Partyflock
 
­ Nederland

Plek des Onheils strijkt neer in LAB-1 Eindhoven

gepubliceerd door , op
Op 31 mei 2014 zal een dreigende wolk komen aandrijven, die de hele dag een donkere schaduw werpt op de inmiddels alom bekende broedplaats Lab-1 in het Natlab te Eindhoven. Het kersverse collectief Onheil heeft de handen ineen geslagen voor haar eerste festival 'Plek des Onheils'. Verwacht drie ruimtes gevuld met een brede elektronische muziekprogrammering (van rustige ambient tot dansbare house en techno) en verschillende ruimtes met kunst, design en beeld. Hiervoor heeft het collectief een groep (Eindhovense) creatievelingen gevraagd om zich te laten inspireren door het onheilspellende thema.

Misschien heb je jezelf ingesteld op een relaxte zonnige lente, zonder kopzorgen en zonder heisa. Met een cocktail in je hand en een zonnebril op je neus, fluit je een beetje onbezorgd wat liedjes. Maar wees op je hoede, het noodlot heeft anders besloten! Er zal op 31 mei een dreigende wolk komen aandrijven, die de hele dag een donkere schaduw zal werpen op de inmiddels alom bekende broedplaats LAB-1, gesitueerd aan de achterkant van het Natlab aan de Kastanjelaan 500 te Eindhoven. Op deze dag zullen de gangen, pilaren en vele kleine ruimtes dienen als decor voor de eerste editie van het festival 'Plek des Onheils'.

De organisator van dit evenement is de kersverse groep Onheil. Dit zijn een aantal dj's/producers/liefhebbers van elektronische muziek uit Eindhoven, die al een lange tijd rondwaren in de plaatselijke ondergrond en de handen ineen hebben geslagen om iets toe te gaan voegen aan de gevestigde orde van organiserende collectieven van de stad.

Voor deze editie zijn een groep creatievelingen gevraagd zich te laten inspireren door het onheilspellende thema, om de krochten van het gebouw te vullen met een mix van kunst, design, muziek en beeld. Denk hierbij aan vervreemdende foto's, prikkelende objecten, ruimte voor film en ander sfeerbepalend beeldmateriaal.

Naast al dat sinistere geplaag gaan ze zorgen voor een mooie muzikale omlijsting. De liefhebber van een rustige elektronische luisterervaring zal zijn plek vinden in een relaxte chill-out- met dj's en liveacts, die zich richten op de experimentele kant van elektronica. Daarnaast is er natuurlijk plek voor dansbare, techno-gerelateerde liveacts en dj's, die de diepe bassen zullen laten dreunen door de historische muren en pilaren van Lab-1.

Laat deze rampspoed gewoon lekker over je heen komen, en kom naar de Plek des Onheils op 31 mei!

Tot nu toe bevestigde optredende muzikale acts, en geplande kunstenaars.

Muziek
David Baurmann
JPL
Ivo Hartman
Siem
Psiox
Sinclair Rhemrev
Ruistuin (live)
FlyLai
Whoest (live)
Hyde Park (live)
Arcane Dialect (live)
Akemiö Grey
Joris van Agtmaal
MuRas

Art & Design
Mandy Roos
Pixybox visual projects
Tim Meijer
Saskia Teiken
Eva van de Moer
Frank Roex
Reymound Berthil
Tarek Beshta
Wilko Jonkman