Partyflock
 
­ Nederland

woensdag 7 januari 2009 om 11:57

Terugblik op 2008
Het is alweer een paar dagen 2009. Traditiegetrouw blik ik ook in mijn weblogs terug op het afgelopen jaar. De samenvatting van 2008 heeft even op zich laten wachten maar met gepastte trots presenteer ik hem bij deze!

Het was een heftig jaar waarin veel gebeurd is. Leuke maar ook minder leuke dingen. Relativeren kan ik als de beste maar toch had ik het soms een beetje moeilijk in 2008. Toch is de tijd van jammeren wel voorbij en ga ik niet blijven zeiken. Toch kunnen we er niet omheen.

Fuzion, auw auw auw…. Begin dit jaar ging ik een club openen, 2 maanden later was die weer dicht. Het lijkt mij duidelijk dat dit geen succes was. Maar ja, daar is al genoeg over gesproken en om eerlijk te zijn lig ik er niet meer wakker van en heel voorzichtig kan ik er soms ook wel om lachen.

Hoewel Jump in Nederland flink op zijn retour is had ik ook dit jaar weer niet te klagen qua boekingen. Ieder weekend was ik nog meerdere malen op pad. Hoogtepunten waren o.a. Captain, Bassrulers, Dance boulevard,15 years the oh, Metropolis (Parijs), Club Real en Complex. Ook Spanje werd dit jaar weer aangedaan dus zag ik weer heel wat van de wereld! In het najaar werd het voor de meeste jump dj’s helemaal lastig. In Nederland durft niemand meer iets te doen met Jump en zelfs in België is het lastig. Ik mag van geluk spreken dat ik het nog al die tijd volhoud. Zelfs zonder releases want dat was in 2008 nu ook niet bepaald super!

Na 2 releases begin dit jaar is het gestopt. Problemen bij de platenfirma die vooralsnog niet zijn opgelost. Er liggen zelfs 4 nieuwe vinyls klaar maar die liggen voorlopig nog altijd niet in de winkel. Erg jammer en vervelend. Toch zie ik al een paar zonnestralen door het dik pak wolken verschijnen. Dus dit gaat goed komen en 2009 gaat een mooi jaar worden voor de producties.

Privé gaat het overigens ook goed voor de wind. Begin dit jaar begon ik nog als vrijgezel maar daar kwam al snel verandering in. Sanne, mijn lieve lieve schat, werd mijn vriendin en over een 2tal maanden zijn we alweer een jaar bij elkaar. Sommige zullen haar beter kennen als Lady Xsesis. Want ze is zelf ook een DJ! Ze doet het trouwens ook heel goed, dus daar ben ik ook nog eens heel erg trots op!

Een andere liefde, namelijk voor retro, is dit jaar ook goed verwend. Ik heb een retro cd mogen mixen en samenstellen en de retro boekingen waren ook goed vertegenwoordigd in mijn agenda. Toppertjes waren de avonden in Carpe DM. Man man man, wat heb ik daar heerlijke nachtjes gehad. De laatste was nog tijdens oud en nieuw en wederom ging het dak eraf! Puur genieten gewoon!

Rest mij als laatste nog vooruit te kijken naar 2009. Ik heb veel nieuwe plannen, veel nieuwe ideeën, veel energie, veel passie, veel zin! Ondertussen ben ik al druk bezig met van alles. Dus ik ga proberen van 2009 een topjaar te maken. In ieder geval nog de beste wensen en ik hoop jullie ook het komende jaar weer massaal te zien op leuke en toffe feesten waar we samen een geweldige sfeer gaan neerzetten!

Meer weblogs & info op www.djpatb.nl

woensdag 3 december 2008 om 13:27

Mijn eerste stappen in de dj wereld waren eigenlijk als trance dj. Met helden als Armin van Buuren, Tiësto en Rank 1 was het goed toeven in de platenzaak want er was keus genoeg. Toen ik op een gegeven moment tussen mijn platen aan het snuffelen was kwam ik op 1 van mijn favoriete tracks een mail adres tegen van de producer die verantwoordelijk was voor dit juweeltje namelijk Benno de Goeij (50% van Rank 1 voor de kenners onder ons!)

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en stuurde hem een mail over hoe goed hij wel niet bezig was. Tot mijn verbazing stuurde hij bijna direct een leuke mail terug. Ik reageerde weer en in de dagen erna ontstond er een leuk mail contact. Ik was uiteraard toen al geïnteresseerd in produceren en bestookte deze arme jongen met wel 101 vragen over van alles. En bijna op alle vragen kwam een antwoord terug! Dit deed mij zo een deugd en door de jaren heen ben ik altijd fan gebleven van zijn sound maar vooral ook van zijn persoon. Want een bekende producer die zoveel tijd heeft voor zijn fans verdiend een dikke pluim!

