Partyflock
 
Nieuws · mei 2005
De zomer van 2005 gaat een warme zwoele zomer worden. Midden in dit feestelijke seizoen, vindt namelijk HET outdoor festival van de hardere stijlen E-Fect Outdoor plaats. Dat dit grote evenement op zaterdag 16 juli 2005 plaats zal vinden staat al maanden vast, maar was er in eerste instantie bezwaar aangetekend voor de locatie waarop E-fect zou plaatsvinden.
In de nieuwe club the-return vind dit weekend (4 juni) de enige echte officiele Frequence afterparty plaats. Als speciale DJ is vandaag niemand anders dan Greg C geboekt!
Cncdnc
dinsdag 31 mei 2005
Op 17 juni gaat Peter Greenaway, de regisseur van film klassiekers als The Pillow Book, The Cook The Thief His Wife And Her Lover, Prospero’s books en The Tulse Luper Suitcases, als VJ optreden in 11! Greenaway zet hiermee de standaard voor een nieuwe Amsterdamse clubavond CNCDNC. Een avond waarin media-art, en beeld-cultuur centraal staan.
Op vrijdag 17 juni aanstaande vindt de derde editie van Here’s Johnny plaats in From Dusk Till Dawn te Eindhoven. DTD Entertainment is met deze reeks feesten begonnen op 19 februari 2005. In eerste instantie was het de bedoeling dat dit een éénmalig feest werd ter ere van de verjaardag van één van de residents. Het feest werd bestempeld als één van de best gegeven feesten tot op heden in de From Dusk Till Dawn .DTD Entertainment besloot daarom om op veler verzoek nog een feest te geven en ook dit was wederom een groot succes.
Zaterdag 4 juni is het weer tijd voor een onvervalste knaller: de beruchte Back-to-back sessie met resident toppers Dj Spider en The Freak! Zin in een heerlijke avond vol pompende muziek met een vleugje dromerige trance?
Op 4 juni zal in Enschede het leger in hoogste staat van paraatheid worden gebracht, er zal op deze avond een ware veldslag plaatsvinden in het complex van Go Planet (voormalig Condor City). Uit heel Europa en daarbuiten zullen soldaten aantreden om het gevecht met elkaar aan te gaan op de "Army edition" van Oldschool Madness, georganiseerd door de Eastside Underground.
Een weekend party in Panama
vrijdag 27 mei 2005
Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni is Panama de plek waar alles samenkomt. De eerste dag scheren we langs de scherpe grens van de Border Community en dag twee is het tijd voor niets anders dan de vetste house tijdens Houseplay. Topgasten zijn James Holden, Billy Nasty en Funk ‘d Void.
Exposure gaat verhuizen
vrijdag 27 mei 2005
In november 2003 begon Exposure een nieuwe progressieve clubavond met telkens een verassende line up. Diverse DJ’s die hoog in de top 100 staan passeerde de revue. Ook in de toekomst kan het publiek weer heel wat verwachten want terwijl dit persbericht werd geschreven kwamen de bevestigingen binnen voor James Zabiela op 30 juli en Desyn Masiello voor 27 augustus.
Al sinds jaar en dag is 2Fast4Trance een begrip in dance-minnend Nederland. Een concept, dat alle hardere stylen omvat en altijd een vernieuwend tintje in zich heeft. Artiesten met een eigen herkenbare stijl zijn altijd de voortrekkers van dit evenement geweest.
FF3D Sneak Preview Party
vrijdag 27 mei 2005
Op zaterdag 13 augustus wordt voor de negende keer de FFWD Heineken Dance Parade georganiseerd in Rotterdam georganiseerd. Na afloop van de FFWD Heineken Dance Parade vindt het FF3D Festival plaats op Rotterdam-Katendrecht, waar maar liefst acht area's gevuld worden met nationale en internationale DJ's. Voor iedereen die niet kan wachten tot het zover is, is er vanaf nu elke laatste vrijdag van de maand een Sneak Preview Party in het Rotterdamse Nighttown.
Sounds of Hardcore
donderdag 26 mei 2005
Sounds of Hardcore groeit vanuit de Waakzaamheid, dat zijn thuisbasis vormt, uit tot een concept waarin bekende en onbekende DJ’s laten horen waar hardcore voor staat: dreunende bassen, duistere tonen, een sobere ‘underground’ aankleding en een super relaxte sfeer waarin het hardcore minded publiek tot op het bot los kan gaan,
APE komt uit de mouw
woensdag 25 mei 2005
De ingekleurde kleurplaten stromen inmiddels binnen. Het wordt een wervelende strijd en dit allemaal om een mooie avond in The Powerzone te winnen. 11 juni staat garant voor sfeer om de bezoekers van ‘APE’ van een heerlijke nacht in Amsterdam te voorzien. De muziek zal, met onder andere Bart Skils en Jori Hulkkonen, de bovenste etage van deze mooie locatie doen trillen.
