Partyflock
 

7 jaar Winkel van Sinkel

anoniem gepubliceerd op
7 jaar Winkel van Sinkel
25 september 2004
Op 23 oktober is het alweer 7 jaar geleden dat de clubavonden begonnen in de Winkel van Sinkel. De avonden, die tot vorig jaar werden gehost door "Club Risk @ Winkel van Sinkel" (samenwerking tussen FCA-Music en Club Risk) zijn intussen niet meer weg te denken de uitgaansscene. Er wordt achter de schermen weer keihard aan gewerkt om de bezoekers een onvergetelijke avond te bezorgen in misschien wel de mooiste club van Midden Nederland. Net als voorgaande jaren komt de "Electric Kingdom Tour" dit jaar weer langs om "Het feest van het Jaar" neer te zetten in de Winkel van Sinkel. Ditmaal bestaat het gezelschap uit Mainman Westbam, Hardy Hard, Lexy, Haito en Mr. X & Mr. Y Als speciale gast is Monica Electronica uitgenodigd.

Westbam
Westbam, alias Maximilian Lenz, werd geboren op 4 March 1965 in Munster, Westphalia. Niet alleen is hij de meest succesvolle en populairste DJ van Duitsland; hij is ook avantgardist of the Raving Society, hij is de meest vernieuwende producer en co-founder of Berlin's Indie Dance label, Low Spirit. WestBam is eingenlijk een afkorting van Westphalia BamBaataa een kruising van de naam van zijn geboorte plaats en zijn role model Afrika Bambaataa. 1983 was het begin van zijn DJ carrière in the Odeon Club in Munster. In 1984 verhuisde hij permanent naar Berlijn dat nog steeds was verdeeld door de muur. Westbam startte als DJ in Berlijn's bekende Metropol. In 1985 werkte hij met Klaus Jankuhn en produceerde zijn eerste 12" getiteld "17" dat werd geïnspireerd door Paul Hardcastle's "19",een van de eerste sample hits van die tijd. Een van de 'climaxes' van die jaren was ongetwijfeld zijn optreden in 1988 in Olympic Games in Seoul (South Korea) waar hij een Duitse culturele contributie in het kader van een uitnodiging van the Goethe Institute gaf. De eerste Mayday werd gehouden in 1991 (14 December) en WestBam was en is nog steeds zeer betrokken bij dit grootse feest. WestBam and Klaus Jankuhn werkten samen onder de naam "Members of Mayday" (www.mayday.de) om voor elke Mayday een themasong te maken. Die Mayday anthems zijn zo populair dat ze een 'cult-status' hebben bereikt. WestBam's brak door met het album "Bam Bam Bam" in 1994 met het succesvolle techno single dat jaar: "Celebration Generation" (21 Media Control Charts). Van het album "Bam Bam Bam" werden alleen in Duitsland al meer dan 140.000 exemplaren verkocht. Als DJ is Maximilian Lenz nu bekend en gewild overal ter wereld.

Hardy Hard
Kay “Hardy” Lippert, geboren op 10 september 1974 in Dresden had tijdens zijn schooltijd niet verwacht dat hij later 1 van Duitsland meest succesvolle en invloedrijkste DJ/producers zou worden. In Dresden begon hij al vroeg met het maken van elektronische muziek, op z’n Atari Computer, die hij later verruilde voor een Commodore 64. Toen hij Marusha’s radiouitzending “Dancehall” hoorde, was hij verkocht aan de Duitse electrotechno sound. Dat was de bevestiging die hij zocht. Daarna ging het snel. In 1993 gaf hij zijn eerste live gig in Der Fabrik in Dresden, dat hem meteen een residency opleverde. Het duurde vervolgens niet lang meer eer hij door Westbam’s label Low Spirit in Berlijn werd binnengehaald. Hier is hij tot op heden nog altijd zeer actief en met het sublabel Electric Kingdom heeft Hardsequencer, aka Chemical Reaction Food, aka Hardy Hard een plek gevonden waar hij zijn ding kan doen. De man die aan de basis stond van technoclassics als “Noise is the message”, “Here comes that sound” en “If you technolectro” komt dit jaar wederom zijn kunstje vertonen in De Winkel als DJ!

Lexy
Lexy? Het is toch Lexy & K-Paul? Inderdaad. In 1998 maakte Alexander Gerlach op rare wijze kennis met zijn latere compagnon Kai Paul. Ze kregen in een club ruzie over een vrouw en werden eruit gegooid. Natuurlijk kwamen ze niet op het idee om nummers uit te wisselen, en waren dus ook beiden met stomheid geslagen toen ze tegelijkertijd bij Low Spirit Recordings voor de deur stonden. Vanaf dat moment konden Lexy (destijds nog eigenaar van een platenzaak in Berlijn en aspirant DJ) en K-Paul (lid van een succesvolle Berlijnse synthipop band) stukken beter door 1 deur. Dat resulteerde in tracks als “Do you like disco” en het ’99 Love Parade Anthem “The greatest DJ”, wat een regelrechte hit werd. De samenwerking was perfect uitgebalanseerd: K-Paul was het studiodier en Lexy kon beter overweg met draaitafels. Live zijn de twee dan ook een lust voor het oog. Tijdens de Electric Kingdom avond in de Winkel zal Lexy laten zien dat hij in zijn eentje achter de decks de zaal ook op z’n kop krijgt!

