Partyflock
 
Nieuws · mei 2014
Laatste namen Dijkpop bekend
zaterdag 31 mei 2014
Het Dijkpop Festival heeft de laatste namen aan de line-up van het festival toegevoegd, namelijk: Taymir, Jebroer, Sick Individuals en The Fruitmachine. Eerder werd al bekend dat o.a. het Deense Saybia, Jett Rebel, John Coffey, Blaudzun, Jay Hardway, Tangarine en Kraantje Pappie naar Andijk komen op 12 juli aanstaande.
Nog maar één nachtje slapen en dan is het eindelijk zover. Maak je borst maar nat voor jouw Edit Festival aanstaande zaterdag! Hieronder nog een aantal facts voor een onvergetelijke dag elektronische muziek, liefhebbers, creativiteit en diversiteit.
De Berlijnse legendarische club Salon zur Wilden Renate keert terug naar Nederland voor wat nu al het leukste festival van de zomer lijkt te worden: Wild und Frei. Na het uitverkochte succes van Wilde Renate op Magneet Festival vorig jaar, staat het samen met diverse creatieve partijen in het eerste weekend van augustus op een nog onontdekte locatie: het Diemerbos te Diemen.
Opbouw Emporium gestaakt
woensdag 28 mei 2014
De opbouw van het bekende dance festival Emporium in Wijchen is vanmiddag gestaakt na de vondst van belangrijke archeologische ontdekkingen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een bijzonder Romeins bouwwerk uit circa de 1e eeuw na Christus. Organisator Matrixx laat weten een verzoek te hebben ingediend de opgravingen te integreren in het festival, om zo het festival doorgang te laten vinden.
Zaterdag 21 juni vindt Junction voor de eerste keer plaats in Studio 80 in Amsterdam. Om deze eerste editie nog specialer te maken wordt er een verruiming ingezet. Oftewel: er wordt doorgedanst top diep in de ochtend. Voor deze nacht is een extra grote line-up opgesteld om de klus te klaren.
21 juni is het tijd voor alweer de vierde editie van Bass Odyssey! En het belooft een bijzondere editie te gaan worden... Voor de komende editie is Bass Odyssey de samenwerking aangegaan met Outlook Festival dat plaats zal vinden van 3 tot en met 7 september in Kroatië. Bass Odyssey host de officiële Outlook Festival Launch Party in Rotterdam.
De Amsterdamse DJ Shinedoe presenteert zaterdag 31 mei haar langverwachte derde album,Illogical Directions, in Doka. Hierin rekt ze de grenzen van dance zover mogelijk op, bewerkt ze en brengt het weer samen tot één geheel. Ze wordt bijgestaan door Jerome Sydenham 🇩🇪 en Aron Friedman 🇳🇱.
Op 15 november is Central Studios weer het toneel van Dance 2 Eden's langstlopende en legendarische concept: Ghosttown. Dit jaar zullen er op Ghosttown zelfs drie area's gebruikt gaan worden!
Net als voorgaande jaren kunnen early liefhebbers hun hart ophalen in Studio 1. Hier wordt strictly early hardcore (1992-1999) gedraaid. In Studio 2, de Hardcore Alliance area, wordt de eerste helft van de nacht volledig gewijd aan Millennium hardcore (2000 – 2007). Daarna is het de beurt aan het nieuwere beukwerk (2008 – 2014).
b2s laat je niet langer in spanning, want het is eindelijk tijd geworden om de volledige line-up van Decibel 2014 bekend te maken! Dit jaar telt het festival maar liefst 15 stages, waar meer dan 175 artiesten de bezoekers zullen voorzien van de dikste & hardste beats. Alle namen die in het weekend van vrijdag 15 t/m zondag 17 augustus aanwezig zijn op het Beekse Bergenterrein, zowel op het festival als tijdens de pre-, night & afterparty, kun je in dit bericht vinden. Check it out!
