Partyflock
 

Nachtbraken in Harderwijk

gepubliceerd door , op
Gratis Nachtbrakers festival – Mei 2004, een kleine podiumwagen siert de Boulevard van Harderwijk en enkele muziekliefhebbers genieten van de zon. Beats knallen uit de speakers en de kleine mensenmassa komt langzaam in beweging. Twee jaar later stond er een tent en was de Harderwijkse dancescène een feit. Ook dit jaar mag je weer het een en ander verwachten, de dames en heren van Stichting Underground Harderwijk hebben niet stilgezeten en op zaterdag 2 juni zal de vierde editie van het gratis Nachtbrakers festival plaatsvinden. Stichting Underground Harderwijk is al ruim vijf jaar bezig om het plaatselijke cultuuraanbod te verbreden met alternatieve en nieuwe stromingen binnen het begrip dance. Na een jaar van hoogtepunten kon een strakke line-up voor het Nachtbrakers festival niet achterwege blijven. Met hun gevoel voor muziek weten zij jong talent als Afra en El Gonzo feilloos te combineren met oude rotten in het vak en zetten zij een stevige line-up neer.

Op Nachtbrakers festival zal El Gonzo vanaf 15:00 uur de tent warm draaien waarna grootmeester Joost van Bellen het stokje van hem overneemt. Met zijn rockende-house-electro heeft deze discodinosaurus wereldwijd al menig harten veroverd. Voor van Bellen zal het overigens niet de eerste keer zijn dat hij voet op Harderwijkse bodem zet, twee keer eerder draaide hij op Nachtbrakers.
Ook Jesse Voorn is voor de Harderwijkers een oude bekende, hij draaide op het Nachtbrakers festival in 2006 en komt dat dit jaar nog eens vet overdoen. De stijl van Jesse is behoorlijk gevarieerd en eigenzinnig, en te omschrijven als een stuwende mix van electro en house, afgewisseld met wat breakbeat, techno en rockmixen. Zijn sets zijn spraakmakend en vooral dansbaar aldus de dj die mensen liever aan het dansen krijgt dan dat hij dat zelf moet doen.

Afra, Deze veelbelovende jonge dame uit Amsterdam is met haar 19 jaar al een verschijning op zich, en op dit festival de enige vrouw. Moeite om zich staande te houden in de mannenwereld heeft ze niet want als deze dame achter de draaitafels gaat staan is het stoere electrotechno wat de klok slaat. Als afsluiter zal Nachtbrakers resident El Gonzo met zijn heftig knallende techno de boel finaal uit zijn plaat laten gaan.

Omdat Nachtbrakers festival buiten plaatsvindt en de inwoners van Harderwijk recht hebben op hun nachtrust moet het geluid op de boulevard om half twaalf uit. Om de festivalgangers niet helemaal uit hun roes te doen ontwaken heeft men daar wat moois op gevonden. In Mac op zo´n 200m verderop begint om twaalf uur de afterparty met niemand minder dan de DiscTwins. Met hun mix van pop, house, electro, punkfunk, disco, rock en wat al niet meer weten deze mannen wel wat ze aanmoeten met een volle dansvloer.

Toegang tot Nachtbrakers festival is gratis, de reden hiervoor is dat Stichting Underground Harderwijk onafhankelijk en laagdrempelig wil zijn voor elk publiek. De organisatie staat open voor vernieuwende elektronische muziek en wil jong dj-talent graag een kans bieden zich hierin te profileren. Naast Nachtbrakers festival organiseert Stichting Underground Harderwijk vier maal per jaar Nachtbrakers in cultuurpodium Estrado. Waarbij ze met hun vernieuwende line-ups laten zien laten zien dat er meer is op de Veluwe dan alleen koeien.. Kortom, Nachtbrakers festival is zeker de moeite waard om op 2 juni te bezoeken – bring your dancingshoes –

5 opmerkingen

ben al lang niet in harderwijk geweest, maar klinkt best okay eigenlijk voor hwijk! als ik in de buurt ben kom ik zeker ff buurten!!
 
Worden twee gezellige weekendjes harderwijk, 2juni nachtbraken, 9juni ADF festival...goed bezig daar! (y)
 
:bounce: