Partyflock
 

Woodstock ’69 houdt Beachbop voor gezien

gepubliceerd door , op
Woodstock ’69 houdt Beachbop voor gezien
17 april 2004
FeestBeachbop · 2e editie
Datumzondag 25 juli 2004
LocatieBloomingdale Site
Ooit begon Beachbop als een klein spontaan strandfeestje met 200 man bij strandpaviljoens ‘de Zomer’ en ‘Woodstock ‘69’. Woodstock ’69 vind dat door de ontwikkelingen van de tijdsgeest het evenement Beachbop haar doel voorbij is gegaan. Dit heeft Woodstock ’69 doen besluiten om na de editie van zondag 25 juli niet meer deel te nemen aan Beachbop in deze hoedanigheid. Woodstock ’69 heeft met hart en ziel Beachbop tot een van Europa’s grootste strandfeesten met een bezoekersaantal van rond de 40.000 personen gebracht. Hier zijn zij buitengewoon trots op.

Voor Woodstock ’69 is Beachbop, niet meer het spontane, mooie bijzondere evenement waar vrijheid en de bijzondere strandsfeer centraal staan. Langzaam maar zeker is het uitgegroeid tot een doorsnee dance evenement omringd door hekken en gedreven door commercie. Dit staat te ver bij Woodstock ’69 vandaan.Wij als strandpaviljoen hebben om deze rede besloten, na zondag 25 juli niet meer deel te nemen aan het Beachbop evenement in deze hoedanigheid.

Woodstock ’69 neemt het heft weer in eigen handen en gaat zich wederom richten op hun eigen feesten met een typisch en creatief woodstock ’69 karakter. Zij gaan dus zeker niet stoppen met leuke ludieke feesten geven maar willen terug naar de vrijheid, spontaniteit en de strandsfeer. Hun themafeesten op de eerste vrijdag van de maand blijven ook gewoon doorgaan net zoals ‘live & culture on the Beach’ wat gepland staat op 15 augustus as.. Voor alle verdere verrassingen die zij nog in petto hebben willen ze je graag doorverwijzen naar hun website www.woodstock69.nl.

Maar zondag 25 juli is het dan zo ver, dan neemt Woodstock ‘69 als initiator van 10 jaar Beachbop afscheid van hun ‘kindje’. Zij willen iedereen bedanken die samen met hen de afgelopen 10 jaar Beachbop tot een groot succes heeft gemaakt en hopen jullie zondag as. nog 1 keer terug te zien. Zij trakteren jullie dan op hun resident Dj’s Steef, Tino, Lucien Foort en Marnix en als absolute uitsmijter niemand minder dan Danny Howells die het vinyl laat smelten.

75 opmerkingen

Ergens kan ik ze geen ongelijk geven......

De sfeer zoals ie was de eerste jaren, die is overgegaan in commercialiteit (zoals bij wel meer dingen)

Maar het blijfty natuurlijk jammer!

:respect: 2-----> Woodstock '69
 
heeft nog lang geduurt. veels te lang.

kunnen ze niet verhuizen, weg uit zandvoort?
Ouweschool, Woodstock ligt in Bloemendaal aan Zee, ook wel Overveen genoemd. Dit soort tenten zouden in zandvoort geen lang bestaan hebben.
Ik vind het een beetje scheinheilig. Eerst zeggen ze dat ZIJ er voor gezorgd hebben dat beachbob is uitgegroeid tot europa's grootste strand evenement met 40.000 bezoekers, en een alinea later geven ze juist dat op als reden om te stoppen :S Volgens mij willen ze gewoon een beetje de schijn ophouden dat zij nog wel underground zijn (wat natuurlijk niet zo is want ook de eigenaar van woodstock wil graag geld verdienen) Verder een leuke tent hoor, daar niet van, maar dit vind ik een beetje doen alsof. Daarnaast is het nog niet eens zeker dat er uberhaubt nog een volgende beachbob komt, en dan kunnen zij mooi zeggen: kijk ons eens underground zijn, wij zijn er uitgestapt toen het te commercieel werd. Lekker makkelijk zo
 
Bedankt voor de leuke tijden Woodstock
en idd het is een wijs besluit.
:respect: voor Woodstock
bedankt Q-dance en ID&T die alle irritante kids naar het bloemendaalse strand hebben gebracht en die het verkloot hebben...dat is de echte achterliggende gedachte!!
bedankt Q-dance en ID&T die alle irritante kids naar het bloemendaalse strand hebben gebracht en die het verkloot hebben...dat is de echte achterliggende gedachte!!


Als jij het zegt, dan is het zo natuurlijk, zou er effe een pers bericht van maken (Y)
 
Woodstock past er idd niet zo bij, het heeft een andere sfeer en trekt ander publiek.. Dus dat ze gaan scheiden vind ik alleen maar OK.. ben benieuwd wat ze er van maken.

Trouwens beetje vage reden wat Groover opgeeft hoor.. Dat ze alleen maar underground willen zijn.. denk toch is na man. sjezus :P
gewoon hekken weg, dan word de sfeer alweer een stuk beter!!! zondag zeker wel even kijken...........
Idd $BASS$ het had gewoon klein moeten blijven.. Zondag zeker ff kijken mss wel de laatst :S

Jammer dat woodstock der mee kapt was vaak gezellig daaro.. naja wijs besluit mss moeten ze naar Scheveningen verhuizen..
Ik zeg het natuurlijk ook een beetje ongenuanceerd. Maar ik blijf het raar vinden dat ze eerst dit zeggen:

Woodstock ’69 heeft met hart en ziel Beachbop tot een van Europa’s grootste strandfeesten met een bezoekersaantal van rond de 40.000 personen gebracht. Hier zijn zij buitengewoon trots op.


en daarna dit:

Langzaam maar zeker is het uitgegroeid tot een doorsnee dance evenement omringd door hekken en gedreven door commercie. Dit staat te ver bij Woodstock ’69 vandaan


Is toch raar? of niet dan?
 
:yes:
Groovar

Ik weet niet of jij 4-5 jaar geleden al eens bij beachbop geweest bent?

Ik denk het niet want volgens mij weet je helemaal niet wat je allemaal zegt!
:respect: 2 Woodstock.
Tja wat een beetje mond tot mond reclame allemaal niet doet...daardoor nu dranghekken...dan kan ik keuze van Woodstock wel enigszins begrijpen...maar jongeren willen tegenwoordig feesten...en we zijn met velen op deze aardkloot. Maar nogmaals erg jammer van de dranghekken (is dat echt nodig???). Ik ga er zondag weer heen (voor de zoveelste keer...)
Geniet van de dag; lach, geniet, heb lol...morgen wordt het nog erger.
:respect: woodstock verkiest principes boven geld!!
 
:respect:
 
ik geef ze groot gelijk, beetje met 10.000 kippen in een hok een feestje bouwen, je kan niet eens meer zwemmen mocht je dat willen en als het bloedheet is kan het dus ook niet, je mag niet eens meer in en uit lopen! het is idd een groot commercieel iets geworden wat idd niet meer spontaan is, het is op een gewone zondag alweer veel gezelliger!
Artiest {SHOWLIST artist 4219, 93959}
he he eindelijk...had eigelijk ook niet anders verwacht van de mensen die de creativiteit en rust met elkaar combineeren, dat ze deze stap zouden zetten.
Eigelijk had ID-T/Q-beach ze eigen hoek moeten hebben bij bloemingdale lekker VER WEG!..laat ze maar op 1 hoek rammen/hakken/rossen ipv naast woodstok...dat vind ik helemaal raar :S.
 
Was te verwachten. Wel raar dat ALLEEN ID&T en Q-Dance zich hierover lopen te beklagen (lees: rechtzaak). Van de andere strandtenthouders hoor je geen woord.

Beachbop was tot 3 jaar geleden nog wel leuk (vooral de eerste 3 jaar waren echt gezellig), daarna is het alleen maar bergafwaards gegaan.

ow, bijna vergeten

bedankt Q-dance en ID&T die alle irritante kids naar het bloemendaalse strand hebben gebracht en die het verkloot hebben...dat is de echte achterliggende gedachte!!


:respect:

enne Woordstock: :respect: !!!
 
