Partyflock
 
­ Nederland

Ook podium voor amateurbands op Brass'nWoods

gepubliceerd door , op
Brass 'n Woods
2 februari 2022
Afgezien van de grote en veelal bekende bands uit binnen- en buitenland geeft brasspopfestival Brass'nWoods ook talentvolle amateurblazers de ruimte. Op een daarvoor gereserveerd talentpodium treden drie dagen lang uiteenlopende vrijetijdsbands op.

In de aanloop naar het Liempdse festival riep de organisatie amateurbands op zich aan te melden voor een plek op dat 'talentstage'. Uit enkele tientallen aanmeldingen lootte de organisatie de bands die het eerste weekend van juli gaan optreden op Landgoed Velder.

Ingeloot zijn Summer Brass, Actie-orkest De Tegenwind, Brassta!, Kladderadatsch, Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, Bstrd Brass, en Bounce Brass.

Het programma en alle optredende bands worden uitvoerig beschreven op de website.

Topnamen
Festival Brass'nWoods beleeft zijn primeur op 1,2 en 3 juli. Het is een breed opgezet popfestival, waarbij de aandacht bovenal uitgaat naar bands die uitblinken in het gebruik van blaasinstrumenten, ook wel 'brass' genoemd. Intussen prijken al zo'n 25 internationale, veelal topnamen op het affiche, nog afgezien van de hierboven genoemde amateurbands.

Brass'nWoods streeft ernaar de bezoekers eigentijdse en toegankelijke vormen van blaasmuziek te bieden. Brass'nwoods krijgt drie podia, workshops, foodtrucks, bars, een overnachtingscamping en een internationale line-up. De organisatie bestaat uit professionals en gedreven vrijwilligers uit Liempde en omgeving.

Hun doel is vooral ook jongeren enthousiast te maken voor het bespelen van blaasinstrumenten. De organisatie, de Liempdse Stichting Muziekwoud, wordt hierbij voluit gesteund door onder meer Provincie Noord-Brabant, gemeente Boxtel en diverse cultuurfondsen.