Partyflock
 
Nieuws 2024
Het iconische dancefestival Dance Valley heeft haar volledige line-up voor 2024 aangekondigd. Eerder dit jaar werd al een indrukwekkende verzameling headliners onthuld, waaronder Paul Kalkbrenner, Alok, Lucas & Steve, Lost Frequencies en Sven Väth.
5 Jaar Koekwaus Festival
vrijdag 19 april 2024
In het weekend van 3 en 4 mei 2024 viert Koekwaus Festival zijn 5-jarig bestaan. Ter ere van deze mijlpaal pakt de organisatie uit met een extra festivaldag. Zo staat op vrijdag "Koekwaus Extravaganza" op het programma, een 18+ feestje met verplichte dresscode, gericht op house- en clubmuziek uit de jaren 90, gegoten in een extravagant Koekwaus-jasje.
PIXL Club stunt weer
vrijdag 19 april 2024
De Eindhovense pop-up club PIXL verrast weer. Ditmaal
met de eerste clubshow in Nederland, na bijna twintig jaar (!), van internationale superster Fedde le Grand. Deze befaamde DJ heeft ontelbare wereldhits op zijn naam staan en na zijn doorbraak met 'Put Your Hands Up for Detroit' speelde hij alleen nog maar op grote mainstages. Op donderdag 16 mei is hij live te horen in de Eindhovense club.
Deze Koningsnacht staat niet alleen onze Koning Willem in de schijnwerpers, maar ook de legendarische Kings & Queens of Hip Hop en R&B van de jaren '90 tot heden worden gevierd. Juicy, de toonaangevende naam in Amsterdamse feesten, brengt een eerbetoon aan deze iconen op een adembenemende locatie in het hart van de Pijp: Brouwerij de Engel (voorheen bekend als de oude Bazaar).
Dj/producer Secret Cinema en ceo Eelco van de Wiel van LiveWall zijn enkele van de prominente sprekers op de vijfde editie van Dutch Dance University (DDU). Deze Engelstalige conferentie over elektronische muziek, voor en door jonge professionals in de branche, vindt op woensdagmiddag 17 april plaats in HAVEN, de nachtclub van Dynamo in Eindhoven.
EXIT Festival begon ooit als studentenprotest, maar groeide uit tot een van de beste en grootste festivals van Europa. Jaarlijks trekken meer dan 200.000 festivalgangers van over de hele wereld naar het prachtige Servië om vier dagen lang een onvergetelijk spektakel mee te maken op een meer dan unieke locatie
Met onder meer Chef'Special, Yade Lauren, Alignment en Dyen is het muzikale programma van Solar Weekend 2024 compleet!
Het langverwachte anthem van Sound Rush voor Defqon.1 2024, het grootste hard dance festival ter wereld, zal vanaf vrijdag 29 maart te beluisteren zijn via alle grote streamingdiensten.
Eerder maakte producent Par-T onder andere Hardwell en Afrojack bekend voor 7th Sunday Festival dat dit jaar op Pinksterzondag 19 mei zal plaatsvinden op festivalterrein De Roost in Erp (bij Eindhoven). De jubileumeditie van het festival, waar dit jaar voor de tweede keer een zevenjarige cyclus wordt voltooid, maakt de line-up compleet door meer dan 150 artiesten, verdeeld over 19 area's aan te kondigen voor de viering van 14 Years - The Start of a new era.
In de Duitse dancescene is blij gereageerd op het eergisteren aangekondigde besluit om de Berlijnse technocultuur op de nationale erfgoedlijst te plaatsen.
Het besluit werd genomen door minister van Cultuur Claudia Roth en een raad van cultuurprominenten uit de deelstaten. Onder anderen de Clubcommision Berlin, een samenwerkingsorgaan van clubeigenaren en festivalorganisatoren, juicht het besluit toe.
Embark on an electrifying journey at Dance Valley. Join us for an unparalleled experience where the beats synchronize with your heartbeat, and the atmosphere is charged with energy.
Onder de iconische diagonale transportbruggen van UNESCO Werelderfgoed locatie Van Nelle Fabriek brengt Audio Obscura op 24 augustus internationale artiesten, lokale talenten en festivalgangers samen op hun allereerste festival.