Woodstock :respect:

Hét zomer gevoel voor als je niet het land uit gaat.. (L)

gister weer heerlijk gelegen.. :)
groot gelijk woodstock
Werkzaam bij Area 0522
Artiest {SHOWLIST artist 1760, 7723}
beetje vreemd dat bij een persbericht van woodstock als lokatie bloomingdale staat, das gewoon een beetje olie op het vuur gooien natuurlijk...
 
zoiets kun je niet klein houden als q-dance en ID&T er ook bij betrokken zijn, die willen groot, groter, grootst.

Woodstock moet je net buiten het hoofdseizoen lekker door de week op het terras chillen en dan heb je de sfeer die zij voor ogen hebben.
 
geef ze groot gelijk...woodstock, bedankt...
 
en idd, Q-beach, stampen, stampen en nog es stampen, de hele sfeer verpest door alle gabbers e.d. die daar nu ook heen gaan.....
geef de gabbers maar weer de schuld :9

wij hebben het altijd gedaan :(

wij tegen de rest van de wereld :p
Britney, je loopt te zeiken over organisaties als Q-dance, maar vervolgens ga je wel naar een masaal feest zoals Dance Valley, waar ook van dat soort figuren rond lopen, beetje hypocriet
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3417, 168}
Werkzaam bij {SHOWLIST location 14513, 22781}
:respect: ze hebben min of meer gewoon gelijk.
Het is te groot en te commercieel geworden. Helemaal nu met de entree die word geheven..
En terecht. ID&T heeft het gezellige verpest, men kwam niet meer voor Beachbob, lekker gezellig feestje aan het strand, maar echt voor ID&T en dat Qut-beach.

Fijn dat ze eens op hen plaats zijn gezet.
En tja, W-69, zijn er zelf mee begonnen dus waarom mag je je eigen ramen niet ingooien als je daar gewoon lekker zin in hebt.

ID&T is daar volgens mij alleen gekomen om beachbob over te nemen en nu dat niet meer gaat lukken gaan ze heel Q-inderachtig doen, snik, snik.

Nu maar eens kijken hoe creatief ID&T nu is om eens ZELF een relax strandfeest te geven.
Artiest {SHOWLIST artist 46032, 2217}
Tja,... ik had niet anders verwacht, had het eigenlijk zelfs al eerder verwacht. Vorig jaar toen er inene hardstyle op het strand werd gedraaid terwijl mensen daar al sinds jaar en dag komen om van de rust te genieten, de gezelligheid, het lekkere eten en goed vooral zomerse lekkere gangbare muziek. Ik heb absoluut niets tegen hardere muziek stijlen, maar zoek aub je eigen strand. Ik kon namelijk dwars door de meesterlijke set van koning Dimitri (from nederland ;)) van woodstock '69 vorig jaar de muziek van Q-dance horen,.... a-sociaal is dat, betere benaming kan ik het niet geven.

Verder ben ik van mening dat wanneer iemand met iets begint hier ook mee mag stoppen wanneer het hem uitkomt. Dat ID&T en Q-Dance deals met de gemeente Bloemendaal hebben gesloten lijkt met hun probleem, dat is nou eenmaal ondernemers risico. Bad timing? Nee, juist goed, laat die grote jongens nu ook maar eens op hun bek gaan. Respect voor de andere strandtenten dat zij de keus verder overlaten aan Woodstock '69.
Woodstock bedankt voor de vele en vele leuke beachpops voordat inderdaad ID&T de boel kwam verzieken! Qbeach is de reden waarom beachpop geen beachpop meer is. Trekt het verkeerde publiek helaas. Zal er de 25e dus zeker ook niet bij zijn, want beachpop behoort niet omringt te zijn met hekken. Helaas gaat beachpop ten onder aan haar eigen succes!!
Eigelijk moet dat hele Beachbop geboycott worden dit jaar!! misschien gaan ze het dan leren
Ik kon namelijk dwars door de meesterlijke set van koning Dimitri (from nederland ) van woodstock '69 vorig jaar de muziek van Q-dance horen


lijkt me sterk,gezien het verschil in productie en de opgestelde speakers.
ik heb het niet gehoord in iedergeval.
 
Artiest Dennis Hupla
Woodstock bedankt :respect:

Beter dat zij zelf de stekker er uit trekken dan het te laten dood bloeden door ID&T!
Vind ik ook Hupla, ID&T sloopt al te veel met hun commercialiteit!!!

