Partyflock
 
Nieuws · april 2016
Zijn jullie er klaar voor?
vrijdag 29 april 2016
Na het succes van de eerste twee edities is de derde editie op zaterdag 30 april. Het feest voor de sexy en kinky partypeople. Bij de meeste kinky party's is lak, leer en rubber verplicht. Maar vind je dit te heftig, dan mag je bij dit feest ook burlesque dragen. Waarom? Er zijn mensen die hun kinky kant nog willen ontdekken.
Sunnery James & Ryan Marciano zijn dit jaar op 5 mei Ambassadeurs van de Vrijheid. Voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei vliegen de dj's naar verschillende Bevrijdingsfestivals in het land en zijn ook aanwezig bij de Dodenherdenking een dag eerder op de Dam in Amsterdam. Ryan Marciano & Sunnery James zijn daarnaast gasthoofdredacteur van Metro's Vrijheidkrant van vrijdag 29 april. Vrijheid is namelijk een groot goed voor het beroemde duo.
De eerste editie van Antwerp Wonderland wordt op 7 mei georganiseerd wordt in het Bosuilstadion. De reacties op de eerste aankondiging waren overweldigend: bijna 2000 geïnteresseerden op Facebook, al meer dan 800 die zich meteen op 'aanwezig' hebben gezet. En dan moest de line-up nog komen...Vandaag maakt de organisatie de line-up met trots bekend!
MC Soundboard by Robbie Rise
woensdag 27 april 2016
De MC is al jaren niet weg te denken op de populaire dance stages. Soms onderschat, soms irritant, maar goed uitgevoerd kan het de kers op de taart zijn. Robbie Rise (DayDream, Solar, Tomorrowland Brazil, Extrema Network Outdoor, 7th Sunday, etc.) laat jou zelf de timing en woorden kiezen in de app: MC Soundboard.
Belgische festivals als Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop worden voortaan voorzien van extra camerabeveiling en professionele bewaking. Ook worden individuele gasflesjes verboden.
Releases & Aankondigingen
maandag 25 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Headhunterz & Skytech, Tiësto, Bob Sinclar, Sonny Wharton, Juicy M & Harrison, Mark Villa.
Toffler presents Tripeo
maandag 25 april 2016
De Nederlandse DJ en producer Tripeo zal vrijdag 6 mei voor het eerst in de tunnel verschijnen! Ook wel bekend onder zijn alter ego Darko Esser waarmee hij al jaren actief is in de scene, bewandelt hij met Tripeo een pad dat zich vooral richt op diepere en obscuurdere techno.
Twitter, Facebook, Instagram...Social media kunnen van groot belang zijn om de veiligheid op grote festivals en evenementen te bewaken. Het live analyseren van de duizenden openbaar gedeelde berichten geeft inzicht in potentiële gevaren, stelt social media analysebedrijf Coosto. "Ze bevatten veel signalen over calamiteiten als drukte, geweld en drank- en drugsgebruik."
Releases & Aankondigingen
vrijdag 22 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: GLOWINTHEDARK & SFB ft. Philly Moré, Frank Kvitta, Seeb.
Het allernieuwste eclectische event van Rotterdam Kings of Eclectic maakt haar debuut op Koningsnacht. De eerste editie van Kings of Eclectic vindt op dinsdag 26 april plaats in de Maassilo in Rotterdam.
De 538-shows 'Dance Department' en 'Global Dance Chart' zijn vanaf eind deze maand in 16 verschillende landen via de ether te ontvangen. In China gaan de radioshows aan het eind van deze maand in première op de radiozender KFM 98.1 in Shanghai. 538 is de eerste Nederlandse radiozender die eigen geproduceerde programma's wereldwijd uitzendt via de ether van nationale en regionale stations in het buitenland. Uit de wereldwijde online-luistercijfers blijkt ook dat de programma's over de hele wereld online goed beluisterd worden.
Volwaardige 'rookkroegen' inclusief tafels, muziek en televisieschermen, ze zijn een doorn in het oog van ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber. Net als 'gewone' rookruimtes die in rap tempo toenemen.
Elk jaar blijft het stREEKfeest zichzelf verbeteren. Zo wordt dit jaar met de Koningscross een nieuwe nummer aan het Reekse evenement toegevoegd. De gezelligheid en toegankelijkheid worden hierbij niet uit het oog verloren. De artiesten op het affiche zijn even aantrekkelijk als veelzijdig. Ook wordt de vorig jaar geÔntroduceerde tweede tent De Kull uitgebreid. Kortom de achtste editie belooft wederom een groots feest in een klein gat te worden.
