Partyflock
 

Spink - Pinksteravond festival

anoniem gepubliceerd op
Spink - Pinksteravond festival
22 mei 2006
FeestSpink · Pinksteravondfestival
Datumzondag 4 juni 2006
LocatieEffenaar Site
Pinksteren betekent bijna zomer en dat moet gevierd worden! De Effenaardoet dat met een leuk, betaalbaar avondfestival: Spink! In de kleine zaal lekkere pop/rock bands, in de grote zaal kun je flink uit je dak gaan op de beste dance acts en in het café word je verrast door een line-up van one-man bands.

In de grote zaal zullen vanavond vier dance acts acte de présence geven. De Eindhovense formatie Artefact mixt rock en dance tot één funky geheel. Ze staan bekend vanwege hun energieke live shows. De voetjes zullen dan ook zeker van de vloer gaan! Korben en Rascal zijn de resident dj’s van de In Bloom avonden. Vanavond komen ze ook even langs in de Effenaar om hun beste house, minimal, electro en disco plaatjes te draaien. De derde act van vanavond was de verrassing van Noorderslag 2006. Le Clic is een funky house band die stevige techno met minimal mixt. In hun muziek zoeken ze elke denkbare geluidsfrequentie op. Dit alles resulteert in een dansbare mix die van climax tot climax gaat. Tot slot staan vanavond Fredo & Thang in de grote zaal. Deze Belgen treden in de voetsporen van artiesten als 2ManyDJs en The Glimmers. Verwacht dus een mix van de aller mooiste, lekkerste en herkenbaarste dansplaten ooit gemaakt.

In het café zal the battle of the one (wo)man bands plaats vinden met o.a Ottoboy the one-man-trash-band, Ill ease 🇺🇸, Pfaff, Darker en Belch

Het programma in de kleine zaal wordt gevuld door een kwalitatief sterk aanbod uit de Nederlandse en Belgische pop/rock wereld. Als eerste betreedt Dodger het podium. Deze Eindhovense band houdt zielsveel van de sound van Oasis, The Black Rebel Motorcycle Club, The Veils en Snow Patrol en dat is goed te horen. Hierna zal SQY Rocking Team de Effenaar op haar grondvesten laten schudden met hun moddervette hardrock. Onlangs stonden ze nog in voorprogramma van Deep Purple in een uitverkochte Heineken Music Hall. Blues Brother Castro maakt op haar beurt overheerlijke, innovatieve en eigenzinnige rock ’n roll welke refereert aan dwarse undergroundbands als The Ex en Sonic Youth. De avond in de kleine zaal wordt afgesloten door de uiterst opzwepende, dampende glamrock van het Belgische A Brand. Denk aan Electric Six, Millionaire en Queens of the Stone Age.

Spink belooft een gevarieerd festival te worden met voor ieders wat wils. Zorg dus dat je erbij bent!