Partyflock
 

Sven Väth strijkt neer in De Marktkantine

gepubliceerd door , op
De Marktkantine
4 februari 2016
De De Marktkantine presenteert met trots de komst van Duitse techno legende Sven Väth. Op 26 maart zal Väth, een begrip in de internationale dance scene, zijn opwachting maken in de populaire club op de Amstedamse Jan van Galenstraat. Het evenement is extra bijzonder door de latere sluitingstijd en het feit dat Väth sinds 2013 al niet meer in een Amsterdamse club heeft gespeeld.

Sven Väth staat bekend als een van de grondleggers van de Duitse techno scene. Zijn monster hit 'Electrica Salsa' uit 1986 deed Väth doorbreken. Het leverde hem het fundament voor een DJ carrière op die meer dan drie decennia zou gaan beslaan. Daarnaast startte hij verschillende succesvolle clubs en zette hij het wereldwijd gerenommeerde Cocoon platform op – bestaande uit een club in Frankfurt, label, booking agency én feestconcept en heeft hij tot drie keer toe de internationale DJ Awards gewonnen - niet in de laatste plaats door de lengte van sommige sets van deze veteraan (zijn record is een set van maarliefst 30 uur). Met andere woorden: een ongekend fenomeen in de wereld van de dance muziek.

De De Marktkantine is dan ook het perfecte podium voor de wereldster. Met een capaciteit van 1400 man en het immens hoge plafond zou de club bijna doen denken aan Amnesia, de favoriete club van Papa Sven in zijn geliefde Ibiza. De historische De Marktkantine is in 2014 heropend door een collectief van organisaties die met de club een nieuwe richting zijn ingeslagen. Met een reeks onvergetelijke avonden zoals Job Jobse X Âme all night long, verschillende label showcases zoals die van Maeve, het label van Iers productietalent Mano le Tough en het internationaal gerenommeerde Innervisions van Dixon heeft De De Marktkantine in korte tijd een unieke plek weten te verwerven in het drukbezette Amsterdamse nachtcircuit.

Voordat Väth plaats zal nemen achter de draaitafels, zal de avond vakkundig warmgedraaid worden door lokale house en techno held Boris Werner. Werner staat bekend om zijn drijvende, door bas gedomineerde sound waarmee hij clubzalen van Amsterdam tot in Ibiza in extase heeft weten te brengen. Een perfecte introductie dus voor de man van de avond. Daarnaast zal De De Marktkantine ook een latere sluitingstijd hanteren: in plaats van vijf uur 's nachts zal de club nu twee uur langer open blijven. Dus bezoekers kunnen tot vroeg in de ochtend door blijven dansen op het techno geluid van deze levende legende, die na drie jaar afwezigheid eindelijk weer bewonderd kan worden in een clubsetting in de hoofdstad.