Partyflock
 

ADE trekt weer volle zalen, maar toch is de rek uit de Nederlandse dance

gepubliceerd door , op
© Vincent
ADE trekt weer volle zalen, maar toch is de rek uit de Nederlandse dance
18 oktober 2017
Danceliefhebbers van over de hele wereld stromen de hoofdstad binnen voor het Amsterdam Dance Event (ADE), dat vanavond aftrapt en dat vijf dagen en nachten duurt.
De organisatie verwacht de komende dagen ruim 375.000 bezoekers: bijna het dubbele van de 200.000 van vijf jaar geleden, maar slechts 10.000 meer dan de afgelopen twee jaar, toen er 365.000 danceliefhebbers op afkwamen. Het stabiliseert dus, net als de dance-industrie als geheel.

Dj's draaien op een kleine 160 locaties verspreid over de stad. Naast veel clubs zijn dat ook een paar plekken waar normaal gesproken geen menigte staat te feesten, zoals het Sloterparkbad, de Nieuwmarkt en de fietstunnel onder het Rijksmuseum. Maar naast voetjes die van de vloer gaan, worden er ook handen geschud en handtekeningen gezet bij het grote aantal zakelijke evenementen rond ADE.

Bron: NOS

7 opmerkingen

Dat zat er ook wel n beetje aan te komen... vind nog dattut lang geduurd heeft.
Hoop dat de evenementenmarkt flink aan t vechten gaat om bezoekers... dat is goed tegen de (imo belachelijke) ticketprijzen, dj gages en t zorgt misschien eindelijk voor de verjonging/vernieuwing waar de scene al lang aan toe is.
Organisaties die de kosten goed in de hand kunnen houden, ipv alles (licht, geluid, rigging, enz. enz.) uit te besteden aan de standaard grote jongens met dito prijsstelling maken n grotere kans om de komende slachting te overleven, omdat hun ticketprijzen en bijkomende kosten (food/drinks/parkeren/garderobe/wc's enz.) veel klantvriendelijker zijn.
Als ze nou ook weer eens djs gaan boeken om wat ze kunnen ipv t aantal instagram/facebookvolgers dat ze hebben komt t misschien nog wel goed ooit..
De prijzen zijn achterlijk hoog , service .....waar.....om ergenst naar binnen te komen wachtrij een uur...mij niet meer gezien
laatste aanpassing
Uitspraak van Darkside Connection op donderdag 19 oktober 2017 om 14:00:
Organisaties die de kosten goed in de hand kunnen houden, ipv alles (licht, geluid, rigging, enz. enz.) uit te besteden aan de standaard grote jongens met dito prijsstelling maken n grotere kans om de komende slachting te overleven,


Onzin. Feesten zonder de grote namen redden het juist niet, omdat die namen er juist voor zorgen dat de kaartverkoop een boost krijgt.
Uitspraak van toerist op vrijdag 20 oktober 2017 om 01:46:
Onzin. Feesten zonder de grote namen redden het juist niet, omdat die namen er juist voor zorgen dat de kaartverkoop een boost krijgt.


Vergis je niet, een feest zonder 'grote namen' heeft meestal ook een andere doelgroep hè.
Uitspraak van Herbz op vrijdag 20 oktober 2017 om 10:57:
▶Uitspraak van toerist op vrijdag 20 oktober 2017 om 01:46:Onzin. Feesten zonder de grote namen redden het juist niet, omdat die namen er juist voor zorgen dat de kaartverkoop een boost krijgt.
Vergis je niet, een feest zonder 'grote namen' heeft meestal ook een andere doelgroep hè.


Ja is ook
Op zich nog steeds netjes dat ADE na 20 jaar een groei kent, ook al is die minimaal.
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4456, 2124}
Artiest {SHOWLIST artist 68299, 89019}
Ik vind de prijzen de pan uit knallen

Sommige bedragen gaan echt nergens heen
En waarvoor

Je wilt de bezoekers toch een leuke avond bezorgen ipv failliet te laten gaan

Dat je een paar cent wilt dat begrijp ik maar verdienen hallo mag het wat minder

Vind het echt te gek worden
Ga eens na 3 goed georganiseerde festivals je hebt gewoon kapot

Echt zonde