Partyflock
 
Nieuws · januari 2016
Hou jij je nog aan je goede voornemens, of ben je ze al weer vergeten? Eén ding is zeker, na een avondje Escape heb je je zorgen achtergelaten op de dansvloer! De combinatie van dikke muziek en het allernieuwste op gebied van show, licht en visuals zorgt hier wel voor! Mocht je deze maand iets speciaals te vieren dan kan je <vip@escape.nl> mailen om een exclusieve VIP tafel, een extravagante Skybox of het hagelnieuwe Upperdeck te boeken van waar je een perfect uitzicht hebt op de DJ's en de zaal!
Beat the Bridge staat al 5 jaar garant voor het beste hardstyle feest in Nederland tijdens Kingsnight en Kingsday. De line-up bestaat ook dit jaar weer uit top talent, gevestigde namen en snoeiharde live acts. Nu ze dit jaar ook nog een hardcore stage hebben toegevoegd met de dikste namen uit de scene, kan het echt niet meer stuk.
Zaterdag 6 februari organiseert Matrixx voor de 2e keer Xxlerator Carnaval in de Evenementenhal Venray. Ruim 4.000 bezoekers komen af op dit grootste carnavals hardstylefeest van Nederland.
Music brings us together
dinsdag 26 januari 2016
Sinds de jaren 70 zijn er feesten waar mensen bij elkaar komen om te dansen in een veilige en sympathieke omgeving. Waar vrienden gemaakt worden en waar onze liefde voor muziek gevierd kan worden.
12inchCity's In Retraite Kloosterfestival beleeft zijn debuuteditie van 8 tot en met 11 juli 2016. Tijdens dit festival wisselen zonovergoten dagen, gevuld met luieren, yoga en sport zich af met nachtenlang feesten in het klooster.
Op zaterdag 16 april 2016 zal er keihard geschiedenis geschreven gaan worden door Hardshock Festival. Het vijfjarig jubileum van dit 100% Hardcore festival gaat namelijk groots gevierd worden op een nieuwe locatie; het Almere Strand! Ben jij een echte hardcore liefhebber? Dan mag jij 'Hardshock - The 5th Statement' echt niet missen!
Het nieuwe jaar is een weer begonnen en we starten de Timemachine reeks daarom met een primeur.
Global Transmissions
maandag 25 januari 2016
Get prepared for a massive journey through sound with legendary DJ and Trance Producer—Alex M.O.R.P.H.—
Experience Global Transmissions with this March and see for yourself what all the buzz is about!
Classic Café - Welcome to Heaven
zaterdag 23 januari 2016
Classic Café is de beste house & classics 25+ avond van Nederland! Iedere laatste vrijdag van de maand in Studio A12 drie zalen, drie muziekstijlen; vrolijk, dansbaar en herkenbaar.
Zomers Winterfestival in Patronaat
vrijdag 22 januari 2016
Festivals. Tot voor kort worden ze geassocieerd met zomer, zonneschijn en tot diep in de nacht dansen in zomerse kleren. Maar helaas is het niet áltijd zomer! Daar heeft de organisatie iets op bedacht: Making Waves Winterfest.
In de eerste 30 Under 30 Europe-lijst van het blad Forbes komt onder meer dj Afrojack voor. Het is een lijst van de meest invloedrijke Europeanen
Claydrum Indoor 2016
woensdag 20 januari 2016
Claydrum & EPM team up for the first 'Claydrum Indoor' event of 2016. After the huge success of Indoor '15 with Chris Liebing, Ben Long, Elias Manzian & Sandeep (check the after movie here), this time Claydrum & EPM take things a step further. Delivering not one but two heavyweights of the Techno scene with Dave Clarke and Ben Sims, but with a twist: a special House / Disco set from Mr Sims under his Ron Barcardi moniker.