De organisatoren van grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Graspop, de Gentse Feesten en de Lokerse Feesten, zitten volgens Het Nieuwsblad maandag om de tafel om te overleggen over veiligheidsmaatregelen.
Armada Night Radio, de officiële radioshow van Armada Music, zond gisteren de honderdste aflevering uit en viert de mijlpaal met een aantal prominente acts uit de dancemuziek. Niemand minder dan Andrew Rayel, Armin van Buuren, Dash Berlin, Dimitri Vegas & Like Mike, Gareth Emery, John Dahlbäck, Lost Frequencies, Mike Hawkins en W&W zijn te gast bij de speciale aflevering van Armada Night Radio, bijgestaan door de reguliere gastheer van de show: Ruben de Ronde.
Ben jij klaar om er tijdens Koningsdag in Utrecht flink op los te feesten!? Volgende week woensdag nemen we het gehele buitenterrein van de Jaarbeurs over om de verjaardag van onze Koning koninklijk te vieren! Zet de stad compleet op zijn kop, samen met Dannic, Fedde le Grand, Martin Solveig, Sander van Doorn, Ummet Ozcan, W&W, Wildstylez & Villain & veel meer artiesten. De laatste tickets zijn nu verkrijgbaar...
Sloot SoundCloud onlangs al een grote licentiedeal met Sony Music Entertainment, nu heeft het streamingplatform ook met Sony/ATV, de publishingtak van het major muzieklabel, afspraken gemaakt voor de Europese markt.
B.I.T.C.H festival wordt er weer een voor in de boeken! De kaartverkoop gaat keihard en online is dit feest al bijna uitverkocht. De aller, allerlaatste 175 online kaarten gaan nu over de toonbank. Let op lieve mensen; dit feest begint als festival buiten om 17:00 en eindigt binnen om 06:00 in de ochtend. Zolang feesten en dat voor maar één prijs!
Op 30 juli 2016 vindt de allereerste DLDK Music Festival plaats in het Olympisch Stadion Amsterdam. Uiteraard kunnen bezoekers van dit prestigieuze dance-concept alleen de crème de la crème van de dance-scene verwachten, met opnieuw de beste dj's van de wereld. Letterlijk, want tijdens deze outdoor-editie van DLDK komen de nummer-1 dj's ter wereld: Dimitri Vegas & Like Mike. En dat is niet alles, ook grote namen als: NERVO, Blasterjaxx, KSHMR, Fedde le Grand, Dash Berlin en Headhunterz maken de line-up indrukwekkend.
Al sinds de oprichting wordt het almaar groeiende evenement geroemd om de magische sfeer waarvoor bezoekers van ver buiten de Achterhoek komen. Internationale en nationale namen als Danny Daze, Boddika, Shifted, Sandrien en Matrixxman delen de 2016-affiche met bekende dj's uit de regio als De De Sluwe Vos, Darko Esser, Bas Amro, Brent Roozendaal en Pitto.
Hier is 'ie dan: de volledige line-up van The Qontinent - Rise Of the Restless! Check 'm snel op de gloednieuwe website.
Klaar voor de revolutie? Haal de rebel in je naar boven want vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus nemen de 'Restless Rebels' The Qontinent over. Dit jaar wordt het terrein omgevormd tot een muzikaal strijdveld, waar je 3 dagen lang uit je plaat kunt gaan op keiharde muziek en adembenemende stages. Het belooft één van de meest baanbrekende edities ooit te worden!
Nieuwe releases
donderdag 14 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Jack of Sound & Alpha², Matthew Oh, Tensnake, Brothers Black, Nemanja Kostic.
Pablo Discobar presents GERD
donderdag 14 april 2016
Op vrijdag 22 april bestormt Pablo Discobar voor de derde keer poppodium EKKO met hun alom bekende en gezellige disco concept. Na twee stijf uitverkochte edities zit de vaart er lekker in. Als de mannen weer de hele zaal gedecoreerd hebben, verwelkomen ze niemand minder 4Lux labelbaas Gerd.
Kingsland organiseert dit jaar op 27 april tijdens de drie festivals in Amsterdam, 's-Hertogenbosch en Groningen een recordpoging proosten. Om 18.00 uur precies proosten in de drie steden naar verwachting 100.000 Kingsland-bezoekers op de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Daarmee wordt het eerdere record, van 32.000 proostende mensen, ruimschoots verbroken.