En woodstock blijft hoe dan ook mijn vaste strand tent!!:d
 
blabla
laatste aanpassing
 
als de zon maar schijnt.... ik ben morgen toch alleen maar te vinden bij Q!!!! LTRZZZ!!! :)
nu hoef ik gelijk nie meer naar beachbop... dit was de enige tent met goeie muziek :)
(Y) Eindelijk mensen die verder kijken dan de commercie!

SUPER!
 
:S Woodstock schijnt met het idee gekomen te zijn om geld te vragen voor beachpop. En ze hebben het blijkbaar zelf commercieel gemaakt, omdat ze zeggen dat ze het feest naar 40.000 man hebben gebracht. Ik vind het maar een beetje vreemd.
 
Ik las toevallig vandaag de Nieuwe Revu van 14 t/m 20 juli terug met hun strandtenten overzicht waarin ook wat stellingen aan Steef Molenaar (eigenaar Woodstock) worden gegeven waarin eigenlijk zijn kijk op ID&T al blijkt:
"Stelling 3: Bloomingdale is geen strandtent. "Grote jongens als ID&T zien het strand toch anders dan wij. Geld speelt bij hen een centrale rol en dat vind ik jammer."
Stelling 8: Niemand word rijk van zo`n tent. "Ik niet, maar mischien bij ID&T wel."
 
:respect: danny howells :respect:

jammer dat ik op vakantie ben :( ...
laatste aanpassing
ik ken alle feiten niet. Zoals wie er nou begonnen is met het vragen van entree geld etc en kan daarom dus geen gegronde mening vormen

MAAR...

Vind het wel goed dat iemand zich een keer flink verzet tegen ID&T!!! Die lui draven door!!!
Ze hebben groot gelijk!
 
kut toch op woodstock .t is niet meer de vrijheid en t mooie strand feest !!!! als q dance ergens bij iz ,is t al stukken beter vandaag of morge neemt Q-dance ook woodstock over :jaja: :D
laatste aanpassing
Mooi gezegd m@rtman, hier ben ik het dus 100% mee eens :)
 
woodstock is verstandig hun gaven lekkere feestjes. beter dat ze er vanaf stappen
geef de gabbers maar weer de schuld

wij hebben het altijd gedaan

wij tegen de rest van de wereld


Jullie doen het ook. Altijd herrie, altijd uitdagen, altijd zielig bezig zijn, altijd geen respect voor de medemens......op elk feest waar er ook gabbers zijn, is er mot. Waarom denk je dat de moeder van de Hardcore feesten (ID & T) zelfs geen hardcore op Mysteryland programmeert? ....denk daar maar over na.
 
Het strand, de zee...... en lekkere muziek, en als je dan, al genietend van de muziek, naar de horizon kijkt........ zie je hekken,de vrijheid om even lekker met je blote voeten door het water te gaan is verdwenen...... alleen al dat is een zware tegenvaller, de schijn van het ware genieten valt als een doek over dit kostbare goed... en zoals altijd is geld vaak het doel, maar ook hier zullen ze door hun eigen winstbelang ten onder gaan door het eeuwig uitzuigen van de feestgangers!!! want op=op
PARTYANIMAL je hebt helemaal gelijk, ik kan me het feest 2jaar geleden nog herinneren, waar je lekker met je voeten in het water vis kon kopen bij die kar. Vrijheid in overvloed er waren hooguit 10.000 man, geen entree altijd leuk, sfeer was om heilig te noemen nergens vind je die sfeer nog terug.... Nu hekken, entree, 40.000, sfeer die niet meer heilig genoemd kan worden.....
Woodstock ik geef jullie groot gelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!­!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kut toch op woodstock .t is niet meer de vrijheid en t mooie strand feest !!!! als q dance ergens bij iz ,is t al stukken beter vandaag of morge neemt Q-dance ook woodstock over


WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
als je naar woodstock loopt,kom je langs Q-beach,je kan er niet omheen,de woodstock gangers denken dat het strand van hun is,de gemeente geeft de vergunningen af,hadden ze toen maar bezwaar moeten maken,altijd makkelijk om een ander de schuld van iets te geven.