Paradiso organiseert benefietnacht voor Gaza op donderdag 11 april in alle zalen
Op donderdagnacht 11 april vindt Night for Gaza plaats in Paradiso: een clubnacht waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan Save The Children. Op het programma staan dj-sets van o.a. Cheb Runner, Nèna, Noise Diva en Palestina Robotica in de Grote Zaal en een uitgebreid programma in de Bovenzaal en Kelder.
Het is dé plek waar mensen elkaar ontmoeten om hun liefde en passie voor vinyl en muziek te delen. Er zijn tentoonstellingen, signeersessies, boekpresentaties en live optredens.
Tijdens de aanstaande editie van DGTL Festival op de NDSM-werf van 29 tot en met 31 maart zal de onthulling van de DGTL Dome plaatsvinden, een interactieve installatie die toegankelijk is voor bezoekers van het festival op 30 en 31 maart.
Na een recordeditie in 2023 die alle verwachtingen overtrof, heeft Paradise City opnieuw duidelijk gemaakt dat de ambities hoger zijn dan ooit. Nu de organisatie zich opmaakt voor een nieuw feest, kunnen gasten drie dagen en nachten lang buitengewone muziek en positieve vibes verwachten.
In december 2023 maakte Nijmegen kennis met Restaurant De Achtertuin. De organisatie pioniert nu verder met vier clubnachten tijdens Pasen waarmee het volledige nieuwe concept afgetrapt wordt: restaurant, club en terras in één.
Na vijf jaar afwezigheid keert Drift tijdens het paasweekend terug naar de club met feesten op Witte Donderdag en Goede Vrijdag op 28 en 29 maart. De speciale avonden vinden plaats in respectievelijkDe Achtertuin enMesh. Tickets kosten €10,- en €15,00 en zijn verkrijgbaar via haar ticketshop.
Deze vrijdag, 8 maart 2024 is Paradiso het epicentrum van de hip hop en R&B scene wanneer het iconische feest Juicy terugkeert. Deze editie staat in het teken van Internationale Vrouwendag, met extra nadruk op de viering van vrouwelijke talenten en de dialoog over de positie van vrouwen in de urban muziekindustrie.
Charlotte de Witte, Sefa, Oliver Heldens, Franky Rizardo, Adam Beyer, Brennan Heart, Yellow Claw en vele anderen zullen het podium betreden tijdens het iconische dance festival.
Vanmorgen is de uitspraak van de rechter bekendgemaakt in de rechtszaak die drie buren van poppodium Paradiso hadden aangespannen tegen de gemeente Amsterdam. Hierin eisten zij strengere handhaving, met als gevolg sluiting van Paradiso na 23:00 uur. De rechter heeft het beroep van de buren gedeeltelijk gegrond verklaard; de geluidsmetingen die door de gemeente zijn gedaan zijn onnauwkeurig geweest en moeten opnieuw.
Amsterdam Open Air presenteert op 1 & 2 juni 2024 een nieuwe editie van het populaire stadsfestival. Het festival heeft zich altijd gespiegeld aan wat er leeft binnen het nachtleven en creatieve initiatieven van de stad. Met negen podia, die elk een eigen sound vertegenwoordigen, is er ook dit jaar voor iedere bezoeker wat wils.
De kaartverkoop voor 90's On The Beach 2024 is van start gegaan. Op vrijdag 12 juli keert het festival terug naar de Cattenbroekerplas in Woerden.
Klomppop heeft een flinke portie namen toegevoegd aan het affiche voor de editie van 2024. En er zit een aantal grote namen tussen. John Coffey is geboekt als headliner voor de vrijdag, Merol en My Baby zijn blikvangers op zaterdag, naast de al eerder bekendgemaakte Dio en Roxy Dekker.
Moonglow
maandag 26 februari 2024
Bij Moonglow maak je een ontdekkingstocht door diverse genres van Afrikaanse muziek, met speciale aandacht voor Amapiano, Afrotech, Afrohouse en Afrobeats. Deze muziekstijlen vertegenwoordigen niet alleen verschillende muzikale trends, maar vormen ook een levendige weergave van de culturele en muzikale diversiteit van het Afrikaanse continent.
