Partyflock
 

Houseklassiekers in de Effenaar

gepubliceerd door , op
Houseklassiekers in de Effenaar
30 december 2005
Het nieuwe jaar breekt aan, een moment om vooruit te kijken wat het komende jaar zal brengen. Maar niet voor de Effenaar in Eindhoven! Want daar wordt de aftrap gegeven van het nieuwe dance seizoen met een vette terugblik naar het begin van het house tijdperk: Full house classics. Op zaterdag 14 januari zwaaien de DJ’s Robob en Frank Farrell het scepter om je de betere klassiekers te serveren.

Eind jaren ’70 en begin jaren ’80 begon house pionier Frankie Knuckles met het bewerken van discoplaten. Met nieuwe mixtechnieken en het gebruik van drumcomputers creëerde hij een sound die meer hypnotiseerde dan ooit te voren. De muziek kreeg al snel een verwijzing naar de club waar Knuckles draaide, ‘The Warehouse’ in Chicago. De house muziek was geboren! Tegelijkertijd kwam eenzelfde ontwikkeling op gang in het Amerikaanse Detroit. Op basis van elektronische synthesizer muziek ontstond daar de techno. Eind jaren ’80 waaide het over naar Nederland, waar het sindsdien niet meer weg te denken valt.

Om naar die periode terug te blikken zijn DJ’s nodig met historie. Frank Farrell is daarvoor uitermate geschikt! Hij zat met zijn neus in de house scene vanaf het prille begin toen deze stijl Nederland bereikte. Niet alleen was hij oprichter van het roemruchte eerste Nederlandse tijdschrift over dance, Bassic Groove. Ook was hij toen al een fervent verzamelaar en DJ op menig underground feestje. In het hedendaagse leven is Farrell nog volop actief met concepten als Integrate en The Well.

Daarnaast vinden we DJ Robob, die voor de Eindhovenaar geen onbekende zal zijn. Simple festival, verschillende Extrema feesten, het koninginnedag festijn in de binnenstad, verschillende feesten in de Effenaar, Minimal Eindhoven, Zodiak, in de Rechter. Hij stond er allemaal. Maar ook buiten Eindhoven timmert hij aan de weg. Zo stond hij onlangs op het ADE en op Less = More van Sound Architecture. Robob is van alle markten thuis maar deze avond gaat zijn archief de draaitafels op, met een strenge selectie van hands-in-the-air floorfillers, underground hits, obscuriteiten en volop Chicago en Detroit classics.

7 opmerkingen

:kwijl:

Yessssss!!!!!!!!

Lekker ouderwets housen en dan kruipend naar de kiet :D

Chicago-warehouse-style (y)
cool, daar ga ik dus ff mooi een kijkje nemen en een dansje wagen:D
Lijkt me ook wel gaaf.
Cool concept, jammer van die reistijd..
 
Bij mij om de hoek joh!
Maar ik blijf ff een weekendje thuis..
Heb nu nog steed niet geslapen en zit knetter vaag hier op PF. Jeej 8)