Partyflock
 

Amsterdams Belang & PickUp presenteren ADE

gepubliceerd door , op
Amsterdams Belang & PickUp presenteren ADE
13 oktober 2006
FeestThe Dutch Editon · The official closing party
Datumvrijdag 20 oktober 2006
LocatieNDSM-Werf Site
FeestAmsterdams Belang · Official ADE endfest
Datumzaterdag 21 oktober 2006
Noeste scheepsbouwers aan het werk op het NDSM terrein... Het lijkt nog zo kort geleden, maar de werkelijkheid is anders. In de afgelopen jaren is dit schitterende industriële terrein langzaam omgetoverd tot een plek waar onafhankelijke creatievellingen hun ei kwijt kunnen. Een goed voorbeeld hiervan is de prille en spannende stoplichtrelatie tussen Amsterdams Belang en de PickUp club. Deze 2 organisaties hebben het laatste jaar diverse feesten georganiseerd waardoor er een ware begeerte naar het noorden bij de Amsterdamse nachtvlinders is ontstaan.

Het Amsterdams Belang is een in 2005 opgericht collectief bestaande uit dj's en promoters die een alternatief willen bieden voor de reguliere club locaties en avonden. Dit lukt hen door feesten te organiseren op onverwachte locaties zoals kraakpanden, gesloten clubs en verlaten pakhuizen. Het collectief wil graag haar bijdrage leveren tijdens het ADE, zodat Amsterdam kan laten zien dat de clubscene leeft en broeit!

PickUp is een multidisciplinair theaterplatform dat zijn uitvalbasis heeft gevonden op het NDSM terrein. Onder de naam PickUpClub organiseert zij uiteenlopende activiteiten zoals theater- en dans voorstellingen en avonden vol electroniche muziek met als doel performance kunst en andere nieuwe initiatieven te stimuleren.

Beide organisaties hebben hun krachten gebundeld en dat heeft voor ADE zeer sappige vruchten afgeworpen. Zelfs zoveel vruchten dat het niet in 1 avond te proppen viel! Daarom hebben hebben Amsterdams Belang en PickUp besloten om zowel op vrijdag als op zaterdag een feest op het NDSM terrein te geven.

Op de eerste avond staat de "Amsterdamse sound" centraal. Steeds vaker wordt Amsterdam in de buitenlandse media getipt als de nieuwe hotspot van Europa. ADE is natuurlijk dan de juiste plek om aan de rest van de wereld te tonen waar het in de Amsterdamse scène allemaal om draait.

Niemand minder dan onze eigen Amsterdamse Shinedoe zal op deze avond laten horen waarom zij zo geliefd is bij onze kritische oosterburen en in de rest van de wereld. Hetzelfde geldt voor Quince en Lauhaus die langzaam de wereld aan het veroveren zijn met hun spannende releases op Nederlandse labels als Delsin en Intacto. Verder zal Nuno dos Santos laten horen waarom hij vorig jaar verkozen is tot "best newcomer" en zal Estroe met haar live act laten zien dat zij niet alleen achter de draaitafels de dansvloer op zijn kop kan zetten.

Zaterdagnacht en zondagochtend zullen in het teken staan van de interactie tussen de Amsterdams Belang dj's en artiesten uit Europa en Canada, die samen voor een speciale kruisbestuiving in de sound van de avond zullen zorgen. Naast de residents Herr Arter, Richard Parker, Ramchez, Pep en quartier mustache, zullen grootheden als Konrad Black, Cabanne en Andre Kraml te horen zijn.

Konrad Black is een buitenbeetje uit het altijd eigenzinnige Vancouver.Door zijn muzikale reis vanuit de rock en hiphop naar de dansmuziek wordt zijn stijl gekenmerkt door dikke vieze baslijnen en atmosferische melodieen. Samen met o.a. Mathew Jonson richtte hij Wagon Repair records op, en bediend hij ons regelmatig met denderende clubhits!
Een der vaandeldragers van de Franse scene is Cabanne, die als mede oprichter op de labels Telegraph en Logistic menig underground clubhit uitbracht. Dankzij zijn eigen releases op labels als 7th City, Karat, Perlon en zijn eigen label Minibar wordt hij gezien als een van de vooruitstrevendste producers op het gebied van de "franse snit" clickhouse.

Andre kraml verhuisde 6 jaar geleden van Frankfurt naar Keulen waardoor hij beinvloed werd door de nieuwe omgeving en totaal iets ander ging doen, eerst loodgieter nu filmmuziek producent en dj. Via de labels Firm en Cross town rebels levert hij ook nog eens degelijke vloervullers af, die steevast te vinden in de tassen van de meest uiteenlopende artiesten, zoals Richie Hawtin en James Holden. Qua stijl het beste te omschrijven als diep, vies en sexy!

Kaarten zijn in Amsterdam verkrijgbaar bij rush hour, killacutz en outland. Via internet zijn er kaarten te koop bij www.beatfreax.nl

10 opmerkingen

Toffe industriële plek, krijg weer het underground gevoel!!
De reguliere veer gaat maar tot middernacht of iets later voor de 24-uurs pont moet men ergens anders opstappen en ik meen een aardig stuk lopen als men na 24 uur komt.
cabanne was heel vet laatst op magnetronik!
Artiest Faux
zeker een aardig stuk lopen!!
 
...hmm, ken ik niet...


Amsterdams Belang, is dat net zoiets als Vlaams Belang?
nee veel leuker maar als ik jou was, niet naar toe gaan hoor
 
Kan er helaas niet bij zijn, maar waar doet me dit toch aan denken... 2 nachten techno met een dutch edition en op een voormalig industrieel terrein in Amsterdam ???
;)
 
Vanavond aanwezig (Y)
Moet Konrad black weer missen :(