Partyflock
 

Solar Weekend Festival

gepubliceerd door , op
Solar Weekend Festival
25 maart 2005
Ogen en oren alleen zijn niet voldoende, dit is een feest voor alle zintuigen

Solar Weekend Festival is het nieuwe, eigenzinnige tweedaagse festival dat evenementenorganisator Extrema in Limburg organiseert op zaterdag 13 en zondag 14 augustus aan de Maasplassen De Weerd in Roermond. De subtitel van Solar Weekend Festival “Satisfy your Senses” geeft aan dat dit festival veel meer is dan alleen het luisteren naar muziek. Het is een belevingsevenement waarin alle zintuigen geprikkeld worden en waarin veel ruimte is voor zelfexpressie en persoonlijke creaties.

Extrema Network wil de Solar Weekend Festival bezoeker, geheel volgens Extrema-traditie, verwennen en verleiden door in te spelen op alle zintuigen; horen, zien, voelen, ruiken en proeven en jong en oud volledig onderdeel laten zijn van dit multiculturele dance-evenement. De cross-overprogrammering tussen pop en dance en de uitgebreide mogelijkheden op creatief vlak en expressief vlak, die voor en tijdens het evenement aan de bezoeker aangeboden worden, maakt dit festival toegankelijk en interessant voor een brede doelgroep. Iedereen is welkom. Ook aan kinderen is gedacht.

Extrema Network wil met Solar terug naar het warme festivalgevoel van de jaren ’60-’70, vrijheid en eensgezindheid, maar wel met een eigentijdse uitstraling en sfeer. De essentie van het Solar Weekend is dat het een weekend is voor en door de bezoeker zelf. Extrema levert met haar concept een omgeving aan waarin de bezoeker zelf actief mee kan bouwen aan de creatie van één groot tweedaags feest. Kunnen “zijn wie je wilt zijn” en dit gevoel delen met anderen staat hierin centraal.

Voor en tijdens het festival zal een “dorp” worden gebouwd door vrijwilligers. Zestien podia voor decor-, theater- en muziekkunsten en bijzondere visuele effecten vormen een Art Lounge waarin je lekker kunt chillen. Decorbouwers en kunstenaars, maar ook vriendengroepen of verenigingen gaan collectief samenwerken met het productieteam van Extrema om de podia volgens eigen creatief concept in te richten. Ook bezoekers kunnen tijdens het festival hun creatieve capaciteiten tonen. Open podiumhoekjes zullen een ontmoetingsplek vormen voor jong performancetalent en voor zaken die variëren van beeldhouwen en graffiti tot aan specifieke workshops voor kinderen.

Tijdens het festival bestaat de mogelijkheid tot kamperen op het terrein aan de Maasplassen, wat het wijgevoel nog meer zal versterken. Voor de bouwers van het dorp zal de camping ook al voorafgaand aan het evenement opengesteld worden. Solar Weekend Festival is een smeltkroes van beleving en participatie, voor muziek- en cultuurliefhebbers, trendsetters en trendvolgers. Een weekend waarin je ogen en oren tekort zult komen.

Op 2 mei 2005 start de voorverkoop via Ticketbox en de bekende voorverkoopadressen. De line-up en achtergrondinformatie zullen de komende tijd bekend gemaakt worden op www.solarweekend.com

Solar Weekend Festival
Maasplassen De Weerd, Roermond
Zaterdag 13 augustus 2005 13.00 uur tot 01.00 uur
Zondag 14 augustus 2005 11.00 uur tot 23.00 uur
Camping vrijdagmiddag 12 augustus t/m maandagmiddag 15 augustus 2005

39 opmerkingen

 
en daarom gaat hard Land niet door

lachen hoor:S
Nou ik ben benieuwd naar de lineup.. Ik vind het iig baggere begin- en eindtijden. Nogal logisch dat Pinkpop/Mojo er niet mee door wilde gaan, Lovefields is nooit bepaald druk geweest, en dan hebben ze ook nog zo'n wannabe woodstock concept.. Kom op zeg, denk je nou werkelijk dat daar een hond op zit te wachten?
en daarom gaat hard Land niet door


Wat is het verhaal erachter dan? heb je een bron?
 
Wat is het verhaal erachter dan? heb je een bron?


lees het nieuws over hardland
Okay en zullen we nu even allemaal onze gefrustreerde mondjes maar houden?

Natuurlijk word het een super festival.

:)
laatste aanpassing
Gewoon met de harde kern uit limburg het hele feest blokkeren...


