Partyflock
 

Het Groene Mobiliteitsplan van Paradise City Festival

gepubliceerd door , op
Het is bijna zover: drie dagen vol zon, sfeer en muziek staan te wachten op een idyllische groene locatie, op slechts een steenworp afstand van Brussel. De achtste editie van Paradise City Festival wordt de grootste en meest ambitieuze tot dusver, en als groenste muziekfestival van België evalueert en deelt het elk jaar nauwkeurig zijn energie-, afval- en watergegevens. Nu we de laatste weken voor de aanvang zijn ingegaan, presenteert het Paradise City team met trots de plannen om het festival duurzamer te maken - en mobiliteit speelt een cruciale rol in die ambitie.

Waarom focust Paradise City zich op mobiliteit?
Aangezien de koolstofemissies van het vervoer van bezoekers een aanzienlijk deel van de ecologische voetafdruk van Paradise City vormen (42% van de totale CO2-uitstoot), is mobiliteit essentieel voor de duurzaamheidsambities. Dankzij de introductie van nachttreinen vorig jaar is het autovervoer afgenomen van 58,6% (2021) naar 47% (2022), en is het treinvervoer is gestegen van 7,8% (2021) naar 21% (2022).

Meer nacht- (en feest)treinen
Vorige editie brachten deze nieuwe nachttreinen duizenden bezoekers veilig thuis van het nabijgelegen Vilvoorde station naar Brussel, Mechelen en Antwerpen. Deze zomer breidt Paradise City de service uit met Leuven en Hasselt als extra bestemmingen.

Overdag brengt partner Bombay Sapphire de sfeer erin door twee feesttreinen (inclusief Bombay gin & tonics en dj's) in te plannen tussen Antwerpen en Vilvoorde. Partner Brussels Airport helpt de reizende bezoekers door een gratis elektrische shuttlebusdienst aan te bieden tussen het treinstation en festivalterrein.

Bussen en fietsen
Om ook kortere bestemmingen te bedienen, heeft Paradise City vorige zomer een uitgebreid busdienstplan geïnstalleerd. Het team is blij te delen dat Waterloo, Tervuren, Grimbergen, Meise, Bonheiden en andere dit jaar ook een pendelbuslijn krijgen.

Partner Lucien zal ook een ruime en professioneel beveiligde fietsenstalling naast de festivalingang voorzien om fietsvervoer te stimuleren. Bezoekers die een inspanning doen, kunnen bovendien genieten van een gratis bandenspanning- en noodcontroleservice terwijl ze tijd doorbrengen op de dansvloer. Elke fietser krijgt ook een gratis veiligheidsaccessoire en de kans om deel te nemen aan een wedstrijd om een van de vele fietsgerelateerde prijzen te winnen.

Elektrische auto's en laadpunten
Ook nieuw dit jaar: er zullen 12 laadpunten voor elektrische auto's aanwezig zijn op het terrein voor bezoekers van de Comfort Zone. Ten slotte wordt al het vervoer van artiesten verzorgd door elektrische auto's van partner Audi.