Partyflock
 

Nederweert Kermis 2007 is wederom een schot in de roos!

gepubliceerd door , op
"Stoplicht springt op rood, stoplicht springt op groen...in Nederweert is altijd wat te doen!" Waarschijnlijk zal iedereen deze spreuk wel eens gehoord hebben, maar dan met iedere willekeurige plaatsnaam als enige variatiepuntje. Nederweert (gelegen nabij Weert in het zonovergoten Limburg) mag dan wel een boerendorp zijn met zo'n 8.000 inwoners maar dat wil nog niet zeggen dat er niks te doen is!

Al tientallen jaren is er voor de Nederweertenaren maar één echt volksfeest en dat is de jaarlijks terugkerende kermis in het dorp. Steevast zetten alle kroegen en drinkgelegenheden dan ook hun beste beentje voor om er voor iedereen één groot feest van te maken. Het overgrote deel van de horecagelegenheden huurt een aantal bands in om volk te trekken, en op die manier te zorgen voor ambiance, een flinke bieromzet en de nodige katers. Nou is dit niet echt wat houseminded Limburg kan bekoren dus zal er voor hen iets heel anders op het programma staan. Santa Domingo (officieel een swingcafé maar in de regel behuisd door alles wat graag rockt, begaait en bier drinkt) wil zich profileren en dan met name voor de houseliefhebbers in de omtrek. Al enkele jaren wordt er hier tijdens de kermisdagen een 3-daagse dance marathon gehouden en een gevarieerd programma aangeboden. Lokale helden worden afgewisseld door grootheden in de landelijke dance-scene en zowel binnen in het café als buiten op straat is het 3 dagen afzien!

Al sinds jaar en dag is onze Haagse kameraad The Darkraver van de partij en weet hij er ieder jaar weer voor te zorgen dat er allerlei vreemde dingen gebeuren. Wie kan zich bijvoorbeeld nog herinneren dat Steve z'n plaat verneukte door er met een brandende fakkel boven te gaan hangen? Of dat er tijdens zijn set ineens frikadellen uit het popcornapparaat kwamen gevlogen? Deze 'toevalligheden' typeren de sfeer en gemoedelijkheid tijdens de Nederweerter Kermis en de aanwezigheid van Steve, welke eigenlijk met Nederweert en haar kermis vervlochten is. Wat veel mensen misschien niet weten is dat The Darkraver zijn draaicarrière zo ongeveer begonnen is in de Carte Blanche te Weert en van daaruit ook wel vaker een baco'tje kwam pakken in de Santa Domingo in het nabij gelegen dorp Nederweert.

Dit jaar zal er wederom breed geprogrammeerd worden en kan er worden medegedeeld dat het programma dikker en gevarieerder dan ooit zal zijn! Dit jaar zal er onder andere worden gegrossiert in vrouwvriendelijke beats (geef het beestje maar een naam), oldschool, jumpstyle en (early) hardcore; eigenlijk alles wat gezellig is en sfeerverhogend werkt. Vooral met een zomers zonnetje op de bol (jazeker de goede moed wordt erin gehouden!) moet deze outdoor happening weer als een toppertje de boeken ingaan.

Naast The Darkraver bestaat er de beschikking over 2 andere sfeermakers welke zeker niet onbenoemd mogen blijven. Zo is jump- en freestylemaster Genius (welbekend van de Zino, Bassleader, Decibel en Defqon1) gestrikt voor een lekker jumpsetje, en tevens een avondje doorzakken waarin hij ook als master mag worden beschouwd! Ook Pat B is een graag geziene gast op zowel de grote als de kleine feesten (het maakt eigenlijk helemaal niks uit waar hij komt, gezellig wordt het toch wel)! Bekend van onder andere Decibel, Explosive Cartuning en Pussy Lounge en een dikke hoop eigen producties mag er hier gerust gesproken worden van een publiekslieveling.

De regio Weert is wat DJ’s betreft goed vertegenwoordigd en er zou zowaar een luxeprobleem ontstaat wil men alle lokale DJ’s een kans in de line-up geven. Toch is het de organisatie gelukt om de gasten een smakelijk kermismenu voor te schotelen met zowel vertrouwde als vernieuwende namen. Zo zullen de grote namen aangevuld worden met odner andere Vok, Odd, Ogre, Red Alert, Dynamike en The Unforgiven maar ook Billy Blaze, Provax, Agonizer en Inverse hun bijdrage leveren aan deze 3-daagse uitputtingsslag.

En zou je dit niet overhalen dan wellicht het volgende wel:
- Was er al vermeld dat alle 3 de dagen GRATIS te bezoeken zijn?
- Dat er van ’s middags tot ’s nachts gefeest kan worden?
- Dat het zowel buiten de Santa Domingo als binnen in het café te doen is?
- En dat er voor een consumptie een ouderwets lage prijs zal worden aangehouden?

Kortom: Wat houdt je nu nog tegen om op 25, 26 en 27 augustus eens een kijkje in Nederweert te komen nemen? Alle ingrediënten voor een supertoffe avond liggen binnen handbereik...maar JIJ als bezoeker bent natuurlijk het toefje slagroom op de taart!

34 opmerkingen

 
een baco'tje kwam pakken

Understatement :p
 
:respect: Neijwiert Kermis :respect:
En we hadden ineens een nieuwsbericht :D Hopelijk zijn de weergoden ons net zo goed gezind als afgelopen weekend zodat het NOG beter wordt! (y)
worde weer 3 goeie dage :)
 
AAN-Wezig! :bier:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
yeah :cheer:
Of dat er tijdens zijn set ineens frikadellen uit het popcornapparaat kwamen gevlogen?

ben ik daar ook bij geweest? :bloos:

dit word weer mooi geert :bier:
 
Artiest Odd
Die frikandellen die daar uit die popcorn-blazer kwamen gespoten waren echt geweldig toen, hahaha :)
zal er niet zijn is het ook kermis bij ons in Liessel dus ben er echt niet bij hou dan me eige kleine feestje met een paar vriende:bier:
laatste aanpassing
Uitspraak van wittenederweert op maandag 20 augustus 2007 om 16:00:
ben ik daar ook bij geweest?

Whehehehehe....'Doe maar voor €25,- bamiblokken en frikandellen' of hoe ging dat toen ook alweer :D
Artiest La Ziva
Nederweert op de Frontpage van Partyflock, dat moet ik lezen ;) Alleen een beetje jammer dat "we" een boerendorp genoemd worden met 8000 inwoners. Volgens mij is Nederweert alles behalve boers en wonen er in de gehele gemeente echt wel meer mensen.

Maargoed, het moraal van het verhaal is duidelijk :P Feestje, feest, feesten :D
2 Sandra: Je hebt gelijk dat er in de GEMEENTE Nederweert zo'n 16.000 mensen wonen maar het dorp op zich herbergt zo'n 8.000 mensen, we hebben nog zitten twijfelen hoe dit te brengen. Maar ja...voor de meer 'stadsen' onder ons is Nederweert een dorp waar niet zo gek veel te doen is, en waar we (zeker met de kermis) graag verandering in willen brengen!!!

En uiteraard op de Frontpage :honger: wat dacht jij dan? niet te bang hé ;)
Nederweert kermis, altijd gezellig!
Dus dit jaar ook weer aanwezig!:)
Artiest Tim-E
Leuk geschreven dat nieuwsbericht!
Uitspraak van Tim-E op maandag 20 augustus 2007 om 19:18:
Leuk geschreven dat nieuwsbericht!

Thanks :)
Mooi berichtje,,, (y)
Nederweert kermis,,, :cheer:
Artiest {SHOWLIST artist 57746, 29655}
tijd voor een feestje??;)....
@ DJ Ogre, ik snap het ook wel hoor ;) Alleen vind ik het jammer als het zo klein neer gezet wordt, dan worden we in andermans ogen nooit groot :P

Ach... ik woon ook pas sinds kort weer terug in Nederweert na 6 jaar afwezigheid ;) Dus wie weet kom ik zelf ook een kijkje nemen.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 20 augustus 2007 om 16:11:
Die frikandellen die daar uit die popcorn-blazer kwamen gespoten waren echt geweldig toen, hahaha

dat was echt lachen idd :lol:
:D Zoveelste jaar achter elkaar , natuurlijk weer aanwezig. Kan niet anders !
Artiest {SHOWLIST artist 64951, 7068}
we maken dr weer een gezellige boel van!
 
Artiest {SHOWLIST artist 17429, 12764}
leuk bericht geert! uiteraard aanwezig ;)
Uitspraak van DJ Ogre op maandag 20 augustus 2007 om 16:17:
'Doe maar voor €25,- bamiblokken en frikandellen' of hoe ging dat toen ook alweer

nee frikandellen en kroketten haha waren toen voor een euro bij chez pierre.
voor iedereen meegenomen de rest was voor steve :roflol:

maar der is wel ieder jaar iets gebeurt met kermis zit vol spanning wat er dit jaar weer gaat gebeuren ;)
 
mss daar! :)
ik vind het een erg leuk nieuws bericht.
hoop dat het een kermis wordt om niet te vergeten.
aangezien de mannen goed hun best hebben gedaan, moet dat wel lukken.
laatste aanpassing
Oh yeah, bring on the funk!
 
Geert je kunt mischien bij de telegraaf gaan beginnen! Of heb je dat aanbod al afgeslagen?

Mooi bericht toch! :bier:
Ik herinner me nog wel wat met Steve.. heeft met een aansteker en een duobak te maken ;)

En de mooiste uitspraak van dat jaar..
"Ik sla geen wijven.. maar wel kutwijven!"
Uitspraak van KICKIN HARD op woensdag 22 augustus 2007 om 15:47:
Ik herinner me nog wel wat met Steve.. heeft met een aansteker en een duobak te maken

haha daar ben ik nog bij geweest met die poltiie brandweer alles rukte ff uit haha