Op 5, 6 en 7 april vindt voor de vijfde maal het Hop On Hop Off Festival plaats. Vanwege het grote succes en de positieve reacties van zowel bezoekers als deelnemers op de voorgaande edities, vindt dit festival wederom plaats op de Kunstijsbaan in Breda. Speciaalbier is hot. Wees gerust, het meeste wordt gewoon koud geserveerd.
Organisatoren van festivals moeten tijdig de stikstofuitstoot van hun evenement laten doorrekenen, om te voorkomen dat de provincie er een streep doorheen zet. Zeker nu onder de nieuwe Omgevingswet de stikstofuitstoot niet langer automatisch onderdeel is van de aanvraag van de vergunning die voor evenementen moet worden aangevraagd.
Freshtival onthult volledige line up
woensdag 14 februari 2024
Het grootste dance-en popfestival van Oost-Nederland heeft zojuist de volledige line up bekend gemaakt. Ruim 150 artiesten uit allerlei genres en van over de hele wereld geven het programma kleur tijdens het Pinksterweekend op 17, 18 en 19 mei.
Heineken Balaton Sound voegt bijna 30 nieuwe namen toe aan het affiche. Onder meer Amelie Lens, Adam Beyer, Stephan Bodzin (live), Vintage Culture, Maceo Plex, Reinier Zonneveld (live), Sara Landry, MEDUZA en Mind Against zijn toegevoegd aan de line-up.
Record & CD Fair Rotterdam
woensdag 14 februari 2024
Met meer dan 130 kramen biedt de platenbeurs in Rotterdam Ahoy deze keer de grootste keus dankzij een record aantal deelnemers uit geheel Europa. Zij brengen op zaterdag 2 maart alle stijlen muziek naar Ahoy. Denk hierbij aan nieuwe en oude releases, popmuziek, discohits uit de jaren '70, vroege househits uit de jaren '80 en hiphop klassiekers uit de jaren '90.
Evenementenorganisator ID&T en de grootste bierbrouwerij ter wereld AB InBev hebben een meerjarig strategisch partnership gesloten. De samenwerking heeft betrekking op vrijwel alle evenementenmerken van de ID&T Groep
Op 1 maart transformeren kunstinstelling Brutus en Bitter in Rotterdam eenmalig tot de ultieme ontmoetingsplek voor het onverwachte: Red Bull Unforeseen. Op de befaamde Keileweg komt het Rotterdamse nachtleven samen om precies dat te brengen wat je niet verwacht.
Het Moment brengt op 20 juli WIN
donderdag 1 februari 2024
Hiphopfestival Het Moment keert terug naar het kloppende hart van Brabant; de Spoorzone in Tilburg. Het rauwe terrein dient op 20 juli 2024 wederom als het epicentrum voor de Nederlandstalige hiphop. Grote hitkanonnen, opkomend talent en alles wat ertussen zit: de crème de la crème van de Lage Landen zal zich op die dag verzamelen voor een keur aan liveshows en dj-sets.
Op 23 maart opent Lexion aan de Hemkade in Zaandam haar deuren voor het vieren van het 25-jarig bestaan. Tussen 18.00 en 02.00 uur maken veel DJ's en artiesten hun opwachting om het zilveren jubileum groots te vieren. Onder meer Roog en Erick E (gezamenlijk ook wel bekend als Housequake), Dennis van der Geest en DJ Jean hebben hun komst bevestigd, terwijl resident DJ José en G-Spott een speciaal optreden verzorgen.
By the Creek, een van de meest veelzijdige festivals van Utrecht, kondigt met trots het volledige programma aan voor het weekend van 6 en 7 juli 2024 op Recreatieterrein Middelwaard in Vianen. Dit tweedaagse muziekfestival belooft een ervaring te worden waarbij het publiek niet hoeft te kiezen tussen verschillende genres, maar juist de vrijheid krijgt om te genieten van een diverse line-up in een even gevarieerde omgeving.
Met optredens van internationale grootheden en lokale talenten bij de unieke UNESCO Werelderfgoed locatie Van Nelle Fabriek belooft het festival een hoogtepunt van de zomer te worden
Grotesque In Concert
vrijdag 26 januari 2024
Vrijdag 3 mei mag met super dikke marker in jouw feestagenda geblokt worden. Op die avond zien we namelijk de rentree van Grotesque in Concert! De grote zaal van de Rotterdamse Maassilo zal het ultieme decor worden van een spectaculaire audiovisuele showcase. Wie er deze avond op het grote podium zal staan houdt de organisatie door strikte afspraken nog geheim,
Op donderdag 28 november geeft Jonna Fraser de grootste show van zijn carriere tot nu toe in Ziggo Dome.
Op 6 april komen houselegendes Roog & Erick E naar VIBES in Eindhoven (voormalig Beursgebouw) voor de grootste indoor-editie van Housequake's History of House. En ze komen niet alleen, want prominente namen uit meer dan twintig jaar house-geschiedenis, staan ook op het affiche, zoals Chuckie, Gregor Salto, Funkerman, Lucien Foort, Jeroenski en de MC's Mitch Crown en DiVine. Zij brengen de grootste hits van toen en nu ten gehore.
Vier de zomer op Festival Strand
donderdag 25 januari 2024
Op vrijdag 30 & zaterdag 31 augustus 2024 wordt de Haarrijnse Plas weer omgetoverd tot één groot vakantieoord. Met de voeten in het zand genieten bezoekers van de grootste hits allertijden. Niemand minder dan BLØF, Chef'Special, Paul Elstak, Vengaboys, La Fuente, Nick Schilder, SERA & meer vullen
dit jaar het programma.
Bevrijdingsdag Enschede heeft zojuist de volledige line-up bekendgemaakt. Ruim 40 artiesten uit allerlei genres pronken op het programma op 5 mei. En daarmee haalt het festival weer een aantal grote namen naar Enschede: Antoon, Bankzitters, Broederliefde en meer.
Vinyl & CD Festijn Amsterdam!
woensdag 17 januari 2024
De Record & CD Fair Amsterdam staat klaar om het nieuwe jaar te laten bruisen op zaterdag 20 januari 2024, in de RAI Amsterdam. RecordPlanet presenteert een prachtig beurs met een internationaal tintje en meer dan 100 stands.
Bluetiek-In welcomes 2024
woensdag 17 januari 2024
Na een succesvolle reeks in 2023 waarvan 2 speciale top edities in het Kasteel (het stadion van Sparta), openen we het nieuwe jaar met een speciale Nieuwjaars editie op zaterdag 27 januari wederom op deze locatie.
Op 13 april 2024 vindt de eerste editie van Get In Sync plaats. Een nieuw dance event op een iconische locatie: De Pier in Den Haag. Met een adembenemend uitzicht over de Noordzee en de kustlijn van Scheveningen biedt dansen op De Pier een unieke ervaring boven de golven, met de verlichte kust als achtergrond. Get In Sync streeft ernaar een vaste waarde te worden in het organiseren van house en techno events in de Haagse regio, met een brede programmering van bekende en opkomende dj's die zich uitstrekt van progressive en deep house tot melodic techno en trance.
Poppodium Nieuwe Nor blikt met trots terug op een succesvol tweede jaar na haar uitbreiding in 2022. In het jaar 2023 mocht het podium bijna 60.000 bezoekers verwelkomen, wat een stijging van ruim 15.000 bezoekers betekent in vergelijking met het voorgaande jaar.
Erick E en Roog komen zaterdag 6 april naar Vibes in Eindhoven met hun nieuwe concept History of House. Na de uiterst succesvolle tour Housequake: 20 years of house is History of House een nieuw concept uit de koker van Roog, Erick E en hun manager Leonieke Smit. Tijdens het avondvullende History of House worden de hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar house ten gehore gebracht. Eind januari wordt de complete, veelbelovende line up bekend gemaakt.
De melkweg is botergeil
woensdag 3 januari 2024
Aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht staat een pand dat in de 19e eeuw dienst deed als suikerraffinaderij. Deze raffinaderij werd in 1920 gesloten en opgekocht door de Onderlinge Vereeniging van Veehouders voor de verkoop van zuivere koemelk. De OVVV fuseerde eind jaren zestig met de Melkunie (het tegenwoordige Campina), en de melkfabriek werd in 1969 gesloten om in de jaren 70 heropend te worden als cultureel centrum annex poppodium.
