Partyflock
 

Framebusters in juni & opening Escape Caffé & Lounge

gepubliceerd door , op
Met de komst van onder meer ROOG en Kerri Chandler uit de Verenigde Staten bij Framebusters, én de langverwachte uitbreiding van de 20jarige Escape, wordt het een bijzondere maand voor één van Nederlands bekendste en oudste clubs.

Op donderdag 7 juni zullen de deuren van Escape Caffé en Lounge openen tijdens een bijzonder feestelijke avond vol verrassingen en muzikale omlijsting van onder meer resident Raymundo, Frederik Abas, Wassili en Radikal Roy. Hiermee wordt de droom van de twee eigenaren werkelijkheid: Amsterdam dé meest veelzijdige hotspot van de stad aanbieden! De aankoop en verbouwing van het voormalige Ritz café zorgt ervoor dat het lange tijd verdeelde gebouw, het vroegere Rembrandt theater, weer één geheel wordt. De vijf verschillende ruimtes, namelijk de Escape Club, deLux, Studio, Caffé & Lounge, zijn dus wel complementair maar zullen zelfstandig opereren.

De nieuwe ruimte is stevig onder handen genomen, en het ontwerp van Ronald Hooft is indrukwekkend te noemen. Klassiek, maar met moderne snufjes. Zo wordt er als eerste in Nederland een LED scherm aan het plafond van de Lounge gevestigd. Dit zorgt voor een continue veranderend beeld dat de omgeving op een organische manier belicht. In het Caffé en de Lounge kan ook stijlvol gedineerd worden. De gasten worden verwend met het beste fingerfood, smaakvolle wijnen, cocktails en champagne. De voorkant van de Escape zal één stijlvol geheel worden met het luxe Caffé. Tesamen met de multimedia mogelijkheden van de Escape Studio en de beste feesten in de Escape en deLux, wordt de 20jarige Escape meer dan ooit een icoon aan het bekendste uitgaansplein van Nederland.

Om dit te vieren heeft resident en programmeur Raymundo een paar bijzondere artiesten gestrikt die elke zaterdagavond tijdens Framebusters de dansvloer van Escape in vuur en vlam gaan zetten. Maar om de maand goed te starten zal hij traditiegetrouw op zaterdag 2 juni een 6 uur durende solo set weggeven. De beste houseklappers van nu en dé clubhits van deze zomer zullen uiteraard langskomen. Zijn eigen aankomende topreleases zullen in zijn zinderende set uiteraard niet ontbreken. Alles zet hij in om de zaal maximaal los te krijgen! Hij wordt hierbij bijgestaan door Costar op zijn saxofoon en yaNto met zijn lyrics. Danney Canova host deze avond de Escape deLux met zijn eclectische sounds. Een week later, op 9 juni, is het weer tijd voor de community avond van Raymundo en Frederik Abas. Al hun vrienden worden uitgenodigd op het VIP podium en samen met Mc yaNto wordt het, net zoals elke tweede zaterdag van de maand, weer een knalfuif! Shagspeare host met zijn muzikale vrienden de deLux.

Zaterdag 16 juni is Mister Flamingo Records aanwezig: Funkerman! Dit studio maatje van Fedde le Grand runt hij dit steeds populairder wordende label. Ardie van Beek, zijn echte naam, begon in 1990 met draaien. Eén van zijn eerste residenties was in The Spock, waar Tiësto ook zijn eigen avond had. Tegenwoordig brengt hij ook op het label van Roger Sanchez platen uit, en staat hij deze zomer op o.a. Mystery Land en Extrema Outdoor. Samen met Raymundo zal Funkerman deze avond laten horen waar hij de funk vandaan haalt. Uiteraard is er ook weer een editie van Eclectic @ deLux inbegrepen bij deze hete Framebusters avond: J-Harlem & friends zorgen hier voor de beats ’n bleeps.

Op zaterdag 23 juni is Housequake held ROOG van de partij. Roog van Bueren is 35 jaar, maakt muziek met zijn broer Greg, heeft twee platenlabels, en is mede-eigenaar van het boekingskantoor Beyond Bookings. Vanaf z’n 7e kocht hij plaatjes die hij vaak meenam naar verjaardagspartijtjes en andere feestjes. Dat vond hij zo leuk dat er een drive-in show gestart werd. Wat weinig mensen weten is dat ROOG ook afgestudeerd is in de rechten! Handig dus met het uitbrengen van zijn platen op internationaal niveau. De eclectische sounds in deLux worden vanavond verzorgd door Danney Canova & friends.

Onder het motto ‘save the best for last’ heeft Raymundo op zaterdag 30 juni niemand minder dan Kerri Chandler uitgenodigd! Weinig artiesten bereiken wat deze man heeft neergezet in de afgelopen tientallen jaren. Deze zeer bekende en uit New York afkomstige dj & producer draait al vanaf zijn 13e jaar op feesten. En zijn eerste track produceerde hij reeds toen hij slechts 15 jaar oud was. Je kan wel zeggen dat hij er vroeg bij was dus! Zijn vader, zelf dj, nam hem dan ook vaak mee naar de clubs waar hij draaide. Kerri wordt door velen gezien als een van de grondleggers van de deephouse sound. Een ware house legende dus die deze speciale Escape maand waardig af zal sluiten.

Hieronder de volledige programmering van Framebusters in juni 2007:
Zaterdag 2 juni
Raymundo (6 uurs set!)
Costar on sax
MC yaNto
Eclectic @ deLux: Danney Canova & friends

Zaterdag 9 juni
Raymundo
Frederik Abas
MC yaNto
Eclectic @ deLux: Shagspeare

Zaterdag 16 juni
Funkerman (Flamingo records)
Raymundo
MC yaNto
Eclectic @ deLux: J-Harlem & friends

Zaterdag 23 juni
ROOG
Raymundo
MC yaNto
Eclectic @ deLux: Danney Canova & friends

Zaterdag 30 juni
Kerri Chandler 🇺🇸
Raymundo
MC yaNto
Eclectic @ deLux: Rubywax & friends

Meer informatie, foto’s, muziek en filmpjes op www.escape.nl

5 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
kerri & roog :respect:
"Roog van Bueren is 35 jaar, maakt muziek met zijn broer Greg, heeft twee platenlabels, en is mede-eigenaar van het boekingskantoor Beyond Bookings. Vanaf z’n 7e kocht hij plaatjes die hij vaak meenam naar verjaardagspartijtjes en andere feestjes. Dat vond hij zo leuk dat er een drive-in show gestart werd. Wat weinig mensen weten is dat Roog ook afgestudeerd is in de rechten! Handig dus met het uitbrengen van zijn platen op internationaal niveau."

Waarom staat er altijd zo veel nutteloze informatie in promoberichten...?!
behalve kerri chandler, geen vernieuwende lineup.
En niet te vergeten....

Club Stereo volgende week met de verjaardag van JEROME (Outland records) met een d.j. set van de jarige plus sets van Dulac en Zomar .

9 juni Escape Studio 9 euro
Club Stereo van 2300 tot 0500
Rembrandtplein 17 Amsterdam
dick en ton poppes doen het weer goed ze zoons ook en vooral roy hahahah