Partyflock
 

Techno goeroe Steve Rachmad draait aangepaste set op Dekmantel

gepubliceerd door , op
Techno goeroe Steve Rachmad draait aangepaste set op Dekmantel
3 oktober 2007
Vrijdag 5 oktober strijkt het Dekmantel collectief wederom neer in hoofdkwartier Club NL voor een avond die allerminst alledaags belooft te gaan worden. Met de geslaagde seizoens- kick off vers in het geheugen, kijken we verwachtingsvol uit naar de eerste hoofdgast van het nieuwe seizoen: Steve Rachmad.

Het horen van de naam alleen zal menig technohart sneller doen kloppen. Met een discografie die een kleine honderd releases telt en een draaischema welke hem als deejay de hele wereld rond brengt, kan het nu - 20 jaar nadat hij begonnen is - gegrond genoemd worden om te stellen dat Steve Rachmad 's lands nummer één technoartiest is. Dat Rachmad van meerdere markten thuis is en ook incidenteel electro, disco en 80's draait, kunt U getuige van zijn zodra hij in zijn Sterac Electronics huid kruipt. Vrijdag heeft Dekmantel echter een primeur: Steve Rachmad zal een warme, soulvolle house set draaien. En in de wetenschap dat Rachmad, als headliner, veelal laat op de avond publiek zal (moeten) voorzien van uptempo technogeweld, kunt U deze aangepaste set gerust als buitenkansje beschouwen...

Tijdens de kick off in september bewezen hosts Casper Tielrooij & Thomas Martojo met een gedenkwaardige back to back sessie dat zij prima in staat zijn het publiek een gehele avond in toom te houden. En hun drukke agenda's verduidelijken nog eens dat ze met hun afwijkende aanpak ieder langzamerhand gestaag naam aan het maken zijn in het Amsterdamse. Vrijdag zullen ze daarentegen weer op subtiele wijze Club NL opwarmen, zodat de juiste toon gezet is als de gastdeejays het roer overnemen. Tot slot behoeft Dekmantels "(wonder)kind-aan-huis" San Proper inmiddels al lang geen introductie meer. Maar, voorzag hij U op de vorige avonden nog van verfijnde house, ditmaal is het aan hem de eer om tijdens het laatste uurtje eens ten gehore te brengen hoe geraffineerd hij rammen kan. Dat het dak er weer grondig af zal gaan, achten wij in ieder geval zeker.

Bij de vaste avond in Club NL alleen blijft het voorlopig echter niet. Zo maakt de organisatie in samenwerking met Rush Hour het Nederlandse debuut mogelijk van Detroit legende Mike Huckaby (zat 13 okt @ flexbar, Amsterdam), host de organisatie de kleine zaal van Planet Rose op de special met Âme en Lawrence (zat 27 okt @ doornroosje, nijmegen) en kunnen we verklappen dat op de eerste zaterdag van november het nu al beruchte Nachtmantel vervolgd zal worden. Tevens zullen binnenkort de eerste Dekmantel mixtapes verschijnen op de (podcast)radio die spoedig gelanceerd gaat worden. Naast sets afkomstig van de leden van het collectief hebben al een flink aantal buitenlandse namen toegezegd tijd in te ruimen om iets spannends te fabriceren.

Stay tuned... Dekmantel doet het immers nèt even iets anders.

2 opmerkingen

Rachmad was afgelopen weekend weer 1 van de betere :respect:


kan er niet bij zijn, have fun (Y)
20 jaar nadat hij begonnen is

26 jaar toch al? Kan herinneren dat hij vorig jaar zn 25 jarig jubileum vierde.

Feestje ziet er weer interessant uit, maar heb helaas ook andere plannen.
laatste aanpassing