De (weer)godentempel Pantheon op het Romeinse dancefestival Emporium lijkt goed te werken: het wordt aanstaande zaterdag mogelijk 25 graden, misschien wel 30. Emporium kan dus wel eens het heetste festival van het jaar worden. De organiserende Matrixx heeft in verband met het prima weerbericht een hele serie aan maatregelen genomen, waaronder extra beach-club en méér strandruimte, extra palmbomen en veel extra water en koeling.
20 Augustus gaat het gebeuren. In het stadje waar al jaren techno leeft en tot op heden nooit iets is georganiseerd, wat techno betreft, zal 20 augustus een nieuw concept de grond uitrijzen. Het is de thuisbasis van een grote groep techno-aanhangers die sinds jaar en dag, weekend in weekend uit, technofeestjes bezoekt. We hebben het hier over de stad Tiel.
Zaterdag 25 juni gaat het gebeuren. Dan zal X-Factor Events voor de tweede keer het Ravezone concept neerzetten. Deze editie wordt gehouden in de Happy Dayzz in Culemborg. Het geweld begint al om 18:00 uur ’s middags en gaat door tot de volgende ochtend 6:00 uur. Ja, 12 uur lang de vetste Hardcore en Early Rave!
Fikse boete voor Slam!FM
maandag 23 mei 2005
Slam! FM heeft een boete gekregen van ruim 113.600 euro, omdat de zender de regels van haar vergunning heeft overtreden. De in maart opgelegde voorwaardelijke boete van het Agentschap Telecom, dat de vergunningen voor frequenties uitgeeft, is afgelopen week definitief geworden.
Volgende week vrijdag 27 mei zal de Arenazaal van de City Hall getuige zijn van de 1e editie van Deflect. Een Techno concept dat als pure liefhebberij is ontstaan en het vizier richt op internationale artiesten die niet vaak te bewonderen zijn in Nederland, gemixed met Nederlands talent.
FF3D Festival
vrijdag 20 mei 2005
Op zaterdag 13 augustus wordt voor de negende maal de FFWD Heineken Dance Parade georganiseerd in Rotterdam. Na afloop van de FFWD Heineken Dance Parade vindt het FF3D Festival plaats op Katendrecht waar maar liefst acht area’s gevuld zullen zijn met nationale en internationale DJ’s als o.a. Michel de Hey, Sander Kleinenberg, Marshall Jefferson, Joachim, Dreazz, Dana, Ferry Corsten, Joris Voorn, Bennie Rodriguez, Darkraver, Robert Owens en Hitmeister D. Het FF3D Festival wordt afgesloten door de Audio Bullys live, die momenteel een grote hit scoren met een remix van Nancy Sinatra’s Shot You Down.
Al een hele tijd gonsde het in partyland van de berichten en vragen over een iT revival en eindelijk is het dan zo ver. Zondag 12 juni aanstaande gaan wij déjà-vu-en geheel in de stijl van de toenmalige iT.
De line-up van Sensation White is bekend gemaakt op het Radiostation SLAM!FM
Nu zo langzamerhand de rust is wedergekeerd in het vredige stadje Oldenzaal is het toch weer tijd om de boel weer eens wakker te schudden! Komende Infinity zullen we Oldenzaal dan ook weer eens flink op zijn kop zetten! Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt is de entree iets lager geworden, dit om de drempel voor jullie wat te verlagen om toch bij dit spektakel aanwezig te kunnen zijn!
Voor de tweede editie van Pandemonium (11-06-05) konden nieuw talent, maar ook DJ's met een redelijke draai-geschiedenis, meedoen aan de 'New Generation' demo contest. In een tweede zaal (area 2) mogen zij het publiek trakteren op een serieuze en kwalitatieve set, variërend van oldstyle tot early hardcore. Een uitgelezen mogelijkheid om eindelijk eens te kunnen komen met een set waarbij weinig concessies gedaan hoeven worden.
De laatste ROCKIT van het seizoen in de Winkel van Sinkel wordt er een voor echte technoliefhebbers: Dylan Drazen, de koning van de underdogs in de dancescene komt dan naar Utrecht voor een speciale 4-uurs set.
