Partyflock
 

Dance Valley 2007 - 13 uur non-stop music en feest in 14 area’s

gepubliceerd door , op
Partyflock was aanwezig tijdens de bekendmaking van de line-up van het festival Dance Valley. Gezien de bekendmaking in Panama gekoppeld werd aan een pre-party, welke alleen toegankelijk was voor press, VIP's en UDC-members willen wij jullie niet onthouden van wat de avond bracht.

Na aankomst bij Panama werd ons meteen duidelijk dat ook tijdens de pre-party de nadruk op 'circus' lag. De gasten op de rode lopers werden geentertaind door 4 circus artiesten welke de wachtende en in spanning zijnde bezoekers probeerde aan het lachen te maken. Een vuurspuwer trachte ons in vuur te zetten, maar toch leek het enige wat ons kon opwarmen : de langverwachte bekendmaking van de line-up!

Nadat de deuren een klein half uurtje later open gingen dan de beloofde 20:00 uur druppelde het wachtende publiek langzaam binnen. In de grote zaal van Panama was op dat moment DJ Lin aan het draaien. Het was erg duidelijk dat de bezoekers nog erg moesten wennen aan de lege zaal want de dansvloer bleef lange tijd leeg terwijl het barpersoneel geen moment stil kon staan. Nadat een paar dames het aandurfden om de dansvloer te betreden werd het ijs gebroken en goed voorbeeld deed volgen. Tegen het einde van haar set was de dansvloer dan ook een stuk voller.

Intussen werd het langzaam drukker in Panama. Terry Toner mocht het opgewarmde publiek gaan vermaken en toverde bij veel mensen een lach op het gezicht. Zijn toch wel toegankelijke muziek zorgde ervoor dat bijna niemand meer stil kon staan waardoor een nog groter gedeelte van het publiek de dansvloer opzocht. Ondertussen was de op Dance Valley bijna onmisbare MC Marxman ook op het podium gaan staan om zijn vocale kunsten te vertonen.

Na Terry Toner was het dan eindelijk zo ver, de bekendmaking van de line-up van Dance Valley 2007. Veel namen uit de line-up werden met groot gejuich ontvangen, dit moet de organisatie een goed gevoel hebben gegeven! Vervolgens ontving organisatie UDC een certificering van de organisatie Raintrust waardoor de samenwerking met Raintrust een feit werd.

Hieronder de totale line up:

Mainstage10:00 – 23:00
Paul van Dyk - 🇩🇪
Ferry Corsten - 🇳🇱
UMEK vs. Valentino Kanzyani🇸🇮 / 🇸🇮
Marcel Woods - 🇳🇱
Erick E - 🇳🇱
Cirillo - 🇮🇹
Ricky Rivaro - 🇳🇱
PRINZ - 🇧🇪

MC Marxman - 🇬🇧

Carl Cox presents Global10:00 – 23:00
Carl Cox - 🇬🇧
Michel de Hey - 🇳🇱
Tim Deluxe - 🇬🇧
Cristian Varela - 🇪🇸
DJ Dan - 🇺🇸
Monika Kruse - 🇩🇪
Marco Bailey - 🇧🇪
Petrae Foy - 🇬🇧

MC Stretch - 🇬🇧

HQ10:00 – 22:30
Yoji Biomehanika - 🇯🇵
Proteus - 🇫🇮
Alex Kidd - 🇬🇧
Mark EG - 🇬🇧
Tom Harding - 🇬🇧
Fred Baker - 🇧🇪
Kamui vs. Dr Willis – 🇩🇪 / 🇦🇹
Danny D vs. Micha B🇬🇧 / 🇳🇱
Bas & Ram vs. Fausto🇳🇱 / 🇳🇱
JP vs. Walt Jenssen🇳🇱 / 🇳🇱
Ben Stevens vs. Andy Farley🇬🇧 / 🇬🇧
Charly vs. Nazzz🇳🇱 / 🇳🇱

Organ Donors Present Audio Surgery LIVE!

