Partyflock
 

Review Defqon.1 Weekend Festival

gepubliceerd door , op
FeestDefqon.1 · Path of the Warrior Site
Datumdonderdag 22 juni 2023
OrganisatieDefqon.1 Site
Q-dance Site
LocatieWalibi Holland Site
Defqon.1 Weekend Festival 2023, het grootste dance festival van Nederland dat plaatsvond van donderdag 22 juni tot zondag 25 juni, heeft opnieuw bewezen waarom het bekend staat als een van de grootste en meest geliefde festivals ter wereld. Met meer dan 500 artiesten uit de hardere stijlen, een buitengewone productie en meer dan 250.000 enthousiaste dagbezoeken uit 110 verschillende landen, was Defqon.1 een groot succes. Als bezoeker op vrijdag en zaterdag heb ik persoonlijk de unieke sfeer van Defqon.1 ervaren.

Bij aankomst op het festivalterrein werd ik meteen overweldigd door de gigantische omvang van Defqon.1. Het terrein was zoals elke editie van Defqon.1 weer tot in de details doordacht. Waar mijn oog meteen op viel, was "The Monument." Dat dit jaar het nieuwe centrum van Defqon.1 was. Gemaakt van 4 containers, met daarop een enorm Defqon.1 logo. The Monument was omringd door plekken om te zitten en te ontspannen, naast The Big Chill, was dit de nieuwe plek om even bij te komen van al het feesten.



Met meer dan 500 artiesten verdeeld over verschillende podia was er voor ieder wat wils op Defqon.1. Van hardstyle tot hardcore en alles daartussenin, het festival bood een breed scala aan hardere stijlen. Enkele hoogtepunten waren de legendarische sets van Sub Zero Project & Devin Wild, Dimitri K, D-Sturb en The Opening Ceremony op vrijdag met Phuture Noize.

Een van de meest opmerkelijke aspecten van Defqon.1 was de diversiteit van het publiek. Met meer dan 250.000 dagbezoeken uit 110 verschillende landen, voelde het festival als een ware viering van wereldwijde eenheid en verbondenheid.

De productie en organisatie van Defqon.1 waren buitengewoon indrukwekkend. Het geluidssysteem was van topkwaliteit en zorgde voor een ongeëvenaarde muziekervaring. Op de zaterdag begon mijn dag al redelijk vroeg. Voordat het festivalterrein openging voor de festivalgangers, kreeg ik een exclusieve pers tour over het terrein. De rondleiding begon bij "The Monument."

We liepen over het terrein, en mijn oog viel op hele grote witte doeken. Toen we dichterbij kwamen, zag ik dat er grote potten verf bij stonden. Dit was ARTCORE. Dit begrip is een mix tussen schilderen en hardcore, gepresenteerd door hardcore legende Ruffneck.



Defqon.1 telde 11 stages op het festival, 3 op de Camping Grounds en zelfs het Defqon.1 Theatre, waar ik later op terugkom. Maar wist je dat Defqon.1 nauwelijks nieuwe materialen gebruikt voor hun stages? Alle stages zijn gemaakt van gerecyclede materialen, van de stages van vorig jaar of van stages van andere ID&T-evenementen. Zo worden de 300 kliko's die dit jaar voor de RED zijn gebruikt, volgend jaar weer gebruikt voor een andere stage op Defqon.1.

Bij de UV-stage kwamen bijna 10.000 Weekend Warriors samen voor de gezamenlijke workout tijdens de Warrior Workout. Dit zag er geweldig uit, iedereen deed fanatiek mee en ik kreeg spontaan zin om mee te doen.



Verder met de tour, The Sanctuary. Het meest luxe camping resort dat ik ooit heb gezien op een festival. Ik weet in ieder geval waar ik volgend jaar ga verblijven. Het resort was voorzien van de meest luxe accommodaties, meerdere chill- en gameruimtes, een kapsalon, evenals gratis wifi, apart sanitair en een wellnessruimte met sauna's, jacuzzi's en massages en tot slot een waanzinnig mooi restaurant met opties voor ontbijt, lunch en diner. De Weekend Warriors die hier verbleven kwamen zeker niets te kort.

Eén van de laatste plekken die we bezochten tijdens de tour was natuurlijk de legendarische RED-stage. We liepen naar het Premium deck, waar we een uitgebreid uitzicht hadden op de mainstage. Dit jaar was de stage met een hoogte van 56 meter de hoogste tot nu toe. Met meer dan 300 speakers, 3500 inflatables en 480 kilo aan confetti, was de RED weer een mainstage voor in de boeken.

Wat ook leuk is om te vermelden is de PURPLE stage. Deze stage geeft nieuw talent een podium. Veel hardstyle- en hardcorehelden werden geboren bij PURPLE. Artiesten zoals Headhunterz, B-Front, Ran-D, Bass Chaserz, en Dr. Rude maakte hun debuut op het PURPLE podium. Maar ook de BLUE stage, dit is een van de grootste stages van Defqon.1 en speelt een grote rol op het festival. De indoor stage trekt evenveel bezoekers als het GelreDome, waar Qlimax en X-Qlusive Holland worden gehouden. Zaterdag staat natuurlijk voor veel festivalgangers in het teken van POWER HOUR. Dit was het meest gezellige en fanatieke uurtje van het hele weekend. POWER HOUR kan het beste worden omschreven als 'de grootste georganiseerde chaos van het jaar' en staat bekend als een van Defqon.1's bekendste concepten met content die elk jaar weer viraal gaat. Een uur lang heeft het team van Defqon.1 alles uit de kast getrokken met vuurwerk, confetti, inflatables, en een uurtje knallen op de hardste nummertjes. Tijdens POWER HOUR vond het befaamde 'links naar rechts' moment plaats, waarbij het publiek tegelijkertijd van links naar rechts sprong.



Zaterdagavond kreeg ik de kans om naar Defqon.1 Theatre presents: Sefa te gaan. Dit was WAANZINNIG! Ik had nooit gedacht emotioneel te worden op een festival, maar Sefa did it. Het Defqon.1 'Theatre was een nieuwe toevoeging aan Defqon.1. Een gloednieuwe spot op Defqon.1 waar het festival in samenwerking met Sefa een zeer intieme en exclusieve ervaring organiseerde. Er waren 19 shows verspreid over alle vier de festivaldagen, die allemaal uitverkocht waren. Het was een mix van de klassiekers van Sefa gecombineerd met pianospel, viool, gitaar en dans.

Defqon.1 was een onvergetelijk festival dat zijn reputatie als een van de grootste en meest geliefde festivals ter wereld meer dan waarmaakte. Met een uitgebreide line-up van meer dan 500 artiesten, een diverse komst van meer dan 250.000 bezoekers vanuit de hele wereld, en een productie en organisatie die zichzelf elk jaar weer overtreft, bood het festival een ervaring die alle verwachtingen overtrof. Defqon.1 blijft een toonaangevend evenement binnen de hardere stijlen en daarbuiten en laat zien hoe muziek mensen kan verenigen en een gevoel van saamhorigheid kan creëren, ongeacht hun achtergrond of nationaliteit. Als dedicated festivalganger kan ik met vertrouwen zeggen dat Defqon.1 Weekend Festival een absolute must is voor iedereen die op zoek is naar een epische en grensverleggende festivalervaring.

Benieuwd naar hoe Defqon.1 eruit zag dit jaar? Check hier de aftermovie van Defqon.1 Weekend Festival 2023