Partyflock
 

Niet drank en drugs, maar lawaai oorzaak afblazen Dominator

gepubliceerd door , op
Niet drank en drugs, maar lawaai oorzaak afblazen Dominator
14 april 2005
OrganisatiesArt of Dance Site
Q-dance Site
StadEnschede
Volgens dagblad Tubantia wisten de organisatoren van hardcore festival Dominator al langer dat het openlucht festival in 2006 niet door zou gaan. De gemeente Enschede verstrekt geen vergunning voor het festival. Als reden geeft de gemeente dat er afgelopen jaar tijdens de eerste editie van Dominator, waar ongeveer 11.000 mensen op afkwamen, problemen met de openbare orde en veiligheid. Petra Borsboom van de gemeente laat weten dat alcohol en uitgaan prima samen gaan, maar dat op Dominator 'veel meer' werd gedronken 'en dat in combinatie met harddrugs'.

Organisatoren Q-dance en Art of Dance zeggen geen commentaar te hebben op de niet verstrekte vergunning, maar in Tubantia zegt Matthijs Hazeleger van Art of Dance vandaag: "Lees ik in de krant dat volgens de woordvoerder van de gemeente de helft van de bezoekers tijdens het festival hardrugs zou hebben gebruikt. Nou, dan zouden 5.500 mensen aan de hardrugs zijn geweest. Die mevrouw Borsboom van de gemeente beweert dat dit uit onderzoek blijkt. Nou, Ik wil wel eens weten welk onderzoek dat is geweest."

Toeval of niet, maar het naar buiten komen van het besluit van de gemeente Enschede kruiste met de nieuwsbrief van de VVD-Enschede. Daarin zegt vice-fractievoorzitter Arnold Enklaar opnieuw vragen te zullen stellen naar aanleiding van geluidsoverlast bij de vorige editie van Dominator. Hij kaartte het probleem bij B&W nog op 30 juli 2005, de avond van het festival, aan. Enklaar: "Ik woon ver van het terrein maar hoorde overdag al zacht gebonk, maar dacht dat mijn buurman de muziek hard had staan. Maar al snel werd ik gebeld door mensen die in de buurt bij festival terrein Rutbeek wonen. Ik vond dat ik er als raadslid meteen heen moest en constateerde een ongelooflijke lawaaiproductie." In het bericht focuste Enklaar zich op de geluidsoverlast. Nu zegt hij: "Ik hoorde via via ook dat een buurtbewoner had gevraagd acuut de stekker uit Dominator te trekken. Daarop reageerde de politiecommandant 'als ik dat doe, zijn de bezoekers niet meer in de hand te houden." In het persbericht dat de politie daags na het festival rondstuurde, spreekt zij van 'een geslaagde dag'. 'Er deden zich nauwelijks incidenten voor', zo staat er te lezen. Ook bleef het geluidsniveau onder de voorafgestelde waarde.

Het terrein van Het Rutbeek werd al eerder voor grote evenementen gebruikt. Daar waren nooit problemen. Enklaar: "Ook nu werd het geluidsniveau feitelijk niet overschreden, maar het probleem op Dominator zit hem in de lage bastonen. En als de popgroep Normaal hier in de buurt speelt, wordt er ook veel gedronken. Maar daar komen toch andere mensen op af en hebben we geen ordeprobleem."

Dat Dominator afgelopen jaar het respectabele aantal van 11.000 bezoekers trok, vindt Enklaar geen reden om zijn nek voor het evenement uit te steken: "Ik betwijfel gewoon of Dominator goed is voor het imago van Enschede." Voor de organisatoren is het verlies van deze locatie groot. Hazeleger zegt vandaag in Tubantia: "Maar nu Enschede van de baan is, gaan we op zoek naar een andere locatie in het oosten. Of we al wat op het oog hebben? Dat zeg ik mooi niet!"

VVD'er Enklaar spreekt in de nieuwsbrief overigens over 'heavy metal concert Dominator'. Hij blijkt niet op de hoogte te zijn van het verschil tussen metal en hardstyle. "Daar wil ik mij dan tegenover de heavy metal fans voor verontschuldigen. Maar over de muziek heb ik inhoudelijks geen oordeel. Het gaat mij om de lage bastonen."

*Edit 11-02-2006 16:08*
Lees hier de nieuwsbrief die door de VVD Enschede is verstuurd

bron: 3 voor 12

388 opmerkingen

 
Moet het ook even kwijt. Was een teringvet feestje. Controle was soms belachelijk. Overal wordt drugs gebruikt. Slaapmiddelen/anti-depresiva en dat gewoon in het verkeer. Drugsgebruik heeft volgens mij nog nooit een feest verziekt (alcohol eerder!) DOMINATOR moet gewoon ergens gehouden worden! BELGIE????? :bounce:
Het is gewoon de aard van het evenement. Als er een optreden is van Normaal, is het algemeen geaccepteerd (normaal :9) en knijpt iedereen een oogje dicht.

Overal wordt drugs gebruikt en misschien is de fout dat er zo openlijk over wordt gesproken. Op het festival zelf, heb ik me prima vermaakt. Jammer van die gemeente. De Dominator levert niet alleen rottigheid op. :no:

Helaas wordt het wel of niet doorgaan o.a beslist door een hersenloze zielepoot die geen eigen jeugd heeft gehad en het ons daarom ook maar niet gunt. Wat zou ik die vent van de VVD graag met z'n oor tegen de speakers houden tijdens 'voel je die bass' om hem voor eens en altijd het verschil te leren tussen metal en hardcore :P

Er is wel iets wat ik en veel anderen hier met hem gemeen hebben :9

Het gaat mij om de lage bastonen


Nogmaals.....Die bass moet je niet horen, die moet je voelen ;)

Controle was soms belachelijk


en dan wil jij dit?

