Partyflock
 
Forumonderwerp · 927807
 
- Ingrediënten
100 gram bloem
10 eieren
500 gram boter
250 gram basterdsuiker
10 theelepels kaneel
5 theelepels anijs 3 theelepels nootmuskaat
3 theelepels nagelgruis
3 theelepels gemalen kardamom
2 eetlepels koffieroom
5 theelepels vanillesuiker
zout -

Roer de boter met de vanillesuiker en de helft van de basterdsuiker tot een glanzende massa.
Scheid de eieren in dooiers en eiwit; klop de dooiers schuimig met het restant van de suiker en klop daarna het eiwit stijf.
Roer vervolgens het botermengsel luchtig door elkaar met het geklopte eiwit en de schuimig geroerde eidooiers.
Zeef er de bloem en het zout doorheen en schep het met de room nogmaals goed om en om.
Verdeel dit beslag over 2 kommen in gelijke hoeveelheden.
Voeg aan een kom de kruiden toe.
Dit beslag wordt beige-bruin, het andere blijft lichtgeel.
Boter een springvorm van ongeveer 27 cm doorsnee goed in.
Schep hierin een dun laagje van het lichte beslag.
Schuif de vorm op het bovenste rooster onder de grill, die op zijn hoogste stand moet worden gesteld.
Als het beslag gaar is, wat na enkele minuten het geval is, wordt eenzelfde dun laagje van het "bruine" beslag op de gare laag aangebracht.
Deze handeling herhalen tot al het beslag op is.
Nadat 5 á 6 laagjes zijn aangebracht moet de springvorm op het lagere rooster worden gezet.
De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is.



Spekkoek is gewoon me levuh!

:k
laatste aanpassing
Uitspraak van permanent verbannen op zondag 28 januari 2007 om 16:19:
Spekkoek is gewoon me levuh!

TE LEKKER :O :kwijl:
 
Met tomatensaus zeer goed te doen :9
 
Uitspraak van Sinnerbabe ©® op zondag 28 januari 2007 om 16:22:
ik maak het zelf. Nog lekkerder dan bovenstaande beschrijving

Vanavond feest in Huizen?
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 28 januari 2007 om 16:23:
Met tomatensaus zeer goed te doen

:dood:
 
Uitspraak van Sinnerbabe ©® op zondag 28 januari 2007 om 16:22:
maak het zelf. Nog lekkerder dan bovenstaande beschrijving

Vertel :honger:
 
Spekkoek!!!! MMMMM!
Uitspraak van Sinnerbabe ©® op zondag 28 januari 2007 om 16:22:
ik maak het zelf. Nog lekkerder dan bovenstaande beschrijving

wat maak je zelf? kroepoek,bami en nasi?
 
Uitspraak van Bandit. op zondag 28 januari 2007 om 16:29:
wat maak je zelf? kroepoek,bami en nasi?

Lijsttafel met gloenten :k
Spekkoek :respect: als dessert
 
nog nooit gehad eigenlijk :P
ziet er lekker uit dus ga het zeker eens proberen :yes:
ooooh das echt zooo lekker :jaja:
nog nooit gehad.. :no:
 
Uitspraak van permanent verbannen op zondag 28 januari 2007 om 16:19:
Spekkoek is gewoon me levuh!

lekker lekker lekker.....
 
echt wel lekker:k
 
Uitspraak van verwijderd op zondag 28 januari 2007 om 17:08:
echt wel lekker

:honger:
Uitspraak van permanent verbannen op zondag 28 januari 2007 om 16:32:
Lijsttafel met gloenten
Spekkoek als dessert

hahaha
Spekkoek is heerlijk! Maar misschien is het handig om in je openingsbericht ook even de hoeveelheid ingrediënten aan te geven? Nou moet ik alsnog het recept ergens opzoeken...
Maar, goed idee van je! Ga het binnenkort eens proberen.
 
Aangepast!
 
Bedankt voor je melding!
lekker lekker:kwijl:

ik haal het meestal bij de toko
 
Uitspraak van permanent verbannen op zondag 28 januari 2007 om 16:19:
Spekkoek is gewoon me levuh!

Nou Nou:S

Het is wel lekker, Maar best wel veel werk om het te maken.
Mijn recept is iets anders:

12 eieren
250 gr. boter
bloem
witte basterdsuiker
cacaopoeder
koek- en speculaaskruiden
1 zakje vanillesuiker
springvorm

*)de exacte hoeveelheden volgen later, die weet ik ff niet uit mn hoofd.

Bereiden:
-Zet de oven op grillstand
- Boter en basterdsuiker tot een mengsel kloppen met de mixer
-eieren splitsen en 12 eidooiers een voor een aan het botermengsel toevoegen en het geheel mixen tot een gladde massa
-in een andere kom 6 eiwitten stijf kloppen (andere 6 eiwitten worden niet gebruikt)
-eiwit luchtig door het beslag heen spatelen tot een mooi beslag
-beslag splitsen in twee helften. In de ene helft de vanillesuiker en de koek- en speculaaskruiden mengen en in de andere helft de cacaopoeder

Bakken:

Vet de springvorm in en begin met een laag van het vanillebeslag. Neem anderhalf tot 2 eetlepels beslag en verdeel die gelijkmatig over de bodem van de vorm tot een laag van anderhalf/twee millimeter

Zet de vorm onder de grill gedurdende 60 sec. tot er een lichtbruin cakelaagje ontstaat.
Wissel de twee soorten beslag af totdat het beslag op is.

Voor een extra lekkere smaak de spekkoek nog een dag laten staan alvorens het te eten.
Ik haal het gewoon bij toko tjin maar dan wel de pandang die is het lekkerst...
 
Oeh jammie jammie
das zo lekker, was eens uiteten met werk van mn vriend en toen hadden we dat bij de koffie in het restaurant... na ene geproeft te hebbe kon ik er niet vanaf blijve, vraag me nog steeds af wat die mensen gedaht hebben dat ik twee schaaltjes ervan heb opgegeten haha
 
lekker
 
ja het is heerlijk maar heb al jaar of 6 nie meer van gegeten..
 
Maar wel wat dunnere plakken hoor bert.. het is gene oudhollandse cake8)
Erg lekker :P

Maar zou het zelf niet klaar maken, mij te veel werk.
oe jammie :P
Uitspraak van Rose_Red op maandag 29 januari 2007 om 20:33:
Erg lekker

Maar zou het zelf niet klaar maken, mij te veel werk.
 
Nog nooit gegeten
 
Lekker :kwijl:
 
toch te ingewikkeld :no:
Whaaaaaaa, wat is dat LEKKER zeg!!!
:D
 
Spekkoek is de sjit B)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 31 januari 2007 om 09:22:
toch te ingewikkeld

niet ingewikkeld, maar kost veel tijd
kunde zo in de supermarkt kope
is makkelijker:P:P
heb het nog nooit op,, maar ze zegge da het lekker is
 
Uitspraak van Terror Dingske op woensdag 31 januari 2007 om 21:54:
heb het nog nooit op,, maar ze zegge da het lekker is

Je weet niet wat je mist
 
I (L) spekkoek
 
kmaakte het altijd met me oma super lekkerrr (L)
 
een goed idee om het zelf te maken! vind het ook heerlijk!!!
maar zo duuuur om te kopen!!
Spekkoek (L)
Uitspraak van verwijderd op donderdag 1 februari 2007 om 13:49:
maar zo duuuur om te kopen!!

klopt 1,99 voor klein stukje
 
ik ga het maken
Dat is te lekker!!!!!!!!!!
 
Ik heb het ook al eens gemaakt. Kost veel tijd en je moet opletten dat de laagjes niet verbranden.

Heb toevallig dinsdag nog Spekkoek op :kwijl:
Uitspraak van Terror Dingske op donderdag 1 februari 2007 om 17:41:
klopt 1,99 voor klein stukje

op mijn werk, consumentenprijs €1,95 voor circa 80 gram