Love House
dinsdag 2 januari 2024
Een huis vol liefde: voor de muziek en voor elkaar! Dansen, lachen en intens genieten met gelijkgestemden: Love House brengt een heerlijke avond voor de iets oudere jongeren (27+) in een ongekend gezellige, intense en euforische sfeer.
15 mei 2024
Underworld sluit Dance Valley 2024 af
23 april 2024
TicketSwap viert jubileum DE AGENDA met speciale survivalgids en tips voor Koningsdag
19 april 2024
5 Jaar Koekwaus Festival
PIXL Club stunt weer
16 april 2024
Juicy eert de Kings & Queens of Hip Hop, R&B tijdens Koningsnacht in Amsterdam
11 april 2024
Vooraanstaande sprekers op 5e danceconferentie DDU in Dynamo Eindhoven
2 april 2024
EXIT Festival onthult langverwachte line-up van de Dance Arena voor 2024
Solar kondigt met 100 namen volledige programma aan
27 maart 2024
Sound Rush presenteert Defqon.1 2024 Anthem 'Power of the Tribe'
20 maart 2024
7th Sunday Festival presenteert complete line-up
18 maart 2024
Duitse dancescene blij met toevoegen Berlijnse techno aan nationale erfgoedlijst
Dance Valley unveils Heartbeat with the biggest harder styles line-up in history
12 maart 2024
Audio Obscura voegt Adriatique, Héctor Oaks, Dax J & Daria Kolosova en Benwal toe aan line-up van festivaldebuut.
Paradiso organiseert benefietnacht voor Gaza op donderdag 11 april in alle zalen
De grootste vinyl show ter wereld
8 maart 2024
DGTL, ABN AMRO en Stedelijk Museum Amsterdam lanceren interactieve kunstinstallatie DGTL Dome
4 maart 2024
Paradise City Festival kondigt meer namen aan
De Achtertuin groeit verder en opent club tijdens Paasweekend
Drift viert terugkeer naar de club met iconische paasfeesten
Hip Hop en R&B Feest Juicy keert terug naar Paradiso
27 februari 2024
Mysteryland onthult veelbelovende line-up en spectaculair programma voor 2024 editie
Uitspraak rechtszaak buren Paradiso vs gemeente Amsterdam; beroep gedeeltelijk gegrond verklaard
26 februari 2024
Amsterdam Open Air is terug met de ultieme festival playground en dropt de volledige line up
Terug naar toen met Mentel theo, K-otic & @ unlimited tijdens 90's on the beach
John Coffey, Merol en My Baby toegevoegd aan line-up Klomppop
Moonglow
Breda heeft al 5 jaar het grootste overdekte speciaalbier- en foodtruckfestival van de Benelux
16 februari 2024
Festivalorganisatoren nu zelf verantwoordelijk voor stikstofvergunning
14 februari 2024
Freshtival onthult volledige line up
Amelie Lens, Q-dance, Maceo Plex, Reinier Zonneveld en meer nieuwe namen voor Heineken Balaton Sound
Record & CD Fair Rotterdam
ID&T Groep en AB InBev sluiten meerjarig strategisch partnership
12 februari 2024
Red Bull Unforeseen opent tijdelijke club met 8 hosts en 8 stage
1 februari 2024
Het Moment brengt op 20 juli · WIN
31 januari 2024
Roemruchte Lexion in Zaandam viert 25-jarig jubileum
By the Creek maakt volledig programma 2024 bekend!
29 januari 2024
Audio Obscura kondigt veelbelovende eerste line-up fase van hun festivaldebuut aan
26 januari 2024
Grotesque In Concert
25 januari 2024
Jonna Fraser brengt Blessed for Life concert naar Ziggo Dome
Housequake, Chuckie, Gregor Salto e.a. bij History of House in Eindhoven
Vier de zomer op Festival Strand
17 januari 2024
Bevrijdingsdag Enschede maakt volledige line-up
Vinyl & CD Festijn Amsterdam!
Bluetiek-In welcomes 2024
11 januari 2024
Nieuw dance event Get In Sync op de Scheveningse Pier op 13 april 2024
9 januari 2024
Poppodium Nieuwe Nor realiseert bezoekersrecord in 2023
5 januari 2024
Housequake presenteert History of House
3 januari 2024
De melkweg is botergeil
2 januari 2024
Love House