Partyflock
 

Full House Classics

gepubliceerd door , op
On a trip down memory lane: Detroit, New-York, Chicago, Europe 1986-1996

In de jaren 80 van de vorige eeuw vond op verschillende plaatsen in de wereld eenzelfde ontwikkeling plaats. Housemuziek deed zijn intrede in de muziekindustrie. In de beginjaren van deze muziekstroming zijn vele klassiekers ontstaan die we nu nog op menig feest door de speakers horen knallen. De Effenaar eert deze platen komende zaterdag op Full house classics.

Centraal deze avond staan de steden waar de elektronische muziek ontstaan is. Detroit vanwege haar befaamde techno sound, New-York waar de garage groot geworden is en Chicago als bakermat van de house muziek. Daarnaast zal er aandacht besteed worden aan klassiekers van Europese bodem.

Verwacht deze avond een vette mix van house, garage en techno. Platen van legendarische dj/producers zoals Jeff Mills, Carl Craig en Larry Levan zullen zeker de revue passeren. Deze avond zal voor de dance liefhebber dan ook een feest van herkenning zijn.

Om deze klassiekers het best tot hun recht te laten komen zullen drie dj's, die aan de wieg van de housemuziek in Nederland stonden, vanavond achter de draaitafels plaatsnemen. Dan Duval en C-Ron draaiden begin jaren 90 vernieuwende dance in het housecafé van Eindhoven "Cantina". Robob was al dj toen de klassiekers van nu nog de nieuwste platen waren. Vanavond zullen deze mannen je meenemen op een reis door de dance geschiedenis.

Haal je housebroek dus maar uit de kast en laat je terugvoeren naar vervlogen tijden op Full house classics.

4 opmerkingen

Klinkt zeker vet. Detroit classics!! strings of life, The bells. Wat een knallers!!!
Beetje erg jammer dat dit tegelijk is met GBBR Piep in je Oor vs. Orkapot in de Dynamo :(

Dit klinkt namelijk als een erg lekker feestje, maar Dynamo stodn al vast.

Jammer :(