Haito
De 30-jarige Berlijner die sinds 1987 al DJ is en residencies heeft bij gerenommeerde clubs als WMF, Suicide Club, Polar TV en Casino in Berlijn is een van de nieuwelingen uit de Electric Kingdom-stal. Als producer sinds 2000 en eigenaar van het label Spagat (samen met Lexy) heeft DJ Haito in Duitsland zijn strepen al verdiend. Vorig jaar bewees hij zichzelf andermaal en zal dit jaar zeker weer alles uit de kast halen om de Winkel uit zijn voegen te laten barsten.

Mr. X & Mr. Y
De live-act van de avond zal worden verzorgd door Mr.X, (Afrika Islam) en Mr.Y (Westbam). De twee kennen hun roots bij hun inspirator Afrika Bambaata, de vader van Afrika Islam (Mr.X). Hij maakte al baanbrekende muziek (o.a. Electroklassieker “Planet Rock”), en beïnvloedde Westbam en zijn zoon hiermee. In 1996 ontmoetten de twee elkaar en namen zich voor om samen een sound neer te zetten waarmee ze het grotere publiek kennis konden laten maken met techno en electro. Met de bagage die Afrika Islam meenam uit zijn ‘home town’ New York en Westbam’s Duitse erfgoed, hebben Mr.X & Mr.Y alles in huis om sterk staaltje elektronische muziek ten gehore te laten brengen!

Monica Electronica
Special guest van de avond is Monica Electronica. Alhoewel ze nog niet zo lang meegaat als de bovengenoemde zwaargewichten, is ze zeker op de goede weg.
Sinds ’96 vinylverslaafd en sinds 2002 intensief DJ-end, begon ze haar carrière samen met Estelle Decibel in de Stalker onder de naam ‘Nachtzusters’. Later is ze alleen verder gegaan en niet zonder succes: met optredens op het Free Your Mind Festival, Awakenings en Electronation heeft ze al goed van zich laten horen.

Om alvast een indruk te krijgen of in de stemming te komen, check de foto's van ELECTRIC KINGDOM TOUR 2002 op http://www.fcamusic.nl

Zaterdag 23 oktober 2004
Electric Kingdom Tour - We Are Loud
Adres: Winkel van Sinkel
Oudegracht 158 (ingang Nachtwinkel)
Utrecht
Up: Westbam, Hardy Hard, Lexy, Haito.
Live: Mr. X & Mr. Y
Special Guest: Monica Electronica
Sub:Kathinka, Martyn & André
Open 23.00 - 05.00
Kaarten a € 14,- zijn vanaf vrijdag 25 september verkrijgbaar bij TicketBox en de bekende voorverkoopadressen.

23 opmerkingen

Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
shit er is dat weekend wel heeel veel te doen, met de ADE er ook nog bij!
druk weekendje in utrecht pfffff
 
leuk
 
bates is er resident geworden, en de zaak timmer hard aan de weg, om exclusieve clubklanken te laten horen
thema avonden als deze, komen in mijn ogen te weinig voor in UTEREG, en is dus een verademing.
En dan?????
Einde van het jaar dicht????
Die geruchten gaan te ronde hiero :yes:
 
altijd gezellig en utreg
vooral winkel van sinkel daar is teminste nooit gezeik.
 
Je zegt het zelf Raimond "geruchten".....

Laten we het daar dan ook maar op houden, want het zou zonde zijn....

Winkel van Sinkel :respect:
Eindelijk is het Electric Kingdom gezelschap weer eens in Nederland, dit jaar al 2 feesten Westbam moeten missen vanwege z'n afzegging...
dit keer beter! Deze line-up is super!
Electric Kingdom komt jaarlijks langs.... Maar idd tijdens ADE en Islandic Airwaves.. als ik mag kiezen wil ik dus naar Ijsland maarja.. krijg dat maar eens geregeld.

Duz waarschijnlijk hierheen voor de Hatrick, gelukkig nu wel weer met Afrika Islam
 
Ik haal mijn boodschappen wel ergens anders...
Pfff Winkel van Sinkel :no:


WESTBAM :respect: :yes:
Tripple flippe vetttttttttttt
deze gasten Rockennnnnnnn
heb ze nu 2x meegemaakt berlijn 2003
en winterworld 2002.

unt das war geil haha
Winkel van Sinkel & FCA Music :respect:

Wordt denk ik pendelen tussen de Winkel en PUMA :yes:
laatste aanpassing
 
...of ze zouden een paspertout moeten inbrengen :yes:
dat gaat gezellig worden...eindelijk met mn zussie uit mn dak!!
Ticket's in :D
 
:respect:
 
zo he wat een brute line-up!
nature one stijl:D

lexy & k-paul (l)
 
Mooiste en leukste tent van Utrecht.


Niks aan toe te voegen.....