Gaat een beetje ver toch? kan goed begrijpen dat er mensen 'teleurgesteld' zijn dat Hardland niet doorgaat, maar het is toch een besluit van de gemeente? kunnen jullie beter daar je frustratie gaan uiten, blokkade zal echter weinig sympathie opwekken...

Ik wacht nog effe lekker de line-up af, maar denk dat na 't Nature One weekend nog wel 2 dagen ga relaxen bij de Weerd (als er tenminste ook wat techno namen in de line-up voorkomen, of desnoods club/groove)
 
Artiest {SHOWLIST artist 4709, 31282}
Ja t is de schuld van de gemeente niet van extrema. Hoop echt dat er wat electro tech/house namen komen dat zou echt top zijn
electro tech/house


Yep... electro, of misschien wel electropunk (waarom halen Nederlandse organisaties nou nooit eens namen als Westbam, Hardy Hard of misschien wel Lexy & K-Paul naar Nederland? :D). Ach, we laten ons verassen :D
laatste aanpassing
yo wel vet,maar als ik maar niet in een k..tentje moet slapen....
Werkzaam bij Stekker
Yep... electro, of misschien wel electropunk (waarom halen Nederlandse organisaties nou nooit eens namen als Westbam, Hardy Hard of misschien wel Lexy & K-Paul naar Nederland? ). Ach, we laten ons verassen


nooit naar Electric Kingdom in de Winkel van Sinkel geweest? o o o o.. (al vier jaar 'westbam en clan'... en ooit van Haito gehoord??)
laatste aanpassing
voor de standaard limburger was hardland natuurlijk helemaal geweldig, maar is is nog meer muziek dan alleen maar ragguh en beukeh.

Leuk initiatief maar of dit in Limburg een succes wordt betwijfel ik...
nooit naar Electric Kingdom in de Winkel van Sinkel geweest? o o o o.. (al vier jaar 'westbam en clan'... en ooit van Haito gehoord??)laatste aanpassing: 25 maart 2005 21:30


Zeker weten, laatste editie ben ik aanwezig geweest! Lekker feestje, Haito ben ik ook bekend mee, die naam zie je ook zelden in Nederland helaas
Een keer wat nieuws !
Een festival dat zich niet alleen richt op dansen (zijn er al genoeg van), maar ook op kunst en volgens mij vooral ook: lachen :)
Het doet mij in eerste instantie een beetje aan Oerol denken, en da's altijd heel gemoedelijk!
Zal mij benieuwen hoeveel van de "harde kern" van limburg daadwerkelijk daad bij woord voegt, hahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!
Artiest Teagle
Dit lijkt me wel een vet festival! En betere lokatie ook dan Landgraaf...

Ben benieuwd naar de invulling van de line-up :D
 
lijkt me zeker interessant! leuk ook zo'n brede doelgroep. oud en jong samen genieten das toch mooi:) vind alleen wel dat het de zaterdag te laat begint:S
vet hoor!
 
nou nou fijn hoor stelletjes tering honden :S
doe mij hardland maar
lijkt mij wederom een zeer gezellig extrema feestje! Denk dat ik wel aanwezig ben met het koepel tentje van me broertje :D!
stelletje ******
een beetje hard-land niet door late gaan
Is er niet ook een topic / nieuwsbericht over Hardland? misschien handiger om daar jullie berichten te plaatsen....

on-topic mode: Ben benieuwd wat er voor line-up komt :)
dit wordt een topperdje.

na N1 en SMS, en voor blowlands.......
wordt een leuk maandje zo.

gelukkig dat hardland is afgelast hiervoor, had daar niet zoveel vertrouwen in.....
 
scheit er op klote zooi
Nou, kben benieuwd. Vond LoveField ook geweldig dus.............Lijkt mij leuk hoor. Nu de line-up nog. Wel dure maand, week ervoor Dance Valley. Pff, ff hard sparen nog..........:)
 
Zal wel dat er nog meer muziek is dan raggen en beuken. Maar wij willen HAKKUH!!! :D en als dat niet bij hard land kan gaan we wel ergens anders heen!!!

als je het bij hard land had gehouden dan had je veel meer publiek getrokken... lekker dom
Blijkbaar blijft Hardland interessant. maar weleens nagedacht hoe ver de organisatie was met hun feest.. ik bedoel kijk op de site.. er staat al 6 maanden niets anders op dan een simpele frontpage. Ik vraag me daarom ook af of het een beslissing van de gemeente is en niet van de organisatie zelf.. t valt niet mee om een buitenevenement te geven, is wat anders als een bestaande club met alle faciliteiten zoals : geluid, licht, horeca, toilet, garderobe, beveiliging. Super idee maar moeilijk uit te voeren lijkt me!
 