Voor veel partyminded people is het inmiddels een vast onderdeel van hun weekend routine: vrijdagavond 20 uur gaat menig radio (bijna) automatisch op SLAM! en knallen de beats van Clubbin met het volume op standje 'Fuck the Neighbours' door je speakers. De tijd gaat snel, want inmiddels is Eric van Kleef alweer tien jaar 'on air'. Dat was voor Eindelijk Weer een goede reden om deze altijd enthousiaste 'people dj' uit te nodigen voor een feestje in Almere.
Zondige zevende Valtifest
vrijdag 23 mei 2014
Op de NDSM-Werf wordt op 6 september voor de zevende maal het festivalseizoen op uitbundige wijze afgesloten door Valtifest, het enige echte Amsterdamse stadsfestival, waarbinnen een vernieuwende elektronische muziekprogrammering hand in hand gaat met creativiteit, humor, vrijheid en een jaarlijks vernieuwd thema. Dit jaar veranderen De Zeven Zonden de NDSM-Werf in een zinderend voorportaal van de hel, dan wel in de zevende hemel.
Embrace Live
donderdag 22 mei 2014
Zaterdag 24 mei organiseert de stichting Embrace Live in nauwe samenwerking met de Herman Brood Academie een evenement bij de Republiek in Bloemendaal. Onder leiding van Embrace Live ambassadrice Marcella Suring, jarenlang een van de meest succesvolle vrouwelijke DJ's en lerares op de Herman Brood Academie, krijgt jong talent een aansprekend podium. Op deze editie van Embrace Live mogen talenten van de Herman Brood Akademie Tahko, Luuk van Dijk en Tierap hun kunsten aan een groter publiek laten zien.
Na de legendarische editie van Baco&Bitches in de Maassilo werd er gelijk gekeken naar een vervolg op de nieuwste en gekste sensatie in uitgaansland. Het was al snel duidelijk.ijskoude baco's en loeihete bitches horen op het strand! Uiteraard is Beachclub Vroeger in Bloemendaal dan de beste locatie die er bestaat!
Voor de 26e editie van het Metropolis Festival zijn zeven nieuwe namen bekend gemaakt: Jagwar Ma 🇦🇺, New Build (zijproject van Hot Chip, 🇬🇧), Elliphant 🇸🇪, Kuenta i Tambu (Kuenta i Tambu, 🇳🇱), Afterpartees 🇳🇱, Superfood 🇬🇧 en – alweer de vierde Metropolis 2014 act uit Australië – DZ Deathrays 🇦🇺. Zij maken op zondag 6 juli 2014 hun opwachting tijdens het gratis popfestival in het Rotterdamse Zuiderpark.
Schurkenbiefstuk avonden zijn ontzettend succesvol, altijd uitverkocht en populair onder een kunstzinnig, nieuwsgierig en cultureel ingesteld publiek. Wat je kunt verwachten zijn altijd warme muziekstromingen als soul, funk, boogie, jazz, latin, island funk (Trinidad & Tobago), afro beats, disco, soulful house, bossa and more gedraaid van origineel vinyl door platendraaiers.
De populaire top-dj Armin van Buuren, de rijkste BN-er in de Quote 500 junior-lijst wacht mogelijk nog een naheffing van de fiscus over de jaren 2004 tot en met 2010. Dat schrijft Van Buuren in het laatste jaarverslag van zijn bv.
Op 31 mei 2014 zal een dreigende wolk komen aandrijven, die de hele dag een donkere schaduw werpt op de inmiddels alom bekende broedplaats Lab-1 in het Natlab te Eindhoven. Het kersverse collectief Onheil heeft de handen ineen geslagen voor haar eerste festival 'Plek des Onheils'. Verwacht drie ruimtes gevuld met een brede elektronische muziekprogrammering (van rustige ambient tot dansbare house en techno) en verschillende ruimtes met kunst, design en beeld.
La Fête 040 verovert met haar deep- en techhouse concept 'Ensuite' in rap tempo het Eindhovense nachtleven. Dat is ook de organisatie van Lakedance niet ontgaan en dus is in goed overleg is besloten dat La Fête 040 op 7 juni de officiële afterparty van Lakedance zal organiseren.
Latin Lovers komt deze zomer opnieuw met iets leuks! Het meest vrouwvriendelijke concept van Nederland heeft namelijk haar enige echte eigen 'Summercruise'! Deze boot, geheel in Latin Lovers stijl, zal op vrijdag 11 juli aanmeren in Zwijndrecht aan de Uilenkade. Vanaf 21.30u zal de loopbrug naar de Summercruise dalen om iedereen te verwelkomen op het deck.
Op zaterdag 28 juni 2014 vindt de eerste editie van het Amsterdam Reggae Village festival plaats in de Heineken Music Hall! De locatie maakt, na meerdere drukbezochte reggae evenementen, plaats voor een nieuw festival. Een eendaagse happening, waar zowel gevestigde namen in de reggae scene als nationaal talent een podium geboden wordt. Gaandeweg worden de namen van de veelzijdige line-up onthuld.
Na de eerste succesvolle editie van The Great Escape keren de mannen van Detroit Swindle terug naar Studio 80 op vrijdag 6 juni. Tijdens hun eigen clubavond draaien de mannen zelf natuurlijk maar ook nodigen ze steevast één van hun muzikale partners en helden uit voor een extra lange set. Dit keer is de Fransman Art of tones te gast.
In een relaxte sfeer zal het mogelijk zijn om wekelijks op zondag vanaf 17:00 uur bij Boomerang Beach de benen te strekken, je te laten masseren en te dansen tot lang nadat de zon is ondergegaan.
'Evolution of Style' verscheen afgelopen jaar exclusief op internet, maar wordt zaterdagavond om 23:45 voor het eerst op de Nederlandse televisie uitgezonden bij Veronica, waarmee het de eerste documentaire over hardstyle is die in Nederland op televisie te zien is.
Dreamfields staat bekend om zijn goede line-ups, prachtige decors en overweldigende shows. Het snelst groeiende festival van Nederland gaat nu internationaal. Op zaterdag 16 augustus 2014 wordt Dreamfields voor het eerst in Azië gehouden op het eiland Bali (Indonesië) in het prachtige GWK Cultural Park.
And the M&M's go to.....
vrijdag 16 mei 2014
Vorige week vieren wij het heugelijke feit dat we 12,5 jaar bestaan en zoals je hebt kunnen lezen maakte je kans op 1,25 kilo M&M's als bleek dat jij vanmorgen om 10:00 de meeste logootjes had weggeklikt. Dat bleek een prima bezigheidstherapie! Klik snel door om te lezen wie er heeft gewonnen!
23 Augustus is het weer tijd voor een onvervalste Ouwe Stijl is Botergeil! Strength of Unity is er in geslaagd een nieuwe locatie te vinden die waardig is voor dit evenement. Om er weer een heerlijk ouderwets rag-avondje van te maken heeft de organisatie maar liefst vier artiesten uit het buitenland uitgenodigd om hun lekkerste tracks ten gehore te brengen.
Jongeren die vanaf komend weekend op stap gaan in Eindhoven hoeven zich bij het betreden van ruim 30 cafés niet meer te legitimeren met hun ID. Ze kunnen een persoonlijk bandje aanschaffen die ze bij het betreden van een kroeg langs een speciale lezer halen. Het bandje toont de foto van de eigenaar en wanneer hij of zij meerderjarig is geeft het bandje groen licht.
Het gloednieuwe Rotterdams dance festival, DanceFloat, maakt vandaag bekend dat o.a. The Opposites, Brennan Heart, B-Front, Crypsis, Neophyte, Panic en Charly Lownoise & Mental Theo deel uitmaken van de line-up. Het unieke dance event DanceFloat vindt plaats op 5 juli op en rondom de Maas in Rotterdam. Op diverse schepen (Offshore) alsmede op vier locaties aan de oever van de rivier (Onshore) presenteert DanceFloat een breed scala aan dance stijlen (eclectic, techno, house, hardstyle) met bekende DJ's en spraakmakende talenten. Dit alles met de indrukwekkende skyline van Rotterdam als decor.
Aanstaande zaterdag 17 mei 2014 is het dan eindelijk tijd voor de terugkeer van Slaves to the Rave naar Dordrecht! Na het sluiten van het inmiddels legendarische Eventcenter Amigo's is er nu weer een nieuwe hardcore tempel in Dordrecht! De beste hardcore en early hardcore verdeeld over twee vette zalen met o.a. de volgende artiesten; Angerfist, The Viper, Ruffneck, Claudio Lancinhouse, StereoType, Panic, Waxweazle, K.N.O.R. Alliance en nog veel meer! Slaves to the Rave – The Amigo's Reunion belooft belooft een feest te worden dat je niet mag missen!
Maagdelijk wit, dat is de verbindende factor die zal zorgen dat het feestend publiek tot heilige hoogten stijgt tijdens Must op vrijdag 20 juni. Kleur bekennen is niet nodig tijdens the white edition, waar het publiek in smetteloze harmonie danst op de oeroude vloer van de Grote- of Sint Laurenskerk.
Op vrijdag 13 juni schotelt Toffler jullie weer een 'all night long' editie voor met het immens populaire house duo Detroit Swindle! Samen met deze twee heren duik je minimaal zeven uur lang de tunnel in.
Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli 2014 vindt de vierde editie van Pitch plaats in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Eerder werd al bekend dat o.a. Massive Attack, Caribou, Banks en FKA Twigs dit jaar op Pitch staan. Afgelopen week werden zestien nieuwe namen aan het programma toegevoegd.
Twee dagen lang zullen diverse artiesten optreden op het podium op het parkeerterrein van Bax-shop.nl. Zaterdag staan de slagwerkgroep Marco Brok, de Roland band, DJ TLM, Bert Smorenburg en Surrender op het programma, zondag treden achtereenvolgens Marjon van Iwaarden, DJ Thyron en Jan Akkerman op.
Al meerdere malen mochten we proeven van het Duitse label SUOL Music uit Berlijn. Vorig jaar zetten zij samen met Daniel Bortz, Chopstick & JohnJon en Till Von Sein een succesvolle labelavond neer in Studio 80. Op 9 mei keren zij terug; met Daniel Bortz, Chopstick & JohnJon, Tsepo, Kimou en Kevin Duane belooft ook deze labelavond onvergetelijk te worden!
Wederom hebben de mannen achter Convoi Exceptionnel de totale breedte van het Industrial scala bij elkaar gehaald om de avond te voorzien van de vuigste muziek. Dit in samenhang met de unieke kracht van de locatie maakt dit al na twee edities een feest voor de liefhebber van 'heftig is nooit genoeg'
Met de nadeklote.nl feesten is Club Rodenburg uniek in zijn soort. Het is een afterparty waar het vooral gaat om het feestgedeelte en de laatste energie van je weekend op te maken aan de lekkerste muziek. Daarentegen is er ook een chill-out waar je lekker kunt ontspannen of je even gezellig kunt terugtrekken. Op zondag 25 mei is de volgende editie!
Tomorrowland kan doorgaan zoals gepland. De kortgedingrechter verklaart de vordering van de buurtbewoners ongegrond. Zij hadden klacht ingediend tegen de overlast die het festival op De Schorre in Boom met zich mee zou brengen.
Op donderdag 29 mei keert Dancetour terug in Lelystad. Ook dit jaar vindt het gratis toegankelijke dance event plaats op de locatie Parkwijk. Om 13:00 uur opent de winnaar van de Pepsi DJ Clash het spektakel en verder vuren tot 21:30 uur DJ's Djeckman, Yellow Claw, Kenneth G, Quintino, Vato Gonzalez & MC Tjen en Marco V hun beats op je af. MC Boogshe is deze dag de Dancetourhost.
Zaterdag 17 mei is het zover: Wasted Festival 2014. Na een meer dan geslaagde eerste editie komt Wasted Festival terug met hetzelfde concept: veel aandacht voor 'early hardstyle' en een uitstekende opbouw in de line-up. Na Atmozfears vs Audiotricz ga je terug in de tijd met Pavo & Zany waarna de avond opgebouwd wordt met o.a. Ran-D, Digital Punk en B-Front naar Amnesys die vakkundig af zal sluiten.