Goede voornemens?! Zaterdag 27 februari 2016 gaat iedereen weer maximaal in het rood tijdens een nieuwe editie van ST8MENT presents The Raw Deal! Van 22:00 tot 04:00 uur zorgt een dikke line up voor een snoeiharde ST8MENT editie in de Effenaar Eindhoven.
Isaac, Darkraver, Luna, The Viper, Dr Rude, Freestyle Maniacs, Francois, Marco V, Rob, Pavo en Stanton zijn zomaar een greep uit de reeks dj's die komen optreden 5 maart!
BKJN vs Partyraiser Appetizer
maandag 18 januari 2016
2016 begint zoals vanouds met het hardste feest van het jaar! Over een paar dagen is het namelijk 23 januari en dat betekend voor menig Hardcore liefhebber maar 1 ding: "knallen als een malle" op BKJN vs Partyraiser!
Zaterdag 13 februari is het eindelijk tijd om nog groter te gaan in Groningen. Na meerdere uitverkochte edities in club Kokomo en in het verleden ook Huize Maas en de &zo te hebben uitverkocht, is het eindelijk tijd om noggroter te gaan. Met trots presenteren wij de valentes XXL edition van Soixante neuf op zaterdag 13 februari in de Martina plaza!
Het nachtleven van Amsterdam is een club rijker. In een industrieel gebouw gelegen aan de
Mokerstraat opent in februari de club DEPOT voor het eerst haar deuren. Met de zeven meter
hoge plafonds doet DEPOT sterk denken aan de industriële houselocaties uit begin jaren '90.
SFX gets $20M in new financing
maandag 18 januari 2016
The music plays on for Robert Sillerman.
Vandaag zijn de IJzeren Podiumdieren 2015 uitgereikt in de categorieën 'beste directeur', 'beste programmeur', 'beste podium', 'beste festival' en 'beste marketeer'. Het IJzeren Podiumdier is een peer to peer vakprijs in de poppodium en -festival industrie.
Monogamie en carnaval gaan niet goed samen, oudere mannen houden van korte rokjes en het is maar de vraag of feestmuziek en carnavalsmuziek over enkele jaren nog steeds onlosmakelijk verbonden zijn met carnaval. Dit blijkt uit het Nationale Carnavalsonderzoek 2016, een initiatief van Happy Cactus en CompleetVerkleed. Ruim 2400 Nederlanders deden mee aan het onderzoek. De resultaten zijn ronduit opvallend en opmerkelijk te noemen.
Op Pinksterzondag is het weer tijd voor 7th Sunday Festival, de parel van de Brabantse festivals. Na het record aantal bezoekers van 35.000 festivalgangers afgelopen jaar tijdens het jubileumjaar, start aanstaande zaterdag de kaartverkoop voor de 8ste editie van 7th Sunday Festival.
Na alle feestdagen en festiviteiten rond de kerst en de jaarswisseling richt 7th Heaven de blik weer op de toekomst en een nieuw jaar vol met leuke 7th Heaven feesten en een paar hele mooie verrassingen! Zo kun je je alvast verheugen op het volgende 7th Heaven festival deze zomer en komt 7th Heaven met een heerlijke Beachparty! Maar natuurlijk ook weer elke maand een vertrouwde dosis hemels genot op de regular 7th Heaven Saturday Night Edities.
Het clublandschap is sterk veranderd, maar Reveal is er nog steeds, en daar zijn ze heel erg trots op! Een avond die staat als een huis, met een sterke muzikale lijn. Op donderdag 28 januari gaan ze dus keihard hun verjaardag vieren en proosten met jullie op de zesde verjaardag!
DJ's draaien voor Het Oerwoudt
vrijdag 15 januari 2016
30.000 Bomen aanplanten in het regenwoud, dat is het doel van Het Oerwoudt. De Zware Jongens en Crossovers slaan op zaterdag 30 januari de handen in één met Monkey Business in Het Sieraad te Amsterdam. Deze nacht belooft onvergetelijk te worden: een dikke techno line-up met internationale helden als 2000 and One, Joran van Pol en Man With No Shadow, maar ook balloncreaties van Micha de Haan, kunst van resthout, draadinstallaties, videomappingshows en nog meer apenstreken ten behoeve van het goede doel.