De wereldberoemde DJ en producer Hardwell krijgt een wassen beeld in het Madame Tussauds in Amsterdam. Een eerste poseersessie heeft inmiddels plaatsgevonden waarbij de beeldhouwers van Madame Tussauds honderden gegevens hebben verzameld. Van huidskleur en kleur van de ogen tot een afdruk van zijn handen, alle details van de DJ zijn nauwkeurig vastgelegd om het beeld zo levensecht te maken.
In januari 2016 gaf NVPI Audio in een bericht aan dat 2015 meer dan 10% zou bedragen. Dit blijkt uiteindelijk een stijging van maar liefst 12,5%, deze groei zit met name in streaming. Voor het eerst sinds jaren is de fysieke omzet niet gedaald. De totale omzet van de Nederlandse muziekindustrie steeg naar ongeveer 137 miljoen euro.
Nieuwe releases
dinsdag 12 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Sophie Francis & Magic Sword.
Het grootste open air dance festival van Nederland The Flying Dutch heeft gisteravond de prijs voor de 'Beste Productie van het Jaar' in de wacht gesleept. Deze prijs is uitgereikt door 'Dutch Live Entertainment Production Awards', waarbij een vakjury bestaande uit professionals uit de live-entertainment industrie, The Flying Dutch tot winnaar hebben gekozen.
Tuschinski Amsterdam was gisteravond het decor voor de wereldwijde première van de MTV Nederland documentaire Martin Garrix: The Ride. Niemand minder dan Nederlands meest succesvolle en jongste DJ van dit moment, Martin Garrix, was aanwezig op zijn eigen première en hij was in goed gezelschap. Onder andere vrienden, familie, het Martin Garrix team, Hardwell, Lost Frequencies, Mr. Probz, Eva Simons, Oliver Heldens, John Heitinga, Furtjuh, Frank van der Lende, Don Diablo, Lucas Hamming en Sam Feldt kwamen over de rode loper om niets te missen van deze speciale première. MTV Nederland presenter Kay Nambiar was de host van de avond.
SFX kondigde eerder dit jaar aan stevig te reorganiseren om te kunnen overleven. Het vertrouwen in de overleving van het bedrijf is tot het nulpunt gedaald en een aantal artiesten(managers) hebben toen aangegeven dat ze niet meer op evenementen van SFX zouden optreden tenzij ze vóóraf al volledig betaald zouden worden voor deze optredens. Sommigen eisten zelfs 100% betaling voordat de artiest ook maar werd aangekondigd in commerciële uitingen.
De twee partijen zijn al begonnen met de opnames van de eerste webserie, die nog voor de zomer live gaat.De content die ID&T met Endemol Shine maakt is altijd dance gerelateerd. Het gaat over de community rondom events, muziek en dj's.
Na de succesvolle Winter editie in de WesterUnie Amsterdam keert het concept Menno Solo deze zomer terug naar het strand naar Beachclub Fuel. Op zaterdag 20 augustus brengt Menno de Jong je weer een fijne flow van progressive, psy en natuurlijk trance met de ondergaande zon als achtergronddecor. De officiële ticketverkoop is reeds van start gegaan met een beperkte hoeveelheid van de early bird tickets.
Amsterdams eigen Lucky Charmes zal op vrijdag 15 april een exclusieve avond verzorgen in Club John Doe. Lucky Charmes, die bekend staat om zijn energieke house sound gemengd met UK Bass en Eclectic invloeden, zal een 2 uurs set neerzetten en back 2 back draaien met alle support dj's!
Bij recreatieplas Aquabest mogen in de toekomst ook meerdaagse festivals worden gehouden. Eigenaar Ronald van Pelt wil dat om mee te kunnen in een landelijke trend. "Bijna alle festivals zijn meerdaags, dat kunnen we niet tegenhouden. Als we daar niet op inhaken, kunnen we niet meer mee. Kijk alleen al naar regionale festivals Wish Outdoor in Beek en Donk."
Muziek verenigt, vlot over landsgrenzen heen! Daarom steken de Melkweg en haar Belgische collega, Ancienne Belgique (Brussel) de koppen bijeen om vaderlands talent op elkaars podium te serveren. En dat in de vorm van een tweedaags minifestival (28/05 in AB en 29/05 in de Melkweg) voorzien van een gevarieerde en uiterst spannende line-up! Al jaren staan de muzikale neuzen van beide concertzalen in dezelfde richting. Een logische uitwisseling dus van 's lands muzikale sterkhouders, met de hulp van Europe By People en Liveurope.