MC Da Silva - 🇳🇱

Lost’ N Music with Kne’Deep10:00 – 22:00
Rush - 🇺🇸
PETDuo - 🇧🇷
Marco Remus - 🇩🇪
Frank Kvitta - 🇩🇪
Bold - 🇦🇺
Agent - 🇨🇿

Marco V presents In Charge10:00 – 22:00
Marco V - 🇳🇱
Robbie Rivera - 🇺🇸
Preach - 🇨🇦
Sébastien Léger - 🇫🇷
Benny Rodrigues - 🇳🇱
Benjamin Bates - 🇳🇱
Sander van Doorn - 🇳🇱
Brian Cross - 🇪🇸
+ winner of In Charge DJ Contest

MC Gunner - 🇳🇱

Christopher Lawrence presents Continental10:00 – 22:00
Christopher Lawrence - 🇺🇸
Judge Jules - 🇬🇧
Blank & Jones - 🇩🇪
John 00 Fleming - 🇬🇧
Sean Tyas - 🇨🇭
The Shy Brothers - 🇨🇦
Fabio Stein - 🇧🇷
M.I.K.E. Push - 🇧🇪
Mark James - 🇦🇹
Ian Betts🇬🇧

Dogzilla LIVE - 🇮🇪

MC Paul-T - 🇬🇧

Defected in the House10:00 – 22:00
Kenny Dope (Masters at Work) - 🇺🇸
Sandy Rivera - 🇺🇸
Fish Go Deep - 🇮🇪
ROOG - 🇳🇱
Simon Dunmore - 🇬🇧
Copyright - 🇬🇧
Born to Funk - 🇳🇱

Mr. V LIVE - 🇺🇸
Shovell LIVE - 🇬🇧
Tasita LIVE - 🇬🇧

Ibiza10:00 – 22:00
Mar T (Amnesia) - 🇪🇸
Tania Vulcano (DC10) - 🇪🇸
Cesar de Melero (Amnesia) - 🇪🇸
David Moreno (Global Radio) - 🇪🇸
Sarah Main (Pacha) - 🇪🇸
Marnix - 🇳🇱
Thomson - 🇳🇱


DJ Jean presents Madhouse10:00 – 22:00
DJ Jean - 🇳🇱
G-Spott - 🇳🇱
Tony Cha Cha vs. Sidney Samson - 🇺🇸 / 🇳🇱
Olav Basoski - 🇳🇱
Spider - 🇳🇱
Mark van Dale - 🇳🇱
Mike S - 🇳🇱
Eric van Kleef - 🇳🇱
Graphix - 🇳🇱
Steff da Campo - 🇳🇱

MC Boogshe - 🇳🇱
MC Lady Bee - 🇳🇱

Electronation10:00 – 22:00
Oxia - 🇫🇷
Dominik Eulberg - 🇩🇪
Kiki - 🇫🇮
H-Man (Oliver Huntemann & Stephan Bodzin) - 🇩🇪
Terry Toner - 🇳🇱
Groove Addicts - 🇳🇱
Dax vs. Clockwork - 🇳🇱

Agoria exclusive LIVE set - 🇫🇷
Mason & the Maker LIVE - 🇳🇱
Gabriel Ananda LIVE - 🇩🇪

Red Bull Art Break powered by Pop Trash10:00 – 22:00
The Punchout Deejays - 🇳🇱
Steve Aoki aka Kid Millionare - 🇺🇸
John B - 🇬🇧
Thrasher - 🇳🇱
Patrick - 🇳🇱
Smithee - 🇳🇱
Matik - 🇳🇱
Der Tante Renate - 🇩🇪
Mad Ed - 🇳🇱

Junkbeat LIVE

The Beat Club10:00 – 22:00

Pierre - 🇺🇸
Mr. C - 🇬🇧
Per - 🇳🇱
Dimitri - 🇳🇱
Paul Jay - 🇬🇧
Estroe - 🇳🇱

MC PPholl - 🇳🇱

Theater / Chill10:00 – 22:00
Robert de Hiro - 🇳🇱
Saskia Rocks - 🇳🇱
Jean de-Egbert - 🇳🇱
San Proper - 🇳🇱
Mulat - 🇳🇱

The Entrance10:00 – 16:00
MEM - 🇳🇱
Erick Pike - 🇳🇱
DJ Lin - 🇳🇱
ONNO - 🇳🇱
Francesco Pico - 🇳🇱
DJ Zomar - 🇳🇱
DJ Trèbon - 🇳🇱


Bovenstaande foto's zijn genomen tijdens de bekendmaking.


