Partyflock
 

Club Prijs Index Europa 2019

gepubliceerd door , op
Club Prijs Index Europa 2019
6 juni 2019
Europa zit boordevol geweldige uitgaansgelegenheden maar wat zijn nou echt de beste bestemmingen voor een geslaagd feestweekend? Om hierachter te komen heeft HomeToGo onderzoek gedaan naar de 25 beste Europese feestbestemmingen en deze gerangschikt op basis van de prijs. Zo blijkt dat iedere stad qua prijs behoorlijk van elkaar verschilt.

De top 25 bestemmingen werden geselecteerd op basis van het aantal feesten en evenementen die per bestemming georganiseerd werden. Om de locaties uiteindelijk te rangschikken, werden ze op basis van de volgende 5 prijsfactoren gerangschikt: club entree (zaterdagavond), klein biertje, mixdrankje, taxirit (8 km) en een overnachting in een 4-persoons vakantiehuis.


De goedkoopste bestemmingen
  • 1 Belgrado, Servië - €35,70
  • 2 Warschau, Polen - €39,30
  • 3 Boedapest, Hongarije - €48,60


De duurste bestemmingen
  • 23 Zürich, Zwitserland - €146,70
  • 24 Mykonos, Griekenland - €176,00
  • 25 Ibiza, Spanje - €418,30


De volledige lijst is hier te bekijken hometogo.nl

Uitgaan op Ibiza blijkt bijna 12 keer duurder dan in Belgrado
Uit de 25 populairste Europese bestemmingen blijkt Belgrado het goedkoopst. Dit komt met name door de lage accommodatiekosten van €13 per nacht. Ook Warschau en Boedapest zijn populaire en voordelige bestemmingen voor een feestweekend. In tegenstelling tot Belgrado, ben je op Ibiza bijna 12 keer zoveel (€418,30) kwijt!

Opvallende feiten
  • Uitgaan in Rotterdam blijkt €52,10 goedkoper dan in Amsterdam
  • De feesten op Ibiza kunnen dan wel legendarisch zijn, maar ze zijn zeker niet goedkoop. Met de hoge accommodatie- en ticketprijzen kost een avondje uit op Ibiza meer dan twee keer zoveel als de duurste bestemming, Mykonos
  • In Praag kan je het goedkoopste biertje (€1,20) vinden.
  • Het verschil tussen de goedkoopste (Belgrado) en duurste bestemming (Ibiza) is maar liefst €382,60
  • 8 van de 10 goedkoopste bestemmingen bevinden zich in Midden- en Oost-Europa - iets verder reizen kan qua kosten veel verschillen


Over HomeToGo
HomeToGo is 's werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen. De zoekmachine stelt gebruikers in staat om, middels handige filters, snel en eenvoudig het gewenste vakantieverblijf te vinden en direct op prijs te vergelijken. Gebruikers hebben de keuze uit meer dan 15 miljoen geïntegreerde accommodaties wereldwijd van meer dan 600 verschillende aanbieders, zoals Airbnb, Booking.com, Belvilla, HomeAway en TripAdvisor. Het in Berlijn gevestigde bedrijf heeft momenteel meer dan 150 werknemers in dienst en is actief in 13 Europese landen, Australië, Mexico, Brazilië, Canada, Rusland, Japan, Hongkong en de Verenigde Staten.