Nu jaren later ben ik de producer/dj die bestookt wordt met mails en berichten op netlog en partyflock. Een kleine greep uit mijn mailboxen van de afgelopen dagen:

- Kun je naar me tracks/dj set luisteren (25x van 19 verschillende mensen)
- Hoe heet dat nummer dat je toen en toen speelde (7x)
- Ik vind je lekker mag ik je nummer (0x)
- Goed bezig en andere positieve noten (9x)
- Hoe wordt producer/DJ (2x)
- Of ik mijn geslachtsdeel wil laten vergroten en dergelijk (38x)

Een hoop van die mails worden beantwoord. Soms duurt het even maar ik probeer echt alles weg te werken. Dit lukt vaak ook niet altijd. Dan blijven mailtjes of berichtjes liggen. Eigenlijk kan dat niet. Ik vind dat mensen die mij de moeite nemen om een berichtje te sturen zeker een antwoord terug zouden moeten krijgen. Aan de andere kant is het wel veel werk. Als ik alle dj sets en alle demo’tjes moet gaan luisteren dan ben ik daar uren mee zoet.

Toch ben ik er van overtuigd dat ik wel die moeite moet nemen. Nog beter als voorheen ga ik proberen iedereen tijdig te beantwoorden. Want een mailtje terug is een kleine moeite waar je iemand waarschijnlijk een hoop plezier mee doet. Net zoals ik dat vroeger ook leuk vond om een mailtje terug te krijgen moet ik dat nu ook zelf doen! Dus mocht je iets willen sturen: De lijnen staan open: patb3000@gmail.com
Back to the roots
12 november 2008

woensdag 12 november 2008 om 01:19

Vroeger was ik verslaafd aan gamen! Je weet wel, zo een puisterige nerd die 24 op 24 achter de computer zat. Ik plaste nog bijna liever in me broek dan dat ik van mijn computer weg moest. Het begon ooit allemaal met een Nintendo. Met als favoriete spel Super Mario Bros, je kent het vast wel. Echte retro op het gebied van de spelletjes! Later werd het de gameboy en daarna volgde de PC. Niet heel lang daarna maakte ik kennis met het programma Screamtracker. Met deze software heb ik mijn eerste liedjes gemaakt. Het trok weliswaar op niets maar het was wel de aanzet naar de producties van nu.

Al vrij snel ontstond er een dikke laag stof op mijn cd-roms. Want ja, dat gamen was leuk, maar muziek maken was veel toffer! Het resultaat van deze beslissing is bekend maar de laatste ontwikkelingen omtrent dit geheel nog niet. Want beste mensen… Er staat terug een spelcomputer in huize "Pat B".

Een jaar geleden kocht ik al een PSP. Een portable playstation voor de noobs (wat wilde ik graag dit woord is een keer gebruiken!) onder ons. Dit was weer zo een typische impulsieve aankoop van mij die ik na een maandje al weinig meer gebruikte. Het was wel leuk maar het heeft mijn aandacht nooit echt gegrepen. Maar vlak na de vakantie viel mijn oog op iets anders. Namelijk de Nintendo Wii. Ik had al verschillende reclames op TV gezien en ik moet eerlijk zeggen dat dat dingetje mij wel aansprak. Na lang twijfelen kwam het er van en liep ik zo blij als een klein kind met een Wii onder me arm naar huis.

En jahoor… Verslaafd ben ik misschien nog niet maar het scheelt niet veel. Uren, dagen en nachten heb ik er al op gespeeld. En ik vind het fantastisch. Spelletjes zoals Super Mario Galaxy, Zelda en Mario Kart hebben al heel wat mooie momenten met mij door gebracht. Het is gewoon heerlijk om op deze manier even aan de werkelijkheid te ontsnappen! Heel even ben je een superheld die paddenstoeltjes moet vangen of je bent die avonturier die demonen uit het bos mag jagen of je racet met 200 door de bocht terwijl Donkey Kong je op de hielen zit.

Geweldig dus! Gelukkig sta ik nog met beide benen op de grond af en toe en dus komt er nog wel wat terecht van het draaien, het produceren en bijhouden van mijn website. Maar mocht het wat rustig blijven hier… Dan weet je waar ik mee bezig ben! Ik ga weer snel weer even verder met Super Mario Galaxy want ik ga even een knokken met Bowser!
Zondag = rustdag
12 november 2008

woensdag 12 november 2008 om 01:18

Vroeger had ik een hekel aan zondag. Wat een verschrikkelijke iets was dat toch! Iedere keer dat het weer zover was (iedere week dus) baalde ik als een stekker. Waarom vraag je je af?
Nou die dag erna moest ik weer naar school. Er was nooit wat op TV en me ouders waren altijd in de stemming van “we gaan iets actiefs doen” Bah dus! Je begrijpt het. Het was gewoon een shit dag.

Door de jaren heen veranderde dat langzaamaan. Zo zat ik als 10 jarige op zondagochtend om 8 uur voor de buis Telekids of Samson te kijken. Of stond ik om 9 uur op het voetbalveld een potje te shotten! Later, toen ik het uitgaanscircuit ontdekt had, kwam ik pas rond dat uur thuis en lag ik het merendeel van deze heilige 24 uur in bed te stinken. Tegenwoordig is het niet veel anders.

Na een heftig weekend draaien van 3 dagen (Donderdag,vrijdag en zaterdag) komt de zondag als geroepen. De koek is dan echt wel op en rust moet dan echt genomen worden. Na een soort van winterslaap ontwaak ik meestal rond een uur of 3,4. Hoewel het soms ook wel eens 5 a 6 uur wordt. Ik kruip dan langzaam naar beneden waar ik heel erg rustig bij me vriendin in de bank plof. Voor de tv drink ik een pakje chocomelk. Aan eten moet ik niet denken want ik heb op zo een moment al genoeg aan de geur van dode ratten die op dat moment in me mond rond spookt. Sowieso ben ik niet echt reclame voor axe op dat moment want gehuld in me superman pyama ben ik een en al slaap geur.

Na langzaam weer bij zinnen te komen is het tijd voor actie. Maar ho ho…. Niet teveel he! Meestal ga ik dan even naar de wc wan dat moet ik eigenlijk al de hele tijd. Maar zoals gezegd. Alles op het gemakje! Wanneer de avond valt kunnen eindelijk mijn ogen echt open. Want al dat zonlicht vind ik vaak maar niks. Tegen 8 uur begint me maag toch wat op te spelen. Tijd om eten te bestellen want ja ik ga natuurlijk niks klaar maken. Dus dat betekend shoarma, friet of pizza.

Na het eten gaat de DVD speler aan. Wat is er nu beter dan een goede film op zondagavond!?
Heerlijk in de bank bij me vrouwtje, wat kan het leven toch goed zijn. Na de eerste film volgt er vaak nog een volgende. Wanneer de aftiteling loopt slaat de klok rond 1 of 2 uur. Tijd om nog even een broodje te eten en dan langzaam weer naar boven te gaan. Ik plof uiteindelijk in bed en wanneer iedereen ondertussen weer een paar uur aan het werk is op maandagochtend kom ik er weer uit om ook aan mijn week te beginnen.
Slagroomtaart, zenuwen en vuurspuwers
12 november 2008

woensdag 12 november 2008 om 01:18

De bovenstaande titel is misschien wat vreemd maar toch dekt hij aardig de lading van afgelopen weekend. Het was namelijk weer de moeite! Eentje om in te lijsten en aan de muur te hangen! Afgelopen weekend stonden namelijk 3 leuke feestjes op het programma. Donderdag uiteraard Qnation, Vrijdag 15 Years the Oh en Zaterdag 15 years the oh in de Club zelf!

De donderdag in Qnation blijft een heerlijke opwarmer voor het weekend. Het was zoals altijd weer erg gezellig. Helaas was mede resident Ricky M verhinderd dus mocht mijn Lady Xsesis deze avond ook plaats nemen achter de draaitafels. Zoals altijd levert dit weer vuurwerk op en de mensen smaakte het weer goed!

Vrijdag moest ik een eindje rijden. Na eerst in Qnation geweest te zijn op de Ladies night was het zo een 150 kilometer richting Kortrijk alwaar het 15 jarig bestaan van discotheek the Oh werd gevierd. Om 3 uur was het showtime voor mij en een uur van te voren kwam ik aan bij de expo in Kortrijk.

Bij de ingang kwam ik gelijk al wat portiers tegen die normaal ook bij de Oh staan. Gelijk was de sfeer al gezet en beloofde het een gezellige avond te worden. Bij binnenkomst viel mijn mond open van verbazing. Nu heb je grote feestjes en kleine feestjes. Dit was geen van beide, dit was een mega feest! Een waanzinnige zaal met een dj booth van hier tot Tokio ondersteund door een paar mega videoschermen. Een weg banend door het publiek richting dj booth voelde ik opeens een ouderwets gevoel opborrelen. Het was al even geleden maar ik werd opeens zenuwachtig. Ondertussen draai ik al 3 jaar ieder weekend op grote en minder grote feesten. Van zenuwen is dan steeds minder sprake want het wordt voor een stukje routine. Toch vond ik het erg leuk dat die gekke kriebel in me buik weer eens opstak. Ergens maakte het me onzeker maar aan de andere kant gaf het mij ook juist weer extra concentratie en adrenaline.

