Partyflock
 
Recensies · november 2014
Marshall Applewhite - Leave Earth
vrijdag 28 november 2014
De koude winter staat hier gelukkig nog niet aan de deur te kloppen", maar desondanks waait er vanuit het dorre Detroit een straffe wind, die regeert als een ijzige keizer. Zware machinale techno, percussie en acid zullen je speakers doen vibreren als dunne flensjes.
I Love Techno 2014 - Mixed By Brodinski
donderdag 27 november 2014
Nederland heeft Awakenings, Duitsland heeft Mayday en België heeft I Love Techno. Al bijna 20 jaar een begrip in de scene mede dankzij een voortreffelijke cd-serie. O.a. Tomaz, T-Quest, Marco Bailey en Dave Clarke gingen hem voor, maar nu mag ook Brodinski zich bij dit rijtje voegen.
Qlimax is al jaren één van de paradepaardjes van Q-dance. Afgelopen zaterdag was het weer een groot feest in de Arnhemse GelreDome, al de nodige jaren de thuisbasis van Qlimax. Uiteraard hoort er bij een feest als Qlimax natuurlijk ook een mixcompilatie, ditmaal verzorgd door Noisecontrollers.
Steve Aoki - Neon Future I
dinsdag 25 november 2014
Steve Aoki staat al jaren bekend als de clown van de EDM. Met zijn rubberbootjes, taarten en stagedives ziet hij het artiestenleven als één groot feest. Of we zijn album Neon Future 1 wél serieus kunnen nemen lees je hier.
Sam Paganini - Satellite
maandag 24 november 2014
Succes is een keuze… Was dat niet de slogan tijdens 1 van de cup-a-soup reclames? Zou het niet gewoon een kwestie van hard werken, goed aanvoelen en een beetje geluk zijn? Want iedere artiest die Adam Beyer op Drumcode een album laat uitbrengen zorgt weer voor een nieuwe golf aan positieve reacties. Zo ook de volgende artiest.
Balance 025 - Danny Tenaglia
vrijdag 21 november 2014
Er zijn van die dingen die bijzonder genoemd mogen worden. Eén daarvan is dat de op zeven maart 1961 in de Verenigde Staten geboren Daniel "Danny" Tenaglia pas voor de vijfentwintigste editie van Balance op mocht komen draven. Ook het feit dat nog niet eerder een mixcompilatie van Danny Tenaglia op Partyflock onderworpen is aan een recensie mag bijzonder genoemd worden. Daar komt nu met het verschijnen van de vijfentwintigste editie van de befaamde "Balance" verandering in.
Sven van Hees – Beach Bliss
donderdag 20 november 2014
De koning van de lounge en chill, Sven van Hees, brengt ons zijn nieuwe album genaamd 'Beach Bliss' en ja je hoort het goed, daar zal een zomers gevoel in te vinden zijn.
Dash Berlin - We Are (Part 1)
woensdag 19 november 2014
Het derde album van Dash Berlin is een tweeluik aan trance. Op We Are (Part 1) horen we de eerste acht tracks van de eindelijk ook in Nederland steeds populairder wordende trance formatie.
Als er één artiest zichzelf totaal niet serieus neemt is het Dillon Francis wel. Zijn debuutalbum Money Sucks, Friends Rule laat dan ook horen dat het niet altijd gaat om de harde knaken, maar ook het plezier van het muziek maken met vrienden.
De 2014 editie van Juicy Ibiza is wederom een feit. De 'Juicy Music' opperbaas Robbie Rivera heeft twee schijfjes vol zomerse house tunes aan elkaar gemixt, voor wat zomers vertier, na het welbekende Ibiza seizoen.
10 Years Of Systematic
zondag 16 november 2014
Marc Romboy's label Systematic Recordings viert zijn 10-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid kwam deze dubbelaar met maarliefst 20 exclusieve tracks op de markt.
Daisuke Tanabe - Floating Underwater
zaterdag 15 november 2014
Daisuke Tanabe is een naam die wellicht niet meteen een belletje doet rinkelen, maar de Japanner levert met "Floating Underwater" alweer zijn vierder studioalbum af. Het is een knotsgekke luistertrip geworden, boordevol experimenten en gekkigheid.