Veel tijd om bij te komen van de grote namen in de line-up was er niet, DJ Mason nam het over en niet veel later was de dansvloer weer volop in beweging. Op 8 plasmaschermen en een beamer waren ondertussen diverse filmpjes van vorige Dance Valley edities te zien afgewisseld met erg mooie graphics van Vision Impossible. Hierna hadden wij kort de tijd om Brian Bout, directeur UDC, een paar vragen te stellen :

Kunnen we concluderen dat de afgelopen 2 edities van Dance Valley te slecht bezocht waren en het daarom beter is dat het nu weer terug is bij een ééndaags festival?
Het heeft diverse redenen dat DV weer terug naar de oude vorm zal gaan, 1 dag. De kosten voor de realisatie van een camping zijn enorm. Zeker op een gebied waar niets is. Er is geen water, er is geen riolering, er zijn geen verder totaal geen voorzieningen, je moet dus alles aanleggen. Deze kosten lopen in de tonnen. Dit is voor een festival gewoonweg niet op te brengen. Verder de tegenwerking uit het gebied qua omliggende ondernemers. Wij moesten vele tienduizenden euro’s schade vergoedingen betalen aan de omliggende ondernemers, doordat deze mensen beweerden drie dagen bijna geen omzet te kunnen halen door de overlast. Vergunning-technisch was het ook bijna niet haalbaar. Het is bijna onmogelijk om voldoende politie-inzet te kunnen krijgen in deze vakantie-periode en dit geeft allemaal problemen qua vergunning. En als laatste natuurlijk de tegenvallende bezoekersaantallen op de vrijdag en de camping. Ongeveer 70% was maar verkocht en je merkt gewoon dat de mensen allemaal voor de oude vertrouwde zaterdag willen gaan. Je kan maar 1x jarig zijn................... DV is altijd 1 dag geweest en dit werkt. Dance is minder geschikt voor een camping en de vrijdag komt gewoon niet in de buurt van de zaterdag qua feest. Wij willen alleen staan voor de sfeer van de zaterdag en als dit niet helemaal lukt dan moeten wij dit niet meer willen.

De afgelopen jaren was de prijs voor een kaartje, net als dit jaar, € 62,50. Voorgaande 2 edities hadden jullie natuurlijk een veel grotere line-up, aangezien het een tweedaags festival was. Dit jaar weer terug naar 1 dag. Dat betekent dat de line-up waarschijnlijk twee keer zo klein zal zijn. Moeten jullie dan niet iets extra's doen om de trouwe bezoekers tevreden te krijgen, ter compensatie?
De line-up is zeker niet kleiner of minder. Dit jaar is de line-up weer zeer gevarieerd en brengt wederom tal van stijlen binnen de dance aan bod. Geen festival met zo veel area’s en met zo veel namen. Iedereen van onze ‘wish-list’ is present en om een stad als DV op te bouwen en om kwaliteit te kunnen bieden is dit een redelijke prijs. Laatst was ik naar een pop-concert en betaalde Euro 80 voor een kaartje, drie uurtjes later stond ik weer buiten........... DV is 13 uur non-stop music, non-stop feest en heeft 14 area’s ! Een feest als Sensation kost dit ook qua entree en heeft maar 1 area en maar een paar dj’s. Wat is duur?

Vorig jaar juli gingen berichten de ronde dat UDC in zwaar weer beland was. Biedt de afspraak met dancepromoter Extrema een meer stabiele ondergrond voor het succes van UDC en paradepaardje Dance Valley?
UDC moest gewoon reorganiseren. Er zijn in totaal 6 ontslagen gevallen van de 23 mensen. Dit was al ruim voor DV gepland en heeft niets met DV te maken. De reorganisatie is in september vorig jaar afgerond en UDC staat weer goed op’ de rails’. Natuurlijk is het niet ideaal als twee grote festivals samenvallen qua datum en wij hebben in goed overleg met Extrema kunnen realiseren dat wij een week na elkaar zitten en zullen zitten in de toekomst. Dat is natuurlijk top en voor ons beide een goede zaak.