Toevallig doe ik zelf HBO Facility Management. zoiets organiseren is idd wel een flinke klus, maar het is wel goed te doen als je op tijd begint en de goede mensen inhuurt... en je weet voordat je eraan begint dat er veel bij komt kijken. daar moet je dan dus ook rekening mee houden!
je weet voordat je eraan begint dat er veel bij komt kijken. daar moet je dan dus ook rekening mee houden!
Misschien hebben ze dat niet gedaan..

Maar ik snap de klachten niet zo, er zijn toch genoeg harde feesten (en festivals) om naartoe te gaan?
 
Blijkbaar blijft Hardland interessant. maar weleens nagedacht hoe ver de organisatie was met hun feest.. ik bedoel kijk op de site.. er staat al 6 maanden niets anders op dan een simpele frontpage. Ik vraag me daarom ook af of het een beslissing van de gemeente is en niet van de organisatie zelf.. t valt niet mee om een buitenevenement te geven, is wat anders als een bestaande club met alle faciliteiten zoals : geluid, licht, horeca, toilet, garderobe, beveiliging. Super idee maar moeilijk uit te voeren lijkt me!


Je weet niet waar je over praat! De mensen achter Hard-Land hebben ruime ervaring in het organiseren van evenementen. Misschien niet op die grote, maar ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn. De moeilijkste factoren aan zo'n evenement zijn toch de benodigde vergunningen en de financien. De financien waren kenbaar helemaal rond. Als alle leveranciers zaten te wachten op dat ene telefoontje van de organisatie, dan zal het feest helemaal geregeld worden. En tuurlijk is het een flinke klus. Maar achter Hard-Land zat in feite 3 organisaties die een hele grote aanhang hebben. Organisatorisch zat het echt goed in elkaar hoor, als je een draaiboek van 54 bladzijdes hebt, en wat goedgekeurd is door enkele grote jongens, dan zal er echt geen probleem zijn geweest!

Overigens we zien wel wat het gaat worden.. En extrema zal et nog moeilijk krijgen daar op dat terrein, qua parkeergelegenheden. Ik ben vorige week wezen kijken op die lokatie, maar ik zou niet weten waar de auto's moeten komen staan. Dat was denk ik ook ene probleem geweest voor die jongens van HardLand
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
(y):)

dat laatste is overigens nie helemaal waar maar dat ga k natuurlijk al helemaal nie hier posten ... dat Extrema t maar lekker zelf uitzoekt ... van mij mag r dat wknd hoog water staan ... over natte voetjes gesproken :devil: ;)

k ga zondags wel naar t OLS 2 km verderop :9
 
:devil:
 
Werkzaam bij Audiophonik
Artiest Amanael
Nog even de line-up afwachten maar ik denk wel dat ik lekker 2 dagen ga chille daar :D

Jammer dat hardland niet door gaat maar ik zou op die dag toch al naar Rise of the Machines gaan.

Het is ook altijd leuk om eens iets anders te doen.
elk weekend hardcore gaat ook vervelen en dan kunne jullie me een wannabee noemen maar dat idee komt door de "geweldige sfeer " op de hardcore feesten op dit moment.
Het is niet stoer om een beetje te vechten en de wazi uit te hangen.
maaarjaaa.....

ik hoop iig dat er techno & electro op solar word gedraaid. Lekker relaxed in een warm zonnetje met een lekker biertje nou ik kan me ergere dingen voorstellen dan dat. ;)
 
Ik snap zowiezo niet dat mensen hier zitten te klagen. Als jullie willen klagen ga dan naar de gemeente, die hebben voor Solar gekozen en niet voor hardland. Dus het ligt niet aan extrema. En misschien ligt het wel aan dit soort gedrag dat de gemeente niet voor hardland heeft gekozen.

Maar goed ben benieuwd wat extrema neerzet. Ben zeer blij dat er meer komt voor deze stijlen want deze waren zeer ondergeschikt hier in de regio
Eindelijk es een keertje een lekker feestje met andere muziek!:D
Laten we hopen op een lekkere line up :yes:
Ik heb er wel vertrouwen in, denk dat ik de camping dan ook mee pak, ben binnen een kwartiertje thuis, maar heb goede ervaringen met camping feestjes (Nature One! (y) :) ),
Maar euh.. Roelio, jij gaat dus ook?
Bij dit festival draait het denk ik niet eens om een goede line-up of niet, het draait om de sfeer van het totaal.
En zo hoort het! :)