Na de terugkeer van Yours Truly in Paradiso, Amsterdam op 16 mei kan Rotterdam niet achterblijven. Op vrijdag 30 mei keert Yours Truly terug, dit keer in de Maassilo. Het vernieuwende en eclectische geluid van organisator The Flexican blaast deze avond voor het eerst in de Maassilo.
Koningsdag weer achter de rug, maar nog niet uitgefeest? Zin in hetzelfde gevoel, maar dan op een schip? Dan heeft MSC Cruises precies wat jij nodig hebt: Party Cruises! In samenwerking met muziekzender MTV organiseert de mediterrane cruise rederij deze zomer een serie achtdaagse reizen speciaal voor partypeople.
Nog een kleine week en dan strijkt Exceptionnel weer neer in Club Eroxx, waar het nachtleven nippend van champagne onder een glimmende loep gelegd wordt. Zaterdag 10 mei is Balen 🇧🇪 voor één dag 'Place Pigalle', club Eroxx zal dan omgetoverd worden 'a la Moulin Rouge' met mooie erotische Cancan-danseressen en nog veel meer ondeugende shows.
Na twee totaal uitverkochte en onvergetelijke edities van H!pster in de Winkel van Sinkel en een H!pster stage tijdens Kingsnight in Central Studios is H!pster 30 mei terug in de Winkel van Sinkel met een dikke line-up!
'Waarom willen mensen 'naar de klote' gaan op een festival?'. Met deze vraag gaat Woodlands Festival aan de slag. Als organisatie wil ze stof tot nadenken geven en haar bezoekers uitdagen om zonder het gebruik van middelen in hogere sferen te komen. Dit kan tijdens Woodlands door deelname aan verschillende transdansworkshops, lekker biologisch eten en spannende drankjes van de alcoholvrije bar.
The Core in Studio 80
zaterdag 3 mei 2014
Na een verpletterende editie in het Dhoem Dhaam warehouse, is The Core. terug. Op 24 mei strijkt het concept neer in Studio 80, waar verschillende UK-georiënteerde artiesten acte de présence zullen geven.
Volgende week zaterdag 10 mei vindt de eerste editie van XXlerator Outdoor plaats op recreatieterrein Bussloo. Met een monsterlijke line-up, goede weersvoorspellingen, en de waanzinnige show die XXlerator hiervoor in petto heeft, belooft dit een super dag te worden. Check hier nu de complete timetable, zodat je vast jouw dag kunt plannen.
Op zaterdag 7 juni organiseert Monkey Business voor de tiende keer Save Me at the Beach. In strandtent Woodstock 69 treden oa. Isis, David Labeij en SHMLSS op tijdens het benefietfeest ter bescherming van de bedreigde orang-oetans en het regenwoud. Als de zon in de zee is gezakt, gaat Save Me nog even door: Club Stalker host de afterparty met oa. Wouter de Moor, Terry Toner en Some Chemistry.
Eindelijk gaat Lose Your Mind het doen, een eigen festival! Zaterdag 26 juli wordt het rauwe NDSM-Werf in Amsterdam omgebouwd tot een walhalla voor hardstyle-liefhebbers met maar liefst zes beukarena's. Naast de bekende concepten als Penoze, De Tijdmachine en Reckless voegt Lose Your Mind nog drie extra area's toe. C.R.A.F.T. Festival is een feit en het enige wat je de volgende dag denkt: Can't Remember A F*cking Thing!
Op de zondageditie, die met zes area's wat kleiner en intiemer van opzet is dan de eerste festivaldag, staan o.a. Carl Cox, Sven Väth, Adam Beyer, Joseph Capriati en Ben Klock & Marcel Dettmann geprogrammeerd. De combi- en zaterdagtickets voor Awakenings Festival 2014 zijn in een recordtempo uitverkocht geraakt. Voor het festival, dat dit jaar voor het eerst twee dagen beslaat, zijn echter nog wel een aantal zondagtickets beschikbaar.
Trailer release Dominator
donderdag 1 mei 2014
The signs of a horrifying movement terrify the primitive souls.
Nothing can stop the march towards...Dominator - 'Metropolis of Massacre'.
Check the trailer here!
31 mei 2014
Laatste namen Dijkpop bekend
30 mei 2014
Edit Festival 2014: alles wat je moet weten voor aanstaande zaterdag
29 mei 2014
Berlijnse club Wilde Renate middelpunt op nieuw festival Wild und Frei
28 mei 2014
Opbouw Emporium gestaakt
27 mei 2014
Junction in Studio 80 tot laat
Bass Odyssey · Outlook Festival Launch Party
26 mei 2014
Shinedoe's Illogical Directions albumrelease party
Ghosttown 2014: extra oldschoolarea met 6 uur lang The Darkraver
Decibel outdoor festival 2014 line-up release
25 mei 2014
Wie is die mystery guest bij Eric Van Kleef · 10 Years on Air?
23 mei 2014
Zondige zevende Valtifest
22 mei 2014
Embrace Live
Baco & Bitches slaat samen met Van Dyck Bar toe op 22 juni in Beachclub Vroeger Bloemendaal
Jagwar Ma, Elliphant, New Build en meer nieuwe namen voor Metropolis Festival
Schurkenbiefstuk naar het strand
21 mei 2014
Belastingdienst dreigde Armin van Buuren met naheffing
Plek des Onheils strijkt neer in LAB-1 Eindhoven
Ensuite · The Official Lakedance afterparty
20 mei 2014
De Latin Lovers Summercruise vaart uit in Zwijndrecht
19 mei 2014
Eerste editie Amsterdam Reggae Village in Heineken Music Hall
18 mei 2014
Tweede editie The Great Escape op 6 juni in Studio 80
17 mei 2014
Brak op zondag als je wekelijkse oppepper op de slotavond van het weekend
Documentaire Brennan Heart vanavond op TV
16 mei 2014
Dreamfields Festival gaat naar Bali
And the M&M's go to.....
Ouwe stijl is Botergeil eind augustus in Undercurrent
14 mei 2014
Eindhovense horeca gebruikt bandje voor leeftijdscontrole
13 mei 2014
Rotterdam is klaar voor nieuw dance festival DanceFloat
12 mei 2014
Slaves to the Rave · The Amigo's Reunion · timetable, trailer en laatste informatie
Dance en smetteloze harmonie in de Laurenskerk tijdens Must
11 mei 2014
Toffler presents Detroit Swindle
10 mei 2014
Vierde editie Pitch festival 4 en 5 juli op Westergasterrein
9 mei 2014
Optredens, tweedehandsmarkt en vele workshops op open dagen Bax-shop
Duitse helden en Amsterdams talent op SUOL label night
Convoi Exceptionnel keert terug met uitzonderlijke vracht
Club Rodenburg en Prikkelgeil presenteren zesde editie Nadeklote.nl
8 mei 2014
Tomorrowland kan doorgaan zoals gepland
Parkwijk met Hemelvaart decor van Dancetour Lelystad
Wasted Festival 2014 · All you need to know
6 mei 2014
Yours Truly 30 mei in de Maassilo
5 mei 2014
En zomer lang feest op de middellandse zee met MSC en MTV
Paris Chic: Place Pigalle is dichterbij dan je denkt
4 mei 2014
H!pster is vrijdag 30 mei weer terug in de Winkel van Sinkel
3 mei 2014
Woodlands Festival zet in op minder middelengebruik
The Core in Studio 80
2 mei 2014
XXlerator Outdoor timetable release
Orang-oetans redden in Woodstock 69 én Club Stalker tijdens Save me
1 mei 2014
C.R.A.F.T. Festival 26 juli op NDSM Amsterdam
Laatste zondagtickets Awakenings Festival 2014
Trailer release Dominator