beachbop gaat niet in een keer van 10.000 bezoekers het ene jaar naar,40.000 het andere jaar,omdat er 1 strand tent bij is gekomen,dus
waar je dat van weg hebt..

beachbop gaat gewoon ten onder aan zijn eigen suc6,de infrastrucktuur van en naar bloemendaal is gewoon kut te noemen,de bewoners van bloemendaal klagen steen en been,dus de gemeente gaat het gewoon on aantrekklijk maken om te komen,dat is niet de schuld van diverse strand tenten.

de inkomsten van het parkeren,de entree,dat gaat allemaal naar de gemeente toe,de strand tenten krijgen daar nix van.

ik kon trouwens gisteren bij Q-beach op het terras het geluid van woodstock horen dus..pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet heet dat.
1 ding....fuck Id-t en Q-dance....
 
ik geef ze groot gelijk. leek tegenwoordig wel op zo'n groot klotefeest als innercity ofzo.. word je helemaal niet goed van. je moet gewoon op zondag lekker e-z chill relaxen op t strand, meer niet.
laatste aanpassing
 
Hey mensen ik heb net ff al julie meningen zitten lezen en er komt maar 1 ding bij me op: Wat een GEZEIK. Zo''n sfeer proef ik nou tegenwoordig altijd als ik uitga en ik word er kotsmisselijk van!!!! De dingen die simpel zijn moeten we niet te moeilijk maken en een feestje bouwen dat is toch leuker met zn allen. Ik zeg: Lets come 2gether and feel alright--->>> Zo SimpeL <<<---
 
geef ze inderdaad groot gelijk, 4 jaar geleden ging je na een dagje strand, lekker uit je dah op beachbop, nu is het echt niet leuk meer! was er gister, leuk, maar helaas niet speciaal en bijzonder meer! blijft wel uniek dansen aan zee!
Ik was er ook gister...
Vond het op zich wel ok...
Maar wel jammer dat het inderdaad zo commercieel is geworden.
De hekken verbaasden me wel even...
Zal wel voor de veiligheid zijn of zoiets?
En ook de kaartverkoop verbaasde me:
kaartjes kopen bij de VIP ingang en dan ook nog eens helemaal terug moeten lopen naar de gewone ingang... Vond het allemaal niet echt logisch....
Maar wel jammer!!!
Ben benieuwd hoe dit afloopt....
Beachbop was ondanks het weer best geslaagd, vooral Roger Sanchez! Woodstock wil het weer zoals eerst, op zich logisch maar het kan gewoon niet meer in deze tijd. Commercie, bezoekersaantallen, sponsors. Dus JA we willen weer de oude Beachbop. NEE want dat zal niet gaan.

Ach ik kom ik toch overal gratis binnen dus maak me niet zo druk.
MENSEN,

ALS JULLIE ZOVEEL KOMENTAAR HEBBEN OP ID&T EN Q-BEACH, GA DAN GEWOON NAAR SCHEVENINGEN OF KATWIJK, MAAR ROT GEWOON OP MET DAT GEZEIK OVER T MONOPOLIE VAN ID&T, IK WORD ER ECHT KOTS ZIEK VAN. ALS JE HET NIET KAN VELEN DAT JE JE SCHOOL NIET HEBT AFGEMAAKT, EN NU ACHTEROP EEN VUILNISWAGEN STAAT, EN DUS GEEN MOER VERDIEND, GA DAN TERUG NAAR SCHOOL ZOADAT JE KAN LEREN HOE ECONOMIE WERKT. IK VOND BEACHBOP GEWELDIG, OOK AL WAS T WEER ZWAAR K.U.T.
als die hekken er niet hadden gestaan, dan waren er vast wel een paar zat lappen die waren gaan zwemmen, en dan had de politie het veel te druk met opletten! JE KOMT TOCH OM TE FEESTEN, NIET OM TE ZWEMMEN! dus laat die hekken lekker staan! en wil je geen entree betalen? dan blijf je maar thuis! maar hou GVD op met dat kk-gezeik! dankje wel;)
Thank you Sabje :respect:
Mister montana en sabje hebben vast en zeker niet de eerste edities meegemaakt van Beachpop en de edities voordat ID&T om de hoek kwam kijken. Het ultieme gevoel dat Beachpop gaf is niet te beschrijven....... Vrijheid Blijheid, en gezelligheid kent geen tijd. Zon,Zee en Strand en muziek en dansen.... Het gevoel dat je ook krijgt tijdens de vele beachparty's op ibiza enz.
Door de hekken en de te grote bezoekersaantallen is dat gevoel totaal verdwenen. En laat diegene die dit gevoel door de hekken en nieuwe beleid ook missen lekker zeiken. En mister montana.... gezien je nieuwe manier van nederlands schrijven wordt het tijd om zelf eens terug te gaan naar school!!
Mr. tjello,

Ten eerste mijn excusses voor mijn nederlands, komt omdat ik net 6 jaar in amerika heb gewoont, en universiteit heb afgemaakt(in het engels). Je zegt nu 2 dingen die elkaar tegen spreken; "Door de hekken en de te grote bezoekersaantallen is dat gevoel totaal verdwenen" De hekken en het beleid zijn nou juist zo dat er minder mensen in kunnen, zodat ze niet z'n gezeik krijgen met de gemeente over overlast van verkeer en dergelijke. Tuurlijk is de vrijheid leuker, maar blijkbaar kan dat niet in nederland waar de ruimte al zo klein is voor zoveel mensen.
Artiest Dek-R
als er geen beachpop meer mag worden gegeven omdat niet alle 7 strandtenten meedoen heb ik maar mijn eigen theorie bed8..: als je woodstock "69 nou gewoon plat brand, kan er de volgende keer weer gewoon een beachpop editie worden gegeven...

nou wat vinden jullie van het id van spongebob...?
IK BEN VOOR DE MINDERHEID!
TJELLO okey zonder hekken heeft het misschien iets meer! maar het kan niet anders, zo is nederland nou eenmaal;P als jongeren het leuk vinden dan gaan die oudjes het verpesten en als iedereen door blijft zeiken, en de derde editie gaat niet door, betaal jij dan m'n vliegticket naar ibiza?
:respect: MONTANA
laatste aanpassing
 
Qris
:respect:woodstock verkiest principes boven geld!!
sukkel met je 18 jaar :D wat weet jij nou van principes joh, je bent net 2 weken van de lagere school af! Kijken waar jij eindigt in dit leven als er geld aan te pas gaat komen. Kijken of je dan nog zo standvastig bent haha! Dacht van niet!!


Skatje sabje
als jongeren het leuk vinden dan gaan die oudjes het verpesten
oooh dan had ik het verkeerd begrepen joh!

Sorry man, ik dacht juist dat het die jongeren waren die dronken, stoned, uit van de GHB, coke en andere troep, elkaar de kop in slaand, elkaar beledigingen en de meest verschrikkelijke ziektes toewerpend omdat het ene jonkie van een andere muziek soort houdt dan de andere. Ik dacht dat de jongeren het verpestte op die manier maar het blijken gewoon die oudjes te zijn die dat doen? Immers die oudjes verpesten het toch zoals jij zegt?
 
waarom heeft Cotin zo´n dikke bek??

Laat de jonkies ook in hun waarde man :s
Cotin,

Vaak lees ik je commentaar, en ben het met een hoop dingen eens, maar laat die kleintjes toch met rust, al dat neer praten op die mensen geeft je een negatief image. Just a little advise!
Helemaal mee eens, iedereen zijn mening, en misschien zie jij dingen die een ander nu (nog) niet ziet, maar diegene wordt er niet blijer of wijzer van als jij nu zo neerbuigend even jouw waarheid gaat verkondigen.
Oja, Overveen hoort bij de gemeente Bloemendaal, net als Bloemendaal aan Zee.
En wat ik niet begrijp, iedereen zit maar te zeuren op de commercie enzo, maar we gaan toch allemaal naar die grote feesten?? Dus ook de feesten van ID&T en Q-Dance (ID&T dus)? Tja, dingen veranderen, maar vroeger was heus niet alles beter!!!
Dat meen je niet!!!, maar wat ik wou zeggen is dat Bloemendaal aan zee ligt in Overveen, en dat is weer gemeente bloemendaal. beetje vaag
Bloemendaal aan Zee ligt in Bloemendaal, net als Overveen, ligt ook in Bloemendaal. Niet zo ingewikkeld lijkt me???