Partyflock
 

The sessions

gepubliceerd door , op
The sessions
26 februari 2007
10 Maart is het alweer tijd voor de vierde editie van The Sessions op de nieuwe vaste The Sessions stek Strand West in Amsterdam. Na de eerste editie in december waren ook de twee edities daarna niet minder dan een succes te noemen! De reacties van het publiek, dat uit alle uithoeken van Nederland kwam, waren superenthousiast over o.a. het geluid, de locatie het publiek de dj’s… tja, eigenlijk alles. Je kunt de reacties o.a. teruglezen op verschillende partysites. Van de eerste beats tot de laatste toegift ging het dak eraf en de beentjes van de vloer en de mensen gingen met een smile op het gezicht terug naar huis. De progressive is definitief terug in Amsterdam en zal hier voorlopig nog wel blijven!

Naast het feit dat The Sessions één van de weinige avonden is waar nog échte progressive wordt gedraaid, staan deze feesten ook bekend om het hoge gezelligheids- en feestgehalte; van de AStA tot Paradiso, het is al vijf jaar lang overal feest waar The Sessions plaatsvinden. Door de grote groep vaste aanhangers ontstaat er al snel een gezellige sfeer waar ook nieuwe bezoekers zich direct thuisvoelen en zich welkom voelen en naast de mooie visuals, gezellige zithoekjes en aankleding staat het feest altijd voorop. Als je nog nooit bent geweest moet je dus zeker eens langsgaan voor een avond ouderwets dansen en feestvieren. Het pubiek zelf is een belangrijk onderdeel van The Sessions en heeft zichzelf de laatste vijf jaar bewezen als een trouwe groep aanhangers die weten hoe je een feestje moet bouwen en door mond- tot mond reclame ook steeds meer nieuwe bezoekers met zich meenemen… Een avond losgaan is gegarandeerd!

De DJ’s
Zoals altijd, zal The Sessions opperhoofd C-Jay zelf natuurlijk achter de decks plaatsnemen. De laatste tijd zijn producties van hem o.a verschenen op internationale platenlabels als Vapour, Plastik Park, Cyber en het Japanse 19Box en zijn releases zijn terug te vinden in sets van dj’s als Hernán Cattáneo, Paul van Dyk, Kasey Taylor, Armin van Buuren en Anthony Pappa. C-Jay staat ondertussen bij het publiek bekend om zijn opzwepende en pompende progressive sets met zware techno, goa en tech-house invloeden. Geen suffe tracks bij deze man, maar een bijzonder hoog handjes in de lucht- en dak eraf gehalte! Zijn afsluitende sets in Strand West staan bij de bezoekers in het trommelvlies gegrift…

De feesten in Strand West van The Sessions, worden gesupport door dance site 365mag.com, en fysiek zijn ze erbij betrokken in de gedaante van de Engelse dj Paul Sparkes 🇬🇧. Paul Sparkes is al jarenlang een vertrouwde naam in dj land. Deze Engelsman die woonachtig is in Amsterdam schrijft journalistieke stukken en reviews voor dance site www.365mag.com en draait daarnaast als dj in o.a. Panama, Escape, Patronaat, de Mansion en op het Rockit festival. Stilstaan bij deze dj kan gewoon niet. Het laatste nieuws is dat in over enkele weken zijn mix cd voor Silver Planet Recordings uitkomt, en om dit te vieren gaat hij eind februari en begin maart touren in o.a. Engeland en de USA. Verwacht dikke beats, donkere baslijnen en zware grooves van deze dj.

Jaydee is de gast dj van deze avond, en wat voor één! Deze dj / producer heeft inmiddels de status van levende legende bereikt en bijna iedereen die wel eens uitgaat of van housemuziek houdt kent hem wel van naam of van een optreden. Jaydee kan eigenlijk wel als grondlegger van de Nederlandse housescene gezien worden en heeft wereldfaam verworven door in de jaren ’90 de hele muziekwereld op zijn kop te zetten door de productie van de wereldwijde nummer één hit Plastic dreams... De donkere bel sound die dit nummer zo kenmerkend maakt is waarschijnlijk het meest gesamplede geluid ooit, en de track zelf staat officieel genoteerd als meest geremixte nummer ooit; zelfs meer dan 10 jaar later worden hier elk jaar nog remixes van uitgebracht.
Hoe dan ook, Jaydee is een legende en The Sessions zijn bijzonder blij dat hij wederom komt draaien. Hij heeft nu zo’n 15 keer op The Sessions gestaan en elke keer ging het dak eraf, en kwamen bezoekers vanuit het hele land voor de typische JayBeats: progressive, met zware tribal en techno invloeden…komt dat zien! [en horen…]

De locatie
Strand West staat bekend om zijn smaakvolle- en tevens underground uitstraling. Veel hout, veel zit- / loungeplekken met lekkere banken, een ruime dansvloer en supergeluid. Vorige maand is het soundsystem vervangen, inclusief alle speakers, bekabeling en mixer en het geluid behoort nu toch echt tot de betere systemen van Amsterdam. De bezoekers kwamen tot deze conclusie, dus The Sessions zijn er trots op dit te kunnen zeggen. Want, is het geluid niet één van de belangrijkste dingen op een feest? De bezoekers van de eerste edities hebben enorm genoten van deze locatie, waar het goed toeven is. Eerder werden hier al succesvolle zomerfeesten gegeven met dj’s als ROOG, Victor Coral en Marnix. Strand West ligt op ongeveer 5 minuten ten Westen van het CS, net zover als richting club Panama maar dan dus de andere kant op. De locatie is erg goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. Net buiten de stad, dus gratis parkeren! Strand West is een perfecte locatie om te genieten van vooruitstrevende house en een avond goed feestvieren! Kijk op www.strand-west.nl voor een routebeschrijving.

5 opmerkingen

Als de Poema onverwachts niet doorgaat, ben ik hier te vinden. Goed vermaakt de laatste keer. (Y)
C-Jay en Paul Sparkes rocken mega! :bounce:
Ook weer van de partij!!
En Paulus de Kalebouter; wat gaat het worden??

Ik doe met je mee Lijn :cheer:
Oppas regelen,dan zijn wij er ook gewoon weer!!
:banana: