Partyflock
 
­ Nederland

Claire lanceert ADE programma met Denis Sulta, Nu Guinea, Phil Weeks, Detroit Swindle & PIV Records

anoniem gepubliceerd op
Voor de vierde keer in haar bestaan ontvangt Claire het grootste clubevent ter wereld. Op penseelstreek afstand van de vleesgeworden nachtwacht presenteert de jonge club een geraffineerd programma waar spraakmakende headliners en eigen talent elkaar aanvullen in een vierdaagse muzikale wervelwind.

Sinds haar opening in 2016 ziet Claire het als haar missie om in een warme setting de ruimte en vrijheid te creëren waarin de voorhoede van vooruitstrevende elektronische muziek kan excelleren en het lokale talent dat een podium verdient het ook krijgt. Met de enthousiasmerende line-up van ADE 2019, waar de grens tussen headliner en kind aan huis opvallend vaag, is de volwassenwording van Claire en haar missie nauwelijks te ontkennen.

Op woensdag wordt het ADE geweld afgetrapt door ieders favoriete energie-enigma: Denis Sulta. Met een aanstekelijkheid en platenkeuze waar de liefhebberij vanaf druipt belichaamt hij een nieuwe generatie partystarters die niet meer zijn weg te denken uit het muzikale landschap. In de ADE special van zijn eigen 'Sulta Selects' draait hij dan de eerste, de laatste, en alle platen daar tussenin. Daarnaast doen Mino Abadier en Paula Tape er in de achterzaal nog een flinke schep bovenop dus woensdag is een uitstekende avond om de ruiten van de rest van de week alvast ouderwets in te kinkelen.

Donderdag maakt PIV Records haar opwachting, het label van Prunk en co dat op z'n zachtst gezegd een belachelijk jaar achter de rug heeft. Iedereen met een internet verbinding sneller dan ISDN weet dat tijdens hun shows niet alleen de dansvloer ontploft maar dat de 'track i.d. socials' -met pogingen hun tracks te achterhalen- misschien nog wel harder gaan. Met shows op elk denkbaar continent en releases die bovenaan de charts rijken is het moment van PIV onomkeerbaar hier. Prunk brengt met z'n ADE showcase z'n elite selectie mee naar Claire en met hen die typerende en aanstekelijke vibe waar ze de wereld mee veroveren.

Op vrijdagnacht slaan Heist Recordings en Eglo Records de handen ineen voor een samenwerking op warm voor te lopen. Het label van Amsterdams trots Detroit Swindle heeft op één of andere manier Nu Guinea weten te strikken, al hoeven Lars en Maarten in naam en reputatie nauwelijks nog onder te doen voor dit Italiaanse duo. Heist afficionado's Volcov en kersverse labeltelg Perdu ronden het geheel in de voorzaal af, terwijl Alexander Nut en J.Rocc in de achterzaal niet alleen hun Eglo trademark brengen, maar ook nog eens girlwonder Kléo hebben uitgenodigd.

De kers op Claire's ADE taart wordt zaterdag verzorgd door Peak Mystique. Het enerverende concept van Amsterdamse bodem weet met hun uitbundige decors en dito line-ups elke editie de stoutste verwachtingen te overtreffen. Hun ADE showcase belooft daar een overtreffende trede aan toe te voegen met Phil Weeks, Folamour en Dan Shake die hun opwachting maken achter de booth, terwijl Playin' 4 the City op een live performance trakteert. Hoekstenen van de Peak Mystique fam Makossa, Makez, Palestina Robotica en Pierre August maken het geheel af als een thuiswedstrijd die alleen maar gewonnen kan worden.




Line-up


Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag