Partyflock
 
­ Nederland
Element M-nus is niet algemeen zichtbaar!
Element M-nus is niet algemeen zichtbaar!

5 Years Technootjes weekend

gepubliceerd door , op
5 Years Technootjes weekend
26 september 2006
Het Groningse feestconcept Technootjes bestaat vijf jaar. Deze mijlpaal wordt natuurlijk uitgebreid gevierd met een bijzondere editie. Daarom zal er op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober een heel weekend Technootjes in Simplon plaatsvinden, met op beide dagen een zeer speciale line-up.

Het begon allemaal met een zakje borrelnootjes als flyer, simpele decoratie en een line-up bestaande uit alleen Groninger dj’s. Maar Technootjes groeide in Simplon al snel uit tot een organisatie die bekend werd om z’n line-up, decoratie en sfeer. Technootjes was een van de eersten in Nederland die de minimale techno programmeerde en vele buitenlandse artiesten maakten hun debuut in Nederland op dit feest. Zo was het ook de eerste organisatie die een Kompakt label night in Nederland organiseerde. Naast de feesten in Simplon waren er ook edities op andere locaties, zoals Doornroosje in Nijmegen en Puddingfabriek in Groningen.

Het jubileum zal gevierd worden met twee nachten feest in Simplon.

Op de eerste dag zullen Troy Pierce, Barem Motio&E-Contact en Lauhaus de grote zaal in Simplon op z’n kop zetten. De in Berlijn woonachtige Amerikaan Troy Pierce is één van de ontdekkingen van Richie Hawtin en is al enige tijd één van de bekendste en beste dj’s uit de minimal scene. Met zijn Final Scratch set reist hij tegenwoordig de gehele wereld rond. Daarnaast is hij ook een zeer goede producer. Zo verschenen zijn releases “Run” en “25 bitches” onlangs op het Hawtins M-nus Label. Onder zijn pseudoniem Louderbach bracht hij het album “Enemy Love” uit op het Underl_ne label. De uit Argentinië afkomstige Barem is op het moment één van de meest opvallende liveacts. Zijn producties op labels als M-nus en Foundsound hebben allemaal een zeer origineel karakter. Zijn liveset richt zich volledig op de dansvloer door zijn abstracte sound aan te vullen met pompende bass-lines en een heerlijke drive. Weider Terlouw, Olene Kadar, Delano en Miguel nemen de bovenzaal voor hun rekening.

De tweede dag is er één van de nieuwe talenten. Zo zullen Dario Zenker en Lee Curtiss hun debuut maken in Nederland. Dario Zenker is een getalenteerde opkomende dj in Duitsland en staat op het punt ook internationaal door te breken. Dario heeft al meerdere releases op labels als Esperanza, Num Records en Balkon. De uit Detroit afkomstige Lee Curtiss is een groot talent uit Amerika. Met zijn knallende live set doet hij momenteel een tour door Amerika en Europa. Zijn eerste release “Mein Tesh” en zijn release “Singing with Rod” als Uli Künkel op het Kalimari label laten zijn talent voor produceren zien. Ook de Argentijn Funzion zal een live set neerzetten. Funzion is bezig met een tour door Europa en heeft al een indrukwekkende reputatie weten op te bouwen als het gaat om produceren. Zo heeft hij al veel tracks en remixes op labels als Telegraph, Igloo-rec, Thinner en het netlabel Sinergy Networks. Boris Werner uit Amsterdam zal de grote zaal spetterend openen deze avond. In de bovenzaal zullen de Technootjes residents K.Cee, Orchid en William S samen met Davlov het feest helemaal compleet maken.

Kortom: maak je op voor een weekend lang muzikaal genot met de fijnste minimale en experimentele vormen van dance.

13 opmerkingen

 
Barem rockt!
 
Gefeliciteerd!
laatste aanpassing
 
Werkzaam bij Struikgewas
ik had graag willen gaan maar helaas dag erna naar deutschland
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
barem is cool! was top tijdens magnetronik.
 
Artiest Hance
Ik kom vrijdag even bij Ölene Kadar kijken!
Ik ga alvast een maandagje vrij vragen geloof ik! 8)
Barem :respect: , Wat een held op Magnetronik toen :yes:
 
5 jaar al ...goed bezig!:)
lekker hoor!
News: Op de vrijdag hebben we een speciale live act!!..Motio & E-contact zal op de vrijdag gesplitst worden..Motio zal een dj set in de bovenzaal geven en E-contact zal een liveset samen met Weider Terlouw neerzetten in de grote zaal!!