Wereldtournees, de grootste stadions, festivals en uitverkochte poptempels met hordes fans in rijen voor de deur. Het artiestenleven is iets waar veel mensen alleen maar van dromen. De reis naar succes verloopt voor artiesten echter niet altijd zonder struggles. In de nieuwe documentaire 'Een Miljoen Dromen' volgt Jäger Music, samen met het opkomende Spaans-Nederlandse regietalent Isabel Lamberti de helden van Yellow Claw, Dirtcaps, Cleavage, Moksi, Feurich en Puinhoop Kollektiv. Zij geven een kijkje in hun turbulente en spannende leven waarbij ze hun langgekoesterde jongensdromen waar proberen te maken.
Het toerismebureau van Ibiza is niet blij met de hit 'I took a pill' in Ibiza van Michael Posner. Directeur Vicent Ferrer betoogt dat er meer te doen valt op het eiland dan drugs consumeren en feesten.
Het Springkussen Festival haalt 's werelds grootste springkussen met een omvang van 800m2 en een gewicht van 4.000 kilo naar Nederland. Op het springkussen, bekend onder de naam Big Mama, kunnen 200 bezoekers tegelijkertijd springen. Het Springkussen Festival zal deze zomer naast Amsterdam ook in Eindhoven en Enschede plaatsvinden.
Tijdens Pinksterweekend kan je weer naar de mooiste venue van Nederland: de expeditiestraat van Hoog Catharijne in Utrecht! Dan ga je niet één, maar twee muzikale nachten tegemoet. Gewoon, omdat het kan! En omdat maandag een feestdag is! Noteer dus alvast zaterdag 14 mei en zondag 15 mei in je agenda!
Nieuwe releases
dinsdag 5 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Ryan Crosson, Julian Jordan, D.O.D.
Op het rauwe, industriële terrein van een oude gelatinefabriek in Delft verrijst deze zomer een nieuw festival van een beproefd concept. De buitenaardse katze Herr Zimmerman is tien jaar op aarde en viert dit met een uniek underground festival op zaterdag 4 juni. Een decennium vol techno & kattenkwaad vraagt tenslotte om een speciaal feest.
City of Dance Weekender
dinsdag 5 april 2016
City of Dance Weekender, het grootste en meest sfeervolle festival van Zuidwest Nederland gaat na 15 jaar een grote stap zetten. De bezoekers kunnen nu heel weekend feesten op de meeste uiteenlopende stromingen binnen de elektronische Dance muziek. Van house tot hardstyle, van techno tot drum & bass en van latin tot hardcore en freestyle. Er is echt voor ieder wat wils! Op de City of Dance Campsite kun je volledig verzorgd overnachten om geen uurtje van het muzikale pretpark te missen.
Toolroom valt niet weg te denken uit de hedendaagse House wereld en staat bekend als één van 's werelds meest innovatieve merken. De niet te missen Toolroom Live avond tijdens Koningsnacht is een primeur in Nederland. Tijdens deze avond gaan Mark Knight, Mendo, Benjamin Bates en Larz aantonen waarom Toolroom al jarenlang eigen avonden host in Ibiza, New York, Las Vegas, Miami, London en de rest van de wereld!
Al op zijn zestiende werd Martin Garrix het gezicht van EDM voor een meerderheid van de wereld. Sindsdien draait hij op de grootste events, werkt samen met de grootste namen in de muziekwereld en hij heeft zelfs een eigen drankje dat hij op de markt bracht met 7up vrijgegeven... we kunnen met recht stellen dat de Nederlandse dj een wereldster is. Daarom heeft MTV Nederland een exclusieve docu gemaakt rond de jonge DJ: MTV Nederland Presents Martin Garrix: The Ride. De wereldpremière zal plaatsvinden in Amsterdam, maar de film zal wereldwijd te zien zijn.
DJ Mag top 100 clubs
maandag 4 april 2016
Het is de vraag hoeveel waarde we nog aan awards en lijstjes moeten toekennen en helemaal hoe serieus we DJ Mag polls nog mogen nemen na de winst van DVLM in hun DH Mag top 100 dj poll afgelopen jaar, maar goed....er zijn altijd wel wat discussiepuntjes aan te snijden dus we onthouden jullie toch de door het magazine opgestelde top 100 clubs niet.
Iedere maand gaat Partyflock in samenwerking met Dresscode.nl op zoek naar de leukste feesten met een bijzondere dresscode. In april staan er weer veel opvallende en toffe feesten en evenementen op de agenda en natuurlijk hebben we ook een awesome koningsfeest voor jullie gevonden!
