Partyflock
 

DommelVallei haalt Tresor naar Eindhoven

gepubliceerd door , op
In maart 1991 wordt in een gebouw van de oude Wertheim-warenhuizen, inclusief oude kluizen, midden in het centrum van het oude Oost-Berlijn, Tresor opgericht. Een club die, naar later blijkt, van enorme invloed zal zijn op de opkomst en ontwikkeling van de moderne electronische muziek. Alle grote namen, van Rush tot Kalkbrenner en van Hawtin tot Liebing, hebben er gestaan en de naam en faam van Tresor gestalte gegeven. Vooruitstrevend, vernieuwend, vettig en vuil, verbroederend, heftig, ... techno in zijn puurste vorm. Tresor was en is het allemaal. Want, hoewel de club in 2005 werd gesloopt, het Tresor-gedachtengoed wordt nog steeds springlevend gehouden door het Tresor Headquarters DJ Team.

Het Tresor Headquarters DJ Team werd begin jaren '90 opgericht als podium voor opkomende (Tresor-) artiesten. Sinds Dash in 1995 de leiding op zich nam, heeft het team zich sterk verder ontwikkeld. Vandaag de dag bezit het DJ Team een duidelijke eigen signatuur en hebben ze een eigen plek binnen de internationale dance-scene verworven. Het Tresor DJ Team mag zich dan ook met recht ambassadeurs van de ware Tresor-sfeer noemen. De gelukkigen onder ons die al eens in Tresor zijn geweest, weten dan wel voldoende. Jammer genoeg kan niet iedereen dat geluk delen. Maar daar kan verandering in komen...

Want op zaterdag 24 maart heeft de Eindhovense techno-organisatie DommelVallei de Tresor HQ DJ'S in club De Rechter te Eindhoven uitgenodigd.
DommelVallei werkt hard om de slogan 'Eindhoven Leading in Techno' de waarde te geven die het verdient. Met o.a. een eigen avond in de Effenaar, regelmatige avonden in De Rechter en niet te vergeten PACT met Koninginnedag, verstevigt DommelVallei al enige jaren het techno-karakter van Eindhoven. Vanavond heeft DommelVallei Dry, Kriek en Trias uitgenodigd om hun Berlijnse sporen in het Eindhovense achter te laten. Drie klinkende namen voor de kenners en spannend genoeg voor de niet-kenners, vanwege de zware Tresor-zweem die meters dik om hen heen hangt. Zij zullen een zes uur durende set neerzetten die je langs diepe minimale baslijnen naar de meest vettige en opzwepende techno voert.
In de Rechtzaal zullen El Greco, Bercoviq en ZIX namens DommelVallei laten horen waarom techno zo floreert in Eindhoven. En het café wordt door het electronisch muziekcollectief Adapter (Eindhoven) getransformeerd tot Trip Area, met maar liefst vier(!) live-optredens.

Kortom, zaterdag 24 maart wordt een spannende avond die je als techno-liefhebber toch echt niet mag missen.

11 opmerkingen

Tresor :respect:

Vind de bunker @ Nature One ook altijd een van de betere......
Tersor had op de zelfde locatie moeten blijven!!!

Alleen die sfeer daar was al vet!! Vooral in die kelder zegmaar.
Tresor in Berlijn was zeker geweldig!!! Leuk initiatief van DommelVallei!
kluis van tresor, legendarisch, that is TECHNO

ik heb daar alle grote namen in de kluis mogen aanschouwen, mills, hawtin, vath, liebing

beste club ever!!
 
vettig en vuil, verbroederend, heftig, ... techno in zijn puurste vorm. Tresor was en is het allemaal...
mwa ;)
Ik ben er ooit na de Dance-Parade(in 2002)per ongeluk terecht gekomen:S
Wij stapten in Berlijn in een taxi en zeiden tegen de chauffeur 'jij weet de weg en weet waar we moeten zijn...'
wat een ervaring was dat zeg:bloos:
Uitspraak van Lotje!! op donderdag 15 maart 2007 om 22:37:
Tresor in Berlijn was zeker geweldig!!!
Uitspraak van Lotje!! op donderdag 15 maart 2007 om 22:37:
Tresor in Berlijn was zeker geweldig!!!

:yes: Vooral die 'kelder' idd, echt zwaar vet :D!
Artiest {SHOWLIST artist 38809, 46880}


Geweldige locatie.
2 kaar mogen zijn na de Love Parade!
 
Dit wordt er weer eentje voor de echte Techno-bikkels! (Y):yes:
twee keer in de tresor geweest maar wat een bizarre maar owh zo machtige toko was dat he....uitstekend vermaakt daaro