Partyflock
 
­ Nederland

Festival Solstice op Ruigoord afgelast vanwege weigering vergunning

gepubliceerd door , op
Het festival Solstice Festival, dat komend weekend zou plaatsvinden op Ruigoord, is afgelast. De vergunning voor het feest is op het allerlaatst geweigerd door stadsdeel Nieuw-West.

"Dit is een enorme ramp, het gaat om tienduizenden euro's", zegt organisator Sam Nemeth tegen Big.nl.

Op Facebook staat de volgende opmerking van de organisatie:

Helaas, Solstice festival in Ruigoord is afgelast. Op het laatste moment weigerde stadsdeel Nieuw West de vergunning aan Stichting Landjuweel, die het midzomerfestival al meer dan tien jaar organiseert. Voor alle betrokkenen, organisatie, artiesten en bezoekers komt dit als een donderklap bij heldere hemel. Dit betekent een forse financiële strop voor Stichting Landjuweel, die al jaren zonder subsidie werkt. Het geld van de verkochte tickets wordt teruggestort.
Ruigoord is slachtoffer van de door de overheid aangescherpte regelgeving. De komende festivals op Ruigoord, resp. Manifestival, Georgies Wundergarten en het Landjuweel zullen wel doorgaan. De organisatie blijft hierover in gesprek met het stadsdeel.


Een uitgebreid artikel is te vinden op big.nl: Dit is waarom Stadsdeel Nieuw-West geen vergunning voor Solstice gaf

1 opmerking

Die organisatie is echt pruts.... als ze zo doorgaan gaat de rest vd festivalvergunningen daar ook geweigerd worden.

Ff n quote uit de verklaring:

“Concreet zijn er vier dingen. Één: het evenemententerrein moest omgeven worden door hekken, zodat de omvang van het evenement en het aantal bezoekers beheersbaar is; het evenement zou worden bezocht door 1999 mensen, maar bij eerdere edities waren er veel meer mensen. Vorig jaar zijn hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan, er moesten zelfs mensen uit het water worden gehaald. De organisatie heeft er onvoldoende aan gedaan om die situaties te voorkomen.”

“Twee: er is niet voldaan aan de eis om bezoekers bij de ingang te visiteren op het bezit van verdovende middelen. Drie: bepaalde objecten zoals een bar en een circustent bevonden zich in de risicocontouren van een naastgelegen bedrijf dat gevaarlijke en brandbare stoffen opslaat. Vier: ondanks een uitdrukkelijk verbod om te slapen op het terrein heeft de organisator kaarten aangeboden met een kampeerplek.”

En dan nog raar opkijken dat je geen vergunning krijgt........goh.