Op 29 en 30 april openen de Brabanthallen in Den Bosch de deuren voor een unieke sneak preview van de wereldtournee van Armin van Buuren: 'Armin Only Embrace'. Deze wereldtournee beleeft begin mei de première in Amsterdam, daarna gaan de show de hele wereld over. Fans van alle leeftijden krijgen nu als allereerste de kans om alvast een kijkje te nemen bij zijn nieuwe show.
Voor de vijfde keer op rij neemt X-Factor Events jullie mee naar een onvergetelijke dag waar je volop kunt feesten! Ook deze editie is er weer flink uitgepakt met diverse artiesten. De grote feesttent zal dit jaar gehost worden door het supergezellige concept 'We Love Freestyle'. Artiesten die onder andere hier staan zijn; Mark with a K, Paul Elstak & Partyraiser. Bij de outdoor stage zullen onder andere E-Force, Thera en Jason Payne jullie van een potje dikke raw hardstyle voorzien.
Armin van Buuren, Dua Lipa, Jess Glynne en Miss Montreal zijn toegevoegd aan de line-up van 538Koningsdag in Breda. Armin van Buuren gaf vanmorgen bij 'Evers Staat Op' op 538 het signaal voor de start van de kaartverkoop van het grootste Oranjefeest van Nederland.
29 april 2016
Zijn jullie er klaar voor?
Sunnery James & Ryan Marciano gasthoofdredacteur Metro's Vrijheidkrant
Nieuwe festival Antwerp Wonderland maakt line-up bekend
27 april 2016
MC Soundboard by Robbie Rise
26 april 2016
Extra beveiliging en geen gasflesjes op Belgische festivals
25 april 2016
Releases & Aankondigingen
Toffler presents Tripeo
Social media bewaken veiligheid op festival
22 april 2016
Releases & Aankondigingen
Kings Of Eclectic neemt Maassilo over
Danceprogramma's van Radio 538 binnenkort in meer dan 16 landen wereldwijd te ontvangen
ChristenUnie: 'Verbied nieuwe rookruimtes in de horeca'
21 april 2016
Gevarieerd affiche belooft mooie editie stREEKfeest
'Stel rugzakverbod in bij Vlaamse festivals vanwege terreurdreiging'
20 april 2016
Prominente dance-artiesten vieren honderdste aflevering van Armada Night Radio
Vier Koningsdag groots bij de Jaarbeurs in Utrecht · Timetable nu bekend
19 april 2016
Soundcloud sluit deal met Sony/ATV voor Europese streamingmarkt
De allerlaatste 175 online kaarten B.I.T.C.H festival in de verkoop
18 april 2016
Volledige line-up Don't Let Daddy Know Music Festival
15 april 2016
Muziekprogramma twaalfde editie Have A Nice Day Festival bekend
The Qontinent · Line-up, trailer, website en tickets
14 april 2016
Nieuwe releases
Pablo Discobar presents GERD
Kingsland Festival organiseert recordpoging proosten
13 april 2016
Hardwell krijgt wassen beeld in Madame Tussauds
12 april 2016
Omzet Nederlandse muziekindustrie stijgt met 12,5%
Nieuwe releases
The Flying Dutch wint Dutch Live Entertainment Production Award 'Beste Productie van het Jaar'
Martin Garrix: The Ride wereldwijd in première in Tuschinski Amsterdam
11 april 2016
Rechter verplicht SFX $15 miljoen te reserveren voor betaling artiesten
Endemol Shine en ID&T gaan samen dancegerelateerde webcontent maken
10 april 2016
Menno Solo 2016 – On The Beach
8 april 2016
John Doe nodigt Amsterdams fenomeen Lucky Charmes uit
6 april 2016
Mogelijk meerdaagse festivals op Aquabest
Melkweg en Ancienne Belgique wisselen muzikaal talent uit
Artiestendocumentaire 'Een Miljoen Dromen' vertelt het verhaal van gevestigde en opkomende Nederlandse artiesten
Toerismebureau Ibiza ontstemd over xtc-hit van Michael Posner
's Werelds grootste springkussen komt naar Nederland
Line-up Stekker in de Tunnel compleet
5 april 2016
Nieuwe releases
Herr Zimmerman lanceert uniek underground festival
City of Dance Weekender
4 april 2016
Samen met Mark Knight Koningsnacht vieren in Panama
MTV brengt Martin Garrix documentaire
DJ Mag top 100 clubs
Fluorescerende topjes, tijger outfits en oranje hemdjes
1 april 2016
Armin van Buuren geeft sneak preview wereldtournee in Den Bosch
Wonderland Festival viert vijfjarig jubileum
Armin van Buuren ook op 538Koningsdag