BELGIE?????


Daar is het nog veel erger.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 14 februari 2006 om 11:56:
BELGIE?????

En dan 400km rijen zeker? %)
TTcircuit Assen!

En MAAR 50% aan de drugz? volgens mij moeten ze dat onderzoek maar ff overnieuw doen! zelfs op R&B feestjes wordt dat al gehaald! denk toch echt wel dat dit 90% moet zijn!
 
De VVD moet zich niet druk maken, 1 keer per jaar kan heus wel, en 50 % aan de drugs? het lijkt mij niet dat er op dat feest een test werd gehouden.
kijk al weer uit naar NIGTMARE OUTDOOR!!! :)
Artiest {SHOWLIST artist 33032, 52147}
ze kenne t beter in den haag doen in t zuiderpark ofzow:d
kom maar lekker naar noord holland met dominator, spaarnwoude ofzo, mogen die mietjes daarzo wel dance valley hebben van mij
Artiest Ivory
Wat een stel gekken zijn t ook in enschede!!!:@
In Doetinchem is dominator welkom:D:D
ik zou daar nooit meer een feest geven als het zo moet er zijn zat mooie locaties laat ze maar zeiken daar in enschede de jankers
ik hoop wel dat het dit jaar wel word gehoude ik vond het vorig jaar masterlijk
beetje zwaar veerrot dit jaar dus geen feest in mn achterttuin :P:D

mjah denk dat het bij de vliegbassis twente word gehouden is ook een top locatie (Y)
 
Uitspraak van HKS op woensdag 15 februari 2006 om 13:57:
mjah denk dat het bij de vliegbassis twente word gehouden is ook een top locatie



ja dan kennen we net zo goed weer naar het rutbeek gaan:S

geloof mij in Enschede en omgeving zijn wij niet meer welkom;)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 15 februari 2006 om 17:51:
geloof mij in Enschede en omgeving zijn wij niet meer welkom


Helaas heb je daar (denk ik) helemaal gelijk in :cry:
Uitspraak van De Belg op dinsdag 14 februari 2006 om 13:47:
zelfs op R&B feestjes wordt dat al gehaald! denk toch echt wel dat dit 90% moet zijn!


Ja, maar het verschil zit hem in hard- en softdrugs.
darkraver zei net op fresh fm dat het zeker weten door gaat, maar op een andere lokatie, dus goed nieuws :D
Wat een triest gezeik man! Stelletje mietjes daar in Enschede, achja, er komt vast en zeker een nieuwe lokatie, probably nog beter :d :xtc:
 
Altijd hetzelfde met die zeikerds

(neophyte) Laat ons gewoon ons eigen feesie bouwen... :p:D
laatste aanpassing
ik zou zeggen gewoon in hoek van holland op het strand net zoals Nightmare OUTDOOR, of niet mensen en dan ken het ng harder wij westlanders kenne wel ergens tegen dan die kkboere.
stakkers je als weet dat er klapperkakken komen verstrek dan geen vergunning als je geen drugs in je gemeente wil hebben en geen geluidsoverlast
ik vind dit gezeik gewoon onterecht. Want Hemelrave is ook op ruthbeek en dat gaat wel gewoon door :S:S
ik vind het ook onterecht:S echt fucking klote was vorig jaar echt me mooiste feest(Y) gewoon superrr
toch kan ik me voorstellen dat mensen het ongelovelijke herrie vinden:x
 
"Ook nu werd het geluidsniveau feitelijk niet overschreden, maar het probleem op Dominator zit hem in de lage bastonen. En als de popgroep Normaal hier in de buurt speelt, wordt er ook veel gedronken. Maar daar komen toch andere mensen op af en hebben we geen ordeprobleem."

die ouwe lui mogen wel hun muziek hebben en wij cker niet iedereen houd van hun eigen muziek dus laat ons ok uit ons dak gaan dan
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op vrijdag 24 maart 2006 om 23:53:
die ouwe lui mogen wel hun muziek hebben en wij cker niet iedereen houd van hun eigen muziek dus laat ons ok uit ons dak gaan dan


Precies laat ons ook gewoon lekker Knallen. Beetje een tent ombouwen tot het goedgekeurd is gaan ze nog lopen kkren voor nix. Is niet al1 hier maar bij veel plaatsen.
kijk is t nou 1 keer in de week dan snap ik dat gezeik, maar kunnen ze niet gewoon ff 1 keer per jaar "ons" ook een pleziertje gunnen :bounce: gaat t nou de hele nacht door, maar dat is niet t geval! hopen op een andere locatie... DOMINATOR :respect:
 
hoop dat ze nog een andere locatie kunnen vinden !!!
 
Uitspraak van Thanasis op dinsdag 14 maart 2006 om 16:56:
toch kan ik me voorstellen dat mensen het ongelovelijke herrie vinden

idd.. als je erbij bent klinkt het ook heel anders dan vanaf de verte dat gebonk te horen
dat is heel vervelend !
TERROR!!!:) wel te verstaan
laatste aanpassing
 
huh? dominator gaat toch wel door? iig dat hoorde ik!??
 
HET WAS ECHT EEN BRUUT FEESSIE EN DIE MENSEN MOETEN MAAR OORDOPPIES INDOEN OF VERHUIZEN !!!!

ZEIKERS !!! ALTIJD HEBBEN DIE OUDE FORSIELEN WAT TE ZEIKEN !!!
Dominator MOET gewoon weer komen dit jaar:yes:
heb het vorig jaar niet meegemaakt:(:(
en ik heb gehoord dat het echt een uber vet feest was:P
laatste aanpassing