Partyflock
 
­ Nederland

De ID&T Group, onderdeel van Superstruct Entertainment, neemt een belang in de Apenkooi Groep

gepubliceerd door , op
De ID&T Group, onderdeel van Superstruct Entertainment, neemt een belang in de Apenkooi Groep
5 juli 2022
OrganisatiesApenkooi Site
ID&T Site
Entertainmentbedrijf ID&T Group, onderdeel van live entertainment platform Superstruct Entertainment, sluit een samenwerkingsovereenkomst met Apenkooi Groep. Het strategische partnership stelt Apenkooi in staat om haar groeitraject te versnellen.

Het verhaal van Apenkooi begon in 2004 met een lokaal feest in de Utrechtse "Club Monza". Twee decennia later is Apenkooi uitgegroeid tot een van de toonaangevende elektronische muziek promotors in Nederland, en vandaag de dag omvat hun evenementen portfolio gerenommeerde merken als DGTL, STRAF_WERK, Pleinvrees, Amsterdam Open Air en The Gardens of Babylon; Apenkooi organiseert ook festivals in het buitenland en promoot de elrow evenementen in Nederland. Naast het voortzetten van haar flagship evenementen, zal de samenwerking met Superstruct en ID&T nieuwe kansen voor de groep ontsluiten op het gebied van brand partnership activaties en duurzaamheid van evenementen, voortbordurend op het succes van DGTL - 's werelds meest duurzame dancefestival.

"We zijn verheugd over de samenwerking met Superstruct en ID&T. Het aansluiten bij een wereldwijd platform van toonaangevende, gelijkgestemde ondernemers zal Apenkooi naar het volgende niveau tillen en ons bedrijf in staat stellen om de talrijke groeikansen binnen brand partnerships op elektronische muziek evenementen en duurzaamheid aan te grijpen", aldus Jasper Goossen, CEO en co-founder van Apenkooi.

"Wij zijn erg blij en trots dat we zo veel getalenteerde en gepassioneerde mensen bij onze familie kunnen voegen. Niet alleen heeft Apenkooi een geweldig portfolio van eigen merken zoals DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees, we zijn ook al jaren samen partner in een aantal festivals zoals Amsterdam Open Air, Valhalla en By the Creek. Naast de vele populaire festivals wordt ook hun in-house brand partnership agency onderdeel van de groep. Voor ons brand partnership team is dit een hele belangrijke stap om het partnership portfolio verder uit te breiden met commerciële en kwalitatieve proposities." aldus Ritty van Straalen, CEO van ID&T Group.

Over Superstruct Entertainment
Superstruct Entertainment is een wereldwijd live-entertainment platform dat grootschalige muziekfestivals en live-evenementen in eigendom heeft en exploiteert. Het portfolio van Superstruct omvat internationale merken als Sziget, elrow, Parookaville, Wacken Open Air, Sonár, Mysteryland, Boardmasters, Zwarte Cross, Awakenings en Defqon.1 Weekend Festival.

Over Apenkooi
Apenkooi is opgericht in 2004 en staat bekend om het organiseren van evenementen met een sterke focus op elektronische muziek, creativiteit en duurzaamheid. De ambitie van het Amsterdamse bedrijf heeft geleid tot een wereldwijde uitbreiding. Sinds 2015 organiseert Apenkooi evenementen in landen zoals Spanje, Israël, Brazilië en India en vele anderen. Apenkooi omvat merken als DGTL, STRAF_WERK, Pleinvrees, The Gardens of Babylon, Amsterdam Open Air, Valhalla, De Zon en By The Creek.

Over ID&T Groep
ID&T is opgericht in 1992 en organiseert circa 70 evenementen per jaar. Onder de ID&T Groep vallen onder meer de bedrijven B2S, ID&T Events, Q-dance, Monumental (Awakenings), Air Events, Art of Dance en VD Events en evenementen als Mysteryland, Amsterdam Open Air, Vunzige Deuntjes Festival, Thunderdome, Defqon.1 Weekend Festival, Awakenings, Decibel Outdoor en Masters of Hardcore. Met haar evenementen trekt de ID&T-groep ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Onderdeel van de ID&T-groep zijn tevens Platinum Agency en Most Wanted DJ-agency, de twee grootste hard dance agencies in de wereld.

2 opmerkingen

ID&T heeft blijkbaar geen last gehad van de corona (Y)
Volgende stap E&A Entertainment overkopen nu één van de aandeelhouders eruit gestapt is (Sem Vox)
laatste aanpassing
Sinds managers als Janmaat het over hebben genomen, is het creatieve armoede bij ID&T. Concepten zijn meer dan 10 jaar oud en niets nieuws meer in ontwikkeling. Pijnlijk om zo aan talent en nieuwe input te moeten komen, en weer dominant met geld te moeten zijn.