Van oudsher had de ringmaster de leiding over een circusshow. Mogen we verwachten dat een Master of Ceremony of wel een MC een belangrijke rol krijgt tijdens ‘Cirque de la Dance’?
De belangrijkste rol ligt bij de bezoekers. Hier gaat alles om. Natuurlijk zal er dit jaar heel veel aandacht aan show worden besteed en circus is een breed thema. Ik durf wel te zeggen dat dit een jaar van spektakel gaat worden en misschien wel de mooiste editie ooit zal worden. Mensen zullen de hele dag verbaasd zijn en onder de indruk van tal van shows. Te veel wil ik er nog niet over verklappen.

Nu Dance Valley weer ‘back to the roots’ is als eendaags festival, welke bijzonderheden kunnen we verwachten met betrekking tot bijvoorbeeld het bovenveld en de voor iedereen zo bekende rotswand?
Dance Valley is weer 1x jarig en dat kan ook niet anders weten wij....... Alles is weer als vanouds. HQ is terug op het grote bovenveld, de rotsenwand is weer open, de vallei is weer onaangetast en het hele benedenveld is in gebruik.

UDC liet in het verleden zien goed samen te kunnen werken met promoters als Multigroove, Armada Music en Mid-Town. Welke krachten worden er gebundeld in de Spaarnwoudse dans vallei?
Dance Valley is een volledige UDC productie. Natuurlijk werken wij in bepaalde area’s wel met partijen, zoals Electronation, Marco V, Global (Carl Cox) e.d. Events als bijvoorbeeld Nightmare is een echt partnership met Midtown en is weer een andere manier van samenwerken.

Nu Dance Valley weer een eendaags festival is, zijn er dan ook plannen om Dance Valley - Winter Edition weer in het leven te roepen in de vernieuwde Brabanthallen?
NEE, Dance Valley moet puur blijven, het hoort in Spaarnwoude 1x per jaar en wij willen Winter Edition nooit meer doen. Is een grote vergissing van ons geweest en is een soort ‘verraad’ aan je concept. En nogmaals je kan maar 1x jarig zijn.


Tijdens het gesprek met Brian waren inmiddels de deuren van de kleine zaal geopend waar de liefhebbers van de iets stevigere muziek zich konden uitleven op de muziek van Charly vs. Nazzz, duidelijk was dat veel bezoekers dit konden waarderen want in een mum van tijd was de toch wel erg kleine zaal helemaal vol. Hun set was dan ook een waardig voorproefje van wat wij van hun mogen verwachten in de Valley of Dance op 14 juli.

In de grote zaal begon het inmiddels een stuk rustiger te worden, op het moment dat Jean aan zijn set begon was het boven gedeelte, bedoeld voor VIP’s en pers al gesloten en stonden er in de zaal niet meer dan 100 mensen. Hij begon erg leuk aan zijn set maar helaas moesten wij, waarschijnlijk net als vele anderen, haasten om de laatste trein naar huis te halen.

Na Jean stond Marcel Woods nog in de grote zaal. In de kleine zaal waar het nog wel druk was stonden Danny D, Bas & Ram, Fausto en als laatste JP. De drukte viel helaas iets tegen waarschijnlijk doordat veel mensen de volgende dag gewoon weer naar hun werk moesten maar de line-up was goed en de sfeer ook zeker niet slecht. Al met al een goed begin voor Dance Valley dit jaar!

221 opmerkingen

Artiest Powel
Nah Neh loop nou niet echt warm van deze line-up.
Ik zou sowieso niet gaan omdat ik dit jaar eens Nature 1 ga proberen :yes:, maar zoals ik al ergens las ... op een paar namen na weinig diepgang of vernieuwing in de line-up. Erg standaard spul allemaal.
Hoop wel voor de mensen die gaan dat ze een lekker dagje zullen hebben. Dat heb ik ook zekers gehad de keren dat ik wel ben geweest.
Vet vet vet :bounce: Echt zoooo veel zin in! :cheer:
 
hmm anders gooi je ff alle standaard namen op 1 feest...
 
