Partyflock
 

Dance harder, live longer

gepubliceerd door , op
Het is al weer een tijd geleden dat de resonerende knoertharde tekno/industrial bassen de zalen van de Effenaar hebben betreden. Hardstyle was samen met enkele acid- en technotracks toch de hardste muziekstijl in de Effenaar. Vrijdag 11 mei komt hier definitief verandering in door het nieuwe concept Dance harder, Live longer.

De naam, ‘Dance harder, Live longer, klinkt misschien als een nieuwe gezondheidszorgcampagne van het nieuwe kabinet, maar niets is minder waar. Snoeiharde tekno, met een k, zal op 11 mei uit de boxen van de Effenaar komen blazen! De piep in je oren, die je waarschijnlijk aan de avond overhoudt, wijst ook niet bepaald op overheidsbemoeienis.

Tekno is de psychedelische, rauwe, industriële variant van techno. Tekno bleef tot voor kort grotendeels in de underground scène en dit is ook waar de vanavond optredende dj Brain van KX bekend mee is geworden: het organiseren van illegale kraakpandfeesten in onder andere ‘2B’ en later ook in de Effenaar. Brain is tevens initiatiefnemer van ‘Dance harder, Live longer’ en keert waarschijnlijk driemaandelijks terug bij zijn oude stekkie de Effenaar. Deze editie doet hij dat onder andere in het gezelschap van Matje (KX) en Oozi (Live), beide van KX Soundsystem. Oozi is ook het brein achter het Eindhovense KX starterlabel.

Baslijnen van 170 BPM wisselen zich af met gruwelijke breaks en dikke synths. 11 mei zal de muziek variëren van old-skool house tot hardcore acid en van stevige techno tot industrial. Deze kneiterharde pompende muziek is niet weg gelegd voor de watjes onder ons. In de komende edities zal Brain ook beroep doen op aansluitende muziekstijlen die veelal alleen op de undergroundfeesten gedraaid worden zoals bijvoorbeeld uk-hardcore.

Met de programmering van tekno/industrial slaat de Effenaar een nieuwe weg die ruimte biedt voor nóg meer variatie en aanbod. Vrijdag 11 mei wordt een avond vol stampende bassen en nog harder stampende bezoekers. Kom naar ‘Dance harder, Live longer’ en ben verzekerd van een avond uit je plaat gaan!

6 opmerkingen

mooi concept
jammer voor mij alleen eindhoven :(
ziet er idd wel vet uit mischien even kijkje komen nemen.
stevige muziek in de effenaar!! (Y)
nou nou wat een fuif!:) wel hard indd..doenkdoenkdoenkedoenk vetteshit volgende keer toch btr weer een illegaloow....;):>

Totooit mensen..Doeii
Grtzz d-OO-rtjee (8)