Partyflock
 

Plan Nederland ambassadrices Hanneke de Haas en Mariko de Groot organiseren C4G Dance Event

gepubliceerd door , op
C4G Dance Event
10 februari 2016
Plan Nederland ambassadrices Hanneke de Haas en Mariko de Groot uit Amsterdam en Zwijndrecht organiseren aanstaande 20 februari 2016 in Cruise Terminal Rotterdam de actie C4G Dance Event. Hanneke de Haas en Mariko de Groot fietsen in maart 2016 300 kilometer door Vietnam voor het goede doel Plan Nederland. De deelneemsters aan Cycle4Girls zamelen van tevoren minimaal 3000 euro in voor projecten van Plan om meisjes in Vietnam een betere toekomst te geven. De vrijheid, de kansen en de keuzes die wij in Nederland hebben, zijn helemaal niet zo normaal voor heel veel meisjes. Daarom lijkt het de deelneemsters aan Cycle4Girls mooi om deze meisjes meer kansen te geven. De 25 vrouwen bezoeken projecten, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar hun geworven geld naartoe gaat.

Geïnteresseerden kunnen Cycle4Girls sponsoren door een ticket te kopen voor het dansevenement C4G Dance Event in Cruise Terminal Rotterdam, waar DJ Isis zal draaien.

Ook kan geld gedoneerd worden via crowdundingplatform Pifworld:

Cycle4Girls voert langs oneindige rijstvelden, prachtige kustwegen en traditionele dorpjes. Onderweg bezoeken de vrouwen diverse projecten en ontmoeten de kinderen, hun familie en anderen in het dorp, voor wie ze zich zo inzetten.

De opbrengst van Cycle4Girls investeert Plan in programma's in de gemeenschap van de sponsorkinderen. Plan zorgt voor bescherming, gezonde voeding, veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en onderwijs voor kinderen in Vietnam. Ook gaat er geld naar een project dat kansarme jongeren helpt toe te treden op de arbeidsmarkt. Plan geeft speciale aandacht aan meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden en daarom nog minder toegang hebben tot de noodzakelijke basisvoorzieningen. Plan zet zich samen met de deelneemsters in voor een veilige leefomgeving waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen.

Via correspondentie met hun sponsorkind, die zij tijdens de reis ontmoeten, worden de deelneemsters de komende jaren op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de gemeenschap van Het Meisje. Op deze manier blijven de vrouwen betrokken bij het gebied dat zij in maart bezoeken.

Geïnteresseerden kunnen Hanneke de Haas en Mariko de Groot op crowdfundingplatform Pifworld volgen en sponsoren:
Hanneke de Haas
Mariko de Groot

Plan Nederland
Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Plan doet dit door het uitvoeren van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.www.plannederland.nl