Partyflock
 

Heerlense dance-platforms slaan handen ineen

gepubliceerd door , op
Nr.7even en Nieuwe Nor Nacht slaan de handen ineen. Beide dance-platform in de Pancratiusstraat bieden een afwisselend, inhoudelijk en kwalitatief aanbod aan uitgaansavonden in Heerlen-Centrum. Door samen te werken willen zij ervoor zorgen dat uitgaan in Heerlen een levendige en verrassende ervaring is en blijft waarbij ruimte is voor zowel lokale talenten als internationale toppers. Op 15 december organiseren ze voor het eerst samen een avond: VOODOO, het geesteskind van Kerkradenaar Brent Bemelen, vindt dan plaats in de RedRoom van Nr.7even.

Uitgaansgelegenheid Nr.7even en Nieuwe Nor Nacht, de dance-afdeling van het Heerlense poppodium Nieuwe Nor, hebben na een aantal overleggen besloten om samen te werken. Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat uitgaan in Heerlen een verrassende, afwisselende en inhoudelijke impuls krijgt, waarin zowel ruimte is voor lokaal dance-talent tot internationale producers en dj's.

Een eerste samenwerking vindt op zaterdag 15 december plaats. Dan organiseert Kerkradenaar Brent Bemelen (DJ Brent New) zijn avond VOODOO in de RedRoom van Nr. 7even. VOODOO, een concept dat eerder in de Nieuwe Nor werd georganiseerd, staat voor een avond vol betoverende, ritmische en vooral dansbare muziek. Denk aan stijlen als Latin, Afro, Tribal en Groovy house. 'Nadat ik de afgelopen 5 jaar het geëxperimenteerd met mijn stijl en daarmee ook onderdeel ben geweest van de grotere festivals hier in de regio, zoals ParkCity Live en Castle Of Love, werd tijd om mijn muzikale visie te verspreiden onder de Heerlense uitgaanscultuur', aldus DJ Brent New. 'Het is fantastisch dat ik begin januari 2018 bij de Nieuwe Nor terecht kon om samen met hen mijn eigen avond te organiseren. Omdat ik vaker in zowel de Nieuwe Nor als Nr.7even heb mogen draaien, vind het prachtig dat ik nu een verbinding kan leggen tussen deze twee partijen die hetzelfde nastreven.' VOODOO vindt op zaterdag 15 december plaats in Nr.7even van 23:00 uur tot 04:00 uur en is gratis toegankelijk (minimum leeftijd: 21 jaar). Behalve Brent New zullen ook dj's D Squared, El Don en Morero een set draaien.

Met het oog op een verwachte pilot voor vrije sluitingstijden in Heerlen-Centrum, hopen Nieuwe Nor (Nacht) en Nr.7even de samenwerking in de toekomst te intensiveren tijdens andere avonden. Op zaterdag 15 december laat poppodium Nieuwe Nor alvast zien een bijdrage te leveren aan de diversiteit en levendigheid in het centrum van Heerlen. Behalve een al uitverkochte dans-avond, Slapen Kan Altijd Nog, voor 40+ in haar eigen zaal organiseert het podium ook een concert van de jonge band Cookhouse in Café De Pancraat aan het Pancratiusplein.