Soundcloud sluit deal met Universal
donderdag 14 januari 2016
SoundCloud heeft een langverwachte licentieovereenkomst met de Universal Music Group Bij de bekendmaking van de deal heeft SoundCloud ook aangegeven dat het later dit jaar betaalde abonnementen zal gaan introduceren. Verdere details werden hierover niet gegeven.
Het gaat nog altijd niet goed met het Amerikaanse SFX Entertainment. Het bedrijf heeft verzuimd een betaling van 3 miljoen dollar te doen, stelt een groep schuldeisers in een klacht tegen het bedrijf. Kredietbeoordelaar Moody's twijfelde ook al openlijk of het nog wel goed komt met SFX. Op 12 januari waardeerde Moody's af naar status 'Ca' en geeft het de kwalificatie 'Outlook Negative' omdat de kans op wanbetaling groot is en men openbaar heeft aangekondigd faillissement te overwegen.
European Festival Awards uitgereikt
donderdag 14 januari 2016
Nederland was aardig goed vertegenwoordigd bij de nominaties, maar in het uiteindelijke lijstje met winnaars komen we helaas niet voor dit jaar. Check hier welke events en artiesten wél met een prijs naar huis gingen:
Op Koningsdag 2016 wordt het monumentale Olympisch Gebied in Amsterdam omgedoopt tot Nassau Festival. STRAF_WERK, Reaktor Events, Thump en De Sluwe Vos bundelen hun krachten voor een nieuw Koningsdag Festival. De partijen hosten allemaal een eigen stage. Kortom, een ijzersterke combinatie van vooruitstrevende house en techno.
Zondag 27 maart, 1e paasdag, vindt in Beachclub Fuel de traditionele opening van het zomerseizoen plaats. Met de veelzeggende subtitel 'Masters of Trance' is meteen wel duidelijk dat Fuel weer een batterij topartiesten uit de Trance scene voor je klaar heeft staan.
Organisator Matrixx presenteert met trots het thema van Emporium Festival 2016. De Berendonck zal op zaterdag 28 mei 2016 geel, groen en blauw kleuren. Vanaf de negen volledig in stijl gedecoreerde podia, zal de diversiteit aan dance-beats nog ritmischer en zonniger klinken tijdens Emporium Brasil!
Eigenlijk is het vreemd dat het succesvolle Noisekick Producties, gevestigd te Leeuwarden, nog nooit een evenement in Friesland gegeven heeft. Dat is wat de spiksplinternieuwe locatie de Neushoorn dacht. Het wordt tijd dat 's werelds grootste terrorhead eens laat zien wat hij in huis heeft in zijn eigen stad.
Zaterdag 2 april 2016 is het weer tijd voor de indoor editie van Kings of Core. Na vorig jaar met succes de stap te hebben gezet naar Sportcentrum Kardinge is het doel die editie te overtreffen. En dat gaat gegarandeerd gebeuren!
De Facebookpagina van Martin Garrix is €9,4 miljoen waard, aldus onderzoeker en 'digitaal strateeg' Denis Doeland. Die van Tiësto €8,2 miljoen en van Afrojack €7,7 miljoen.
Het Amsterdam Dance Event (ADE), naar eigen zeggen 's werelds grootste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek, wordt dit jaar van 19 tot en met 23 oktober georganiseerd. De organisatie verwacht voor de 21e editie 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.
Het festival 'Down Under' is dé opening van het festivalseizoen in Eindhoven. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 23 april. Wederom op Strandbad De IJzeren Man. Een prachtige locatie in hartje Eindhoven. Eén van de hoofdacts is Fox Stevenson uit de UK. De afgelopen jaren kreeg hij bekendheid met hits als Sweets (Soda Pop), Hoohah en Comeback. Andere bekende DJ's zijn La Fuente, Shermanology, Billy the Kit, Tony Junior en Jorn van Deynhoven. Een geweldige line-up en bovendien zeer betaalbaar. Want vanaf woensdag 13 januari kun je namelijk kopen voor slechts de helft van de prijs bij Groupon.
Vrijdag 11 maart is een bijzondere dag want De De Marktkantine heeft dan twee artiesten staan die nog nooit eerder samen b2b in Nederland hebben gedraaid. Tijdens Raw Is Our Night draaien namelijk Ben Sims b2b ROD en Sotofett b2b DJ Fett Burger. Ook Anthony Parasole & Deniro zullen een solo set verzorgen.
Bla Bla Music Warehouse Edition
vrijdag 8 januari 2016
Bla Bla Music heeft door de jaren heen meer dan honderdvijftig succesvolle feesten georganiseerd, waaronder legendarische avonden in Studio 80 en WesterUnie. Op 23 januari is het Amsterdamse label terug met een clubavond. Tijdens deze speciale Warehouse editie wordt er terug gegaan naar de roots: underground minimal in een intieme setting.
Nieuwe releases
donderdag 7 januari 2016
De mailbox bevat regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij!
De single The Power of Now van dj's Headhunterz en Steve Aoki is te horen in de nieuwe actiefilm Point Break. Dat meldt het management van Headhunterz donderdag.
Gisteren was Martin Garrix te gast bij 538 bij De Avondploeg. Hij sprak in de uitzending over de contractbreuk met Spinnin'Records. Check wat hij te zeggen had...
Milkshake organiseert in 2016 haar vijfde editie en dat mag gevierd worden. Speciaal voor dit jubileum is de mogelijkheid er om de feestvreugde te verdubbelen door er een tweedaags festival van te maken.
Terwijl de spanning in de afgelopen maanden is opgebouwd na de bekendmaking van de volledige line-up – gevolgd door een ongekend vroege loop op tickets door verlangende feestzoekers – kondigt DGTL Festival nu ook zijn volledige stage-programmering aan voor hun editie in 2016, die plaats zal vinden tijdens het Paasweekeinde. Het programma belooft een overweldigende muzikale ervaring, gekenmerkt door een zorgvuldige selectie per stage die bezoekers trakteert op de beste artiesten die underground dance muziek te bieden heeft anno nu.
Nieuwe releases
woensdag 6 januari 2016
De mailbox bevat regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij!
Primary Wave Entertainment gaat samen met DJ Steve Angello op een TV serie maken over EDM. Angello, de frontman van de Swedish House Mafia, zal als executive producer bij het project betrokken zijn. Het project is nog ontwikkeling samen met een aantal anderen waaronder Angello's vrouw Isabel Adrian.
WEARE will be bringing a brand new concept to the city with energetic and sexy house music, showcasing international DJ's that have performed all over the world combined with a full production show!
Beat the Bridge 2016 Update
woensdag 6 januari 2016
Zoals je van BTB gewend bent, staan er alleen maar topacts op BTB16, zoals bijvoorbeeld: Noisecontrollers, de nummer 1 uit de poll, Radical Redemption met zijn nieuwe live act en een hele dikke hardcore battle: Partyraiser vs Destructive Tendencies. De line-up wordt in 3 fases bekend gemaakt. De rest van fase 1 wordt volgende week bekend gemaakt. 12 Januari gaat de kaartverkoop van start. Ze starten de verkoop met een Early Bird Ticket, dus grijp je kans! Je krijgt 5 euro korting per ticket.
Cartel en Amsterdam Roest organiseren sinds 2013 Vrijland Festival. Een gevarieerd Amsterdams bevrijdingsfestival voor jongeren dat jaarlijks plaatsvindt op 5 mei. Vrijheid wordt vaak voor lief genomen. Op Vrijland Festival dansen, feesten en delen we onze vrijheid en realiseren we ons dat we dit moeten koesteren.
