Partyflock
 

Tweede Xcess Profiles met Luke Slater

anoniem gepubliceerd op
Tweede Xcess Profiles met Luke Slater
27 maart 2003
Mocht je de vorige, volledig uitverkochte editie op 7 maart van Xcess Profiles gemist hebben? Geen nood, want op 4 april vind er wederom in Las Palmas een editie van de serie Xcess Profiles plaats. Deze keer halen we [dj]277[/dj] voor een 3-uurs set voor je uit Engeland naar Rotterdam. Naast Luke Slater draait in de grote zaal ook Rotterdams trots [dj]1125[/dj] en draait [dj]4259[/dj] in de kleine zaal.

LUKE SLATER
Slater is geboren en getogen in Engeland, waar hij begon te experimenteren met klanken en geluiden op zijn vaders oude reel-to-reel. In 1989 zette hij zijn label Jelly Jam op, wat dezelfde naam had gekregen als de platenwinkel waar hij destijds werkte. In gigantisch tempo kwamen er platen met veel Detroit-invloeden uit voort, en een aantal platencontracten volgden. Hij werd bekend als de Engelse fakkeldrager voor het Detroit-Techno geluid.

Maar Slater’s uitspattingen gedurende 1993 en 1994 begonnen hun tol te eisen. Hij begon zich te realiseren dat je niet álles tegelijk kunt doen, “ik begon mijn concentratie te verliezen op mijn originaliteit”, aldus Slater. Nadat Slater zich had teruggetrokken uit een hectische studio en van een vol DJ schema, kwam Slater in 1997 terug met Freek Funk, wat hij in zijn eigen studio thuis had opgenomen. Dit album liet een meer ethereal kant zien van Slaters dansvloer-vriendelijke geluid. Met Free Funk bereikte Slater een hoogstaand en een zeer gevarieerd album, uniek en toegankelijk, dat muzikale grenzen op zoekt.

Sinds eind jaren 80 heeft Luke Slater een groot aandeel gehad in wat de U.K. Techno sound is geworden. Samen met frequent collaborator Alan Sage, maakt Slater muziek waarmee hij het karakteristieke Detroit techno geluid overzee brengt, en produceert hij platen van techno tot basloze ambiënt. Zijn dj stijl is te omschrijven als funky en hard met hier en daar wat electro invloeden, dit in tegenstelling tot zijn live show die veel experimenteler is.

PAUL HAZENDONK EN CLARENCE BRANDON
Naast Luke Slater draait ook Paul Hazendonk in de grote zaal. Paul Hazendonk begon op zijn twaalfde met draaien. Vanaf 2002 maakt Paul deel uit van de MAW Bookings agency en is zijn carrière in een stroomversnelling geraakt. Paul draaide naast grootheden als Chris Liebing, DJ Rush, Gayle San, Secret Cinema, Gene Farris en vele anderen. Hij draaide de afgelopen anderhalf jaar door heel Nederland in diverse clubs als Nighttown, Las Palmas, The Q, Winkel van Sinkel (Club Risk) en DJ Cafe SOL. Daarnaast is hij graag geziene gast in Kroatie, waar hij zich in relatief korte tijd tussen de absolute DJ top genesteld heeft.

Vorig jaar kwam “MAW presents Technique” op de markt, een CD samengesteld en gemixt door Paul Hazendonk. Naast deze DJ-activiteiten is Paul doordeweeks werkzaam bij de Basic Beat shop en doet ook veel werk voor Basic Beat Recordings, waar hij druk bezig met het label-management van zijn eigen label Technique Records. De stijl die Paul Hazendonk draaid is zeer divers. Hij wordt vooral geboekt als Techno DJ, maar velen weten niet dat hij ook graag een lekkere club-set neerzet. Welke style hij ook draaid, je kan het altijd omschrijven als swingende muziek met een lekkere drive erin.
In de kleine zaal draait Clarence Brandon de gehele avond funky grooves. Clarence heeft voornamelijk in het buitenland naam gemaakt, maar is vastberaden om ook in Nederland zijn naam op de kaart te zetten. Clubs waar hij onder andere heeft gedraaid zijn Hideout (Tokyo), Liquid Room (Tokyo), Regal Hotel (Hong Kong), Seveneightorange (Manila), Zouk (Singapore), Venue (Puerto Rico), Escape Venue (Bermuda) en Venue (Canada). Spectaculaire visuals worden verzorgd door VJ collective Prime Meridian.

Grote zaal: Luke Slater, Paul Hazendonk
Kleine zaal: Clarence Brandon
VJ collective: Prime Meridian

Prijs: €16 (voor voorverkoopadressen zie www.xcess-events.nl)
Open: 23:00 till 05:00

5 opmerkingen

 
Sjef Mills

Helaas voor Luke
 
Ik ook sjef Mills helaas voor Pornie :P
 
Het wordt toch X-Cess!

:(

;)

:9
 
Emil moet draaien he, ben ik ook bij :P
 
Ik blijf thuis