Vuurwerk, co2 blasters, vuurspuwers, dancers, fluo sticks. Ze hadden koste nog moeite gespaard om van deze avond een memorabele te maken. Het dak ging er bijna letterlijk af dankzij de enorme knallen en vuurwerk shows. 5 voor 3 kroop ik het podium op en mocht ik overpakken van Mark with a K. Na de eerste 2 platen was de spanning er al weer grotendeels vanaf en kwam ik lekker in me ritme. Het was geweldig om te zien hoe de mensen los gingen en de tijd vloog voorbij!

Zaterdag mocht ik nog een setje komen doen in the oh om voor de 2e maal het 15 jarig bestaan te vieren. Samen met DJ Zof die later nog bijsprong hebben we nog een heerlijk uurtje kunnen draaien. Dit onder het genot van een speciale 15 jaar the oh cake die bijzonder lekker was! Een geslaagd weekend dus met vooral de vrijdag als hoogtepunt!
Viva Espagna
12 november 2008

woensdag 12 november 2008 om 01:15

Vorig jaar zomer deed ik regelmatig Spanje aan om er te gaan draaien. Nu helaas de jump wat minder populair is stond er dit jaar maar 1 feestje op de planning. Het Alcalans music Festival op 18 Juli. Een outdoor festival met 2 area’s. Club & Groove en Jump & Hardcore in de buurt van Valencia.

Vorig jaar stond ik hier in discotheek Chocolate. Dit werd 1 van de hoogtepunten van het jaar. Het was zo een fantastische ervaring geweest want die Spanjaarden gingen compleet los op mijn muziek. Het is natuurlijk sowieso erg gaaf om in het buitenland te mogen draaien. Ik had er dan ook deze keer heel veel zin in.

Na wederom een heerlijk avondje Qnation in Breda. Duik ik rond 4 uur me bed in om vervolgens rond 9 uur te vertrekken naar Brussel. Alles verloopt volgens planning en rond 10 uur kom ik aan op het vliegveld. Inchecken, langs de douane, en richting vertrek hal. Nog een beetje slaperig van de avond ervoor staar ik in een bankje wat voor me uit. Ik kom tot de conclusie dat die vertrek hallen eigenlijk bijzonder onsfeervol zijn. Een grote kille koude ruimte.

Zonder vertraging stap ik het vliegtuig in en maak me klaar voor een ritje van 2 uur. Gewapend met mijn PSP in de hand vertrekt het toestel van Veuling Air van Brussel richting Spanje! Na een snelle en veilige vlucht land ik rond het middaguur in Valencia. Aangezien ik enkel 1 tas als handbagage bij had kon ik in 1 keer doorlopen. Dit scheelt enorm veel tijd en is een aanrader voor alle dj’s. Ik had voor deze trip ook alleen maar een cd map, koptelefoon en wat schone kleren bij. Meer heb je niet nodig als maar 1 dag/nacht blijft.

Bij het vliegveld werd ik opgehaald door Guan Ramon. Deze zeer vriendelijke man kende ik nog van vorig jaar. Hij zou mij begeleiden en naar het feest brengen. Na een lekker badje in het zeer chique hotel en nog even gechilled te hebben op bed maak ik mij klaar om te vertrekken richting Alcalan!

Onder het licht van een volle maan duiken in de verte een paar flinke laser stralen omhoog. We waren gearriveerd. Een veld zo groot als 10 voetbalvelden was het decor van 2 area’s. Het geheel zag er geweldig uit en mijn zin om lekker te knallen nam alsmaar toe. Ik stond om 4 uur op het programma en had de eer om na de spaanse hardcore/hardstyle held javi boss te draaien. Het werd een lekker uptempo jump/hardstyle setje en de aanwezige Spanjaarden konden het goed smaken.

Na nog wat lekkers van de BBQ en nog een paar heerlijke cervesa besloten we terug te gaan naar het hotel waar ik nog even snel onder de douche sprong om vervolgens gelijk door te rijden naar het vliegveld. Om 7 uur ‘s ochtends zat ik gaar in de vertrek hal van vliegveld valencia. Ik deed me zonnebril maar op om enigszins het daglicht te kunnen verdragen. Moe maar absoluut voldaan keerde ik terug naar huis. Deze trip naar Valencia was uitermate geslaagd!