Partyflock
 
­ Nederland

Sam Feldt brengt samen met Gavin James nieuwe single Better uit

gepubliceerd door , op
Sam Feldt brengt samen met Gavin James nieuwe single Better uit
12 september 2022
Afgelopen vrijdag verscheen Better, de nieuwe single van Sam Feldt. Het nummer is een samenwerking met de Ierse singer-songwriter Gavin James. Onlangs bracht de Nederlandse dj nog de zomerhit Late Night Feels uit met Monsta X, verder verschenen de afgelopen maanden de tracks Madness met Frank Walker en Zak Abel en Future In Your Hands met David Solomon en Aloe Blacc.

Beluister Better hier


Droomcollab
De samenwerking met Gavin James is voor Sam Feldt een droom die uitkomt. 'Ik ben al fan van zijn stem sinds ik Gavin in 2016 voor het eerst hoorde zingen. De remix die Kygo van zijn liedje Tired maakte is een van mijn all-time favourites en ik ben dan ook heel enthousiast dat we nu samen Better uitbrengen.' De dj hoopt daarnaast dat het nummer licht brengt in donkere tijden. 'We schreven Better tijdens een COVID-lockdown. De wereld zag er toen een stuk grimmiger uit, nu verschijnt het in een tijd waarin alles een stuk beter is geworden. Ik hoop daarom dat het liedje een anthem wordt dat hoop, energie en kracht geeft wanneer je een boost nodig hebt.'

Gavin James over de single: "Ik ben er trots op dat Sam en ik eindelijk "Better" kunnen uitbrengen. We hebben dit nummer al klaarliggen sinds de lock, toen het werd geschreven. Het lijkt het perfecte moment om het uit te brengen, nu we zien hoe de dingen sinds die tijd veel zijn veranderd. De song is geschreven over het zorgen voor een vriend wanneer ze zich verloren voelden en geen uitweg of doel konden vinden. Dus dit nummer is voor iedereen die zich nu zo voelt en ik hoop dat het hoop en een positief gevoel meegeeft aan iedereen die het hoort."

Over Sam Feldt
Sam Feldt heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest gewilde elektronische artiesten van ons land. De DJ/producer/ondernemer/duurzaamheidspionier staat bekend om zijn feelgood sound en heeft inmiddels al heel wat succesvolle releases op zijn naam staan. Vooral zijn remake van Show Me Love van Robin S en zijn samenwerking met Lucas & Steve op Summer On You (ft. Wulf) deden het goed in zowel de hitlijsten als de clubs. Daarnaast werkte Sam Feldt samen met RANI op Post Malone(dat inmiddels goed is voor 500 miljoen Spotify-streams) en met internationale artiesten als Kesha en Rita Ora. In 2020 lanceerde hij zijn eigen label, Heartfeldt Records.

Over Gavin James
De Ierse singer-songwriter Gavin James bracht in 2012 zijn eerste EP Say Hello uit, maar scoorde pas een wereldwijde hit met een cover van The Book Of Love van The Magnetic Fields in 2015. Datzelfde jaar verscheen zijn debuutalbum Bitter Pill. Inmiddels heeft de zanger nog drie albums uitgebracht waarvan de laatste, The Sweetest Part, afgelopen juli werd uitgebracht.