knellend om omvangrijke posturen hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zelf ben ik overigens te herkennen aan de rood-wit-blauwe legging, welke ik destijds heb gewonnen tijdens de hilarische ?hou je beker snert zo lang mogelijk boven water? wedstrijd. 7
Even wat opgezocht: "een persbericht moet nieuwswaarde bevatten voor de lezer ervan. Het nieuws moet actueel zijn en zakelijk gebracht worden, vermijd clichés en flauwe woordspelingen". Nou, dat gaat dus gedeeltelijk op voor dit bericht. Nieuwswaarde heeft het wel degelijk voor een bepaalde groep mensen; zakelijk zal het niet worden in ieder geval. En flauwe grappen en woordspelingen: altijd! 4
Na het voorgaande jaar in alle tevredenheid afgerond te hebben met een enthousiast ontvangen showcase van de eigen agency, is het tijd voor een nieuwe rits frisse feesten waar het nieuwjaar mee gestart kan worden zoals het hoort. Te gast ondermeer Octave One, Motor City Drum Ensemble, Rick Wade, Trus'me en Patrice Scott. 6
De laatste week van februari kunnen de fans van Chris Liebing hun hart weer ophalen. De altijd goedlachse Duitser doet dan een intieme clubtour. In Groningen, Amsterdam en Nijmegen zal de befaamde CL Records sound dus centraal staan van 26 tot 28 februari! 32
Dance erger je niet!
10 januari 2009
Vier stapjes vooruit, hink stap sprong, onderuit, linkerhand op groen en rechtervoet op rood.....Dance erger je niet! Dance erger je niet! is uitgegroeid tot het leukste en meest sfeervolle feest op de zondag. Wat een vreugde, wat een sfeer en wat een enorme hoeveelheid aan gezelligheid. Niet alleen de enorm boeiende line ups zorgen deze avonden voor het grote succes. Nee? Juist de bijdrage van de bezoekers zorgen voor ongekende wilde avonden en dat op een zondag. De organisatoren achter Firma Gezellig hadden er wel een beetje op gehoopt maar het blijft altijd gokje om het spelelement te integreren op een volwassen dance avond. De conclusie is heel simpel. Nederlanders houden van spelletjes en daar is eigenlijk ook het unieke woord gezelligheid aan te koppelen. Inmiddels wordt op de achtergrond hard gewerkt aan een levend Dance erger je niet! spel. Dat moet de kroon op het werk van dit zo opzienbarende feestje worden! 10
Voidd
7 januari 2009
Weer een beetje bijgekomen van alle hossel rondom de feestdagen? Mooi, maak je borst(en) dan maar nat! Voidd komt namelijk op zaterdag 10 januari al met een voornemen waar je nieuwe agenda niet snel genoeg kennis mee kan maken. Uiteraard weer met Studio 80 als onderkomen en natuurlijk weer met een programma om heerlijk warm van te lopen, of dansen. 6
Studio 80 en De Man Zonder Schaduw starten vanaf januari een nieuwe, maandelijkse clubavond op zondag: Sunday Spirit. Insteek is om een solide clubavond neer te zetten, met drie residents, een frisse zondagssound en steevast een vieruurs-set van De Man Zonder Schaduw. Zondag 25 januari is de eerste editie, en vanaf dan is het iedere laatste zondag van de maand weer raak: Sunday Spirit in Studio 80. 3
Met Oud en Nieuw worden het uitluiden van het oude jaar en het inluiden van het nieuwe jaar gevierd Nu hebben de drie puike organisaties Made in Brain, Piekup en Voidd besloten om een feest te organiseren en de nadruk wat meer te leggen op het inluiden. 2
Ook zo uitgeblust door al je verplichtingen rond de feestdagen?!??! Hier weet Bla bla wel raad mee. De fijne warme dagen vol cadeaus, saaie familiebezoeken en teveel etentjes zijn amper achter de rug dus dat wordt dansen geblazen! Een dag na de kerst en een paar dagen verwijdert van het nieuwe jaar genoeg redenen om het nog eens goed van je slechte gewoontes te nemen voordat jullie je goede voornemens waar zullen moeten gaan maken. Dus kom en vier het bij een van de gezelligste party’s met de dikste artiesten van het moment. Bla bla in de Studio 80 zet 27 december de boel weer volledig op stelten. 2
Met Oud en Nieuw worden het uitluiden van het oude jaar en het inluiden van het nieuwe jaar gevierd Nu hebben de drie puike organisaties Made in Brain, Piekup en Voidd besloten om een feest te organiseren en de nadruk wat meer te leggen op het inluiden. Samen starten zij het nieuwe jaar onder het genot van een overheerlijk " goedemorgen 2009" ontbijtje en zullen ze hun lekkerste broodjes op tafel zetten om er een overweldigend succes van te maken! 5
Studio 80 en De Man Zonder Schaduw starten vanaf januari een nieuwe, maandelijkse clubavond op zondag: Sunday Spirit. Insteek is om een solide clubavond neer te zetten, met drie residents, een frisse zondagssound en steevast een vieruurs-set van De Man Zonder Schaduw. Zondag 25 januari is de eerste editie, en vanaf dan is het iedere laatste zondag van de maand weer raak: Sunday Spirit in Studio 80! 2
Je wordt er mee doodgegooid; Een waterbesparende douchekop bij een kratje bier, Tochtstrips bij een slof sigaretten en een spaarlamp bij de slager, in plaats van het beminde plakje worst. Men kan gerust stellen dat (nu de Flippo's uit het tijdsbeeld zijn verdwenen) de klimaat crisis met open armen wordt ontvangen.. Of wordt het soms opgedrongen? 8
Zie ginds komt Kortsluiting invites Minimaal Kabaal eraan! De heren van deze organisaties komen uiteraard niet met lege handen, maar gaan de dag voor pakjesavond al met cadeautjes strooien. Niks geen gedichten, maar dikke beats uit de speakers en een topsfeer zullen de koude avond warmte bezorgen. Studio 80 gaat overspoeld worden door dansende mensen, elektronische golven en melodieuze sferen! Kortsluiting is vooruitstrevend en verfrissend in geluid en sfeer en neemt iedereen mee in een krachtstroom aan elektronische geluiden. Ze zijn er ook zeker niet vies van om opstormende organisaties uit te nodigen om de achterste zaal van Studio 80 te hosten. Het was niet de vraag of, maar wanneer Minimaal Kabaal uitgenodigd zou worden. Het moment is aangebroken, deze jonge honden organisatie is er meer dan trots op dat ze hun eigenwijze Minimaal Kabaal buiten hun hometown Amersfoort kunnen presenteren. In Amersfoort is het keer op keer een overvolle zaal en vanavond kun je het Minimaal Kabaal gevoel zelf ervaren! 4
Het is een van de spannendste feesten in Studio 80: 24 hour party people, oftewel een etmaal lang doorfeesten op de ‘sound of the amsterdam underground.’ dit weekend wordt een nieuwe editie gehouden en wel zaterdagochtend 29 november vanaf 0600 - direct volgend op Carnivale, met Konrad Black en Lauhaus. En voor deze november-editie heeft Studio 80 louter kopstukken uit de bruisende amsterdamse scene uitgenodigd. 4
Carnivale #3
20 november 2008
Op vrijdag 28 november staat de Studio 80 in het teken van de allesbeslissende strijd tussen goed en kwaad. Om dit muzikale gevecht van een goed eind te kunnen voorzien zijn voor deze editie van Carnivale een aantal superheroes uitgenodigd. 1
Voor de derde en laatste keer in 2008 host 'Rebellion' op zaterdag 22 november Studio 80 in Amsterdam, van 23.00 tot 06.00 uur. Rebellion is een clubavond vol elektronische pioniers en rebelse dj talenten, die het experiment niet schuwen en het zoeken in de techhouse, minimal, electro en techno. 4
Voidd 2 years
6 november 2008
Op 8 november blaast Voidd de kaarsjes op de house taart uit om haar tweejarig bestaan te vieren. Dat wat twee jaar geleden begon als een wild dinsdagavondfeest, is inmiddels uitgegroeid tot een constante, kwalitatieve factor in het Amsterdamse nachtleven! 9
Playground
4 november 2008
Amsterdam 28 oktober – Vrijdag 7 november aanstaande is niet helemaal de juiste datum, maar ze gaan het dan tóch vieren… Het 5 jarig bestaan van Playground! 7
Op zondag 16 november a.s. vindt de tweede editie plaats van ‘Dance erger je niet!’ Studio 80 in Amsterdam is, samen met Catwalk Rotterdam, de vaste thuisbasis voor een nieuwe maandelijkse zondagse clubavond. Nooit eerder heeft Firma Gezellig binnen haar drie jarig bestaan een vaste clubavond gekend in het Amsterdamse uitgaansleven, maar daar komt nu dus verandering in. 9
Halloween in Studio 80
29 oktober 2008
Met angst en beven kijkt Studio 80 uit naar een datum die nu al rillingen over de rug doet lopen: vrijdag 31 oktober, oftewel Halloween - de dag dat twee van de meest beruchte vertegenwoordigers van de Amsterdamse horror-underground hun 30ste verjaardag willen vieren aan het Rembrandtplein: Draculabeij en Julien Chops All. 1
Welcome to the Future
7 oktober 2008
Met het vallen van de bladeren keert WTTF voorlopig weer terug op zijn thuisbasis in Studio 80, waar op 2 augustus overigens ook nog een legendarische after werd gehouden met onder andere Rozzo en Luciano. 6
Vrijdag 19 september en zaterdag 20 september slaan Voidd en Minimaal Feestmaal weer de handen ineen voor een muzikaal spektakel met 22 artiesten verdeeld over 20 uur, in de twee zalen van het underground laboratorium van Studio 80. Internationale smaakmakers als Chris Carrier, Catz n Dogz aka 3 Channels, Marcus Carp en Format:B staan schouder aan schouder met helden uit de Amsterdamse scene zoals Ille Bitch, Daniel Sanchez, Moritz, Florian R & Matthijs G en Olene Kadar. 3
Vrijdag 19 september en zaterdag 20 september slaan Voidd en Minimaal Feestmaal weer de handen in één voor een muzikaal spektakel met 22 artiesten verdeeld over 20 uur, in de twee zalen van het underground laboratorium van Studio 80. Internationale smaakmakers als Chris Carrier, Catz n Dogz aka 3 Channels, Marcus Carp en Format: B staan schouder aan schouder met helden uit de Amsterdamse scene zoals Ille Bitch, Daniel Sanchez, Moritz, Florian R & Matthijs G en Olene Kadar. 18
De laatste zaterdag van de maand is al in het zicht en dus is het weer tijd voor een heerlijke Bla Bla party.Deze zaterdag staat in het teken van het na zomeren met wederom hele dikke artiesten. Na een succesvolle vorige editie is het fijn om te zien hoe langzaam steeds meer mensen getroffen worden door het Bla Bla dans je poten uit je lijf virus. Dus speciaal voor iedereen die zich wel eens uit met de woorden Bla Bla weer een hele fijne line up waar men je voetjes op warm kan draaien. En voor de mensen die zich over dag nog met andere dingen gaan vermaken. Dit is een mooie gelegenheid om door te gaan! 7
Na de daverende Welcome to the Future festival afterparty van twee weken geleden, presenteert Studio 80 op zaterdag 23 augustus opnieuw een sterrenline up op de Hey-after van Mystery Land. Met om te beginnen niemand minder dan techno-grootmeester André Galluzzi. 14
De Voidd “invites” avonden staan er inmiddels bekend om: elke keer nodigt een lid van het Voidd DJ team zijn favoriete artiest uit om samen een muzikale avond neer te zetten voor een klein, intiem publiek. Zo zijn Luna City Express en Tobi Neumann al te gast geweest voor een lange hete nacht met een groep liefhebbers en is het nu de beurt aan Manoah om Solomun uit te nodigen. 4
Stop Zinloos Geluid
9 augustus 2008
Na de succesvolle editie afgelopen juli in samen werking met Welcome to the Future, staat Stop Zinloos Geluid weer alleen aan het roer. Ditmaal met een editie om wederom van te smullen. 7
Op zaterdag 19 juli bundelen twee toonaangevende partyorganisaties de krachten voor een bijzonder evenement in Studio 80 in Amsterdam: Welcome to the Future invites Stop Zinloos Geluid. Met als hoofdact de Zwitserse techno-act Deetron en verder Kouam Djoko (Thirtyonetwenty), Dastego (Minimaal Feestmaal), residents Daphne Darretta (SZG), Jobez (WKND), Dorine Dorado (WTTF) en dj-team Flow & Ingy (Club Krang) belooft dit weer een legendarische nacht te worden. 4
Dominator Special
15 juli 2008
Met nog maar een kleine twee weken te gaan zal op 26 juli 2008 het grootste hardcore festival ter wereld losbarsten. Na twee succesvolle edities in Enschede en Groningen, zal ditmaal het recreatiegebied Vlietland in Leidschendam dienst doen als festivalterrein voor Dominator - The hardcore Festival. Om alle liefhebbers alvast een voorproefje te geven van dit veelbesproken festival, zullen Masters of hardcore Radio, Thunderdome Radio en hardcoreradio.nl eenmalig hun krachten bundelen voor een vier uur durende Dominator special. 55
Na een jaar lang onderdak te hebben gevonden in 11, keert Welcome to the Future op zaterdag 14 juni weer terug op de eigen homebase Studio 80 in Amsterdam. In de aanloop naar het festival (2 augustus, het Het Twiske) geeft WTTF nog twee feesten in de club aan het Rembrandtplein 17. De eerste daarvan presenteert een line up met als internationale gast Agnes, aka Ray Valioso 3
Op zaterdag 24 mei zal in de uitverkochte Heineken Music Hall het veelbesproken feest Thunderdome Pay Back Time losbarsten. Om alvast in de stemming te komen voor dit beukende hardcore evenement, zal woensdag 21 mei om 19.00 uur de officiële pré-party beginnen in de grote zaal van Studio 80. 33
Nog maar nauwelijks bijgekomen van de fenomenale Voidd & Minimaal Feestmaal Weekender afgelopen 21 & 22 maart staat het team van Voidd weer in de startblokken om de volgende supershots op gebied van nachtentertainment toe te dienen. 9
Dat wordt knallen, de eerste onvervalste classix-party in Studio 80 in Amsterdam: House gewoon uit je dak 2008. Geïnspireerd op de legendarische VARA-documentaire uit 1992, ‘House gewoon uit je dak’, die uitgroeide tot een culthit op YouTube, zal Studio 80 op zaterdag 26 april onderdak bieden aan een originele houseparty oude stijl, waarbij alle house-, acid- en technoclassix uit de periode ’88 tot ’92 de revue zullen passeren. 14
Na een knallende kick-off party tijdens ADE is Audio Illustrated weer helemaal terug van weggeweest... Neerland's eerste audio-visuele dance label gaat los in 2008! Audio Illustrated staat voor een cominatie van jong talent, kwaliteitsmuziek, strakke visuals en het creatief gebruik van beamers en schermen. De VJ-beelden zijn dan ook een van de belangrijkste onderdelen van het concept, iets wat nog nauwelijks voorkomt in het Amsterdamse nachtleven... 3
Stop Zinloos Geluid
24 januari 2008
Stop Zinloos Geluid door kenners, voor kenners. Hou jij van Techno? Minimaal, Funky of lekker Techy? Ben jij die techno liefhebber die graag rustig begint en graag knallend eindigt? Weet jij dat o.a. Kenny Larkin, Derrick May en Kevin Saunderson de typische Detroit sound naar Nederland hebben gebracht en niet Fedde le Grand? Zo ja? Dan is Stop Zinloos Geluid zeker het ideale zaterdag avond feestje voor jou! 14
Aanstaande zaterdag is er in Studio 80 een 15 uur lange uitzending van Thunderdome Radio ter ere van het 15-jarige bestaan van Thunderdome. Ze beginnen om 18.00 uur en gaan door tot 09.00 uur de volgende ochtend. Vanaf 23.00 tot 06.00 uur is de club naast de radiostudio voor publiek toegankelijk en ze verwachten een volle bak! 49
Manual
2 december 2007
Op zaterdag 15 december zal de Amsterdamse Studio 80 in het teken staan van Manual Music en haar artiesten. In samenwerking met Electronation organiseerd Manual een labelnight waarbij alle Nederlandse artiesten van het recentelijk opgestartte Manual Bookings acte de presence zullen geven! 3
Aanstaande zaterdag 17 November is er eindelijk weer een editie van een van de meest vooruitstrevende parties die de Amsterdamse Technoscene rijk is! Na de geslaagde eerste Technopunks party afgelopen September, werd het de hoogste tijd voor een nieuwe editie met uiteraard weer een hele gedurfde, verse line up. 5
Na het fantastische WttF-festival in het Het Twiske van 4 augustus, keert Welcome to the Future aanstaande zaterdag 20 oktober weer terug voor een negen (!) uur durende marathon in Studio 80 in Amsterdam. 6
Op 15 september 2007 vindt de kick off plaats van Technopunks 1.0. Deze, in de Amsterdamse Studio 80 gehouden parties zullen tweemaandelijks alle nieuwe ontwikkelingen binnen techno en aanverwante genres aan de Amsterdamse crowd voorschotelen. Diepe bassen, donkere blieps, digitaal gekraak. Technopunks 1.0 zorgt elke keer voor vernieuwende headliners die zelden in Nederland te bewonderen zijn gecombineerd met de toegankelijke sfeer van Studio 80. 7
Met nog een kleine 3 weken te gaan, is het dan eindelijk zover. De allereerste editie van het Welcome to the future Festival. Een festival dat voortbouwt op de veertienjarige traditie van Welcome to the Future en dat tevens in het verlengde ligt van het legendarische Shockers, dat ID&T tot 5 jaar geleden organiseerde. 28
Aanstaande zaterdag 14 juli, nodigt Studio 80 de Rotterdamse dj/producer Michel de Hey uit gedurende 5 uur plaats te nemen achter de draaitafels tijdens ‘Studio 80 invites Michel de Hey’. De muzikale programmering in de tweede zaal is in handen van het eveneens in Rotterdam gevestigde, Clone Records.
ADHD Sessions
5 juni 2007
De Amsterdamse organisatie ADHD Sessions is al sinds zo’n anderhalf jaar een heus begrip voor elke Technofanaat in de hoofdstad en (ver) daarbuiten. Vooral sinds ADHD Sessions haar intrek heeft genomen in de Amsterdamse Studio 80, hebben vele internationale Technoproducers zoals: Luke Slater, Inigo Kennedy, Takaaki Itoh, Mark Broom, James Ruskin en vele, vele anderen hun weg naar deze club weten te vinden,. De combinatie van de gezellige en laagdrempelige uitstraling van de Studio 80 met de positieve vibe van het ADHD Sessions publiek is zeer succesvol gebleken. 20
Op zaterdag 9 juni presenteert Welcome To The Future in het Amsterdamse Studio 80 de eerste van twee feesten, die vooruitblikken op het WTTF-festival, dat op 4 augustus wordt gehouden in het Het Twiske. 14
Stop Zinloos Geluid? Ja, je hoort het goed. Stop Zinloos Geluid een nieuwe organisatie is geboren in het land van de elektronische beats. Deze organisatie is ontstaan na een filosofisch gesprek tussen Daphne Darretta en Angela Brown ook wel bekend als the The techno sisters, beide fervente muziekliefhebbers van het eerste uur. 55
Elke technoliefhebber uit Amsterdam en omstreken weet inmiddels waar de Amsterdamse organisatie ADHD Sessions, onder leiding van Diachrona en Recovery Sounds, voor staat. Een avondje ADHD Sessions brengt de beste djs uit het gehele techno genre samen op een avond. Van gortdroge minimal tot aan donkere offbeat. Afgelopen jaar hebben een aantal zeer invloedrijke, internationale artiesten hun kunsten op ADHD Sessions mogen presenteren, o.a Luke Slater, Mark Broom, James Ruskin, Alex Bau, en vele anderen. 16
Op zaterdag 16 juni 2007 zal de intieme Studio 80, gelegen aan het Rembrandtplein 17 te Amsterdam, de uitvalsbasis vormen voor de release party van de eerste ‘Intuition Sessions’ mix CD, die uiteraard samengesteld en gemixed is door de captain van het Intuition Recordings-ship: Menno de Jong. 11
Welcome to the future heeft helemaal zijn draai gevonden in Studio 80. De afgelopen drie (uitverkochte) edities lieten aan duidelijkheid niets te wensen over: de Amsterdamse minimal-techno underground bruist als nooit te voren. 10
Londen is een echte metrolpool met alles erop en eraan. In zo’n bruisende stad kan een goede dance scene uiteraard niet ontbreken. Vele Londense artiesten hebben bij al bij verscheidende ADHD Sessions feesten de revue gepasseerd. Toch wil deze Amsterdamse techno organisatie deze keer speciaal de nadruk leggen op de namen die de befaamde Londense techno sound gestalte hebben gegeven. 12
Tussen kerst en oud & nieuw is er doorgaans maar bar weinig te doen. Daarom hebben Nuno dos Santos en Groove Addicts besloten het eindejaarsweekend alvast in te luiden met Kortsluiting, een gezellig en intiem feestje in Studio 80 op donderdag 28 december voor iedereen die housemuziek met een underground gevoel een warm hart toedraagt. De avond is van 23.00 tot 04.00 uur en voor deze laatste Kortsluiting van het jaar presenteren Nuno en Groove Addicts weer een vertrouwd goede line up met gastoptredens van Eva Maria, Kabale und Liebe en Pablo Lamberti.
Aanstaande zaterdag 23 december is het dan zover: dan sluit de Amsterdamse techno organisatie ADHD Sessions namelijk stijlvol een succesvol 2006 af met een mooie kerst-editie! 14
Q-factor Final
26 oktober 2006
Het einde van Q-factor 2006 is in zicht, maar de finales op woensdagavond 15 november en donderdagavond 16 november in de Amsterdamse Studio 80 zal voor sommigen een nieuw begin betekenen. Na een lang en spannend voortraject kunnen de deelnemers eindelijk gaan strijden om de felbegeerde hoofdprijs. 173
ADHD Sessions
2 september 2006
Er komt eindelijk weer een editie van het gezelligste technofeest van Amsterdam. Na de vorige ADHD sessions, eind juni was het hoog tijd om uit te kijken naar een nieuwe locatie voor de feesten. Maar dat de volgende ADHD party in een nieuwe club meteen zo uniek zou zijn, had niemand aan zien komen! 25
Tegenwoordig moet het allemaal top of the bill, en ja dan hebben we het inderdaad over de bill. Commercie, het draait allemaal om geld. Zondag 16 juli, kiezen wij voor iets anders. Gezelligheid en de muziek, daar gaan we voor. 10
Kortsluiting is een nieuwe avond in Studio 80 en wordt georganiseerd door Release Dance Award winnaar 2005 Nuno dos Santos en Electronation residents Groove Addicts. Kortsluiting is vooruitstrevend en verfrissend in geluid en in sfeer en voert je mee in een krachtstroom aan maximale elektronische gezelligheid. 4
Met de laatste Inmotion, waar Sleeparchive en Dave Ellesmere op bezoek waren, nog vers in het geheugen is het zaterdag 13 mei al weer tijd voor het volgende spektakel. Het vorige feest was een enorm succes met een leuk publiek en een volle bak (en een rij buiten). Zelfs Sleeparchive, die bekend staat als een vrij ingetogen persoon, ging helemaal los. 10
Kortsluiting is een nieuwe avond in Studio 80 en wordt georganiseerd door de Release Dance Award winnaar van 2005 Nuno dos Santos en Electronation residents Groove Addicts. Kortsluiting is vooruitstrevend en verfrissend in geluid en in sfeer en voert je dan ook mee in een krachtstroom aan maximale elektronische gezelligheid. Muzikale (ge)leiders op deze kick-off van Kortsluiting zijn DÉJÀ NU Soundsystem, Jefferson en Pablo Lamberti. 2
Pitched Out
21 maart 2006
De manifestatie van een entiteit uit één van de vele feestelijke dimensies, waarin Centipede Productions zich begeeft. 'Pitched Out' bestrijkt een breed geluidsoppervlak met een dikke laag Psychedelic Trance - een muziekstroming, die het best valt te benoemen als de opvolger van Goatrance op de evolutionaire toonladder.
Op Donderdag 9 februari zal Steve Rachmad (aka Sterac/Sterac) een exclusieve electro set draaien in Studio 80. Natuurlijk is hij beter bekend als techno producer en dj, maar old skool electro is altijd zijn grote liefde geweest. Onder de naam Sterac bracht hij al releases uit op zijn Interpersonal Experience label. Kerstavond draaide hij op Studio 303 een Chicago/Acid set die zondermeer een van de hoogtepunten van die avond was. 4
Fataal op zondag
23 november 2005
Van de preken van de priester naar de sound of techno op Fataal zondag 11 december zal de eerste en zeker niet de laatste editie van Fataal plaatsvinden. Deze zondagavond belooft een avond te worden waar iedereen zijn weekend mee af wil sluiten en dat is niet in de kerk! 41
Thunderdome Special
14 november 2005
In aanloop van het evenement Thunderdome 2005 3 december in de Jaarbeurs in Utrecht zal Thunderdome Radio een speciale radio show opnemen in Studio 80 op het Rembrandtplein in Amsterdam. Studio 80 is een radio studio die plaats geeft voor ongeveer 300 man. Op deze locatie worden kleinschalige evenementen georganiseerd en bied het ruimte om radio te maken en op te nemen. 141