Tony Junior heeft een wereldwijde nummer 1 hit gescoord. De Utrechtse DJ bracht eind 2015 samen met Tiësto, voormalig beste DJ van de wereld, een plaat uit. 'Get Down' is een unieke samenwerking tussen de twee Nederlandse DJ's en staat sinds vandaag op 1 in de Beatport Top 100, een hitlijst van het Amerikaanse Beatport dat gespecialiseerd is in het verkopen van elektronische muziek.
De Roosendaalse techno dj Blanda zal op zaterdag 9 januari 2016 belangeloos op gaan treden voor KiKa in De Boulevard in Breda.
28 januari 2016
Begin 2016 goed met een stevige muzikale Brainwash bij Escape
27 januari 2016
Beat the Bridge is dit jaar bigger, bolder en better
Langste polonaise hoort in het zuiden en niet in Amsterdam
26 januari 2016
Music brings us together
Voorverkoop 12inchCity In Retraite Kloosterfestival begonnen
25 januari 2016
Hardshock Festival Full Line-up + Area Indeling!
Dj Haze maakt comeback in hardcore scene
Global Transmissions
23 januari 2016
Classic Café - Welcome to Heaven
22 januari 2016
Zomers Winterfestival in Patronaat
21 januari 2016
Afrojack in Forbes' 30 Under 30 Europe-lijst
20 januari 2016
Claydrum Indoor 2016
19 januari 2016
ST8MENT: The Raw Deal, 27.02.16: Line-up & tickets!
Crazyland 5 maart over twee weken uitverkocht
18 januari 2016
BKJN vs Partyraiser Appetizer
Soixante neuf goes extra extra large in Groningen
Nachtleven van Amsterdam krijgt nieuwe club
SFX gets $20M in new financing
Winnaars IJzeren Podiumdieren 2015 bekend
16 januari 2016
Carnaval draait om seks, bier en ...... Armin van Buuren
15 januari 2016
Kaartverkoop 7th Sunday start morgen
Een spannend nieuw jaar vol met mooie 7th Heaven feesten!
Reveal viert zesde verjaardag met oa. Pep & Rash in Escape
DJ's draaien voor Het Oerwoudt
14 januari 2016
Soundcloud sluit deal met Universal
Schuldeisers willen $3 miljoen van SFX
European Festival Awards uitgereikt
Straf_werk, Reaktor, De Sluwe Vos en Thump presenteren nieuw Koningsdagfestival
Grand Opening Summer Season 2016 - Masters of Trance
13 januari 2016
Brasil nieuwe thema van Emporium Festival 2016
Timetable Noisekick's Terrordrang On Tour in Leeuwarden
Kings of Core het grootste indoor hardcore event van het Noorden 2.0
'Facebookpagina's Martin Garrix, Tiësto en Afrojack zijn vele miljoenen waard'
12 januari 2016
Amsterdam Dance Event dit jaar van 19 tot en met 23 oktober
50% Korting op een VIP-ticket van Down Under bij Groupon
11 januari 2016
Twee Nederlandse b2b primeurs tijdens Raw Is Our Night
8 januari 2016
Bla Bla Music Warehouse Edition
7 januari 2016
Nieuwe releases
'The Power of Now' van Headhunterz & Steve Aoki in remake film Point Break
Martin Garrix spreekt in Avondploeg over breuk met Spinnin'
Een weekend lang Milkshake festival & een online boutique
DGTL Festival maakt alle stages voor 2016 editie bekend
6 januari 2016
Nieuwe releases
Steve Angello werkt mee aan TV serie en film over EDM
WEARE · The rebirth of Eindhoven's club scene. In good music we trust
Beat the Bridge 2016 Update
Vrijland festival kiest voor Blijburg aan Zee
4 januari 2016
Tony Junior scoort nummer één hit samen met Tiësto
Zaterdag Techno 4 KIKA in de Boulevard in Breda