Calvin Harris - Motion
woensdag 12 november 2014
Calvin Harris maakte het zichzelf niet makkelijk om zijn vorige album 18 Months te moeten overtreffen met nieuw werk. Of hem dit uiteindelijk ook gelukt is horen we op zijn lang verwachte vierde album: Motion
Hiphopper Puff Daddy sloeg de handen ineen met deep/tech grootheid Guy Gerber en zette een waar album op de wereld. Is dit '11 11' album een carnavaleske bedoening geworden of willen we meer van dit duo horen.
Pig & Dan – Destination Unknown
maandag 10 november 2014
Techno zwaargewichten Pig & Dan hebben net hun derde langspeler uitgebracht en dat is reden voor een feestje. Waar we heen gaan houden we nog even in het midden met 'Destination Unknown.'
Oculus [film]
zaterdag 8 november 2014
Het komt niet vaak voor dat wij als Partyflock beeldmateriaal recenseren. Sterker nog, op een aantal documentaires en live registraties na is dit de eerste échte film waar we een krabbeltje over mogen schrijven. Als horror liefhebber en fanatiek filmverzamelaar kreeg ik de taak om een film onder de loep te nemen met de spannende titel 'Oculus.'
The Qontinent 2014
vrijdag 7 november 2014
De festivalzomer is alweer even achter de rug, maar af en toe kijken we nog graag terug naar de geslaagde festivals. Zo was The Qontinent alweer een geslaagde editie. Daar hoort ook de vierdelige CD bij natuurlijk.
Ambra - Prism Of Life
donderdag 6 november 2014
Acht jaar geleden bracht Ambra de CD en gelijknamige DVD uit; een natuurdocumentaire met bijhorende downtempo muziek. Een schot in de roos zo bleek. Natuurlijk kon de Blu-Ray versie niet uitblijven, maar het duurde toch bijna een decennium vooraleer het blauwe medium ook een versie van het succes kreeg. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover.
In navolging van DJ Red Greg, Paul Phillips en James Glass is er nu het vierde deel van de 'Under The Influence' serie. Ditmaal gecompileerd door Nick The Record.
De Duitse DJ en producer Marko Fürstenberg presenteert na elf jaar wachten eindelijk zijn tweede album. Op "Ghosts From The Past" kijkt hij niet alleen terug naar het verleden, maar blikt hij ook vooruit. Dit doet hij onder andere door samples van zijn jonge zoontje te gebruiken.
Internationale disco connaisseur Dimitri From Paris presenteert zijn nieuwe disco wapenfeit, namelijk 'In The House Of Disco' onder de hoede van het Engelse label Defected Records.
De Italiaanse Manuel Le Saux starte zijn eigen trancelabel en leverde na zijn debuutalbum nu zijn eerste mixcompilatie op dat nieuwe label af.
Q-Base 2014 - Creatures Of The Night
zaterdag 1 november 2014
Q-Base wordt beschouwd als de (on)officiële afsluiter van het festivalseizoen, maar is daarom niet minder vet. Ook dit jaar is er weer een compilatie cd met vier artiesten die het anthem voor hun rekening mochten nemen; Max Enforcer, Geck-o, Detest & Thrasher en de mannen van #Thisishardcore.
Marshall Applewhite - Leave Earth28 nov 2014
I Love Techno 2014 - Mixed By Brodinski27 nov 2014
Qlimax 2014 – Mixed by Noisecontrollers26 nov 2014
Steve Aoki - Neon Future I25 nov 2014
Sam Paganini - Satellite24 nov 2014
Balance 025 - Danny Tenaglia21 nov 2014
Sven van Hees – Beach Bliss20 nov 2014
Dash Berlin - We Are (Part 1)19 nov 2014
Dillon Francis - Money Sucks, Friends Rule18 nov 2014
Juicy Ibiza 2014 – Mixed by Robbie Rivera17 nov 2014
10 Years Of Systematic16 nov 2014
Daisuke Tanabe - Floating Underwater15 nov 2014
Calvin Harris - Motion12 nov 2014
Guy Gerber & Puff Daddy Presents 11 1111 nov 2014
Pig & Dan – Destination Unknown10 nov 2014
Oculus [film]8 nov 2014
The Qontinent 20147 nov 2014
Ambra - Prism Of Life6 nov 2014
Under The Influence Volume 4 - Compiled By Nick The Record5 nov 2014
Marko Fürstenberg - Ghosts From The Past4 nov 2014
Dimitri From Paris – In The House Of Disco3 nov 2014
Extrema Global Music – Mixed By Manuel Le Saux2 nov 2014
Q-Base 2014 - Creatures Of The Night1 nov 2014