Ziet er goed uit! :respect:
HQ is er weer dat is top en ik vond de preparty gezellig!!!Ik ben er helemaal klaar voor jammer dat de camping weg is vond het top!
 
Werkzaam bij Be Yourself
Artiest {SHOWLIST artist 2128, 4680, 8252, 34748}
Marco V presents In Charge – 10:00 – 22:00

:respect:
Ik ben bang dat ik ook hier heen moet. Erg fijne line-up. En nu maar hopen dat ik optijd op de juiste plek kan zijn!
This year again I will be taking pictures of all of you party animals !!!

Da Frog
--
http://www.digitalfrog.nl





Uitspraak van T-town op maandag 23 april 2007 om 20:00:
Ahum... Mystery Land denk!!

Precies.
Uitspraak van actief op maandag 23 april 2007 om 18:00:
Vrij paupere line-up!

En waar ben jij geboren??!! Die line-up is zwaar TE bruut!!
Hele dikke line-up.
De presentatie was ook een leuk feestje.:D

het blijft alleen een heel duur festival. :no:
 
Nou mot zeggen ziet er echt super uit...Dus op naar 14julie...
 
BENNER BIJ BENNER BIJ BENNER BIJ @@@!!!!!!!!
Super veel zin in!! Prijs ook prima!! Het is natuurlijk wel een duur festival. Maar dat komt ook doordat het zo lang is en je de hele dag aan het eten en drinken bent. De prijs voor een kaartje valt op zich wel mee vind ik.
Uitspraak van mr mojo risin op maandag 23 april 2007 om 09:01:
DANCEVALLEY: het festival waarvan alle andere festivials zijn afgeleid: NO1 in the world!!!!!

:/

Zeker nooit naar Duitsland geweest??

Uitspraak van verwijderd op dinsdag 24 april 2007 om 12:18:
hmm anders gooi je ff alle standaard namen op 1 feest...

Vind ik ook! Alleen electronation heeft wat nieuws te brengen volgens mij dan...
Uitspraak van Oc op donderdag 26 april 2007 om 11:11:
Uitspraak van GIO op dinsdag 24 april 2007 om 12:18:
hmm anders gooi je ff alle standaard namen op 1 feest...

Vind ik ook! Alleen electronation heeft wat nieuws te brengen volgens mij dan...

Volgens mij kunnen ze het nooit goed doen voor iedereen.. Ik ben er in elk geval heel blij mee :-) en ben er zeker bij!!!:D
laatste aanpassing
allemaal een beetje overdreven...
Uitspraak van Powel op dinsdag 24 april 2007 om 11:27:
Ik zou sowieso niet gaan omdat ik dit jaar eens Nature 1 ga proberen

Ik ga zowel naar DV als naar N1, ook voor mij is het de eerste keer.
beetje laat partyflock.....was vorige week of misschien wel twee weken geleden bekend!
Artiest {SHOWLIST artist 15618, 45950}
Sander van Doorn

Te vet! :respect:
lijkt me geeeeen reeeet aan dance valley
 
Een van de beste feestjes waar ik ooit ben geweest. Ik zal het nooit meer vergeten hoe het was om tussen vallende bloemen te staan dansen. :-)

Echter is mijn keuze dit jaar NIET op dance
valley gevallen.
 
Was chill op de pre-party
Sorry, maar als de camping er nog was zou ik het overwegen!!!
Alleen electronation is vet, maar werd vorig jaar ook niet echt begrepen door de mainstream koekebakkers die hier op af komen.
Moet helaas voor het eerst in 8 jaar niet naar Dance-valley en zeker nu ik een paar keer in Duitsland ben geweest...!!

Voor de echte kenners: "Gelukkig is Melt in de buurt van Berlijn een goed alternatief!!" :P

Duitsers geven nog echt een feest voor de feest-gangers en hier meer voor de klapschijven die willen betalen, maar na 13uur weer op straat staan..!!
laatste aanpassing
 
vette line-up!!

:O
De line-up is voor 85% hetzelfde als vorig jaar. Jammer: de line-up van DV was wat mij betreft altijd een vrij reele afspiegeling wat er in dance-nederland gebeurd. Da's nu dus wel over....

Heel slecht, en ik ben er voor het eerst in jaren niet bij.