Sparks of life - On the beach
woensdag 18 mei 2005
Op zondag 29 mei 2005 wordt in het Safari Beach Resort aan het Zandvoortse strand Sparks of Life georganiseerd. Sparks of Life, een tweeledig evenement georganiseerd op initiatief van 4 studenten Media & Entertainment Management, staat geheel in het teken van de non-profit organisatie Dance4Life.
Asta bestaat 2 jaar
dinsdag 17 mei 2005
Asta bestaat 2 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd tijdens het jubileum weekend. Vier dagen lang feest!
Intuition Summer Event 2005
dinsdag 17 mei 2005
23 juli is het weer zover, na een spetterende launch party van het platenlabel van Menno de Jong en Paul Moelands (Intuition Recordings) in de AStA, zal deze zomer weer een Summer Event plaatsvinden. Het is een niet geheel onbekend fenomeen. Afgelopen zomer werd door dezelfde organisatie (versterkt door Trance.nu) de “Trance.nu Summer Dance Events” georganiseerd in Q-Beach, gesierd door DJs zoals Mark Norman, Misja Helsloot, Signum, Menno de Jong, Perry O’Neil en vele anderen.
De tijd vliegt en het duurt niet meer lang voordat vrijdag 20 mei is aangebroken. Die avond zal voor de tweede maal Serious Damage worden georganiseerd door Damage Lab Events in de Galouppe te Gulpen.
Slaves to the Rave
dinsdag 17 mei 2005
Op zaterdag 11 juni is het weer zover. NRG Events organiseert die avond weer een editie van het feest: Slaves to the Rave! Ook deze keer wordt het gehouden in Eventcenter Amigo's te Dordrecht
Sound of Sunday heeft voor de komende tijd een aantal mooie feesten op het programma staan. Allereerst zondag 29 mei op de thuisbasis in De Hemkade met, oa: DJ Eric van Kleef van Slam Fm welke naast DJ op deze S.O.S ook Mc is met daarbij ook nog, DJ José, The Freak, Spider & Artento Divini.
Gameboy Party Music Night
donderdag 12 mei 2005
eb jij wel eens live dj’s techno uit hun gameboy zien toveren? Dit is je kans, Vrijdag 13 mei gaan voor het eerst de dj’s van Micromusic hun kunsten vertonen in Nighttown, Rotterdam. Gehuld onder de naam gameboycore, die misschien wat misleidend kan zijn, spelen ze live, met de tweeknoppige gameboys (Gedeprogrammeerd voor de oorspronkelijke doeleinden) de vetste tracks. We hebben het dan over 8-bit electro, pixeltechno, blitterbreakcore, atari-acid en natuurlijk gameboy-breakbeats!
Pussy Lounge X-rated
donderdag 12 mei 2005
Aanstaande zondag is het zover, dan zal er een nieuwe editie van het populaire b2s concept Pussy Lounge gehouden worden in Tropicana te Rotterdam. Omdat de Pinskerzondag voor het vaste b2s publiek altijd iets bijzonders heeft zal de komende editie omgetoverd worden tot de Pussy Lounge X-rated. De naam zegt het al: X-rated zal de bezoekers voorzien van een flinke portie erotiek en entertainment.
FriskyNight
woensdag 11 mei 2005
Mixes van de DJ’s Yao en Bart Integro werden al geruime tijd uitgezonden door het hoog aangeschreven Frisky Radio. Ongeveer 2 maanden terug besloten beiden iets terug te doen voor het radiostation dat hen een internationaal podium en internationale aanhang gaf. De DJ’s besloten samen aan een concept te gaan schrijven, wat snel gebeurd was aangezien beide al eerder werkten aan een eigen concept.
Tijden veranderen in C-town
woensdag 11 mei 2005
In 2001 kwam Coevorden, na jaren lange afwezigheid langzaam weer op de partykaart van Nederland te staan. Het toen nog onbekende C-Town DJ team begon onder de naam C-town events met het geven van feesten in de discotheek Road House. De feestjes groeiden in korte tijd uit van kleine intieme feestjes naar volwassen feesten die meer en meer bezoekers trokken uit alle delen van het land. De bekendheid van het Coevorder dj team nam met grote sprongen toe. Artiesten als Dana, Pavo, Luna, Rob & Mc Joe, Outblast, Darkraver en Promo hebben in de afgelopen jaren de weg naar het noorden des land weten te vinden.
Van het noorden van Nederland is megaclub Zak, gelegen in Duitsland, wellicht één van de meest vooruitstrevende clubs in het gebied. De bezoekers krijgen elke week, naast goede muziek uit een overdonderend geluidssysteem en een fantastische sfeer, wel iets nieuws te zien of beleven. Een extra licht- of lasershow, vuurwerk, acts, videoanimaties, speciale acties enzovoort... maken het elk weekend een bezoekje weer een belevenis vol verrassingen. Met het oog op de toekomst gericht, blijft de al bijna vijftien jaar bestaande club innovatief en vooruitstrevend.
Mania - The Contest
woensdag 11 mei 2005
Mania Events biedt haar publiek nu de mogelijkheid om zelf te bepalen wie de komende Mania achter ‘the wheels of steel’ plaats neemt!
Bij de terugkeer van High Energy begin maart bleek al snel dat er een vervolg op moest komen want de reacties na afloop waren bijzonder positief. Men had genoten van de sfeer die als vanouds was en veel bezoekers lieten merken dat ze het feest toch wel gemist hadden.
Therapia
dinsdag 10 mei 2005
Met trots kunnen we van Frequence melden dat niemand minder als Dj Vince de nieuwe resident wordt op de Therapia feesten in de DansSalon.
5 Days Off
maandag 9 mei 2005
Van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli vindt de vijfde editie van 5 days off plaats in Melkweg, Paradiso en de nieuwe locaties Heineken Music Hall en Nederlands Instituut voor Mediakunst. Het elektronische muziekfestival zet hiermee opnieuw een belangrijke stap en is deze editie voor het eerst vergelijkbaar met het Gentse 10 Days Off, qua grootte, hoeveelheid artiesten en diversiteit binnen het programma.
Vorig jaar verzorgde Armin van Buuren met zijn Armada Night een serie succesvolle clubavonden in Amnesia. Deze zomer keert hij terug naar Ibiza voor een nieuwe reeks. De Kick Off vindt plaats op de Ocean Diva in Amsterdam op vrijdag 3 juni.
Omdat in deze tijden al alles al zo duur is, was het voor OLI-4 Hardhouse Events een uitdaging, om een vet feest neer te zetten op een top lokatie met een dikke line up voor een nette prijs. HappydayZZ in Culemborg is de ultieme lokatie om een feest neer te zetten voor 2500 feestgangers. De grote zaal is onlangs voorzien van een nieuw geluidssysteem met een gruwelijk hard geluid.
Vjology is het eerste Europese vj-festival wat zowel overdag als ’s nachts plaats zal vinden. In samenwerking met Heroes of Techno, Electronation en P60 is er gekozen voor een dagprogramma van 12.00 tot 17.00 met verschillende workshops, showcases, panels & exposities van Studio Frank & Lisa, Vision Impossible, Drifter TV, Beamsystems, Pioneer (DVJX1 scratchmachine), Resolume, Creative Commons en vele andere partijen.
We zijn nog maar net bekomen van een zinderende Koninginnenacht waarin Alexander Kowalski & Secret Cinema een geweldige live-set verzorgden voor een stijf uitverkochte Club Poema en de volgende SouthSideGrooves staat alweer voor de deur. Eentje waarvan wij niets minder dan muzikaal genot ten top verwachten. Mei is UK-maand in de veelgeprezen Club Poema en dus heeft Tomorrow een DJ gezocht van Engelse bodem die bij onze organisatie past.
Ruim 3 jaar geleden is het allemaal begonnen……uit onvrede over het kleine aanbod van house in de kop van Noord-Holland besloot een groepje vrienden dat het tijd was daar wat aan te doen, te beginnen in Hoorn …..de feesten in het cultureel muziek platform Manifesto werden al snel een begrip!
Hardcore For Your Mind
woensdag 4 mei 2005
Toen er in 2000/2001 op hardcore gebied in het noorden weinig te beleven viel waren de Pinhead feesten in de twee gemeenten te Irnsum zeer populair. Mensen kwamen zelfs met de trein, terwijl ze dan na afloop wel een paar uren op het station stonden te wachten. Vele mensen zullen zich de goede sfeer en geluid nog wel kunnen herinneren. En ook de zeer geschikte locatie zal nog bij velen op het netvlies staan. Na vele feesten was het echter gebeurd, mede omdat er steeds meer feesten elders kwamen.
De immens populaire dj Zany is de hoofdact op de eerste editie van Ascension Outdoor op 5 mei. Ascension Outdoor wordt georganiseerd door dance organisatie Omotion in samenwerking met de Valkenswaardse discotheek Bora Bora. Naast deze hoofdact zullen enkele talenten, afkomstig uit heel Nederland, hun kunsten vertonen op het buitenpodium in Valkenswaard
Eindelijk in Spijkenisse
dinsdag 3 mei 2005
Wellicht kunnen sommigen zich het nog herinneren. Tot 1998 reisden velen af naar Spijkenisse voor het feest ‘The Mellow Dance Factory’, een feest dat bekend stond om de top DJ’s die in het oude Cargo draaiden. Tijdens elke set de DJ als het middelpunt van het feest, de bezoekers die vlakbij hun idolen stonden en twee keer per maand een onvergetelijke avond met superintieme sfeer door een unieke wisselwerking tussen DJ en publiek.
Twisted - Fashion & Dance
maandag 2 mei 2005
Zaterdag 14 mei a.s. organiseert Twisted 3Some voor de tweede maal een spetterend feest. Deze keer geen CD releaseparty, maar een combinatie van dance, mode en show. Wederom zet Twisted 3Some een aparte combinatie neer, waarbij jonge talenten naast grotere namen draaien.
Mood Elevator
maandag 2 mei 2005
Na het succes van de vorige Mood Elevator zijn we van de eerste verdieping bevend op de 2e verdieping gearriveerd. De dikke beats en vette grooves van Jackmate, Darko Esser, Camiel en Brent Roozendaal hebben ervoor gezorgd dat de passagiers in een opperbeste stemming en veilig uitgestapt zijn. De aankomst is echter van korte duur want de Mood Elevator vertrekt 7 mei met volle kracht naar de 3e verdieping en maakt 14 mei een uitstapje naar de 1e verdieping van paradiso. Om deze turbulente reis wederom te doen slagen zal de lift in ieder geval even gesmeerd moeten worden.
Temple of Terror
zondag 1 mei 2005
Vrijdag 20 mei komen terror/speedcore dj’s uit binnen- en buitenland bij elkaar in de Zaanstreek om daar gezamenlijk het hardste feest ooit neer te zetten. De edities van Temple of Terror staan bekend als een mix van hardcore en terror maar op veler verzoek is er dit keer gekozen voor een editie die voor 100% uit terror en speedcore zal bestaan.
Woensdag 4 en donderdag 5 mei zal men in Enschede niet te hoeven vrezen voor een tekort aan uitgaansmogelijkheden. Absolutely Fresh zet dan namelijk haar beste beentje voor door beide avonden internationale topacts te programmeren in discotheek Lunàtic.
31 mei 2005
E-Fect Outdoor terug op zijn vertrouwde plek
The Return Presents - The Frequence Afterparty
Cncdnc
DTD Entertainment presents Here's Johnny
Back to Back - Swimmingpool edition
28 mei 2005
Oldschool Madness - The Army Edition
27 mei 2005
Een weekend party in Panama
Exposure gaat verhuizen
2Fast4Trance - Witness The Rebirth
FF3D Sneak Preview Party
26 mei 2005
Sounds of Hardcore
25 mei 2005
APE komt uit de mouw
Emporium breidt strand uit door hitte - Extra water en koeling
24 mei 2005
Frontline - The festival by freaks for freaks
23 mei 2005
Ravezone Outdoor - 12 hours of indoor and outdoor Hardcore
Fikse boete voor Slam!FM
21 mei 2005
Deflect presents Inigo Kennedy and more
20 mei 2005
FF3D Festival
Club Deja Vu present the iT Revival
ID&T maakt line-up Sensation White bekend
Infinity - The second chapter
19 mei 2005
Pandemonium - Namen bekend New Generation area
18 mei 2005
Dylan Drazen afsluiter van seizoen Rockit
Sparks of life - On the beach
17 mei 2005
Asta bestaat 2 jaar
Intuition Summer Event 2005
Serious Damage - Timetable en laatste nieuws
Slaves to the Rave
16 mei 2005
The Latest news from Sound of Sunday
12 mei 2005
Gameboy Party Music Night
Pussy Lounge X-rated
11 mei 2005
FriskyNight
Tijden veranderen in C-town
Zak presenteert Hellraiser Germany - Dead or Alive
Mania - The Contest
10 mei 2005
High Energy - Club & Trance Classics
Therapia
9 mei 2005
5 Days Off
7 mei 2005
Armada Night Kick off Party - Ibiza Summer 2005
Basscontrol - On tour in Happy Dayzz
6 mei 2005
Heroes of Techno & Electronation present VJ-ology 2005
5 mei 2005
SouthSideGrooves met Oliver Ho & DJ Remy
Niet geschikt voor luisteraars onder de 18
4 mei 2005
Hardcore For Your Mind
Gratis naar Ascension Outdoor
3 mei 2005
Eindelijk in Spijkenisse
2 mei 2005
Twisted - Fashion & Dance
Mood Elevator
1 mei 2005
Temple of Terror
Absolutely Fresh mind refresher