Partyflock
 

The rise of drum ’n bass: Icon

gepubliceerd door , op
The rise of drum ’n  bass: Icon
4 juni 2007
FeestIcon · Drum 'n Bass returns
Datumzaterdag 23 juni 2007
LocatieEffenaar Site
De laatste editie van Red Zone liet een leegte achter in de Eindhovense dance scène. Veel drum ’n bass liefhebbers, maar geen goed alternatief. Ex-Red Zone crew Nymfo en Pressure voelde dit ook. Ze gingen hard aan de slag met een nieuw concept dat de drum ’n bass scène op zaterdag 23 juni opnieuw leven moet geven. Icon wordt geboren! Met Icon wil de organisatie een aantal keer per jaar alleen de allergrootste drum ’n bass namen naar Eindhoven halen. Daarnaast willen Nymfo en Pressure meer variatie en verbreding van het muziekspectrum. Men kan dus genoeg aangename muzikale verassingen verwachten. Wat Icon hiermee bedoelt, wordt de eerste Icon meteen duidelijk.

Icon pakt zaterdag 23 juni meteen uit met één van de hardst opkomende drum ’n bass acts van het moment: Pendulum! Waar velen Pendulum misschien nog kennen als rockband, heeft het drietal al enige tijd geleden hun gitaren omgewisseld voor beatcomputers en synths. Pompende beats, weerzinwekkende basslines en loodzware melodieën vullen tegenwoordig hun concertzalen. Pendulums ongelooflijke succes is af te meten aan hun debuutalbum ‘Hold your color’, welke reeds 100.000 keer over de toonbank vloog. Dit is niet onopgemerkt gebleven aangezien Pendulum momenteel meewerkt aan het nieuwe Prodigy album. Pendulum zal ondersteund worden door MC Jakes voor een heerlijke set drum ’n bass die rockt!

Met Icon begint voor Nymfo en Pressure een nieuw tijdperk dat zich ontleent voor nieuwe successen. Ook al lijkt het weer net als vanouds te worden wanneer ze hun aandeel in de avond op zullen eisen. Nymfo: “We kunnen nu beter kiezen voor een massaler evenement. Red Zone was tot de laatste avond een succes, maar de grote zaal in de nieuwe Effenaar leent zich voor een grootsere aanpak.”

Als het aan de organisatie ligt zal Red Zone nooit vergeten worden, maar Icon wordt nog grootser aangepakt en wil de in het verleden behaalde successen minimaal evenaren. Tot slot zal MC Dapper op Icon zijn onmisbare vocals door de boxen knallen. Drum ’n Bass herleeft in Eindhoven, en hoe!

12 opmerkingen

pendulum :respect:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3702, 3251}
Artiest Korben UK
Nymfooooooo!!
Artiest Nevz
Drum ’n Bass herleeft in Eindhoven, en hoe!

:respect:
 
Pendulum aaaaiiiiiii :respect:>>>knallennnn
 
Ik ben er bij, ben ook benieuwd hoe alles zig gaat ontwikkelen.
foking hell, ik ga hiernaartoe!
Werkzaam bij Dynamo GBBR
Artiest {SHOWLIST artist 3658, 81459, 1576}
nymfo :D

he rocks b)
Ja wordt vet dit!!