Partyflock
 
­ Nederland

Nieuw festival vol Nederlandse hiphop naar de Tilburgse Spoorzone

gepubliceerd door , op
Je hebt er even op moeten wachten, maar Het Moment is daar: een nieuw hiphopfestival in de Spoorzone, het meest rauwe stukje Tilburg. Op zaterdag 29 juli 2023 brengt het festival het beste wat Nederlandstalige hiphop te bieden heeft samen op drie podia. Het Moment belooft zowel live-shows als dj-sets van de crème de la crème. De headliners zijn Kevin en Mula B, de ticket sale start donderdag 23 maart om 12:00.

Drie podia moeten er komende zomer verrijzen in de Spoorzone; twee gevuld met live-acts en op het laatste podium de tofste dj-sets. De organisatie maakt meteen zo goed als de hele line-up bekend. Naast headliners Kevin en Mula B bevestigen ze ook de komst van onder meer Sticks, Ares en ADF Samski naar de Spoorzone. De breedte zoeken ze op met optredens van r&b-diamanten kans en Quessswho en ook nieuwkomers als DIKKE, Siggy & D1ns en Brunzyn geven shows.

Óók een speciale naam op de poster; Rafting Goods. Het mega-collectief vol rauw talent uit het hele land speelt voor de allereerste keer samen op een podium. $KEER&BOO$ en Kid de Blits komen met trapshows naar de Spoorzone en daarnaast zijn ook homegrown talenten als Vegan Music en De Tuinhuis op de lineup te vinden. Op de website van het festival is over iedere act meer info te lezen en uiteraard ook de essentiële muziek te beluisteren.

"We denken dat Nederland klaar is voor een festival dat zich richt op rap uit de Benelux. We mikken letterlijk op acts van 'Het Moment', die allemaal wel een bepaalde buzz om zich heen hebben, in een eigen lane opereren of simpelweg architecten van een geluid zijn. Acts die belangrijk zijn voor de vorming van het genre, op een plek waar het volgens ons thuishoort; in het hart van Brabant. Een stad die vaak als grauw, grijs en lelijk wordt bestempeld, maar ondertussen als underdog gestaag een hiphopgeschiedenis opbouwde. We zetten 'm graag vlak naast Tilburg CS voort met iedereen die net als wij houden van het genre. En hopen dat iedereen moshpit-ready is."

De eerste tickets zijn tevens het goedkoopst en zijn exclusief middels een pre-registratie vanaf 23 maart te koop voor € 19,50 via de website van het festival. Twee dagen later, op 25 maart, start de openbare verkoop. De rest van de line-up van Het Moment 2023 wordt later bekend gemaakt. Pre-registreren kan vanaf nu via: hetmomenttilburg.nl