Partyflock
 

Ken Ishii, Hardfloor en Stacey Pullen op Sweet Vibes 2005

gepubliceerd door , op
Ken Ishii, Hardfloor en Stacey Pullen op Sweet Vibes 2005
17 juni 2005
FeestSweetvibes · Parade en Festival
Datumzaterdag 30 juli 2005
WinactieSweetvibes actiegesloten
LocatieSilverDome Site
Op zaterdag 30 juli vindt in en om de SilverDome in Zoetermeer de vijfde editie van SweetVibes plaats. SweetVibes kent drie onderdelen: een streetparade, een festival en een afterparty. SweetVibes presenteert grote namen uit de dance underground als James Holden, Hardfloor (live), Ken Ishii en Stacey Pullen. Bovendien is er aandacht voor de hardere dance stijlen.

SweetVibes is voortgekomen uit SweetValley en kan bogen op een traditie van tien jaar:
Augustus 1995. De bouwput die later zou uitgroeien tot de wijk Oosterheem in Zoetermeer ligt er verlaten bij. Vanuit de verte klinkt een zacht gegrom dat langzaam maar zeker dichterbij komt. Het geluid wordt sterker en al snel wordt duidelijk waar het vandaan komt. Een bonte stoet four wheel drive Chevy pickups, beladen met geluidsapparatuur en tapinstallaties en gevolgd door een op elke straathoek groeiende groep vrolijk uitgedoste jongeren, bereikt het onontgonnen niemandsland aan de rand van Zoetermeer. Handig worden de heuvels en kuilen omzeild, op zoek naar een valley die de politie onmogelijk kan bereiken. Binnen een mum van tijd wordt letterlijk en figuurlijk een feest uit de grond gestampt door een deel van het terrein af te bakenen met trucks, speakers en DJ-apparatuur. De eerste editie van SweetValley is een feit...

Anno 2005 zijn de dagen van de organisatie van Sweet Vally als outlaw voorbij. In 2001 heeft de gemeente onderkend dat het Festival een belangrijke bijdrage levert aan de uitstraling van de stad en een samenwerkingsverband met de organisatie opgezet. Na wat juridische schermutselingen met Dancevalley is de naam van het festival in 2004 veranderd in SweetVibes. Toch heeft de organisatie, die bestaat uit liefhebbers van het eerste uur, Ivo van Zwet, Martin Griffioen en Bernard Zom, het undergound karakter van de eerste jaren weten te behouden door een line up samen te stellen van jong talent en (internationale) arrivées. DJ Joachim (Sound Architecture) heeft een deel van de programmering voor zijn rekening genomen. Verder komt ook het culturele aspect van SweetVibes met ingang van dit jaar meer op de voorgrond te staan. De DJ’s, acts en decors en het dynamische karakter van het evenement maken van SweetVibes 2005 al bij voorbaat een legendarische editie.

SweetVibes bestaat achtereenvolgens uit een streetparade, een festival en een afterparty in het imposante SilverDome. De parade, bestaande uit 15 fraai gedecoreerde trucks, vertrekt om 14.00 uur vanaf het Stadshart in Zoetermeer. De trucks zullen worden gehost door een aantal vooraanstaande organisaties, waaronder Sound Architecture, Minimal Eindhoven en Syndicaat Bookings. Zowel de grote jocks als een groot aantal regionale talenten krijgen tijdens de parade de kans om te laten zien wat ze waard zijn. Om ongeveer 16.15 zullen de trucks het festvialterrein rondom het SilverDome bereiken. In zeven area’s komen daar alle denkbare dance stijlen aan bod. Van techno tot hardcore, van minimal tot eclectisch; het volledige spectrum van de dance wordt benut om elke liefhebber op zijn of haar wenken de bedienen. Om 23.00 uur is het festival afgelopen en wordt het startsein gegeven voor de afterparty. Het SilverDome is voor deze avond ingedeeld in twee area’s. In de main hall is het vooral techno en tech-house wat de klok slaat. Internationale toppers als James Holden 🇬🇧, Hardfloor (live) (D), Stacey Pullen 🇺🇸 en Ken Ishii (Japan) zullen Zoetermeer op haar grondvesten doen schudden. Ook Nederland is met Benny Rodrigues en DJ Joachim goed vertegenwoordigd. In area 2 wordt de scepter gezwaaid door de levende hardcore legendes DJ Rob & MC Joe. Gizmo, DJ Norman, Deaz D en Emillio Gomar completeren de line up in deze zaal.

De streetparade is voor iedereen gratis toegankelijk. De prijs voor een kaartje voor het festival bedraagt 10 euro. De entreeprijs voor de afterparty in het SilverDome is vastgesteld op 30 euro. In de voorverkoop zijn passe partouts à 25 euro beschikbaar, waarmee zowel het festival als de afterparty kan worden bezocht. Op de dag zelf bedraagt de prijs voor een passe partout 35 euro.

16 opmerkingen

30 euri???? voor een afterparty in Silverdome? vroegâh had je voor 3 euro-knaken meer een Hardbass....
zozo... idd Ken Ishii en James Holden helemaal in ut zoetermeersche zeg! ;-)
alleen de parade dit jaar... het festival vorig jaar was zo kut bij die hardcore area met die kut wazi's... :nee:
Uitspraak van J. Lovehouse op vrijdag 17 juni 2005 om 10:59:
wel dope, james holden en ken ishii zijn vet!



:yes:

Agree
Ik probeer ook de afterparty mee te pakken. Dit jaar geen parade en festival voor mij, hoewel ik me voorgaande jaren geweldig heb vermaakt :yes:
Uitspraak van J. Lovehouse op vrijdag 17 juni 2005 om 10:59:
wel dope, james holden en ken ishii zijn vet!


jep jep :respect:
vorig jaar in t park was veel vetter :/

niet aanwezig dit jaar denk
 
leuk! Is dit van de ASS organisatie?

die geven ook leuke feestjes, ik zag Wittekind en Kvitta in september in zoetermeer :)
Uitspraak van permanent verbannen op vrijdag 17 juni 2005 om 20:31:
leuk! Is dit van de ASS organisatie?

die geven ook leuke feestjes, ik zag Wittekind en Kvitta in september in zoetermeer


Nee andere organisatie. Maar ASS feestjes zijn idd erg leuk :yes:
Ik probeer ook de afterparty mee te pakken.


Dat dacht ik dus ook 'n keer na MysteryLand... oohh, wat 'n tegenvaller was dat zeg!!! Bah.
(maar... zal dit jaar wel aan m'n dorpje denken hoor vanuit Godskitchen :-D )
Hoppa Stacey Pullen en James Holden, deze gaan we even meepakken na Rockit.
 
Uitspraak van J. Lovehouse op vrijdag 17 juni 2005 om 10:59:
wel dope, james holden en ken ishii zijn vet!


Ja anders ga je even stacey pullen vergeten...
 
Artiest Mile
Ken Ishii is de meester! Joachim, super!

Van wie kan ik 30 euro'tjes lenen.. ;P
laatste aanpassing
partytime!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bounce:
70.000 watjes in de silverdome mensen , kom dat horen!