Partyflock
 

Stereo Sunday stopt op zondag

gepubliceerd door , op
Stereo Sunday zal vanaf dit jaar plaatsen vinden op vrijdagavond 30 juni en zaterdag 1 juli. Hiermee stapt het festival af van de zondag waarop het de voorgaande zeven edities plaatsvond. Het dancefestival krijgt daarnaast een compleet nieuwe uitstraling en ook muzikaal wordt er een iets andere weg ingeslagen. Natuurlijk blijft de toegang wel gratis.

"Damn nooit meer Sunday"
Met deze Facebook quote schrikte Samir Ait Moh, Hoofd Programmering Stereo Sunday, op zaterdagochtend dance liefhebbend Nederland op. Uit het hele land reageerden vele honderden Stereo Sunday fans en vrienden op de onheilspellende insinuatie. Gelukkig gaf Samir een paar uur later in een persoonlijk vlog op de Facebook pagina van het festival (https://www.facebook.com/officialstereosunday/) het verlossende antwoord. Stereo Sunday zal inderdaad nooit meer op zondag plaatsvinden, maar gaat naar de vrijdag en zaterdag. De reden: op een zondagavond kun je toch minder hard los gaan dan op vrijdag en zaterdagavond. Dat wordt dus twee dagen extra hard feesten in het prachtige Julianapark in Venlo!

Twee dagen, twee muziekstijlen
Tijdens de 8e editie van Stereo Sunday maakt de organisatie ook voor het eerst een onderscheid in muziekstijlen. Op vrijdag zullen in de drie area's met name hardere dance stijlen geprogrammeerd worden. Denk aan Hardstyle, Freestyle en RAW style. De afgelopen edities zijn deze stijlen geregeld geprogrammeerd en dit sloeg erg goed aan bij het publiek. Het vrijdagavondprogramma start om 18.00 uur en duurt tot 01.00 uur. Er geldt een minimum leeftijd van 16 jaar.

Op zaterdag is het park van 12.00 tot 01.00 uur open en geldt er geen minimum leeftijd. Het festival is voor iedereen toegankelijk. In de drie area's zal zoals voorheen een mix van house, hardstyle, eclectic, hiphop, feestmuziek en live acts te horen zijn. De complete line up zal midden april gepresenteerd worden. Deze zal wederom bestaan uit een mix van (inter)nationale top DJ's en opkomende regionale talenten.

Stereo Sunday?
Een festival genaamd Stereo Sunday dat plaatsvindt op vrijdag en zaterdag? Dat slaat natuurlijk nergens op. Maar deze naam past volgens de organisatie daarom juist wél goed. Want een tweedaags GRATIS dancefestival voor 25.000 bezoekers, met een line up waar menig betaald festival jaloers op is, georganiseerd door tientallen vrijwilligers die het hele jaar toewerken naar één weekend feest in juli: dat slaat ook nergens op!
Bonte bedoeling

Stereo Sunday gaat het dus behoorlijk bont maken dit jaar. Om de nieuwe opzet van het festival kenbaar te maken heeft de visuele uitstraling van het festival ook een stevige metamorfose gekregen. Samen met het Venlose creatieve communicatiebureau Studio Luidspreker is een compleet nieuwe visuele stijl ontwikkeld met o.a. een nieuw logo en een opvallend bont figuur. Dit melige, maar stoere karakter zal al dansend en springend in alle uitingen van Stereo Sunday centraal staan.